HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2131 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 12. 06:58

Hívtak egyszer egy új géphez, random fagyás, érthetetlen működési anomáliák miatt. Hosszas vizsgálódás nyomán kiderült, hogy van a házban egy dzsunka tévé, ami rátolt vagy 60 voltot a kábelre, és a tvtuneren át persze a számítógépre is. Ahogy áramtalanítottam a gagyi tévékészüléket, egyből elmúlt a baj, vettek is másnap egy új tévét a hálószobába, ezt meg kidobták, azóta mindenki boldog...
A villanyírógép a legostobább találmány a világon.
Mert ki látott már szőrös villát?!

#2132 Felhasználó inaktív   sminyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 12. 15:11

Idézet: Klown - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 13:10

Üdv!

Vettem egy valag pénzért (MM-ban, mert bizony hülye vagyok!  :omg: ) S-Video -> kompozit átalakítót. Most végre sikerült működésre bírnom a Gf 7600GT-m TV-out-ját. Viszont szórakoztam eleget a Videótükörrel, meg társaival, de sehogysem sikerült beállítanom a Pan&Scan-t! ATi-nál asszem' Színház módnak hívják! Tehát arra lenne szükségem, hogy az eredeti képarnyánnyal küldje ki a filmeket a VGA! Mert most azoknál a filmeknél, ahol nincs felirat ott a fekete csíkokat levágva torz képarnyánnyal kerülnek ki a filmek a TV-re!  :reklamacio:  Érdekes, hogy az ATi-nak sikerült ezt szuperül megoldania!  :omg:  (Színház mód -> Eredeti képarány/Teljes képernyő) Na tehát ha tudtok rá megoldást, akkkor legyetek szívesek nem magatokba tartani!  :)

Üdv: Klown

Hi,

Láttam, hogy Te is 7600GT-vel küzdöttél. Nálam az a gond, hogy semmilyen kép nincs. Összekötöttem az s-videót a házimozi erősítő videó bemenetével, és nincs semmilyen kép, csak a nagy feketeség. A gép látja, hogy TV van, meg elindul a TVWizard is meg lehet állítani, mint másodlagos monitort, felbontást, minden, csak kép nincs. Nálad is ilyen volt? Vagy valakinél volt ilyen...
Az, hogy vettél egy átalakítót, és nem svideót, hanem a kompoziton dugtad a tvbe, úgy ment?
Help, ha tudsz (tudtok), mert meg fogok makkanni!

#2133 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 20:43

Idézet: sminyo - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 16:11

Hi,

Láttam, hogy Te is 7600GT-vel küzdöttél. Nálam az a gond, hogy semmilyen kép nincs. Összekötöttem az s-videót a házimozi erősítő videó bemenetével, és nincs semmilyen kép, csak a nagy feketeség. A gép látja, hogy TV van, meg elindul a TVWizard is meg lehet állítani, mint másodlagos monitort, felbontást, minden, csak kép nincs. Nálad is ilyen volt? Vagy valakinél volt ilyen...
Az, hogy vettél egy átalakítót, és nem svideót, hanem a kompoziton dugtad a tvbe, úgy ment?
Help, ha tudsz (tudtok), mert meg fogok makkanni!

Üdv!

Én eleve biztosra mentem és bekapcsoltam a "Force Detect"-et!  :D  Kép az átalakító megvétele előtt abszolút nem volt, mert nem volt mivel összekötnöm a TV-t a VGA-val! (TV-men nincs S-Video bemenet, a kártyához pedig nem adtak S-Video -> RCA kompozit átalakítót!  :omg: ) Miután megvettem az átalaítót és az S-Video és az RCA kábel közé beiktattam úgy rögtön lett kép! (Természetesen csak kikapcsolt állapotban szabad dugni!  :D  Mert különben a dugásnak az lesz a vége, hogy yóól elb@..od a VGA-d!)

Ja és azt nem értem, hogy miért az házimozira kötötted a TV-Out-ot?!  :confused:  Próbáld meg inkább közvetlen a TV-be dugni!

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2134 Felhasználó inaktív   sminyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 08:10

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 20:43

Üdv!

