HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 10:39

No hát első körben nem akarok új topikot indítani neki, úgy hogy ide írom:

Ismerős hozta a régi gépét, hogy gond van vele, nézzem meg. Procomp BVC2B via chipsetes lap, cel533 proci, 256mb sd, agp-s savage 4, AT táp a főbb alkatrészek listája. Alap hibajelenség az volt, hogy nem indul, se kép, se hang. Odáig jutottam, hogy ha csinálok egy cmos resetet, akkor utána elindul, de ha kikapcsolom, akkor következő próbálkozásra megint se kép se hang, csak ismételt cmos reset után indul rendesen. Elem üresjárati feszültsége megmérve, 3V. Ennél nagyobb üj. fesz.-ű elemem sajnos nincs itthon, próbaképp az egyik működő gépemből kivéve az elemet (2,8V) kipróbálva azzal is, a hiba maradt. Memóriából és videókártyából (egy pci-ost) próbáltam másikat, a hiba maradt. Talán említésre méltó, hogy ha nincs bent videókari, akkor nem sípol, mem hiánynál viszont igen. Vinyót, cd-romot lehúztam, floppy maradt (ez utóbbi jó, mert tudok róla bootolni), hangkártyát kivettem.
Ötlet vkinek?

#1082 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 10:40

Idézet: T.Packo2 - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 9:02

Lehet, akkor meg kell nézni a SMART adatokat majd BIOS-ban letiltani és úgy!

Mán ahol... Nálam és 2 haveromnál nem! Lehet nálad igen és sok helyen. Hát 70 fok szerintem elég sok ott már van valami ha eléri ezt. Számomra ez a kritikus alatt az utolsó utáni lépcső (megjegyzem hogy nekem is volt de az egy belik kihajtott, poros gyári coolerrel (Intel) volt.)

Tényleg nem 100% de azért lehet rá támaszkodni.

Értem de sosem lehet tudni. Mint írtam jártam már úgy. És nem vagyok egyedül.

Ha bénán, levegősen, összetapizva a hűtőt és vagy a procit maximum. Ennyit nem jelent közel sem!

Letiltani nem kell, mai gépeknél azért nem túl jelentékeny az erőforrásigénye, aztán olykor nem baj, ha a BIOS képernyőn szól, hogy godn van a vinyóval, ha az ember amúgy más programot nem használ erre rendszerrel, vagy rezidens módon.

..Mi nem? Pár gép kiszalad a kezem közül, ja...De a 70 fok továbbra sem sok egy mai lapkakészletben. Példának okán, a ma már régi I850 specifikált maximuma 105 fokhűtés nélkül. És ez nem is a mag hőmérséklete, hanem a felszíné. Nyilván ilyen, állandó üzemi hőfokon nem várható akkora élettartam a félevezetőtől, tehát érdemes ezalatt sokkal maradni, de egyrészt manapság az, hogy egy félvezető nem fog 30 évig eléldegélni, hanem csak 4-5 évig, nem lényeges szempont sajnos, és ezzel együtt a forró lapkakészletek noteszgéptől asztali gépig egyre általánosabbak a nagyobb teljesítményű deszkák esetén. Működést tekintve tehát nem sok, de nyilván ésszerű ezalá törekedni.

A pasztázásról tudnék mesélni érdekes történeteket, hidd el, össze tud jönni 15 fok is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1083 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 10:42

Idézet: [Iron] - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 11:39

No hát első körben nem akarok új topikot indítani neki, úgy hogy ide írom:

Ismerős hozta a régi gépét, hogy gond van vele, nézzem meg. Procomp BVC2B via chipsetes lap, cel533 proci, 256mb sd, agp-s savage 4, AT táp a főbb alkatrészek listája. Alap hibajelenség az volt, hogy nem indul, se kép, se hang. Odáig jutottam, hogy ha csinálok egy cmos resetet, akkor utána elindul, de ha kikapcsolom, akkor következő próbálkozásra megint se kép se hang, csak ismételt cmos reset után indul rendesen. Elem üresjárati feszültsége megmérve, 3V. Ennél nagyobb üj. fesz.-ű elemem sajnos nincs itthon, próbaképp az egyik működő gépemből kivéve az elemet (2,8V) kipróbálva azzal is, a hiba maradt. Memóriából és videókártyából (egy pci-ost) próbáltam másikat, a hiba maradt. Talán említésre méltó, hogy ha nincs bent videókari, akkor nem sípol, mem hiánynál viszont igen. Vinyót, cd-romot lehúztam, floppy maradt (ez utóbbi jó, mert tudok róla bootolni), hangkártyát kivettem.
Ötlet vkinek?

