HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#491 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:38

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:29

Ne beszelj melle... benyogted almaid jatekat, en meg belinkeltem az infot, hogy jon X360-ra is. Elkepzelheto, hogy jon PS3-ra is, nincs infom arrol, hogy exluziv lesz-e.

Samott

Ki beszel felre?
Lesz neked mondjuk egy PS3ad, megjelenik egy Oblivion mit csinalsz ?
Veszel majd egy X360-at ?
Jottok azzal a fleos szoveggel, hogy olcsobb a konzol azert nem eri meg a PCn jatszani, de kozben PCn azert dolgozzatok.
Hat akkor inkabb minimalis plusz befektetessel bovitem a PC-t, ha mar munkahoz ugyis meg van es nem kell a 15. + konzolt megvennem, mert a kedvenc jatekom majd csak azon fog kijonni.
Raadasul elengedhetetlen a legtobb konzoloso szamara a PC, mert most is ugye arrol irsz, vagy arrol warezolod a konzolos jatekodat.
Ez annyira ketszinu dolog.
Fikazni valamit, aztan kozben a kis kockafeju konzolhivo ott gornyed a PC elott, hogy a kovetkezo hozzaszolasat ide bepotyogje.
Igen nagyon szar vasdarab a szamitogep, nelkule nem letezne kismillio eszkoz a konzolra es valoszinuleg nem interneteznel itt, hanem bamulnad a 800*600 interlacelt kepernyot a Super Mario Brothers elott.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#492 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:40

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:29

Ne beszelj melle... benyogted almaid jatekat, en meg belinkeltem az infot, hogy jon X360-ra is. Elkepzelheto, hogy jon PS3-ra is, nincs infom arrol, hogy exluziv lesz-e.

Samott

Mindenesetre egy érdekes problémát világítasz meg.
Exkluzivitás, avagy "only on xbox" vagy "only on ps2". Sajna ebben látok még egy hátrányt a konzoloknál és az erősödő verseny mellett ez nem is fog egy darabig változni.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#493 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:41

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:38

Nem akarok nevettetni. Csak jó lenne, ha a karácsonyra kapott gamer PC-iket féltő középsulisok és az unatkozó műszaki egyetemisták mellett olyan felnőtt emberek is kommentelnének, akik például a konzolos oldalt is ismerik és nem életük célja a VGA-juk PS verziószámának maximalizálása. Ja, egyébként szerencsés vagy, hogy már akkor volt konzolod, amikor még nem léteztem: a 73 -ös Odyssey, ami megelőzött létezésben, csak Amerikában volt kapható és igen kis példányszámban került kiadásra :)

Szerintem itt egyedul te vagy a kiscsoportos ovis a felnott emberek kozott, s cak te feltheted a szulinapodra kapott konzolodat, valoszinuleg ebbol az elhivatottsagbol nevezhetted el az oldaladat is a neten.
De lattal mar egyaltalan kozelrol egy Sega Master Systemet, vagy Atari 5200at mint hozzaerto ?
Nem hiszem szerintem az oviban mar csak PSX-ekkel talalkozhattal.

Szerkesztette: Jakuza 2005. 10. 30. 09:49 -kor

My name is penis.

#494 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:51

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 8:41

Szerintem itt egyedul te vagy a kiscsoportos ovis a felnott emberek kozott, s cak te feltheted a szulinapodra kapott konzolodat, valoszinuleg ebbol az elhivatottsagbol nevezhetted el az oldaladat is a neten.
De lattal mar egyaltalan kozelrol egy Sega Master Systemet, vagy Atari 5200at mint hozzaerto ?

SMS -em a mai napig van, mind a két változat. Atari 5200 -am nem volt csak 2600, de bepótolom :) Ja, kösz hogy szólsz, a konzol.suveg.hu szerver leáll, az anyag a Játékkultúra Egyesület oldalára költözik.

#495 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:52

Csak a félreértések elkerülése végett. Azt hiszem jó ha tisztázom. Én idén nyár elején, valamikor talán Júniusban vettem egy PS2-t. ~1-2 hétig játszogattam vele, főleg GT4-el. Kipróbáltam egy FPS-t (Killzone) de kontrollerrel hát hogy is mondjam vicces volt, persze ezt a stílust már ismertem a PSX-es Quake2-ből, állok a szoba közepén, tőlem 5 lépésre az ellen, és 10mp-ig próbálom becélozni, nagyon reális ám :D De hogy a konzolos kiscsákóknak legyen játékélményük, az ellen is minden oldalról körbelő közben. Aztán próbáltam még GT3-at, valami WRC akárhány nevű rally játékot. Meg egy tipikus konzolos agyatlan játékot. Meg kell mondjam kontrollerrel csak a legutóbbi volt játszható.

