HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés II. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   Larson 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 12:45

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 12:20

Mennyit érdemes abból a gyakorlatból (alkar a padon megtámasztva, csukló lelóg, kétkezes rúd X súllyal görgetve fel-le az ujjakkal) csinálni?

sokat

#502 Felhasználó inaktív   do3oM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 06:55

Úgy néz ki meglessz a komplett othoni konditermem mindennel ami csk kell. :)
(arnold maxx GYM)

Remélem igy tovább tudok malyd fejlődni. Majd egy edzéstervet is összerakok.
Abit KV8pro 3rd eye / 3000+ athlon64 / Thermaltake silent tower 4in1 / 2x512 Mb corsair 4000PT / His Excalibur X800XT PE Iceq II  / Maxtor 80 Gb 7200/8Mb / Sb live 5.1 /Logitech Z-2300 2.1 200W / Samsung combo / Pioneer 108 / Thermaltake VM3000A / 480W Thermaltake táp / Samsung 957MB

#503 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 08:07

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 11:20

Mennyit érdemes abból a gyakorlatból (alkar a padon megtámasztva, csukló lelóg, kétkezes rúd X súllyal görgetve fel-le az ujjakkal) csinálni?

Egyet sem. Ha elég nagy súlyt használsz, akkor fejlődik az alkarod. Ja, ez szabad súlyos dolgokra vonatkozik, gépet annyira nem kell szorítani.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#504 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 08:26

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 11:05

Kérdéseim:

1. Nyakból nyomást én szabad súllyal, kétkezes rúddal csinálom, mindig fej mögül. Ez elég. Vagy érdemes egy komplett szériát mellről is nyomni? (Ebben is megoszlanak a vélemények.)

2. Az állig húzást érdemes rendszeresen csinálni? Én ritkán szoktam. Azt tudom, hogy gyakorlatilag körbe megmozgatja a vállizmokat, és a hát felső, delta feletti részét is.

Te hogyan csinálod? Szabad súllyal, vagy keretben?

3. A másik kérdésem, hogy a váll első részét direktbe nem edzed? Kaptam olyan tanácsot, hogy felesleges, mert a fekvenyomástól úgyis erősödik az a rész is.

Érdemes csinálni tehát, és ha igen, akkor melyik a leghatékonyabb? Szoktam egykezes súlyzóval csípőtől vállmagasságig test előtt emelni, illetve ugyanezt csigás géppel, csak ott a rövid, kétkezes rúddal.

Hála istennek egyébként a vállam gyorsan fejlődik. Sokat szélesedett, mióta edzeni kezdtem.

Egyetértek, ellenben nekem speciel még nem megy a húzódzkodás. 1-2 megy, a többi maximum segítséggel.

4. Így is érdemes csinálni? Vagy továbbra is csak a csigás géppel erősítsek, amíg 100 kg-val nem megy a lehúzás, és utána áttérni a húzódzkodásra?

5. Utolsó kérdésem arra vonatkozik, hogy az a gyakorlat mire jó, amit keretben csinálnak, a rúd derékig le van engedve, háttal állnak neki, szűken a csípő mellett fogják meg, majd kb. a lapocka csontokig felrántják?
Ez hát? Vagy váll felső része? Esetleg ez is csuklya?

Érdemes csinálni ezt a gyakorlatot?

Bocs a kései válaszért, mostanában nem tudok sokat fórumozni.

1. Szerintem alapból nem érdemes. Egy időben én is csináltam, fel is mentem saccra 100kg-ig, de akkor már 3 ember kellett, h segítsen, nem vettem észre semmi extrát.

2. Határozottan érdemes. Csinálhatod hátazással együtt is. Szabad súllyal csinálom, mint szinte mindent, amit lehet.
Nekem a kétkezes, 20kg-os rúd+súly jött be, de ahogy jobban esik, ha fáj a fix rúdtól, akkor csináld 1 kezes súlyokkal. Sztem rúddal szabályosabban lehet csinálni.

3. Váll első részét direktben a nyak mögül (mellről) nyomással edzed. :) Ez alap gyakorlat, aki azt mondta Neked, h nem érdemes csinálni, attól ne kérj többet tanácsot. :)

4. Ha a saját súlyod lehúzod ccsigán, akkor elvileg már tudnál húzódzkodni, ámde gyakorlatban mégsem. :)
Érdemes eröltetni a dolgot, segítséggel (lábadnál fogva) segítenek felmenni, utána nagyon lassan leengeded magad.

5. Elvileg a váll hátsó részére csinálják, én próbáltam, nekem nem jött be. Egy biztos: jó nehéz. :Đ

#505 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 18. 16:24

Köszönöm mindegyikőtöknek a válaszokat! Ámde most elbizonytalanodtam, mert... Nézzétek csak:

Ugyanarra a kérdésemre:

Idézet: Larson - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 12:41

Váll elülső része kap a fekvenyománál eleget ahhoz, hogy ne kelljen külön edzeni rá.

