HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#241 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:19

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:58

Mi szoktunk ilyet szervezni rendszeresen. Az átlagéletkor 25 fölött, hálózaton Halo, Outrun, egyedi gépeken pedig a 2-4 fős partijátékok. Mi benne a brrrr?

Az hogy olyan misztikus és szokatlan, mint az első közösülés (már annak, aki még nem csinálta). :)

Minden esetre az igaz, hogy a PS2 és az XBOX mára élteciklusa végét járja. kellenek a nextgen gépek.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#242 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:20

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 21:21

Mivan? A hitelezőjével verem azzal a feltétellel, hogy ha nem fizetem vissza, akkor az enyémet verik el, de nagyon. Nehogy már az egyes embereknek a makrogazdasági és pénzpiaci érdekeket szem előtt tartva kelljen meghozni a vásárlási, mindennapi döntéseiket. Azért van odabaszva az MNB és megfelelő eszközökkel ellátva, hogy a makrogazdasági érdekeket szem előtt tartva szabályozza a pénzpiacot, ha valami nem egészséges.

Továbbmegyek, az áruhitelezés jó, ugyanis a összehangolja a jövedelmeket a fogyasztással, gazdasági tranzakciókat, aktivitást eredményez, ahol egyébként nem lehetne, mondhatnánk, hogy finomítja, könnyíti a gazdaság működését.

Szerintem te túlságosan sok közgazdasági maszlagot hallgattál vagy olvastál mostanában. :)

Ja végülis "hátulról" beavatkozni a legjobb, MNB-ileg, kétségkívül az egészséges megoldás :)

Összehangolja a jövedelmeket a fogyasztással az áruhitelezés?  Ezt most még emésztgetem . Holnapra lesz belőle valami. :)

Ugyebár ha itt tartunk az infláció is igen jó dolog, mert aktivitást eredményez.

EGY DARABIG!

És ugyanígy van a hitellel is.

Bár ez már nem szorosan függ össze a konzolokkal :)

#243 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:22

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:16

Masreszt vagyunk itt meg egy paran (remelem sokan) akik szamara nem kinszenvedes hanem fun az altalad felsoroltak nagy resze ;)

Na ha a játékból nem is, abból ki lehet nőni.

Egyébként játékból kinövésről jut eszembe. Akkor édesapám mikor fog kinőni a játékból? Ugye itt egyesek szerint mindenkinek ki kell belőle nőnie :D

#244 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:15

Áá ilyesmit ne mondjál, mert ez túl bonyolult. az emberek 90%-a csak pénzforgalmi szemléletben tud gondolkodni, eredményszemléletben sajnos nem. pedig a 2s könyvvitel majd 500 éves ;)

Ezt magyarázd azoknak a családoknak akik 150-160 ezer haviból élnek 3-4-en egy háztartásban.  (azt hiszem ez egy átlagos példa)

Ugyanmár tegyék meg azt a szívességet, hogy ne pénzügyi, hanem eredményszemléletben gondolkodjaknak.

#245 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:25

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:15

Nem tudom igazából mi ellen ágálsz, ember. Semmi baj nincs a TV méretekkel se az 50(60)hz -el, összegyűlűnk rendszeresen játszani, hogy kipihenjük a hétközi meló fáradalmait. Buzik-e vagyunk szerinted?

Nem agalok semmi ellen. Sot, azt sem tudom, hogy buzik vagytok-e, mivel nem ismerlek benneteket.... :think:

SFIJ: nem misztikus es nem is szokatlan, mivel partikon szokott kint lenni XBOX, sot jo moka hulyulni vkivel kettesben, pl a tancszonyeges dolog bejott sokunknak, de ez ossze sem hasonlithato egy monstre CS, Battlefield, Quake, UT, W3, stb. meccshez. Szerintem. :confused:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#246 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:26

