HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés II. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Adam(...) 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:14

egy kérdés
honnan lehet megtudni hogy hardgainerek vagyunk vagy nem?:)

#202 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:26

Idézet: Adam(...) - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 16:14

egy kérdés
honnan lehet megtudni hogy hardgainerek vagyunk vagy nem?:)

pár év alatt magadtól rájössz.

#203 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:26

fLeSs, thx!

Akkor a banan turmix edzes utanra teve... (ennek mar a rabja vagyok, szimplan szeretem. szolo cukor is van, de a turmix finomabb. :D )

Ok, akkor uszni fogok csak! Azt imadok... tul sokat nem szoktam uszni, 2.5-3km-et szoktam leuszni alltalaban. Ez meg kenyelmes. Ennel kevesebbet nem szeretek uszni, mert nem erzem, hogy "csinaltam valamit".
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#204 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:30

Idézet: Boba - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 16:26

fLeSs, thx!

Akkor a banan turmix edzes utanra teve... (ennek mar a rabja vagyok, szimplan szeretem. szolo cukor is van, de a turmix finomabb. :D )

Ok, akkor uszni fogok csak! Azt imadok... tul sokat nem szoktam uszni, 2.5-3km-et szoktam leuszni alltalaban. Ez meg kenyelmes. Ennel kevesebbet nem szeretek uszni, mert nem erzem, hogy "csinaltam valamit".

Arra számíts, hogy ettől lassabban fog fejlődni a vállad, karod, melled és hátad is, de ha ez nem gond neked, akkor mind1.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 11. 10. 15:31 -kor

#205 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 17:41

Komoly testepito sohasem leszek, szoval egy kedves szokast emiatt nem szivesen mondanek le! :)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#206 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 10. 20:28

Én még mindig az edzés utáni szobakerékpározást részesítem előnyben. Megfelelő (vagyis nem túl magas) intenzitással  nem az izom ég, hanem a zsír.
Ugyanakkor kezd elegem lenni belőle, mert a hátsófelem már nem bírja azt a rohadt kényelmetlen ülőkét.
Az időnkénti boxzsákpüföléssel szemezgetek jelenleg.

Fless a napi kajád nem semmi! :)

Nekem ennyi egész egyszerűen sem az időm miatt, sem anyagi okok miatt nem fér bele. De nem baj, hiszen így is fejlődöm. Bár mióta visszavettem az intenzív diétából, azóta mintha hasra is jött volna fel megint egy kicsi. De legalább most van erőm.
Hátizomban fejlődöm a leggyorsabban. A februári 40-45 kg-hoz képest már 75-80-al dolgozom a hátizomgyakorlatoknál.
A mellizomban pedig 55-60 kg-al már megy a széria. Most készülök megint kicsit növelni a súlyt.
Az áthúzás is megy 25 kg-al. A bicepszem 39-40-es, és nem zsír van rajta.... Szóval szépen lassan fejlődöm.  :cool: Nyilván a szükséges fehérjemennyiséggel kicsit gyorsabban is menne, de így is elégedett vagyok.  A heti 3-4 edzés fixen megvan.

Örömmel közölhetem, hogy áttértem vállazásnál a szabad súlyos, kétkezes rúddal való edzésre a keret helyett.
Míg utóbbinál mindig csak azt éreztem, hogy a vállam recsegett-ropogott és fájt (ennek köszönhetően a hátsó váll edzést most pár hétig szüneteltetem, mert nem bírja a vállam még kis súllyal sem), így ezzel a módszerrel érzem, hogy a vállizom dolgozik, és fejlődik. Már bánom már, hogy a kerettel egyáltalán elkezdtem dolgozni (de hát mindenki azt istenítette :rolleyes: )!  :(

Hétfőn voltunk a győri élményfürdőben; ott az egész testemet átmaszírozta, ellazította a víz... Most jól érzem magam a bőrömben. :)

(Azért azt a fránya úszógumit, meg pocakot csak ledolgozom egyszer! :) )
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#207 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 21:35

Nincs semmi baj a kerettel, ha rendesen beállítod hozzá a padot. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#208 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 10. 22:15

Be volt az állítva rendesen, hidd el! Csaknem kinyírta a vállamat.

Szabad súllyal százszor jobb.

Eddig keretben csináltam a 45°-os fekvenyomást, és a szűk nyomást is, de csak előbbit hagytam meg.
Utóbbit már szintén szabad rúddal csinálom, mert sokkal jobb úgy.

#209 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 22:50

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 21:28

Ugyanakkor kezd elegem lenni belőle, mert a hátsófelem már nem bírja azt a rohadt kényelmetlen ülőkét.

ezt mondtam korábban, hogy erre figyelni kell vételkor. :D (ha nem otthoni a gép, akkor nem szóltam)

szerk: a nyakből/mellrőlnyomást én direkt azért csinálom keretben, mert ott érzem jobban a vállam, mert nem kell az egyensúlyozásra koncentrálni. Viszont nem keretben csinálom a fekvenyomás/ferdepados nyomás/szűknyomást, sztem ezeket felesleges keretben csinálni.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 11. 10. 22:53 -kor

#210 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 05:59

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 22:50

szerk: a nyakből/mellrőlnyomást én direkt azért csinálom keretben, mert ott érzem jobban a vállam, mert nem kell az egyensúlyozásra koncentrálni. Viszont nem keretben csinálom a fekvenyomás/ferdepados nyomás/szűknyomást, sztem ezeket felesleges keretben csinálni.