Én eleve biztosra mentem és bekapcsoltam a "Force Detect"-et!  :D  Kép az átalakító megvétele előtt abszolút nem volt, mert nem volt mivel összekötnöm a TV-t a VGA-val! (TV-men nincs S-Video bemenet, a kártyához pedig nem adtak S-Video -> RCA kompozit átalakítót!  :omg: ) Miután megvettem az átalaítót és az S-Video és az RCA kábel közé beiktattam úgy rögtön lett kép! (Természetesen csak kikapcsolt állapotban szabad dugni!  :D  Mert különben a dugásnak az lesz a vége, hogy yóól elb@..od a VGA-d!)

Ja és azt nem értem, hogy miért az házimozira kötötted a TV-Out-ot?!  :confused:  Próbáld meg inkább közvetlen a TV-be dugni!

Hi,

Azért dugtam a házimozira, mert van egy beltéri egység, és egy dvd lejátszó is, és nincs annyi bemenet a TVn :). Így viszont csak az erősítón kell váltani bemenetet, és annak a képe van a TVn. Nekem is az a gondom, hogy a TVn nincs s-video, csak kompozit. Megtaláltam a videókarihoz adott soktűs átalakítót sima s-videora, akkor annak a végére dugjak még egy RCA-s átalakítót, és így zúzzam be a tvbe? Mondjuk más ötletem már nekem sem nagyon van.
Köszi!
sminyo

#2135 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 12:50

Idézet: sminyo - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 9:10

Hi,

Azért dugtam a házimozira, mert van egy beltéri egység, és egy dvd lejátszó is, és nincs annyi bemenet a TVn :). Így viszont csak az erősítón kell váltani bemenetet, és annak a képe van a TVn. Nekem is az a gondom, hogy a TVn nincs s-video, csak kompozit. Megtaláltam a videókarihoz adott soktűs átalakítót sima s-videora, akkor annak a végére dugjak még egy RCA-s átalakítót, és így zúzzam be a tvbe? Mondjuk más ötletem már nekem sem nagyon van.
Köszi!
sminyo

Üdv!

Gondolom default S-Video TV kimenet van a VGA-don. Mivel nincs S-Video bemenet a TV-den ezért kell egy S-Video -> RCA kompozit átalakító. Amennyiben ez megvan, akkor ezt dugd be a TV-Out-ba és kösd össze a TV-vel!

(A VGA S-Video kimenetébe kell S-Video -> RCA átalakító, majd az RCA kábel a TV-bemenetébe.)

#2136 Felhasználó inaktív   kobruc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 23:03

Sziasztok!

Elnézést elöre is, ugyanezt már egy más témaban is leírtam, onnan ideirányitottak...

Szóval:
Adott egy win xp pro,athlon x2 4800 2GB Ram, nvidia 6600 GTS, 128 MB.
A videokariba (SVHS)deledugva egy Tevion jeladó. A TV-be a Tevion jelvevö. Tökéletesen átviszi a jelet mindegy mire csatlakoztatom a TV-t, euro-scart rgb. vagy SVHS. Minden jól müködik. Átálítom a kártyát TV kimenetre és megfelelöen müködik minden, gyönyörü szép képet kapok a TV-n: élles, szines minden rendben...

Most jön a gond: megvettem a vistat, föltettem ugyanúgy bekötöttem, 10 féle nvidia vistás meghajtot probáltam hozzá már kb. eredmény: mindig fekete fehér a kép a TV-n.

Bánatomban vettem egy Gainward 7800 GS AGP kártyát 512 MB-t. A helyzet nem változott marad a fekete-fehér kép.
Kiprobáltam jópár nvidia meghajtót, (nemtudom már hányat) mmindég ugyanaz az eredmény. Olvastam valahol hogy 70 hz-re kellene állítani a frekit; Pál-d-re. A 70 HZ-t nem sikerül sehogyan mindig visszaugrik 60-ra. Pal-d az marad.