Mellesleg, a hitelre való vásárlás nem a szociálisan csóró helyzetben leledző emberek végső mentsvárának van kitalálva, de mégcsak nemis a máltai szeretetszolgálat vagy a vöröskereszt, esetleg az üdvhadsereg áll a támogatók sorában, gondolok itt arra, amikor a 300k-s tvre csigiricsudijó hitellel kiköhögöd a másfélszeresét, miközben lassan elértéktelenedik, lejár a garanciája pont akkorra, mire kifizetted, és még sorolhatnám mennyi "lőnye" van a hiteleknek.
Amugy, ezzel a konzol-pc dologgal pontosan én is ugy vagyok, ahogy a fentebb emlietett kollega a tv-spektrum és többi istenharagja kronológiával. A PCs játékipar lemaradt agyilag, nem tudják felvenni a fordulatot, sz*rásig jönnek a brontoszarurusz, csont érdektelen tucat csillivilli szemetek, ahol a lényeg hogy vegyél alá még vgat, ramot, procit, és aztán még, még, még, többszáz rongyért. Miközben a gameplay egyre inkább a béka segge alá csúszik, nincs egy eredeti hangeffekt, egy normális játékzene, lassan már egy tisztességes intro vagy endsequence sem, a játékidő bolhaf*sznyi, cserébe, ha meg kellene venned, akkor kifizetsz érte egy zsák pénzt, és örülsz, ha nem kurja teled a windowsod mindenféle védelmi lósz*rral nehogy elessen a készitő 1,5 forint haszontól. Közben, bug hegyek, megmagyarázhatatlan hibák, mint grafika, mind hang, mind gameplay szinten, orbitális gépigény már a legcsoffadtabb, ocsmány szétb*szomafejitsátgánnal szintű, gyogyósoknak való hulladékokban is, patch persze sehol, csak igérgetés, és különben is jön az uj rész és hol van a tavalyi hó.
Hát ezért dől be a PCs játékpiac. Mert a konzol olyan, mint a C64. Ha nem tudtad megoldani 64kból, akkor béna voltál, mert nem lehetett mégegyszer ennyit alátolni. És a körités? Meg kell nézni, egy X-Box meddig hergelhető mind szoftveresen, mind hardveresen. Ha valakinek az a fixa ideája, hogy X-Boxon akar webdesignolni, megteheti, van rá linux, van alá webszerkesztő, uzsgyi. Ja hogy karcsu a proci meg a ram? Oda se neki, szétszeded, 700as P3 lite kivesz, némi mod, és akár Tualatin P3-S is mehet benne. 64 mega ram karcsu? Nosza, válogatsz magadnak ramot, 256-512, és máris fentebb vagy. HDD szintén mehet bele nagyobb, egér, billentyűzet csati ott van a SmartJoyFragen, de még akár monitort is köthetsz rá. És persze ezzel hozod a PCs szopásokat is. A több motyeszt nem birja a táp, a VRM, melegszik mint az ördög, a kukabuvár linux vagy megy rendesen, ha nem, akkor meg magad alá nyelvelhetsz, a monitoron se fogsz a képminőségtől hanyattestni. Már ha akarsz. Ha meg csak játszani akarsz,akkor játszol.
Amugy, erre a 120Hzs a CRTm, és megvakulok, de a szivárványos benkúúúú téeftém előtt még a nagyi szeme is meggyógyult hozzáálláson már sajna röhögni se tudok. Tényleg az lett a PCs világban, ami a ruházkodásban, ha ma a traktorbakancs meg a harangszáru gatya a divat, akkor mindenki abban pompázik, és lenéz, lehülyéz mindenkit, aki nem ilyet használ, hord, visel. Szánalmas.

#247 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:28

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 21:22

...édesapám mikor fog kinőni a játékból? Ugye itt egyesek szerint mindenkinek ki kell belőle nőnie :D

Lol, ezt a lanyom vagy a fiam is kerdezhetne... :)
...decsak dadognak valszeg :D

#248 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:50

Kamu :D

Betű szerint idenyomtad nekem a TFT-s FUD-ot. először 1998-ban találkoztam vele angolul hogy "tönkremetacrttőlalátásompedigszázhúszhercésmaharcrtrenézek10percutánfájafejem". Ahogy 2-3 év múlva lelkes konzolbúvár leszel és fikázni fogod PCs gamereket, lelekesen... Mert ma a TFT a trendi, 2-3 év múlva meg a PS3/XBOX360 szerű harmadik generációs konzol számít majd annnak.