Persze autós játékot nyomhattam volna kormánnyal ahhoz legalább van támogatás, csakhogy ha kormánnyal akarok játszani, akkor a TV-ről kell lemondani, monitoron meg a composite kimenet olyan képet produkál, ami nem csúnya, hanem ocsmány.

Szóval 1-2 hétig GT4-et toltam rajta monitoron kormánnyal, de az ocsmány kép miatt, utána elő sem vettem. 1 hónapig még itt porosodott aztán döntöttem és eladtam a PS2-t.

#496 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:57

Gyerekek, gyerekek!

Ez már kezd kissé kinek nagyobb a f*rka vitába átmenni :D

Vannak olyan nagy PC-s nevek, amik nem jelentek meg konzolra, vagy a megjelent változataik sosem lettek olyanok, mint az eredeti, de ez a másik irányból is igaz.

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#497 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:59

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:52

Csak a félreértések elkerülése végett. Azt hiszem jó ha tisztázom. Én idén nyár elején, valamikor talán Júniusban vettem egy PS2-t. ~1-2 hétig játszogattam vele, főleg GT4-el. Kipróbáltam egy FPS-t (Killzone) de kontrollerrel hát hogy is mondjam vicces volt, persze ezt a stílust már ismertem a PSX-es Quake2-ből, állok a szoba közepén, tőlem 5 lépésre az ellen, és 10mp-ig próbálom becélozni, nagyon reális ám :D De hogy a konzolos kiscsákóknak legyen játékélményük, az ellen is minden oldalról körbelő közben. Aztán próbáltam még GT3-at, valami WRC akárhány nevű rally játékot. Meg egy tipikus konzolos agyatlan játékot. Meg kell mondjam kontrollerrel csak a legutóbbi volt játszható.

Persze autós játékot nyomhattam volna kormánnyal ahhoz legalább van támogatás, csakhogy ha kormánnyal akarok játszani, akkor a TV-ről kell lemondani, monitoron meg a composite kimenet olyan képet produkál, ami nem csúnya, hanem ocsmány.

Szóval 1-2 hétig GT4-et toltam rajta monitoron kormánnyal, de az ocsmány kép miatt, utána elő sem vettem. 1 hónapig még itt porosodott aztán döntöttem és eladtam a PS2-t.

En is igy vagyok vele csak en nem adtam el, foleg a Samurai-os jatekok miatt szereztem be, de aztan kiderult, hogy az egesz egy humbug kombositott szarok altalaban az osszes.
Kiakartam probalni a Nobunaga's Ambition Online-t meg de utana csalodnom kellett, hogy japanul van, tehat jatszhatatlan.
Azota porosodik a polcon, pedig meg FTPm is van ahol az Xbox es PS1, PS2 warezok is fent vannak.
Csalodas volt, hogy a jatekok tobbsege a tidzsutidzsura, meg az allando gombnyomogatasra vagy hack&slashra van kihegyezve.

Szerkesztette: Jakuza 2005. 10. 30. 10:00 -kor

My name is penis.

#498 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:00

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:38

Fikazni valamit, aztan kozben a kis kockafeju konzolhivo ott gornyed a PC elott, hogy a kovetkezo hozzaszolasat ide bepotyogje.

Igen nagyon szar vasdarab a szamitogep, nelkule nem letezne kismillio eszkoz a konzolra es valoszinuleg nem interneteznel itt, hanem bamulnad a 800*600 interlacelt kepernyot a Super Mario Brothers elott.

Vegyel vissza egy kicsit, nem kell ez a stilus. Ha olvasnal is, nem csak irnad, tudnad hogy nem a konzolos vilagbol jovok... volt nagy, zajos asztali pcm szep 17"-os crt monitorral... most meg egy integralt vga-s notit nyuzok egy xboxal parhuzamosan... es szerintem ez jobb igy, mint amikor a ket feladat egy gepben volt otvozve. Mert mindkettot arra hasznalom amire valo: a pc-n levelezek, bongeszek a konzolon meg jatszom. Attol meg neked lehet jobb a ket funcio egyesitve az asztali gepedben... de nekem igy jobban tetszik.

A konzolra erkezo jatekokat is beharangozzak jo elore, es ideje koran eldontheted, hogy melyik konzolra erkezik tobb neked tetszo jatek... es azt a konzolt veszed meg. De ez a topic nem errol szol hanem arrol hogy valtozik a vilag, es a kiadok rajottek hogy a konzolos jatekokkal tobbet tudnak keresni... ezert a pc-s gaming vissza szorul szepen lassan... de ezert ne a konzolon jatszokat szidjatok...

