Idézet: jordan6 - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 19:19
a legszebb, leglátávnyosabb önvédelem, egyszerűen a többi fölé helyezem! persze ez csak az én véleményem!

Ez a hozzászólás nagyon tetszett.

Én is így gondolom.
A gimnázium végén 96-97-ben 2 évig jártam AIKIDO-ra Bp-en a Honvéd Kórházzal szemben. A Tüzér utcában volt, nem tudom most mi van vele. (Honvéd)
Az tetszett meg benne, hogy lendületes, elegáns, "kecses". Nem rombol, nem erőszakos, hanem az ellenség (támadó) lendületét-mozgását próbálja meg kihasználni, ki kell billenteni az egyensúlyából, hogy utána Mi szerezzük meg az irányítást felette. (mondjuk a támadó izületeit, csontjait nagyon megviseli, láttam vizsgán ronda csukló/alkar törést.
Várszegi Rudolf volt a mesterem. Itt van Tamura sensei-jel. Szép nagydarab ember.

Olyan vastag a csuklója, hogy 2 kézzel alig értem át.

Az AIKIDO mellett KEMPO-t, JU-JITSU-t és KENDO-t is oktat.
Vizsgáztam is, 6 kyu-s lettem, aztán a gimnázium végével abbahagytam, elkezdtem dolgozni, tanulni. Pedig szerettem csinálni.
Voltam 1x edzőtáborban Szlovákiában, ott volt Nebi Vural, meg vmi francia mester is. Nagyon élveztem, csak 6-kor kellett kelni, reggeli előtt futás.
Az AIKIDO alapítója.

O Sensei Morihei UESHIBA, 1883-1969

"Technikákban négy olyan tulajdonság használatos, melyek világunk természetét tükrözik vissza. A körülményektől függően légy olyan kemény, mint a gyémánt, olyan hajlékony, mint a fűz, olyan könnyen áramló, mint a víz vagy olyan üres, mint az űr. "
O-Sensei szabályai az Aikido gyakorlására
Az aikido egyetlen csapással dönt életrôl és halálról, ezért a tanítványoknak gondosan kell követniük instruktoruk tanításait, és nem szabad vetélkedni, hogy lássák ki a legerôsebb.
Az aikido egy olyan út, ami megtanít több ellenséggel bánni egyszerre. A tanítványoknak képezniük kell magukat hogy ne csak elôre, hanem minden oldalra tudjanak figyelni.
Az edzésnek mindig kellemes és vidám légkörben kell folynia.
Az instruktor csak egy kis szemszögét tanítja a művészetnek. Sokoldalú alkalmazásait minden egyes tanítványnak magának kell felfedeznie szüntelen gyakorláson és edzésen keresztül.
A mindennapi gyakorlásban elôször kezdd a tested megmozgatásával és aztán haladj az intenzív gyakorlás felé. Sose erôltess bármit természetellenesen vagy ésszerűtlenül. Ha ezt a szabályt követed, akkor még az öregek sem fognak megsérülni, és kellemes és vidám légkörben folyhat a gyakorlás.
Az aikido célja a test és a lélek edzése, ôszinte és komoly emberek kifejlesztése. Mivel ezeket a technikákat csak a beavatottak tanulhatják, ne áruld el másoknak, mert az lehet a következménye, hogy gengszterek kezdik el használni.
Egy kis olvasnivaló.
http://aikido.lap.hu/
>> Az AIKIDO technikák rendszere <<
Szaotome Micugi: Az aikido alapelvei
olvasnivaló
>> Vizsgakövetelmények <<
Szerkesztette: eszpe 2004. 08. 01. 21:51 -kor
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde