HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés II. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 09. 19:01

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 18:58

lógás vmiről. :D

Legegyszerűbb. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#482 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 19:53

Basszus, ez az edzőválaszol kész kabaré. :D

Idézet

Kérdés  2006-01-07 21:22:45
tudod kit drága bogarazz!és,ha figyelmesenn elolvastad volna amit írtam akkor rájohettél volna,h mi a bajom tápkiegészítôkel.ha pontosítani akarnék,csak a proteinekkel van balyom,mert roncsolják a belsô szerveket és még,ha szakszeruen is szedik akkor is!én viszont az egészség mellet vagyok és a tartos izomzat mellett nem pedig a pár honapra felfújt izomzat mellett!
natural

Válasz  2006-01-09 14:29:13
nem, a proteinek nem roncsolják a belső szerveket idióta, a te agyadat roncsolta valami. az egyik ilyen hülye mint te leirhatná már hogy hogyan kell izmot felfújni? a proteinek teljesen természetes módon természetes alapanyagokból készülnek, pl. tejből vagy tejsavóból, tudod honnan lehet tudni? rá van írva: tejsavó protein!
bunny

#483 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 21:04

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 19:53

Basszus, ez az edzőválaszol kész kabaré. :D

Én folyamatosan olvasom, hihetetlen, hogy mennyi sötét ember van.
Egyik kedvencem az volt, amikor vki azért itta a napi 2 l kólát, mert abban jó fehérje van az izomépítéshez (vagy vmi ilyesmi). Hogy lehet vki ennyire hülye? :D
Szoktam olvasni a szteroid válaszolt is (bár az már rég nem frissült), na az még durvább. "Szedhetek fehérjét a naposim mellé?" és hasonló kérdések hangzanak el, és ez még egy light-os volt. :)  :omg:

#484 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 21:13

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 21:04

"Szedhetek fehérjét a naposim mellé?" és hasonló kérdések hangzanak el, és ez még egy light-os volt. :)  :omg:

Persze, de csak 4 liter kólával :nevet2:
Röhej..  :D
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#485 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 22:50

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 18:48

Falmászás, az jó rá. :)

Ja, erre én is gondoltam már. :) A fekvőtámasznál meg majd eltörik az ujjam, úgyhogy asszem a felhúzást próbálom ki.
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#486 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 22:51

"Szedhetek fehérjét a naposim mellé?" 

:omg:
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#487 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 23:09

Naposimról jut eszembe, már leszedték a kis karácsonyfát az Infernóból. Ezek a lököttek dísz helyett teleaggatták mindenféle injekciós tűvel, ampullával meg szteroidtablettával. :D

#488 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 23:12

Egyik kedvencem az volt, amikor vki azért itta a napi 2 l kólát, mert abban jó fehérje van az izomépítéshez (vagy vmi ilyesmi). Hogy lehet vki ennyire hülye? :D

Húúú az volt eddig a legjobb, azt be is másoltam ide. :D

#489 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 10. 10:54

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 14:04

Testépítő szempontból persze, de az egy ezressel odébb van. :)
Vennem kell egy kuktát, abban 45 perc alatt puhára fő. Olajjal, vegetával bekenni, szalonnával megtűzdelni, hagyma, fokhagyma, víz alá, ennyi. Ha megfőtt, akkor tepsiben kis tejjel meglocsolva pirosra sütni.
Ennek te sem tudnál nemet mondani. ;)

Az finom lehet. ;) Más kérdés, hogy a 300 Ft-os pulykacomb honnan származik. Mert hogy kukoricát az az állat nem sokat látott, ellenben mindenféle mérget annál többet.

Én egyébként a Vásárcsarnokot irigylem a budapesten élőktől. Amíg nem lett Pláza a helyén, nekünk is volt hasonló (persze azért nem ilyen méretű) piacunk. Ott azért be lehetett szerezni, jó ki gabonán hízlalt baromfit.

Amiket viszont ezeknél a multiknál kapni lehet... jobb, ha az ember nem is tudja, honnan származik, és mit evett, amíg le nem vágták.  :(  De ez egy másik topic témája. Elnézést a kitérőért!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#490 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 10. 11:05

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 15:00

Váll:

Nyakból nyomás
Állig húzás (hát is egyben)
Oldal emelés
Döntött törzsű oldalemelés.

Ennél több nem kell, ez átdolgozza mind a 3 izmot.

Kérdéseim:

1. Nyakból nyomást én szabad súllyal, kétkezes rúddal csinálom, mindig fej mögül. Ez elég. Vagy érdemes egy komplett szériát mellről is nyomni? (Ebben is megoszlanak a vélemények.)

2. Az állig húzást érdemes rendszeresen csinálni? Én ritkán szoktam. Azt tudom, hogy gyakorlatilag körbe megmozgatja a vállizmokat, és a hát felső, delta feletti részét is.