Még egy dolog: azzal kezdtem, hogy a 6600 GTS-el müködik. Hát ez tulzás, mert csak egyetlen egy meghajtóval birok szines képet csinálni a TV-re a 81.95_forceware_winxp2k-el. Ha egy újabbat vagy régebbit teszek föl azonnal fekete fehér kép az eredmény.

Nem tudom mitévö legyek. Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, legyen szives ossza meg velem, nagyon megköszönném !

tisztelettel:

kobruc

#2137 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:21

Sziasztok !

Volna egy kis probléma, amiben szeretnék tanácsot kérni.
Adott egy GF 8800 GTX kari, aminek az S-video kimenetét szeretném használni. Természetesen kikapcsolt állapotban csatlakoztatom mindkét eszközt (VGA + Samsunk LCD TV). Bekacsolás után rögtön működik is megfelelően, mint kiterjesztett asztal, de ha az NV vezérlőpultot meg akarom nyitni csontra fagy a gép, és a következő üzenetet kapom:

Kép

Fura, mert ez csak a 1xx.xxx driverek esetén csinálja, a 9x.xx driverek jól működnek. Próbáltam már a TV Tool progit is, de ugyanúgy a driverre hívatkozva elszáll a rendszer. (A 1xx.xx driverek játék alatt gyorsabbak, ezért már nem szeretnék visszaállni a régebbiekre.)

A játékok és minden egyéb progi jól működik, de az NV vezérlőpult elszáll ebben az esetben. Ha megszüntetem a csatlakozást, akkor már minden rendben megy a vezérlőpulttal.

Ugyanez a jelenség akkor is fenn áll, ha a 2. DVI csatlakozást használom. Ugyanúgy a fenti hibaüzenettel lefagy a rendszer.

:confused:

:respect:
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

#2138 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 10:22

driver bug, fw power :smoker:  :down:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2139 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 15:09

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 10:22

driver bug, fw power :smoker:  :down:

Köszi! Ettől féltem, talán megoldják a közeljövőben. :reklamacio:

:respect:
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

#2140 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 16:36

Hello!
Most tuti nagyon le leszek tolva és teljesen jogosan is... De sajna csak most találtam rá erre a topicra és biztos, hogy már felmerült a problémám, de hátha nem:

Van egy 9800-as ati kártyám, amire rá van kötve egy 21-es eizo crt monitor 1280x1024-es felbontással. A kártya DVi kimenetét összekötöttem a tv-vel (samsung 94cm lcd 16:9es oldalaránnyal)
Mig xp volt a gépen, addig lehetett clone-ozni az elsődleges monitort, s igy nagyon jól be lehetett lőni, hogy a filmeket széthúzza a tv-n.
Hogy lehetne azt megoldani, hogy clone-ozhassam a monitort annak ellenére, hogy a tv csak 1360x720-as felbontást tud és akkor kiválasztható, hogy a másodlagos megjelenitőnek milyen a kép?
A poén, hogy felismeri a tv-t, a felbontásait is tudja, de elég hülyén kezeli...
Eddig úgy volt, hogy kiment a kép, és, ahogy az egeret mozgattam, úgy toligálta ide-oda a monitoron megjelenő dolgokat, ehelyett most "nem támogatott üzemmód"-dal fogad :(
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2141 Felhasználó inaktív   Adibandi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 16:12

Sziasztok!
Néhány napja (BSplayer lefagyás óta)nem jelenik meg a másodlagos megjelenítőn az asztal és nem futnak rajta programok, csak AtiHidravisionnal tudom áthelyezni az alkalmazást. Van valakinek ötlete? Köszönöm a segítséget.
Üdv, Adibandi.

#2142 Felhasználó inaktív   komasoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 15:43

Van olyan valaki aki Galaxy 7600GT  tv kimenetét (S-video) használja és megfelelően működik?
Nekem még a képét se sikerült kirakni a TV-re. A régi Ati 9550 -el csont nélkül ment...

#2143 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 12:23

Idézet: komasoft - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 16:43

Van olyan valaki aki Galaxy 7600GT  tv kimenetét (S-video) használja és megfelelően működik?
Nekem még a képét se sikerült kirakni a TV-re. A régi Ati 9550 -el csont nélkül ment...