Ha memóriát észreveszi, de VGA-t nem, akkor lapkakészlet gyanús, azaz a PCI híd. tekintettel a cucc korára, nem biztos, hogy érdemes vesződni vele, ilyen lapokat szinte dobálnak utána az embernek. Púpos kondikat esetleg érdemes keresgélni, de ennél többet szvsz nem. A CMOS elem normál feszültsége pedig 3V, a 2,8V már sok lapnak eleve kevés is lehet.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1084 Felhasználó inaktív   mitabrev 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 10:49

Sziasztok!

Eddig a gép fagyogatott, de ma már be sem lehet kapcsolni, mert közvetlenül a belépés után újraindítja magát. Futtattam memtest-et és aközben is lefagyott a gép.

Mi lehet a gond?  :confused:

#1085 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 10:56

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 11:42

Ha memóriát észreveszi, de VGA-t nem, akkor lapkakészlet gyanús, azaz a PCI híd. tekintettel a cucc korára, nem biztos, hogy érdemes vesződni vele, ilyen lapokat szinte dobálnak utána az embernek. Púpos kondikat esetleg érdemes keresgélni, de ennél többet szvsz nem. A CMOS elem normál feszültsége pedig 3V, a 2,8V már sok lapnak eleve kevés is lehet.

Oh, szia didyman, kösz a gyors választ. :) Igen, persze azt kifelejtettem az előző postomból, hogy a kondikat néztem, nem látszik rajtuk semmi gond (nem úgy, mint egy előző géppel, amit apu az egyik kuncsaftjától hozott, hogy nem megy; nyitom ki a házat, belelesek, hát az összes kondi egytől-egyig púpos, felük már el is folyott :) ).
Elemmel kapcsolatban meg: javíts ki ha tévedek, azt tudom hogy 3V-osak ezek az elemek, de tudtommal egy új elem üresjárati feszültsége mindig magasabb mint a névleges feszültsége. Tehát egy ilyen elem esetében mondjuk 3,1 körül. Ezért írtam csak, hogy 3V-ot mértem, tehát hogy ugyan használt, de még bírja szuflával.

#1086 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 10:59

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 10:40

Letiltani nem kell, mai gépeknél azért nem túl jelentékeny az erőforrásigénye, aztán olykor nem baj, ha a BIOS képernyőn szól, hogy godn van a vinyóval, ha az ember amúgy más programot nem használ erre rendszerrel, vagy rezidens módon.

..Mi nem? Pár gép kiszalad a kezem közül, ja...De a 70 fok továbbra sem sok egy mai lapkakészletben. Példának okán, a ma már régi I850 specifikált maximuma 105 fokhűtés nélkül. És ez nem is a mag hőmérséklete, hanem a felszíné. Nyilván ilyen, állandó üzemi hőfokon nem várható akkora élettartam a félevezetőtől, tehát érdemes ezalatt sokkal maradni, de egyrészt manapság az, hogy egy félvezető nem fog 30 évig eléldegélni, hanem csak 4-5 évig, nem lényeges szempont sajnos, és ezzel együtt a forró lapkakészletek noteszgéptől asztali gépig egyre általánosabbak a nagyobb teljesítményű deszkák esetén. Működést tekintve tehát nem sok, de nyilván ésszerű ezalá törekedni.

A pasztázásról tudnék mesélni érdekes történeteket, hidd el, össze tud jönni 15 fok is.

Nem arra gondolok hogy esetleg új chkdsk.