Bullshit, 60-75hz-et bámultam és az rakott a szemem alá egy jó adaggal, köszönhető persze annak is, hogy közelről bámulom a képernyőt. Nem a tft volt konkrétean a dolgo lényege, pusztán az, hogy huzamosabb idő tft bámulása után érezni ha a crt "csak" 120hz. Tetszik, nem tetszik ez van. Mint mondtam évek óta tolom konzolt is, ettől függetlenül nem volt még egyetlen cím sem ami miatt szükségét éreztem volna hogy beszerezzek egyet saját magamnak. Én valahogy úgy vagyok vele, hogy nem veszek a benzinhez autót. Megint más kérdés, hogy elég balga vagy, ha azt hiszed, hogy a konzolt nem ugíanígy a tft-n bámulnám :) BTW tft-t nem azért vettem mert trendi...erősen megvetem a trendi dolgokat, ha féláron dobnák utánam általában akkor sem kellene (pl. apple által gyártott csili-vili cuccok). Tft-t is azért vettem mert rövid ideig volt szerencsém használni, és éreztem hogy ez nekem jobb. (mérete miatt pedig könnyebben hordozható is :) )

#249 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:33

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 19:45

Akkor lofaszt sem lattal meg, no offense

Jah, tudom halloptam jóféle crt-k hírét, de én úgytudom, hogy azok ára bőven azon a határon kívül esik amit én hajlandó lennék fizetni egy olyanért...szóval ezen a kategórián belül mindenképpen marad a tft.

#250 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:35

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 21:13

Persze persze, azokkal aztán biztos jól lehet authoringolni meg vágni. A rögtön mpeg2-be DVD-re rögzítő kamerát is nem tudom melyik buzi találta ki. A tömegnek lehet erre van igénye. De az igényeseknek a szőr feláll a hátán ettől.

Pistike nem akar VMG kommandokkal baszakodni, pláne nem 16 órát arra várni, amíg a cinemacraft 4x végigmegy a videón. Az első óra meg az volt, amíg a DVkazi tartalma rácsorog a vinyóra. Jó az a pana DVD rekorder.
Meg terjednek a HP okosnyomtatók: digicam rádug, varázsgomb megnyom és már jön is kifele a szép A4-es kép, autómatikusan nyuszi-szemetlenítve. szenvedjen a photoshoppal az, aki abból él :)
Ezt tömegek csinálják, veszik élvezik és így érzik magukat jól. Ha ez hülyeség lenne akkor a pana meg a hépé totál nagyot bukna rajta. A Game kiadók is azért pártolnak át a konzolra, mert
a) a júzer egyszerűbben tudja játszani
b) bizony könnyebb a konzolra fejleszteni, mint küzden az M$ szarulét dokumentált API-jaival, meg hozni ki a köv peccset, mer az MS-KB7844982 windóz-peccs kinyírja a játékot
c) a kalózkópiák aránya töredéke a PCs verziónak. Mert pl az USÁkban lehet kölcsönözni a játékot, és a kölcsönzési díj olcsóbb, mint a kicsippelés+dvdlemez+dvdíró kopása+downolad játékra eső fajlagos költsége...

#251 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:38

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:25

Nem agalok semmi ellen. Sot, azt sem tudom, hogy buzik vagytok-e, mivel nem ismerlek benneteket.... :think:

SFIJ: nem misztikus es nem is szokatlan, mivel partikon szokott kint lenni XBOX, sot jo moka hulyulni vkivel kettesben, pl a tancszonyeges dolog bejott sokunknak, de ez ossze sem hasonlithato egy monstre CS, Battlefield, Quake, UT, W3, stb. meccshez. Szerintem. :confused:

Szerintünk (és úgy tűnik, egyre több ember szerint is) pedig a monstre CS, a BF2 és társai meccsek szart sem érnek egy Mario Kart, egy Mashed, egy Fuzion Frenzy vagy egy Eyetoy buli ellenében.