Jelen!  :D

Én is szívtam vele egy sort, mert nem adtak hozzá S-Video -> kompozit RCA átalakítót. De miután az MM-ben sikerült beszereznem egyet (jó drágán!  :mad: ), azóta tökéletesen működik és sokkal szebb képet ad TV-Out-on keresztül, mint az előző VGA-m! (Sapphire ATi R9700PRO)

ÜdV: Klown

#2144 Felhasználó inaktív   charston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 09:12

nekem olyan gondom van, hogy a noteszről kiküldött kép nem a közepén helyezkedik el a másodlagos monitoron hanem a ajobb alsó sarkából indol ki
Kép

de ez csak az s-videora vonatkozik a vga-ra nem. Hogyan lehet orvosolni a problémát?

#2145 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 11:43

:confused:  :respect:  :think: Sziasztok. Olyan gondom lenne hogy van egy 7300GS karim "gigabyte" és egy 72 cm-es Lg Flatron tv-m. Beállítottam minden olyan dolgot amit be kell xp-be. Kép van  tv-n meg szín is de annyia gagyi, mert ugrál nem lehet vele semmit kezdeni. Segítségeteket kéreném. Előre is köszönöm.

#2146 Felhasználó inaktív   Redbike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 08:12

Fél éves INtel D930-as gépemben (alaplap Intel GCC102, 1GB Samsung RAM, ATI V3100 VGA,
Pioneer DVD-RW) Chieftech 450W táp (aktiv PFC) sajnos nem volt tv kimenet.
Az ATI a CAD kártyákra nem tesz.
Cserének egy tv kimenetes Nvidia Quadro kártya drága lenne ezért vettem hozzá egy ITV900 külső tv kimenetet, ami a VGA kártyára csatlakozik és S-video vagy RCA jelet is kiad az 5V tápellátást pedig USB-n keresztül a géptől kapja. A felbontást az előirtakak megfelelően beállítottam.

A gép eddig hiba nélkül futott most viszont az vele a problémám, hogy amikor a tv konverter a géphez van csatlakoztatva és a gépet több óra pihentetés után elöször bekapcsolom, akkor 5-10 perc elteltével a gépen bármilyen programot futtatva a progam hibát jelez és kiép majd hamarosan a gép kék halállal lefagy vagy simán kék halállal lefagy.

Ezek után a gépet ujrainditva a hiba többet nem jelentkezik csak ha megint hideg állapotból inditom.

Ha a gép már megy és a konvertert később csatlakoztatom, a hiba akkor is jelentkezik.

Próbáltam a VGA dualview módban a monitortól külön a VGA másik kimenetén kerteszül csatlakoztatni a konvertert és úgy is, hogy csak őt csatlakoztattam majd a montor rajta kertesztül kapott jelet. A hiba jelentkezett.

Ezek után kipróbáltam a konvertert a laptopra csatlakoztatva, ott nem volt probléma.
Kipróbáltam egy másik FSC Intel géppel, ott sem volt probléma.

Utolsónak betettem a gépembe egy lagolcsóbb Mercury 350W tápot, ezzel nem jelentkezik a probléma.

Ezt a tápot eredetileg a géppel vettem, de csak passziv PFC-s és megy mint a porszívó+ nem sok jót hallottam róla, ezért cseréltem ki Chieftech tápra.

Gondoltam, hogy akkor biztos a konverter a hibás, de más gépekben nem okoz hibát.
Vagy lehet a Chieftech táp a hibás? Különben az is hiba nélkül fut bárhogy terhelem is a gépet.

Ha visszaviszem a gépet a boltba vagy a konvertert, azok külön jől működnek, csak együtt van probléma.Nem gondolom ,hogy az aktiv PFC miatt lenne ez, mert az FSC gépben is az volt és ott nem volt lefagyás.

Van valakinek ötlete?