Detto.  :up:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#211 Felhasználó inaktív   Adam(...) 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 11. 07:52

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 16:26

pár év alatt magadtól rájössz.

ez igaz, csak ha most tudnám akkor már ugy edzenék és nem terhelném feleslegesen a testem
eddig sok sorozat/magas izmétlés számú edzéseket csináltam mer kezdő vok inkább kisebb sulyokkal, gyakorolva a légzést, meg szoktattam az izmokat az adott mozgás vektorra, heti 2 pihenőnappal
de sose éreztem magam kifejezetten fáradtnak, meg olvastam itt valami oanrol hogy a boka és csukloméretből szokták megállapitani
:think:
szoval ez hogy van?

szerk.: vagyis a body.boulder.hu-n :)

Szerkesztette: Adam(...) 2005. 11. 11. 07:58 -kor

#212 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 11:05

Idézet: Boba - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 18:41

Komoly testepito sohasem leszek, szoval egy kedves szokast emiatt nem szivesen mondanek le! :)

Igazad van, és azért elnézve az úszókat, nem kell félteni se a vállukat, se a karjukat, se a mellüket  :)
Sőt szerintem (és szerintem a barátnéd számára is) sokkal esztétikausabbak, mint pl. a tegnap sport1-en látott csúcs-fekvenyomók.
INSERT COIN(S)

#213 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 13:40

Idézet: Adam(...) - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 8:52

ez igaz, csak ha most tudnám akkor már ugy edzenék és nem terhelném feleslegesen a testem
eddig sok sorozat/magas izmétlés számú edzéseket csináltam mer kezdő vok inkább kisebb sulyokkal, gyakorolva a légzést, meg szoktattam az izmokat az adott mozgás vektorra, heti 2 pihenőnappal
de sose éreztem magam kifejezetten fáradtnak, meg olvastam itt valami oanrol hogy a boka és csukloméretből szokták megállapitani
:think:
szoval ez hogy van?

szerk.: vagyis a body.boulder.hu-n :)

igazából mit változtatna meg az, hogyha megtudnád, hogy hard vagy ízigéner vagy? az emberek 95 %-a hardgainer egyébként.
mindenkinek ugyanaz az út vezet az izmosodáshoz, vkinek kicsit könnyebb, vkinek kicsit vagy nagyon nehezebb, de túl sok választás nincs.
sok sorozat/magas ismétlésszám = nem jó edzés sztem. az izomnak terhelést kell ahhoz adni, ha növekedésre akarod késztetni, ez van, ezt kell szeretni. 3 sorozat, 6-8 ismétlés minden gyaksiból oszt kész. :D

#214 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 17:35

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 21:28

...
Az időnkénti boxzsákpüföléssel szemezgetek jelenleg.
...

Jó is az, de azért mielőtt veszel egy zsákot/elkezded, menj le valami bokszedzésre, hogy legalább az alapmozgásokat megtanuld, mert csak úgy van értelme zsákolni. Szerintem. :)

#215 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 20:20

Idézet: Etele - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 18:35

Jó is az, de azért mielőtt veszel egy zsákot/elkezded, menj le valami bokszedzésre, hogy legalább az alapmozgásokat megtanuld, mert csak úgy van értelme zsákolni. Szerintem. :)

Naja, még véletlenül eltöri a csuklóját. :)

#216 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 20:32

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 20:20

Naja, még véletlenül eltöri a csuklóját. :)

Vagy kificamodik a bokája :Đ

#217 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 12. 09:22

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 22:50

ezt mondtam korábban, hogy erre figyelni kell vételkor. :D (ha nem otthoni a gép, akkor nem szóltam)

Nem otthoni. Az iskolai konditeremben van. Ott tekerek mindig, közvetlenül az edzés után.

Idézet

A hátamat megtámasztom, és a súly sem billeg. Elég jól tudom csinálni keret nélkül is. És mint mondtam számomra sokkal nyilvánvalóbb a vállizmok terhelése, és a fejlődés is így.

Persze egy hátulütője van ennek a gyakorlatnak: "célpad" hiányában nagyobb súlynál 1, majd két ember segítsége kell, hogy feladja a fej fölé a rudat. De végül is ebből probléma nincsen, mert soha nincs olyan, hogy egyedül edzem. Mindig többen vagyunk a teremben.

#218 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 12. 09:25

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 13:40

3 sorozat, 6-8 ismétlés minden gyaksiból oszt kész. :D

Én 4 sorozatot szoktam csinálni mindig. Az ismétlésszám nekem is 6-8. Kivéve az alakformáló gyakorlatokat; ott 10-15.

#219 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 12. 09:26

Idézet: Etele - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 17:35

Ezzel nincsen probléma. Jár oda egy boxoló srác. Ő megmutatja, hogyan kell szabályosan püfölni a zsákot. Ha az időm engedi majd, akkor lehet, hogy edzésekre is lejárok időnként.

#220 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 10:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 10:22

A hátamat megtámasztom, és a súly sem billeg. Elég jól tudom csinálni keret nélkül is. És mint mondtam számomra sokkal nyilvánvalóbb a vállizmok terhelése, és a fejlődés is így.

Persze egy hátulütője van ennek a gyakorlatnak: "célpad" hiányában nagyobb súlynál 1, majd két ember segítsége kell, hogy feladja a fej fölé a rudat. De végül is ebből probléma nincsen, mert soha nincs olyan, hogy egyedül edzem. Mindig többen vagyunk a teremben.

Mindenki másképp csinálja... :)
Nekem mind1, a siker ettől kb. 2 %-ban számít. :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.