#252 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:38

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:26

Amugy, erre a 120Hzs a CRTm, és megvakulok, de a szivárványos benkúúúú téeftém előtt még a nagyi szeme is meggyógyult hozzáálláson már sajna röhögni se tudok. Tényleg az lett a PCs világban, ami a ruházkodásban, ha ma a traktorbakancs meg a harangszáru gatya a divat, akkor mindenki abban pompázik, és lenéz, lehülyéz mindenkit, aki nem ilyet használ, hord, visel. Szánalmas.

Na persze a ló túlsó oldalára se kell átÁsni :)

A Value kategóriában azért inkább 2x egy TFT mint egy Value CRT.  A profik meg úgyis a saját fejük után mennek.

#253 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:39

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 21:23

Ezt magyarázd azoknak a családoknak akik 150-160 ezer haviból élnek 3-4-en egy háztartásban.  (azt hiszem ez egy átlagos példa)

Ugyanmár tegyék meg azt a szívességet, hogy ne pénzügyi, hanem eredményszemléletben gondolkodjaknak.

nalátod. pont az ilyeneknek jobb egy konzol 50ért mint egy PC negyed milláért.

amúgy ők meg pont hogy eredményszemléletben gondolkodnak, mert már régen belízingeltek egy autót, mert kiszámolták hogy a 2 felnőtt + 2 gyerek napi tömegközlekedése kb 30%-kal több mint egy okosan használt autó.

#254 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:41

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:38

Szerintünk (és úgy tűnik, egyre több ember szerint is) pedig a monstre CS, a BF2 és társai meccsek szart sem érnek egy Mario Kart, egy Mashed, egy Fuzion Frenzy vagy egy Eyetoy buli ellenében.

Ja, Mashed van PC-re is. Az évtized partijátéka, természetesen Micro Machines klón :)

#255 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:35

Meg terjednek a HP okosnyomtatók: digicam rádug, varázsgomb megnyom és már jön is kifele a szép A4-es kép, autómatikusan nyuszi-szemetlenítve. szenvedjen a photoshoppal az, aki abból él :)
Ezt tömegek csinálják, veszik élvezik és így érzik magukat jól. Ha ez hülyeség lenne akkor a pana meg a hépé totál nagyot bukna rajta.

Ezzel viszont egyetértek, viszont ez nem más mint a fejlett technikával tarolni, s ebből profitálni.  Láttam pl. HP PSC 1600-at, tényleg okos szerkezet, főleg amennyiért adják (6 évvel ezelőtt egy Epson Stylust adtak ennyiért ami semmit nem tud hozzá képest).

(Amúgy ez a nyomtatásmizéria is vicces, a jelen állás szerint egyáltalán nem kéne már nyomtatnunk, erre egyre többet tesszük) :)

#256 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:43

Kinek mi a hülyeség, azért mert egymillió birkának megfelel, nem fogok énis beállni a sorba bégetni.

#257 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:45

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:39

Hogy témánál maradjak, attól függ hogy kp-re vagy hitelre veszik egyiket-másikat :D

Idézet

amúgy ők meg pont hogy eredményszemléletben gondolkodnak, mert már régen belízingeltek egy autót, mert kiszámolták hogy a 2 felnőtt + 2 gyerek napi tömegközlekedése kb 30%-kal több mint egy okosan használt autó.

( A lízingdíj / hó + autó bizbaszai + benzin <= 4 bérlet ára. ) Emésztés alatt :)

#258 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:47

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 21:28

Lol, ezt a lanyom vagy a fiam is kerdezhetne... :)
...decsak dadognak valszeg :D

Szerintem a mi generációnk már nem annyira növi ki ezt a fajta játszást, eléggé a része lett mindennapjainknak. Idővel alábbhunyhat a láng, de el szerintem sosem fog tünni egészen.

#259 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:49

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:43

Kinek mi a hülyeség, azért mert egymillió birkának megfelel, nem fogok énis beállni a sorba bégetni.

Ez már kóros nálad, Múmia - sajos kiflit se eszel, mert a sokmillió lámának hogy bejön?

#260 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 22:39

Vicces vagy. Havi 40/ koponyából autót lizingelni?

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.