HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

#2051 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:49

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:46

Én meg mondjuk most akarok autót venni, és nem akarok egy olyan gyártóra egy évet várni, aki egy szuper modell utódjaként kihozott egy kevésbé szupert, úgyhogy inkább megveszem a rusnya, de legalább kiforrott és finom Lancert.

Én sem vennék most újfajta Focust, akkor sem, ha nagyon tetszene. Azonban mivel messze nem tetszik nagyon (meg pénzem sincs), így ez a veszély (duplán) nem fenyeget.

Az első egy-két év mindenhol problémásabb, mint a többi, kár ezen ennyit lovagolni. Ezerszer meggondolnám, hogy olyan autót vegyek, amit max. 1 éve gyártanak.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 03. 30. 14:50 -kor

#2052 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:56

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 14:19

Egyébként szerintem nagy tökölés lenne míg leolvasná az ujjlenyomatot, szvsz a jelenlegi ilyen keyless meg kártyás rendszerek már majdnem teljesen tökéletesek.

Olyan meg szvsz nincs hogy semmit nem viszel magaddal :) Én legalábbis kistáskát mindig, legalábbis papírokat, jogsit nem hagyok a kocsiban.

kéne mindenkibe egy chip, mint a kutyákba, teknősökbe stb.... :)

és a chip tárolhatna mindenféle infót (ne kelljen személyi/útlevél/jogsi) alaphelyzetben. és persze sok mindent bele lehetne még tölteni (bankkártya, bkv bérlet, autó forgalmi, autó indítás...)

utálom hogy mindenféle szar papírt kell magammal hordani, amit elhagyhatok/ellopják, helyet foglal...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2053 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 14:58

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:43

Ugye azért abban megegyezhetünk, hogy nem egyetlen rendszer az autóban az elektronikus nyitás-indítás? A kulcs nélküli autókhoz is van kulcs. Nyilvánvalóan ezekhez is lenne, ahogy ideiglenes kiiktatási lehetőség: szervízállás. Mint a riasztóknál.

Szóval bonyolítsuk meg az egyszerű rendszert, hogy használható legyen? Tehát készítesz egy k. drága kulcs nélküli rendszert, de a kulcsot magadnál hordod, hátha közbejön valami :D

Tudtommal a Renault kulcs nélküli rendszerében a "vészkulcs" effektíve benne van a kártyában, így az semmiféle fölös terhet nem jelent semmilyen szempontból.

#2054 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:01

jaja renaultnál kulcs a kártyában.

az viszont valami hihetetlen hülyeség, hogy ha megy a motor, akkor már nem is kell kártya...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2055 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:49

Az első egy-két év mindenhol problémásabb, mint a többi, kár ezen ennyit lovagolni. Ezerszer meggondolnám, hogy olyan autót vegyek, amit max. 1 éve gyártanak.

Nézd, nem tudom, ki "lovagol" a témán. Én nem hoztam fel, az biztos.

De ha már itt tartunk, ezek szerint a Corollámnak vagy Öcsém Cliójának is problémásnak kéne lennie, ugyanis mindkettő a típus első gyártási évéből származik. Ehhez képest képzeld, egyiknek sincs semmi baja. (Illetve a Clio futóműve 130e megtett km után kicsit szét van hullva, de az mindenekelőtt a könyörtelen Békés és Szolnok megyei utaknak, nem pedig a "korai évjáratnak" köszönhető.)

Nem minden típus születik kiforratlannak. Példának okáért az első Fóka sem volt az. Lehet, hogy az évek alatt még jobb lesz belőle (lásd újra előző Focus), de nem törvényszerű, hogy egy friss típusnak gyíkja legyen.

Szerkesztette: Satriani 2006. 03. 30. 15:18 -kor

#2056 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:18

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:56

kéne mindenkibe egy chip, mint a kutyákba, teknősökbe stb.... :)

és a chip tárolhatna mindenféle infót (ne kelljen személyi/útlevél/jogsi) alaphelyzetben. és persze sok mindent bele lehetne még tölteni (bankkártya, bkv bérlet, autó forgalmi, autó indítás...)

utálom hogy mindenféle szar papírt kell magammal hordani, amit elhagyhatok/ellopják, helyet foglal...