Te hogyan csinálod? Szabad súllyal, vagy keretben?

3. A másik kérdésem, hogy a váll első részét direktbe nem edzed? Kaptam olyan tanácsot, hogy felesleges, mert a fekvenyomástól úgyis erősödik az a rész is.

Érdemes csinálni tehát, és ha igen, akkor melyik a leghatékonyabb? Szoktam egykezes súlyzóval csípőtől vállmagasságig test előtt emelni, illetve ugyanezt csigás géppel, csak ott a rövid, kétkezes rúddal.

Hála istennek egyébként a vállam gyorsan fejlődik. Sokat szélesedett, mióta edzeni kezdtem.

Idézet

Hát:

Szűken húzódzkodás
Szélesen, mellhez húzódzkodás
Csiga szűken, vagy T rudas örömködés
Felhúzás szerűség, amit priviztünk.

Sztem ennyi fullra elég. A hát nagyon nagy izomcsoport, elöbb fárad ki a karod, mint a hátad, ezért elég nehéz túledzeni. :)

Egyetértek, ellenben nekem speciel még nem megy a húzódzkodás. 1-2 megy, a többi maximum segítséggel.

4. Így is érdemes csinálni? Vagy továbbra is csak a csigás géppel erősítsek, amíg 100 kg-val nem megy a lehúzás, és utána áttérni a húzódzkodásra?

5. Utolsó kérdésem arra vonatkozik, hogy az a gyakorlat mire jó, amit keretben csinálnak, a rúd derékig le van engedve, háttal állnak neki, szűken a csípő mellett fogják meg, majd kb. a lapocka csontokig felrántják?
Ez hát? Vagy váll felső része? Esetleg ez is csuklya?

Érdemes csinálni ezt a gyakorlatot?

#491 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 10. 11:08

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 15:15

Megj: mellhez, vagy tarkóhoz húzás tök ugyanarra, ugyanúgy hat. :)

Akkor is, ha a tarkóhoz húzást (széles fogással) függőleges gerinccel, a mellhez húzást (széles fogással), 45°-ban hátradőlve csinálom?

Mert én így szoktam. Aztán még szűk fogással is húzok ugyanígy mellhez, s evezést is csinálok széles és szűk fogással is.

#492 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:10

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 15:42

Ugyanezeket csinálom, amiket írtok (végülis nemtom milyen csoda edzésmódszerben reménykedtem :D).

vállra
mellrőlnyomás

Szabad súlyokkal dolgozol? Egykezessel? Kétkezessel?

Idézet

oldalemelés
döntött törzsű oldalemelés

Csigás gépen, vagy szabad súllyal csinálod?

#493 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 10. 11:16

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 15:50

Szerintem!

-Kevés lesz az hátra. Mmint az új, hátra simán mehet 4-5, vagy több gyaksi is. Nem muszáj ám mindenből 4-5 széeriát tolni.

Hanem mennyit? 2-3 széria, 5-6 gyakorlatból? Én eddig a 4 szériát fixen betartottam. Igaz, el is szoktam fáradni a hátazás végére. (Váll-hát napom van mindig. Ezt a kettőt mindig együtt edzem.) :)

Idézet

Az meg, h mennyi vagy, az nem kifogás. Jobb napjaimon egy 8 kilóssal húzom magam, az 110+. És ég és föld a hatásossága, súly nélkül nem érzek utána semmit, csak elfáradok. Muszáj eröltetni a súlyokat.

No igen, csak azt ne feledd, hogy neked vagy 15 kg izom van a hátadon. Olyan vagy, mint egy kétajtós szekrény. Nyilván fel tudod húzni magadat könnyen. De Fless és én... (meg bárki), amíg nem alakul ki ilyen izomtömeg, nem bírjuk el a saját súlyunkat. No meg ahhoz még a karoknak is erősödnie kell, mert az is dolgozik a húzódzkodásnál.

Majd 1-2 év múlva, lehet, hogy én is lazán húzódzkodom 4 x 8-10-et. :cool:

Idézet

-Valamint nem mellről nyomnék, hanem nyak mögül. Az inkább oldalra megy. :)

Mármint a mellről nyomás megy oldalra?

#494 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 10. 11:20

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 16:25

102 kiló, ákker. :D
Én próbálok a lehetőségekhez mérten szálkás maradni. Nyár előtt talán diétázom egy keveset, de lehet, hogy csak simán futkorászok hetente néhány kilométert.
Hiányzik már a futás. :)

Nekem már most látszik a diéta hatása, és az, hogy karácsony előtt edzettem utoljára. Kicsit szálkásodtam. :) De kellett is ennyi pihenő, mert a karom az már rettenetesen fájt az edzéstől. Van egy pont a bal alkaromon, amit ha megnyomok, még mindig fáj.