Az én kezeim is sok gépet érzékeltek már :D :D

Huh az a 105 fok nagyon durva...

Pedig én úgy terveztem hogy a jelenlegi gépem sokáig fog még élni mint egy SETI számológép és FileServer  :)  :reklamacio:

Össze? Biztos megtanulnám ha megmutatod  :Đ Most esett le hogy egy Prescott mennyit fűt és... Igazad lehet :D

#1087 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 11:02

Nem tévedsz, de az elem feszültséggenerátor, így jó esetben és újonnan a terhelésre adott esés minimális, főleg akkor, ha ez a terhelés eleve olyan kismértékű, mint mondjuk egy CMOS áramigénye. itt épeszű :D műszer nem is fog eltérést mutatni üresjárat és terhelt járat között.

#1088 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 11:08

Idézet: T.Packo2 - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 11:59

Nem arra gondolok hogy esetleg új chkdsk.

Az én kezeim is sok gépet érzékeltek már :D :D

Huh az a 105 fok nagyon durva...

Pedig én úgy terveztem hogy a jelenlegi gépem sokáig fog még élni mint egy SETI számológép és FileServer  :)  :reklamacio:

Össze? Biztos megtanulnám ha megmutatod  :Đ Most esett le hogy egy Prescott mennyit fűt és... Igazad lehet :D

Ez csak egy Willamette volt, de fűteni az is tudott, viszont a rajta lévő borda karmai nem nyomtak túl erősen és a procimag úszott a tejfölben, a borda nem tudta rendesen kisajtolni a felesleget..
lapkakészlet aktuális kedvenc egy tegnapi noteszgép, az I845 amúgy kupak nélkül, csupaszon vigyorgott a billentyűzet alatt, hozzáérni nem lehetett, de stabil volt. Mellette ATI VGA, az is csupaszon. A sasszi fogta oldalról, de az ugye elég messze van. A billentyűzet kellemes kézmelegítőként működött, mert volt hővezető a lapkák tetején, csakhogy a billentyűzetet rögzítő egyetlen csavar, ha tövig van hajtva, nem indul a gép, és a billentyűzet így nem tud hozzáérni a lapkákhoz, hacsak rá nem nyomod picit. Szóval jó laptop az N610C :D

#1089 Felhasználó inaktív   peterk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 08:33

Sziasztok, a következő géppel vannak gondjaim:

Abit NI8-SLI GR
Celeron 3.06 LGA775
2x512MB DDR2 667 RAM
Club3D ATI Radeon X1300Pro
Samsung 160GB SATA2

A jelenség az, hogy játékoknál - és úgy néz ki csak játékoknál (Az Oblivion-al és a Dungeon Siege2-vel próbáltam) - 10-15 perc után következetesen elszáll. Hol csak a program - kidob az xp desktop-ra -, hol kékhalál és reboot. "Merevedéses" fagyás viszont nincs.

Első körben a memóriákra gondoltam, ezért futtattam egy Prime95-öt. Gond és hiba nélkül futott 1 órán át. Majd nyomtam egy dix tömörítést, az is szépen lefutott. 3DMark/FutureMark is lefut, de ezt nem teszteltem hosszabb ideig még.

A proci egyébként meleg mint állat (60+ fok, terhelve 70), egyelőre a gyári venti van rajta, kedden jön rá egy normális hűtés. Ez a hőmérsékletet majd rendbe teszi, de a fagyást is? Gyanús, hogy nem emiatt fagy, mert akkor fagyna Prime vagy a divx tömcsi alatt is... Most megy rajta a memtest, kiváncsi vagyok, mi lesz az eredménye.

A videokártya lehet a bűnös? Ez meg azért lenne furcsa, mert 3D hibánál nem nagyon szokott kékhalál lenni, inkább csak kidob a desktopra. Esetleg mégicsak melege lehet?

#1090 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 11:34

Táp típusa? Videokártya milyen meleg? Chipset milyen meleg?

#1091 Felhasználó inaktív   peterk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 13:06

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 12:34

Táp típusa? Videokártya milyen meleg? Chipset milyen meleg?