Nem rossz ötlet nem akarod szabadalmaztatni?

#2057 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:20

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 16:17

Nézd, nem tudom, ki "lovagol" a témán. Én nem hoztam fel, az biztos.

De ha már itt tartunk, ezek szerint a Corollámnak vagy Öcsém Cliójának is problémásnak kéne lennie, ugyanis mindkettő a típus első gyártási évéből származik. Ehhez képest képzeld, egyiknek sincs semmi baja. (Illetve a Clio futóműve kicsit szét van hullva, de az mindenekelőtt a könyörtelen Békés és Szolnok megyei utaknak, nem pedig a "korai évjáratnak" köszönhető.)

Nem minden típus születik kiforratlannak. Példának okáért az első Fóka sem volt az. Lehet, hogy az évek alatt még jobb lesz belőle (lásd újra előző Focus), de nem törvényszerű, hogy egy friss típusnak gyíkja legyen.

Ne forgasd ki a szavaimat. ;) Nem azt mondom, hogy problémás, hanem hogy problémásabb.

Lásd Focus: nem az 1998-99-es gyártásúak vezették olyan szépen a megbízhatósági statisztikákat, hanem a későbbiek. ;)

Az pedig, hogy problémásabb, nem azt jelenti, hogy mindegyik roncs lesz három év alatt, hanem azt, hogy potenciálisan (és jó eséllyel a gyakorlatban is) több gond van velük.

#2058 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:20

Idézet: enzimke - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 16:18

Nem rossz ötlet nem akarod szabadalmaztatni?

Kismértékű személyiségi és emberi jogokba ütközne, de ok, mi ez a Pusztító? :)

#2059 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 16:20

Ne forgasd ki a szavaimat. ;) Nem azt mondom, hogy problémás, hanem hogy problémásabb.

Ne írj félreérthetően. ;) Azt írtad, hogy ezerszer meggondolnád, vegyél-e olyan autót, amit egy éve gyártanak. Miért ez a nagy félelem, ha nem azért, mert úgy látod, ezek az évjáratok problémásak? A Jazz pl. az első pillanattól kezdve hibátlan, de ugyanez vonatkozik a Minire, az Audi A2-re, a Mazda6-ra, a Corollára, Imprezára és még jónéhány típusra.

Peugeot-t én sem vennék első évjáratból (sem :D). De bizonyos típusoknál megalapozatlanok a félelmek.

Annyi igazad viszont van, hogy általában utólag derül ki, hogy kellett-e félni :)

#2060 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:29

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 16:26

Ne írj félreérthetően. ;) Azt írtad, hogy ezerszer meggondolnád, vegyél-e olyan autót, amit egy éve gyártanak. Miért ez a nagy félelem, ha nem azért, mert úgy látod, ezek az évjáratok problémásak? A Jazz pl. az első pillanattól kezdve hibátlan, de ugyanez vonatkozik a Minire, az Audi A2-re, a Mazda6-ra, a Corollára, Imprezára és még jónéhány típusra.

Peugeot-t én sem vennék első évjáratból (sem :D). De bizonyos típusoknál megalapozatlanok a félelmek.

Annyi igazad viszont van, hogy általában utólag derül ki, hogy kellett-e félni :)

Első pillanatra ezek az autók, amik jó eséllyel eszembe sem jutnának, ha újat akarnék venni. ;)

Igen, pont ezt az utólag kiderülést akartam érzékeltetni, csak rosszul jöttek a szavak. :omg: Innen kezdve ott vagyunk, ahonnan indultunk.

#2061 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:33

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 16:20

Nyugodtan dugjanak egy pórázt a seggembe?  :think:  :Đ
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2062 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 16:29

Első pillanatra ezek az autók, amik jó eséllyel eszembe sem jutnának, ha újat akarnék venni. ;)

Erről azt hiszem, nem azok a gyártók tehetnek, akik az első pillanattól kezdve böcsülettel megcsinálnak egy autót...