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 8:26

3. Váll első részét direktben a nyak mögül (mellről) nyomással edzed. :) Ez alap gyakorlat, aki azt mondta Neked, h nem érdemes csinálni, attól ne kérj többet tanácsot. :)

(BTW... én úgy tudtam, hogy a nyak mögül nyomás a váll felső részét, és össztömegét növeli.  :think: )

És az alkar erősítésére vonatkozó kérdésem:

Idézet: Larson - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 12:45

sokat

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 8:07

Egyet sem. Ha elég nagy súlyt használsz, akkor fejlődik az alkarod. Ja, ez szabad súlyos dolgokra vonatkozik, gépet annyira nem kell szorítani.

Na most ugye látjátok, mi a problémám? :confused: Ez két teljesen eltérő vélemény. Ami nem is lenne baj, de ezek szöges ellentétben állnak egymással. :omg:
Mindketten tapasztalt testépítők vagytok. Amit ide szoktatok írni azt igyekeztem eddig megfogadni. De most a két konkrét kérdésem esetében mit tegyek?

Alkarerősítést csináljak, de keveset, a váll első részét pedig egyik héten edzem, a másikon nem? :)

De komolyra fordítva... Most akkor mi a helyzet?  :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#506 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 22:44

Piftuka, ha nem érzed, hogy melyik gyaksinál melyik izmod dolgozik, akkor ott valami gond van...
Wherever you go, go with all your heart.

#507 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 18. 22:54

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 22:44

Piftuka, ha nem érzed, hogy melyik gyaksinál melyik izmod dolgozik, akkor ott valami gond van...

Naná, hogy érzem, hogy adott gyakorlat melyik izmot fejleszti. Ellenben ha figyelmesen elolvasod a vitatott kérdést, ott marhára nem erről van szó, hogy adott gyakorlat melyik izmot edzi, hanem hogy adott izmot egyáltalán kell-e edzeni!

Nagyon nem mindegy!  :)

#508 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 01:46

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 22:54

Naná, hogy érzem, hogy adott gyakorlat melyik izmot fejleszti. Ellenben ha figyelmesen elolvasod a vitatott kérdést, ott marhára nem erről van szó, hogy adott gyakorlat melyik izmot edzi, hanem hogy adott izmot egyáltalán kell-e edzeni!

Nagyon nem mindegy!  :)

Nagyon egyszerű, nem kell edzened egyik izmodat sem. :)
Ha akarod, hogy fejlődjön egy izmod, edzzed.
Esetleg ha raksz be magadról képet, szavazunk, hogy mire gyúrj jobban. :)
Nekem például az alkar edzése szóba se jött. Kamaszkoromban vékony volt, ma már nem.
Ellenben a bicepsz, tricepsz és váll bedurrantására mostanában nagyon koncentrálok, mert szeretném, ha jobban fejlődnének.

#509 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 06:13

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 16:24

(BTW... én úgy tudtam, hogy a nyak mögül nyomás a váll felső részét, és össztömegét növeli.  :think: )

Vállnak van eleje, oldala, és hátsó váll. Azaz 3 izomból áll. Teteje nincs. :) És leginkább az első vállra megy.
Vállra alapgyakorlat a nyak mögül nyomás, minden nevesebb ember csinálja.

#510 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 19. 09:34

Ti most szándékosan kerülitek a magyarázatot a fent említett ellentmondásra?  :rolleyes:

Nem igaz, hogy nem látjátok, hogy a mi a probléma!

Jöttök itt a nyak mögül nyomással, amikor nem ais azt kérdeztem. Az nekem is alapgyakorlat; minden vállazós napomat azzal kezdem. Az első vállra külön gyakorlatként a "csípőtől nyújtott kézzel vállmagasságig felhúzás" volt a kérdés, nem a nyak mögül nyomás! (Utóbbira mindössze én azt hittem, hogy a vállat összességében növeli, vagyis minden részét. Szóval nem ez a kérdés.)

De Leslie könyörgöm olvasd már el figyelmesen az általam tőled, és Larsontól beidézetteket!
Aztán szeretném, ha te és Larson itt a topicban kifejtenétek a véleményeteket bővebben a fentiekről, mert lássátok be, így lehetetlen dönteni!

#511 Felhasználó inaktív   Larson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 09:58

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 10:34

Ti most szándékosan kerülitek a magyarázatot a fent említett ellentmondásra?  :rolleyes:

Nem igaz, hogy nem látjátok, hogy a mi a probléma!

Jöttök itt a nyak mögül nyomással, amikor nem ais azt kérdeztem. Az nekem is alapgyakorlat; minden vállazós napomat azzal kezdem. Az első vállra külön gyakorlatként a "csípőtől nyújtott kézzel vállmagasságig felhúzás" volt a kérdés, nem a nyak mögül nyomás! (Utóbbira mindössze én azt hittem, hogy a vállat összességében növeli, vagyis minden részét. Szóval nem ez a kérdés.)

De Leslie könyörgöm olvasd már el figyelmesen az általam tőled, és Larsontól beidézetteket!
Aztán szeretném, ha te és Larson itt a topicban kifejtenétek a véleményeteket bővebben a fentiekről, mert lássátok be, így lehetetlen dönteni!