Ez egy Coolermaster Cavalier T04 HTPC (Home Theatre PC) ház, a hozzá való tápot használom, ami vagy 350W-os. A típusát nem tudom fejből, gondolom nem egy enermax, de szvsz nem is valami noname gagyi, különben amikor megvettem, egyből kidobtam volna (a ház megvan fél éve, eddig egy kis P2 ment benne). Itt van a netről a speckója:

A: Input: 230V ~ 3.5A 50Hz
Output: 350W
Red: +5V (35A)
Yellow: +12V (18A)
White: -5V (0.5A)
Blue: -12V (0.8A)
Purple: +3.3V (16A)
Brown: +5 VSB (3A)
(+5V & +3.3V Total Output 160W)

A chipset nvidia intel edition, ezen a lapon egy kis ventillátor hűti. A hőméséklete szintúgy rendben van. A házban egyébként 3 venti üzemel, egy 80-as front (szív), és 2 60-as hátsó (kifelé fúj). Belúl pedig szabályos forgószél van :)

A videokártya passzív hűtésű, a bordáit kézzel meg lehet fogni működés közben. Celsiusra nem tudom, van esetleg valami tool, ami megmutatja? (Ati tray tools-ban nem találtam ilyent).

Azóta lement a memtest is, 2.5 óra, gond nélkül. Szerintem nem a ram a probléma, mert ennyi tesztből gondolom ha nem is tökéletesek a ramok, azért nem kellene stabilan 10 percen belül fejre állnia a gépnek.

A videokártyára tippelek, de sajna nincs cserekártyám :( Ja, azt nem is mondtam, hogy PCIExpress-es.

#1092 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 15:44

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 11:08

Ez csak egy Willamette volt, de fűteni az is tudott, viszont a rajta lévő borda karmai nem nyomtak túl erősen és a procimag úszott a tejfölben, a borda nem tudta rendesen kisajtolni a felesleget..
lapkakészlet aktuális kedvenc egy tegnapi noteszgép, az I845 amúgy kupak nélkül, csupaszon vigyorgott a billentyűzet alatt, hozzáérni nem lehetett, de stabil volt. Mellette ATI VGA, az is csupaszon. A sasszi fogta oldalról, de az ugye elég messze van. A billentyűzet kellemes kézmelegítőként működött, mert volt hővezető a lapkák tetején, csakhogy a billentyűzetet rögzítő egyetlen csavar, ha tövig van hajtva, nem indul a gép, és a billentyűzet így nem tud hozzáérni a lapkákhoz, hacsak rá nem nyomod picit. Szóval jó laptop az N610C :D

Nekem is Wilmette meg I845 van :D és fűt rendesen.

Nem semmi gép volt...

#1093 Felhasználó inaktív   peterk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 11:08

No, meglett a bűnös. A várakozásaimmal ellentétben nem a videokártya rossz, hanem az egyik RAM modul. Amint kivettem a gépből, azonnal stabillá vált.

Ettől elvileg még az is előfordulhatna, hogy az alaplap nem szereti ezt a ramot, de nem így van, mert a másik teljesen stabilan megy benne, míg a rossz modul egyedül is fagyogat, nem csak párban (sőt, egyedüll hamarabb).

Ami viszont érdekes, hogy egyik ram teszt sem mutatott semmi problémát. Ennyit a tesztekről...

#1094 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 17:02

Miért indul az operációs rendszerem mindÍg másodjára?  :)

-Abit KW7, 3200+AthlonXP, Chieftech 400W, 6800GT, 3x512MB RAM-

bekapcsolás -> elindul -> OS tölt majd vagy restart magátol vagy eccerüen nem csinal semmit-> majd vagy reset, vagy ha magától restart akkor 2. indulásra semmi prob, minden megy...-

Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1095 Felhasználó inaktív   Ult!ma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 21:43

Sziasztok ismét!!

Visszatértem a Balcsiról, úgyhogy vágjunk a közepébe!