Én pedig inkább ezekben a gyártókban bízom, nem azokban, akiknek kell néhány szezon, mire rájönnek, mit is kellett volna tenniük annak érdekében, hogy a k. drágán eladott autóik az első legyártott példánytól kezdve rendeltetésszerűen működjenek.

Egyébként nem ott vagyunk, ahol voltunk: te is tudnál néhány gyártót mondani egyik illetve másik fajtából is. Ez pedig a választékot nálam jelentősen leszűkíti.

#2063 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:48

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:20

miért ütközne személyiségi jogokba?

de én önkéntesen bevállalnám, akinek meg a jogai fontosak, az vigyen magával 1 kiló papírfecnit mindenhova :)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:50

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:01

Elmesélek én is egy történetet, Opel Combo (céges autó) az Opel kereskedésbe mentem vele új számítógépeket vennének és az ügyben. Majd amikor végeztem kinyitottam a hátsó ajtót majd betettem vmit és mentem előre hogy beüljek kinyitottam azt az ajtót  is erre szóltak hogy otthagytam vmit, visszamentem a cuccért betettem hátra majd a hátsó ajtó becsap. Beülnék hogy megyek (az első ajtó még mindig nyitva) és nem találom sehol a kulcsot, ekkor eszembe ötlik hogy én hülye valszeg betettem a dobozba amit betettem hátra és az ajtót meg bezártam... hívtam gyorsba a szerelőket és kb. 1 órán át próbálkoztak kinyitni a hátsó ajtót belülről egy dróttal (az ülések mögött rács van szal nem lehet a raktérbe menni) aztán végülis sikerült de a kulcs sehol. Ekkor nézem hogy a kinyitott első ajtóban felejtettem a kulcsot!  :omg:  :omg:  :omg:  azt az égést látnotok kellett volna :p  :Đ

úristen :lol: áháháháháháháháhá :D ez kész :Đ

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:52

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:24

Milyen távolságból nyitja és zárja vissza az ajtókat?

Nézegettem utólagosan beépített kártyás riasztókat, melyek vezérlik a központi zárat is, de 10-15 métert írtak rá hatótávolságnak a záráshoz vagy pedig meg kell nyomni rajta a gombot. Annyi erővel meg be bezárom inkább vagy síma gombos távirányítós riasztót rakatok bele. Ha a záráshoz a távolság mondjuk max. 2-3 méter volna, az már ok lenne (nyitáshoz 2-3 métert írnak). Egyébként nem túl vészes áron kínálták ezeket, beszerelve 30-40e körül, ha jól emlékszek :)

totalcarban volt annó hogy egyik kint állt a kocsi mellett a mezőn másik bent ült a kintinél volt a kártya a bent ülő meg elment az autóval :Đ

,,,,,,,, - ezek kimaradtak :D

Szerkesztette: diegho 2006. 03. 30. 16:01 -kor

#2066 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 16:03

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 16:44

Erről azt hiszem, nem azok a gyártók tehetnek, akik az első pillanattól kezdve böcsülettel megcsinálnak egy autót...

Én pedig inkább ezekben a gyártókban bízom, nem azokban, akiknek kell néhány szezon, mire rájönnek, mit is kellett volna tenniük annak érdekében, hogy a k. drágán eladott autóik az első legyártott példánytól kezdve rendeltetésszerűen működjenek.

Egyébként nem ott vagyunk, ahol voltunk: te is tudnál néhány gyártót mondani egyik illetve másik fajtából is. Ez pedig a választékot nálam jelentősen leszűkíti.

Kellően szkeptikus vagyok, hogy egy Toyotát (akármi beírható helyette) se vegyek meg a gyártás első évében. Annyira ritkán lehet sürgős egy autóvásárlás. Ha mégis, akkor másik típus is létezik a világon, ami megfelelhet nekem. Megveszem azt.