Szerkesztette: Redbike 2007. 06. 28. 08:19 -kor

#2147 Felhasználó inaktív   Redbike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 08:28

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2007. jún. 27., szerda - 12:43

:confused:  :respect:  :think: Sziasztok. Olyan gondom lenne hogy van egy 7300GS karim "gigabyte" és egy 72 cm-es Lg Flatron tv-m. Beállítottam minden olyan dolgot amit be kell xp-be. Kép van  tv-n meg szín is de annyia gagyi, mert ugrál nem lehet vele semmit kezdeni. Segítségeteket kéreném. Előre is köszönöm.

Milyen kábellel kötötted össze a TV-t, milyen hosszú a kábel?
A csatlakozásokat is nézd neg.
PAL be lett állítva?

#2148 Felhasználó inaktív   Redbike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 08:29

Idézet: Redbike - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 9:12

Fél éves INtel D930-as gépemben (alaplap Intel GCC102, 1GB Samsung RAM, ATI V3100 VGA,
Cserének egy tv kimenetes Nvidia Quadro kártya drága lenne ezért vettem hozzá egy ITV900 külső tv kimenetet, ami a VGA kártyára csatlakozik és S-video vagy RCA jelet is kiad az 5V tápellátást pedig USB-n keresztül a géptől kapja. A felbontást az előirtakak megfelelően beállítottam.

A gép eddig hiba nélkül futott most viszont az vele a problémám, hogy amikor a tv konverter a géphez van csatlakoztatva és a gépet több óra pihentetés után elöször bekapcsolom, akkor 5-10 perc elteltével a gépen bármilyen programot futtatva a progam hibát jelez és kiép majd hamarosan a gép kék halállal lefagy vagy simán kék halállal lefagy.

Ezek után a gépet ujrainditva a hiba többet nem jelentkezik csak ha megint hideg állapotból inditom.

Ha a gép már megy és a konvertert később csatlakoztatom, a hiba akkor is jelentkezik.

Próbáltam a VGA dualview módban a monitortól külön a VGA másik kimenetén kerteszül csatlakoztatni a konvertert és úgy is, hogy csak őt csatlakoztattam majd a montor rajta kertesztül kapott jelet. A hiba jelentkezett.

Ezek után kipróbáltam a konvertert a laptopra csatlakoztatva, ott nem volt probléma.

Utolsónak betettem a gépembe egy lagolcsóbb Mercury 350W tápot, ezzel nem jelentkezik a probléma.

Ezt a tápot eredetileg a géppel vettem, de csak passziv PFC-s és megy mint a porszívó+ nem sok jót hallottam róla, ezért cseréltem ki Chieftech tápra.

Gondoltam, hogy akkor biztos a konverter a hibás, de más gépekben nem okoz hibát.
Vagy lehet a Chieftech táp a hibás? Különben az is hiba nélkül fut bárhogy terhelem is a gépet.

Ha visszaviszem a gépet a boltba vagy a konvertert, azok külön jől működnek, csak együtt van probléma.Nem gondolom ,hogy az aktiv PFC miatt lenne ez, mert az FSC gépben is az volt és ott nem volt lefagyás.

Van valakinek ötlete?

Van valakinek ötlete?

#2149 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 09:34

Milyen kábellel kötötted össze a TV-t, milyen hosszú a kábel?
A csatlakozásokat is nézd neg.
PAL be lett állítva?

RCA kábellel kötöttem össze a hossz kb 3 méter a csatik jók pal be lett állítva. :respect:

#2150 Felhasználó inaktív   komasoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 15:38

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 12:23

Jelen!  :D

Én is szívtam vele egy sort, mert nem adtak hozzá S-Video -> kompozit RCA átalakítót. De miután az MM-ben sikerült beszereznem egyet (jó drágán!  :mad: ), azóta tökéletesen működik és sokkal szebb képet ad TV-Out-on keresztül, mint az előző VGA-m! (Sapphire ATi R9700PRO)

ÜdV: Klown

Nálam van S-Video RCA átalakító, de így se működik, hiszen így haszmáltam a régi ATI 9550-el. Az EGY szál RCA a TV-ig elvezetve, ott pedig átalakítva SCART-ra.

Szerkesztette: komasoft 2007. 06. 28. 15:43 -kor

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.