A nyak mögül nyomás alapgyakorlat ebben igaza van Leslienek, de nem is irtam olyat, hogy nem kell csinálni.

Viszton én ahogy tudom, a nyakból nyomás inkább az oldalsó vállra megym mint előre, de az elülső is kap terhelést (főleg mellről nyomásnál).

Viszont én azt mondtam, külön előreemelést egykezes vagy kétkezes súlyzóval felesleges csinálni, mert más gyakorlatoknál is meg lesz edzve, épp ezért én hanyagolni szoktam (és mégis jó az elülső).

Viszont sokan nem figyelnek oda a hátsó részre, pl. döntött törzsű oldalemelés. Az viszont jó gyakorlat.

Leslie azt irta, ha nagy súlyt használsz, akkor fejldőik az alkarod is, és a fogásod is erősödik. Pl. felhúzsánál ahol meg kell markolnod a rudat, vagy akár bic közben, vagy csuklyázás közben.

Én viszont azt mondtam, hogy ha külön edzed az alkarod, mert mondjuk le van maradva és úgy érzed nem elég erős, akkor az ahhoz tartozó gyakorlatoknál sokat kell csinálni.

Mint a vádlinál. Mivel mindennapos használatban van a vádli has alkar, kurva sokat kibír, szóval vádlira is kurva sok ismétlés kell és alkarra sem elég a 2x8. Én 3-4x20-at csinálok meg. Ez a minimum ha épp jó passzban vagyok és megy még 1-2 ismétlés akkor azt is belepréselem.

Beteszek egy képet magamról, ennek függvényében eldöntöd, hogy jót írok vagy sem.

Larson

#512 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 10:52

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 9:34

Én nem látok ellentmondást. :)

Amit te nem látsz, az az, h mindenki máshogy működik. Vkinek a fekvenyomástól eléggé nő a válla, vkinek nem.
Nekem jó vállam van, elég nagy súllyal nyomok fekve, ettől nő a vállam, de mivel szeretném még jobban fekve nyomni, ezért eröltetem a vállat.

Larson:  :up:

Maximálisan egyetértünk. :)
Nyakból nyomás papíron is az első vállat erősíti, de az tuti, h nagyon hasznos.
A döntött törzsű oldalemelést valóban sokan elhagyják, de ebben is eléggé benne van a fekve nyomás szerintem.

Szerkesztette: leslie 2006. 01. 19. 10:55 -kor

#513 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:31

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 9:34

1. Állj szembe a tükörrel.
2. Állapítsd meg, hogy szerinted melyik testrészed/izomcsoportod/izmod alulfejlett a többihez képest.
3. Erre edzz nagyobb intenzitással.

#514 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:40

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 12:31

2. Állapítsd meg, hogy szerinted melyik testrészed/izomcsoportod/izmod alulfejlett a többihez képest.

Nálam ez az összesre vonatkozik... :D

Szerkesztette: fLeSs 2006. 01. 19. 12:41 -kor

#515 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 15:06

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 12:40

Nálam ez az összesre vonatkozik... :D

Izomdiszmorfia. :D

#516 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 16:50

Üdv mindenkinek!
A feleségem nagyon rá van kattanva az elliptikus edzőgépre.Csak az a baj, hogy lövésünk sincs a dologhoz.Milyen paraméterek alapján érdemes választani?Ez is márkafüggő, vagy nem?Szóval mindenre kíváncsi lennék.Azért én, mert ő nem kimondottan netközeli.
Szóval várok minden infót.Előre is köszönöm. :respect:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#517 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:34

Szevasztok gyúrósok.

Szaktanácsra van szükségem. Adott egy kondigép, mely ún. butterfly gyakorlatok elvégzésére alkalmas.

Ennek mi a pontos magyar megnevezése? Vagy így is közérthető a szakmai berkekben?

Köszi.

#518 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 20:21

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 16:50

Üdv mindenkinek!
A feleségem nagyon rá van kattanva az elliptikus edzőgépre.Csak az a baj, hogy lövésünk sincs a dologhoz.Milyen paraméterek alapján érdemes választani?Ez is márkafüggő, vagy nem?Szóval mindenre kíváncsi lennék.Azért én, mert ő nem kimondottan netközeli.
Szóval várok minden infót.Előre is köszönöm. :respect:

Az a lényeg, hogy ne essen szét alattad. :)
És sztem jobbak azok, amiken állva kell tekerni, mint amiken ülni kell.

#519 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 22:41

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 21:21

Az a lényeg, hogy ne essen szét alattad. :)
És sztem jobbak azok, amiken állva kell tekerni, mint amiken ülni kell.

Szóval akkor más nem számít? :eek:
Köszi a választ. :respect:
De akkor miért mozog az ára olyan tág határok között?30-100k :think:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#520 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 18:14

Hi! Na, 1-2 hónap kihagyás után jövő hét hétfőtől ismét járok edzeni.  :up:  :cool: Apropó, előferdül valaki néha a MOM Parkban?

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.