Egy szó mint száz: nem bízok egyik gyártóban sem ennyire - ellentétben veled. Előítélet? Lehet. De te sem tagadhatod le. ;)

#2067 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 16:21

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 17:03

Ha mégis, akkor másik típus is létezik a világon, ami megfelelhet nekem.

Előítélet? Lehet. De te sem tagadhatod le. ;)

Előbb érdekes módon fél tucat k. jó autóra mondtad, hogy egyik se jutna eszedbe :) Pedig abban biztos vagyok, hogy mind megfelelne az igényeidnek. Előítélet?

Az, hogy én bízom néhány gyártóban (azaz inkább több típusban), jellemzően nem előítéleten alapul, hanem tapasztalaton. Én már leírtam többször, egyetlen márkához fűznek "érzelmi szálak" (Porsche). Amíg viszont a Toyota jó autókat fog gyártani, addig azt - vagy valami hasonlóan jót - fogok venni. Ez szerintem nem előítélet. Az pedig, hogy meg mernék venni egy friss Toyota modellt, szintén nem előítélet, és még csak nem is bátorság: elnyert bizalom. Ha az elmúlt 15-20 évben nem voltak problémák az újonnan kihozott autóikkal, számítok arra, hogy ezentúl sem lesznek. Igaz, az új Avensis kapcsán inog a léc, de nálam még a Toyota pár másik gyártóval együtt benne van a pixisben. Semmi okom bizalmatlannak lenni - ha lesz, akkor majd szólok.

#2068 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 16:32

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 17:21

Előbb érdekes módon fél tucat k. jó autóra mondtad, hogy egyik se jutna eszedbe :) Pedig abban biztos vagyok, hogy mind megfelelne az igényeidnek. Előítélet?

Az, hogy én bízom néhány gyártóban (azaz inkább több típusban), jellemzően nem előítéleten alapul, hanem tapasztalaton. Én már leírtam többször, egyetlen márkához fűznek "érzelmi szálak" (Porsche). Amíg viszont a Toyota jó autókat fog gyártani, addig azt - vagy valami hasonlóan jót - fogok venni. Ez szerintem nem előítélet. Az pedig, hogy meg mernék venni egy friss Toyota modellt, szintén nem előítélet, és még csak nem is bátorság: elnyert bizalom. Ha az elmúlt 15-20 évben nem voltak problémák az újonnan kihozott autóikkal, számítok arra, hogy ezentúl sem lesznek. Igaz, az új Avensis kapcsán inog a léc, de nálam még a Toyota pár másik gyártóval együtt benne van a pixisben. Semmi okom bizalmatlannak lenni - ha lesz, akkor majd szólok.

K. jó autó? Neked lehet, nekem nem feltétlenül. Mellesleg abban a fél tucatban kettő volt, ami egyáltalán nem rétegmodell, szóval izé. ;) Jó párban nem is ültem még, ettől függetlenül vagy pont ezért nem jutna eszembe. Na meg... mi van, ha nem tetszik? Párszor már leírtam a topicban, hogy a mostani kínálatban nincs olyan autó, amire azt merném mondani, hogy nagyon tetszik (mind külsőleg, mind technikailag).

Előítélet mindenkiben van. A pozitív előítélet is előítélet. Hívhatjuk tapasztalatnak is, a kettő valahol ugyanaz. Ugyanis közvetett vagy közvetlen tapasztalat hatására alakulnak ki az előítéletek, nem maguktól. ;)

#2069 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 23:32

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 13:53

1. Hát, pedig megfontolandó. Ez az autó 10 év múlva is autó lesz... Az egy dolog, hogy sehogy se néz ki, de más baja nem nagyon lehet.

De akkor miért akarnád eladni 3 év múlva ?  :D (ha vennél)
Ciciman is on borda

#2070 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 23:36

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 15:29

... akkor kézrátétellel nyílnak az ajtók.

ersze ersze :Đ

Kép

egyébként : tudsz járó motorral tankolni?
Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.