Futtattam teszteket a következő eredményekkel:

-A Prime95 mem.teszt.je nem fagyott 6 óra működés után sem, a Memtest86 még azért hátra van, de nem hinném, hogy az lenne.
-A prociteszt részét is futtattam egy másfél óráig, itt se történt semmi.
-Lemeztöredezettség-mentesítő megvolt.

Még nem próbáltam a Fifa-t, se másik játékot azóta, hogy hazajöttem, de amint van vmi szólok ismét, bár gyanítom, hogy maX. vid.kari. túlmelegedésről lehetne szó (ha nem említettem volna korábban, egy nagy szobaventillátort beállítva a gép mellé nem fagyott a játék, nyitott házzal meg fagyott csak később). Ha viszont a vid.kari. melegszik túl, akkor szerintetek cseréljem simán le a hűtést? Vmit mintha anno hablatyoltak volna róla a szervízben, mikor kérdeztem, hogy le kell-e cserélni a hűtést, akkor azt mondták nem kell, bírnia kéne. (ASUS 6600 GT PCI-E)

To didyman: Már korábban írtam, két táppal is próbáltam, alapból volt benne egy Q-Tec 550 W, most egy Chieftec 450 W viszi a gépet, mind2-nél előfordul a probléma.

Írok, amint lesz lehetőségem tesztelni,
Ult!ma

#1096 Felhasználó inaktív   Kirby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 26. 11:58

Sziasztok!

Egy "törzsvendég" ide irányított.

Sajna nem rövid a story...

Úgy fél éve kezdett fagyni az XP. - párbeszédablak leokézásakor, vagy virusellenörzés közben. Fagyás, majd önmagát restartolta az op. Viszont nem bírt bebootolni, mivel mindig "hiányzott" valami rendszerfile.  Egy kétfelé particionált 3 éves Seagate egyik particióján
98, a másikon XP futott. A 98 alatt semmilyen problémám nem volt. Míg ha az xp-t használtam,
néhány órám volt hátra...
1. felvetés volt, hogy winyó. Kicseréltem most egy zsírúj 80-as Maxtorral csinálja ugyanezt.
XP-t pedig se javítani, se újratelepíteni nem lehet a boot-os install cd-ről, mert kék halál a következő kóddal: ***STOP: 0x0000000A, 0xF000E987, 0x00000002, 0x00000001, 0x808247A4.
Erre jött a felvetés, hogy akkor...
...2. Memória: Lefuttatam 2 féle memtestet is de semmi hiba. Ezzel kapcs annyit mondtak a másik fórumban, hogy nem szerencsés a 512+256+256 felállás. Ok, de előtte 1 évig miért bírta?
3. Táp. CE 300w-os, de 98 alatt semmi fagyás, egyenletes terjesítmény.
4. Saját felvetés: valami zárlatos és néha bekattintja a rendszert (Pl. 1 éves NEC dvd író), csak azt nem értem, hogy miért kell eltűnnie a rendszerfájloknak egy restart miatt...
2 órája olyan infót kaptam, hogy akkor alaplap.
Ha igen, akkor megyek az alaplapos fórumba... De hátha van itt valakinek még 5lete...

Előre is nagyon köszönöm!!!
:respect:

#1097 Felhasználó inaktív   peterk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 26. 12:11

Idézet: Kirby - Dátum: 2006. júl. 26., szerda - 12:58

Sziasztok!

Egy "törzsvendég" ide irányított.

Sajna nem rövid a story...