Szerk: kozben elolvastam hogy te is probaltad mar a masik oldalt ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 10. 30. 10:04 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#499 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:52

A Q3 is megjelent PS2re, ha jól rémlik és az is bukott egy komolyat :D

De a Driv3r meg xboxon aratott PC-n bukott :D

Szerkesztette: BoGab 2005. 10. 30. 10:00 -kor

#500 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 8:52

...persze ezt a stílust már ismertem a PSX-es Quake2-ből, állok a szoba közepén, tőlem 5 lépésre az ellen, és 10mp-ig próbálom becélozni, nagyon reális ám...

Mert béna vagy. No offense, én is az vagyok, de ez a mi bajunk: mint már írtam valahol, pont neked, hogy sok konzolos fps fan ismerősöm nagyon ügyes kontrollerrel - és nem használ autoaim -et, mert azt a versenyek szabályai is tiltják. Agyatlan game meg van elég PC-n is, most fejeztem be a HL2-t, már bocsánat, de az is elég agyatlanra sikerült.

#501 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:03

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 11:00

Mert béna vagy. No offense, én is az vagyok, de ez a mi bajunk: mint már írtam valahol, pont neked, hogy sok konzolos fps fan ismerősöm nagyon ügyes kontrollerrel - és nem használ autoaim -et, mert azt a versenyek szabályai is tiltják. Agyatlan game meg van elég PC-n is, most fejeztem be a HL2-t, már bocsánat, de az is elég agyatlanra sikerült.

Gyere kuld el az ismeroseidet a kolonia szerverre,lehetnek egyutt mondjuk egy CPM CA-ban, hogy meg egy kis eselyuk is legyen.
Aztan meglatjuk, hogy vereznek el velem szemben ugy, hogy en nem kontrollerrol nyomom, hanem egerrel es billentyuzettel.
My name is penis.

#502 Felhasználó inaktív   rode 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:04

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 9:35

Növeli a játékélményt!

Nem csak ott használják a fizikát. De pl ha elkezdesz lövöldözni egy raktárépületben, ami tele van dobozokkal, ugyan essenek már le a polcról, ha eltalálod őket, ha lőnek rád ne jelentsen már betonbunkert 3 doboz, mert ez a valóságban sem így lenne.
Ha bedobok egy gránátot a szobába, akkor legyen már utána rumli és ne pedáns rend maradjon. Azért ezt észreveszed, mert ha utána bemész jobb esetben nem lőnek rád 200-an :D
Igen, repülők, autók mozgása oda is kell. Rengeteg téren lehet felhasználni!

Amúgy a ragdoll csak egy egyszerű példa volt.

Amúgy az új konzolok is támogatják a fizikát, ezt nem arra írtam, hanem magára a fejlődésre.

Igen, de ez megint csak az FPS/TPS  játékokra korlátozódik.

#503 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:05

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 11:00

Szvsz azért voltak benne jó ötletek :think:

De ez nem a HL2 topic.

Tény PC-re is megvan a kiló agyatlan szemét, de ue megvan a PS2-re, Xboxra, Nintendora...

#504 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:06

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:00

Á te tényleg vicces vagy. HL2 agyatlan game. Szerintem az fps, lehet, hogy a története a te szubjektív véleményed szerint agyatlan, de az kit érdekel most.

Az, meg hogy egy konzolfreak akinek hozzánőtt a keze a kontrollerhez mit csinál az szintén nem érdekel. Mindig ezzel hozakodsz elő. Igen, van aki egykerekű biciklivel is qrva ügyesen tud menni, mégsem biciklizik mindenki azzal :D

Már egészen elhiszem, hogy értelmes emberként tudsz kommunikálni, és akkor mindig beírsz egy ilyen hozzászólást, amire a 11 éves PSXBOX fan pistike is büszke lehetne.

Szerkesztette: Mumia 2005. 10. 30. 10:10 -kor

#505 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:07

Idézet: rode - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 11:04

Igen, de ez megint csak az FPS/TPS  játékokra korlátozódik.

Most írjam, hogy autók törésmodelljénél is lehet használni? Korlátot el lehetne vinni pl egy autós játékban?
Azok csak példák, amiket írtam :omg:
Épület összedől? Élethűen...

Használd a fantáziád ;)

Egyébként nem értem miről vitatkozunk. AZt írtam, hogy a játékélmény növelésére egyre több dolgot vetnek be, ehez tartozott a fizika bevetése. Most akkor szted ez tök fölösleges vagy tökre nem értem...

Szerkesztette: BoGab 2005. 10. 30. 10:10 -kor

#506 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:08

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 9:03

Gyere kuld el az ismeroseidet a kolonia szerverre,lehetnek egyutt mondjuk egy CPM CA-ban, hogy meg egy kis eselyuk is legyen.
Aztan meglatjuk, hogy vereznek el velem szemben ugy, hogy en nem kontrollerrol nyomom, hanem egerrel es billentyuzettel.