Erre ezentúl figyelni fogok. Nem fogom a bicepszrúddal kinyírni a karomat, az biztos! Emellett elkezdem én is a tudatos alkarerősítést. Azt mondják az okosok, hogy sokat számít.

Mennyit érdemes abból a gyakorlatból (alkar a padon megtámasztva, csukló lelóg, kétkezes rúd X súllyal görgetve fel-le az ujjakkal) csinálni?

#495 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 10. 11:24

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 22:50

Ja, erre én is gondoltam már. :) A fekvőtámasznál meg majd eltörik az ujjam, úgyhogy asszem a felhúzást próbálom ki.

Gumikarika szorongatása. Annál jobbat még nem találtak ki.
Emellett kis babzsák, vagy homokzsák ütemes püfölése nyújtott ujjakkal. "Egy sima, egy fordított". :) Azaz egyszer a tenyered van lefelé, egyszer a kézfejed.
Ha a shaolin papoknak bevált (gyerekkortól így erősítik az ujjaikat), akkor neked is meg fog felelni.  :cool:

A lógást, illetve nagy súly emelését felejtsd el, mert nem megerősíti, hanem kinyírja az ujjaidat!

#496 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 10. 11:25

Elnézést, hogy hirtelen ennyi olvasnivalót termeltem!  :respect:

#497 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 12:30

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 11:10

Szabad súlyokkal dolgozol? Egykezessel? Kétkezessel?

Én csigás géppel max a lehúzásokat csinálom, meg az evezést, semmi mást.
Amúgy ma elhagytam a kétkezes mellrőlnyomást (miután azt kellett látnom 2 sorozat után :D, hogy gyengültem a múlt heti teljesítményemhez képest :( de ez már állandó jelenség volt, hogy nem tudok erősödni benne), és csináltam helyette egykezesekkel fejfölé nyomásokat, amiktől sokkal jobban bedurrant az oldalsó vállam, úgyhogy ezt meg is hagyom.

Szerkesztette: fLeSs 2006. 01. 10. 12:35 -kor

#498 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 12:34

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 11:20

Nekem már most látszik a diéta hatása, és az, hogy karácsony előtt edzettem utoljára. Kicsit szálkásodtam. :) De kellett is ennyi pihenő, mert a karom az már rettenetesen fájt az edzéstől. Van egy pont a bal alkaromon, amit ha megnyomok, még mindig fáj.

Erre ezentúl figyelni fogok. Nem fogom a bicepszrúddal kinyírni a karomat, az biztos! Emellett elkezdem én is a tudatos alkarerősítést. Azt mondják az okosok, hogy sokat számít.

Mennyit érdemes abból a gyakorlatból (alkar a padon megtámasztva, csukló lelóg, kétkezes rúd X súllyal görgetve fel-le az ujjakkal) csinálni?

Az egyik alkarod fáj amikor megnyomod a "csontnál"? Az nekem is van. :D Az az egyenes rúdas kétkezes bicepsztől fáj, térj át a franciarúdra, de érdemes pihentetni is, pl. egy ideig nem csinálsz kétkezes bic gyakorlatokat, én ezt tettem, és már egyre jobb szerencsére.

Alkarra én 2 gyaksit csinálok, mell+tric után szoktam 3x-15/25 csuklófelhúzást, váll+csuklya után pedig 3x15/25 csuklóbehúzást, de egykezesekkel, mert azt vettem észre, hogy a bal alkarom gyengébb, és ha kétkezes rúddal csinálom, akkor a jobb az jobban terhelődik (pedig a balt kéne jobban terhelni).

#499 Felhasználó inaktív   Larson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 12:41

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 12:05

3. A másik kérdésem, hogy a váll első részét direktbe nem edzed? Kaptam olyan tanácsot, hogy felesleges, mert a fekvenyomástól úgyis erősödik az a rész is.

Egyetértek, ellenben nekem speciel még nem megy a húzódzkodás. 1-2 megy, a többi maximum segítséggel.

4. Így is érdemes csinálni? Vagy továbbra is csak a csigás géppel erősítsek, amíg 100 kg-val nem megy a lehúzás, és utána áttérni a húzódzkodásra?

Váll elülső része kap a fekvenyománál eleget ahhoz, hogy ne kelljen külön edzeni rá.

Ha nem megy a húzockodás, akkor kérj meg vkit, hogy segítsen. Az edzőpartnerem pl. amikor elkezdte nem tudott egyet sem húzockodni, de mondtam neki, hogy márpedig fogod csinálni, és alulról segítettem neki annyit, hogy menjen neki. Szóval csináljad, csak segítséggel. És ugyanúgy csináld meg a szériát.

Én 4x12-15-t csinálok erőmtől függően.

#500 Felhasználó inaktív   Larson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 12:43

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 12:10

ha teheted mindig szabad súlyt válassz. Oldalemelésnél, d. t. oldalemelésnél célszerű szabad súllyal.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.