Úgy fél éve kezdett fagyni az XP. - párbeszédablak leokézásakor, vagy virusellenörzés közben. Fagyás, majd önmagát restartolta az op. Viszont nem bírt bebootolni, mivel mindig "hiányzott" valami rendszerfile.  Egy kétfelé particionált 3 éves Seagate egyik particióján
98, a másikon XP futott. A 98 alatt semmilyen problémám nem volt. Míg ha az xp-t használtam,
néhány órám volt hátra...
1. felvetés volt, hogy winyó. Kicseréltem most egy zsírúj 80-as Maxtorral csinálja ugyanezt.
XP-t pedig se javítani, se újratelepíteni nem lehet a boot-os install cd-ről, mert kék halál a következő kóddal: ***STOP: 0x0000000A, 0xF000E987, 0x00000002, 0x00000001, 0x808247A4.
Erre jött a felvetés, hogy akkor...
...2. Memória: Lefuttatam 2 féle memtestet is de semmi hiba. Ezzel kapcs annyit mondtak a másik fórumban, hogy nem szerencsés a 512+256+256 felállás. Ok, de előtte 1 évig miért bírta?
3. Táp. CE 300w-os, de 98 alatt semmi fagyás, egyenletes terjesítmény.
4. Saját felvetés: valami zárlatos és néha bekattintja a rendszert (Pl. 1 éves NEC dvd író), csak azt nem értem, hogy miért kell eltűnnie a rendszerfájloknak egy restart miatt...
2 órája olyan infót kaptam, hogy akkor alaplap.
Ha igen, akkor megyek az alaplapos fórumba... De hátha van itt valakinek még 5lete...

Előre is nagyon köszönöm!!!
:respect:

Újraraktad az XP-t a vinyócserénél?

Ha ennyi darab ramod van, akkor én kiszednék kettőt és megpróbálnám 1 rammal. Ha stabil, akkor a következővel, majd a harmadikkal. Ha valamelyikkel előjön a gond, akkor megvan a hiba. Ha mindegyikkel fagy, akkor tudod, hogy máshol keresd.

#1098 Felhasználó inaktív   Kirby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 26. 12:57

Újraraktad az XP-t a vinyócserénél? 

Ha ennyi darab ramod van, akkor én kiszednék kettőt és megpróbálnám 1 rammal. Ha stabil, akkor a következővel, majd a harmadikkal. Ha valamelyikkel előjön a gond, akkor megvan a hiba. Ha mindegyikkel fagy, akkor tudod, hogy máshol keresd. 

Igen, leformat és csak rá telepít...

Igen kb. ez a megoldás marad: bár akkor miért nem jelzett hibát egyik tesztelő sem?
Lehet hogy a foglalatok közül rossz valamelyik. Most kifejezetten gyűlölöm a kombinatorikát:
mennyi lehetőség... :mad:

#1099 Felhasználó inaktív   Ult!ma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 10:27

No hát, ismét sziasztok:)

Sikerült ma tesztelnem a gépet a F.E.A.R. c. játékkal és enyhén meglepődtem, mivel kb. 2 és fél óra folyamatos játék és Performance Test után sem fagyott. Ez végülis egy pozitív dolog, de:

1. A háznak az oldala legalább 60 fokos volt játék közben kb. bárhol is néztem illetve a teteje az mondjuk csak úgy 50. Ez nem egy picit sok? Tudom, hogy le kéne szedni a ház oldalát, hogy jobban szellőzzön, de ha azt mondjátok, hogy ez normális, akkor el van felejtve.

2. A Fifa-t azóta nem próbáltam, de kezd érdekelni, hogy mitől fagyhat, ha egy jóval gépigényesebb játék fut rajta ugyan némi melegedéssel, de lassulás meg miegymás nélkül. Memória-gondok tudom, hogy lehetnek, de akkor hiba nélkül futott volna 6 órán keresztül a Prime95 Blend-testje? Majd még azért MemTest86-olok egyet, de addig is, ötletek?:)

Ult!ma

#1100 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 14:34

Ha ilyen meleg van a házba, lehet, hogy a procid áll le.
Everesttel meg kéne nézni a hőfokokat, illetve javasolnák 2db 8cm-s ventit.
Az egyiket a ház elejébe, befújná a levegőt, a másik a ház hátsó végébe, az meg kitolná a meleg levegőt.
Ha leveszed a házad oldalát, a kialakított légáramlat megszakad, és lesznek olyan csippek amelyek nem hűlnek annyit, mint előtte.

http://www.lavalys.c...p?pid=4&lang=hu

-----------------------------------------------------------------

Szerkesztette: jojoando 2006. 07. 27. 14:35 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57