Nem pontosan erről volt szó, de mindegy. Lehet, hogy egérrel könnyebb fps-t játszani, de kontrollerrel is lehet úgy, hogy meglegyen ugyanaz a játékélmény az FPS vonalon. Egyébként... biztos vagyok benne hogy sokszor elpicsáznának kontroller vs. egér/kbd felállásban is :)

#507 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:10

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:38

Ki beszel felre?
Lesz neked mondjuk egy PS3ad, megjelenik egy Oblivion mit csinalsz ?
Veszel majd egy X360-at ?
Jottok azzal a fleos szoveggel, hogy olcsobb a konzol azert nem eri meg a PCn jatszani, de kozben PCn azert dolgozzatok.
Hat akkor inkabb minimalis plusz befektetessel bovitem a PC-t, ha mar munkahoz ugyis meg van es nem kell a 15. + konzolt megvennem, mert a kedvenc jatekom majd csak azon fog kijonni.
Raadasul elengedhetetlen a legtobb konzoloso szamara a PC, mert most is ugye arrol irsz, vagy arrol warezolod a konzolos jatekodat.
Ez annyira ketszinu dolog.

Te tényleg figyelmen kívül hagyod amit mások írnak?

Senkinek semmi baja a pc-vel, mint eszközzel. Kiváló internetezésre, munkára, kistrillió másik dologra is. Lehet vele játszani is, nincs is ezzel semmi gond. Egyszerűen arról van szó, hogy a nextgen konzolok sokkal olcsóbban adnak, iszonyat teljesítményt játékra, egy-egy csúcskategóriás alkatrész árából megvan a konzol.  Most lefogadom, hogy amint egyre több fps, rts miegymás jelenik meg, jönni fognak a spéci vezérlők hozzá (pl. 18-20 gombos vezérlő padok), vagy csak egyszerűen rádugsz egy usb-s billt, és usb-s egeret, és kész.

Jönni fog az oblivion, amit említettél is. Gyanítom az a64-emen és a 6600GT-men nem fog úgy "folyni" a játék, mint az x360-on. De ez nem nagy baj igazán, mert úgyis fogok venni x360-at. :D
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#508 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:12

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 11:08

Nem pontosan erről volt szó, de mindegy. Lehet, hogy egérrel könnyebb fps-t játszani, de kontrollerrel is lehet úgy, hogy meglegyen ugyanaz a játékélmény az FPS vonalon. Egyébként... biztos vagyok benne hogy sokszor elpicsáznának kontroller vs. egér/kbd felállásban is :)

Na jó, azért csendes megjegyzés, hogy ismerek jópár olyan embert, aki amikor leül a gép elé be wasd-ol :D

Szal sztem a fanatikusok itt is ott is megvannak, valszek a wasdos behalna a kontrollertől meg a kontrolleres haverjaid a wasdtól... ki mihez szokott...

#509 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:12

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 9:06

Á te tényleg vicces vagy. HL2 agyatlan game. Szerintem az fps, lehet, hogy a története a te szubjektív véleményed szerint agyatlan, de az kit érdekel most.

Az, meg hogy egy konzolfreak akinek hozzánőtt a keze a kontrollerhez mit csinál az szintén nem érdekel. Mindig ezzel hozakodsz elő. Igen, van aki egykerekű biciklivel is qrva ügyesen tud menni, mégsem biciklizik mindenki azzal :D

De éppen ezért nem mondhatod azt, hogy az egykerekű bicikli szar. Btw, a HL2 valóban FPS, és? Mész oszt lősz, durván elrontott narratíva, unalmas pályák, (és ebből következően) az immerzió szinte teljes hiánya. De tényleg nem HL2 topic, csak érzékeltetni akartam: mindenre lehet pro és kontra érveket hozni, de általánosságban kijelenteni, hogy konzolra agyatlan vagy szar játékok vannak, komoly melléfogás.

#510 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:13

Szerintem azért nem fog sose leáldozni a PC-s játékok kora, mert mindig vannak olyanok, elég sokan, akik imádnak modolni, saját pályákat készíteni, átprogramozni a játékokat, mint jómagam. FPS-t nem is azért veszek hogy játszak sokszor vele, hanem látok benne fantáziát saját kreativitásom kiélésére. Általában csak saját magam szórakoztatására. Erre az egyik legjobb példa a Half-Life 2. Annyi mindent meg lehet csinálni vele, teljesen átírhatod szinte. Ilyen lehetőséget egy konzol sosem fog adni. Lehet hogy lesz rajta jobb grafika, csili-vili, meg minden, de ilyen flexibilitást nem ad. Ez az állítás még akkor is vonatkozik rátok, ha ugyan nem szerettek modolni, de mások modját szeretitek használni és nem csak a hivatalos kiegészítőket. Szóval, számomra nem alternatíva a konzol.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.