HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#871 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 15. 08:39

Sziasztok! Kellene egy kis segítség. Lehet, hogy rosszul kerestem, mindenesetre nem találtam meg ezeket az információkat. Jelenleg Magyarországon hány nap a "türelmi idő" a következő két esetre:
- Készülék bármilyen meghibásodása esetén csere/pénzvisszafizetés (emlékeim szerint ez három nap)
- Elhúzódó javítás esetén cserekészülék biztosítása (emlékeim szerint ez 30 nap)
Most ne azt az oldalát nézzétek, hogy ki nem tartja be, tételezzük fel, hogy mindenki jogkövető és barátságos. :)

#872 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 08:45

rossz hirem van: mindkettore negativ a valasz.
mar nincs 3 nap (ellenben nehany nagyobb ceg biztosit ilyet), es nem kotelezo cserekeszuleket sem adniuk.

"cserebe" viszont van egy 'jelentos kenyelmetlenseget okozas' tiltasa a vevo fele, ami nem tulzottan preciz, de ettol meg nem biztos, hogy rossz. regen 15 nap utan kellett cserekeszuleket biztositani, es szerintem most is lehet kerni ilyen esetben. mint ahogy a cegektol elvarjak, hogy ha nincs kulonosebb indok, akkor 15 napon belul javitsak meg a hibas cikket.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#873 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 08:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 9:45

rossz hirem van...

Nem rossz az, csak egy felméréshez kellett. :) Köszönöm a gyors választ.

#874 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 10:41

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 9:45

mar nincs 3 nap (ellenben nehany nagyobb ceg biztosit ilyet)

Ezt a butaságot honnan veszed? Ugyanis létezik természetesen, csak nem abban a formában, mint régen volt, KATT!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#875 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 10:52

bocsanat, lehet, hogy tenyleg hibas az infom. honnan szedem? hat mert valoban megvaltozott a 3 napon beluli csere, regen barmilyen indokkal lehetett penzt visszakerni, most mar, ha igaz az az ertelmezes, amit belinkeltel csak hibasat kell cserelni (azaz nem javithato, hanem kotelezoen cserelendo.)

es viszont valoban nehany nagyobb ceg biztosit szabad penzvisszafizetest nem tetszes eseten! ez nem hinnem, hogy butasag lett volna..

Szerkesztette: bogdan 2008. 07. 15. 10:53 -kor

a forum ma:

#876 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 11:00

Igen, megváltozott, de ez nem egyenlő azzal, hogy nincs! :) Azért írtam, hogy megváltozott, amit te is írtál most. Ha hibás, azért maradjon a csere. ;) Erre reagáltam, a zárójeles résszel egyetértettem, de azt is bennehagytam az idézetben. Elnézést! :respect:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#877 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 11:18

nem kell elnezest kerned: koszonom a helyesbitest!
a forum ma:

#878 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 07. 22. 11:17

ÜDV.

Az anyukám HDD-je leégett, és mivel rajta van a levelezése, ami személyes adatnak minősül, ezért azt kérte, hogy legalább én legyek ott a szervízben, amikor megvizsgálják. Felhívtuk a boltot ahonnan vettük, és azt mondták, hogy ez nem lehetséges, mert majd amikor sorra kerül a HDD, akkor megnézik. Hozzáteszem, hogy ebben a boltban nem bízunk, mivel volt már olyan, hogy az ezt megelőző HDD-t úgy vizsgálták be, és találták hibamentesnek, hogy nem voltunk ott, aztán kénytelenek voltak mégis kicserélni. Szóval a kérdés, és lehetőleg olyanok írjanak, akik ismeri a fogyasztóvédelmi szabályokat, ha megtagadják azt, hogy ott lehessünk, akkor van e valamilyen paragrafus amire hivatkozva belehet e írni a panaszkönyvbe?

#879 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 22. 14:21

ha ennyire nem szeretnétek személyes adatot más kezébe adni egy amúgyis bekrepált, rossz vinyón (ahonnan több 10k az adatmentés, semhogy bárki is kíváncsi legyen rá), akkor le kellett volna vmi erős elektromágnessel mágnesezni a fenébe az egészet. monnyuk sztem nagy vizsgálat nem lesz, rádugják  látja, nem látja, jó, nem jó, ha nem jó küldik a fenébe az egészet vissza és adnak egy másikat. ahova meg kerül, a kutyát nem fogja érdekelni egy halott vinyón a személyes levelezés...
ha meg az átküreteléstől félsz, azon max az segít, h megkéred, mikor vinnéd el, h dugják már bé, oszt indíjják el a gyári hutilt. vagy vmilyen más tesztprogit win alatt.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 22. 14:26 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#880 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:18

Idézet: avman - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 15:21

ha ennyire nem szeretnétek személyes adatot más kezébe adni egy amúgyis bekrepált, rossz vinyón (ahonnan több 10k az adatmentés, semhogy bárki is kíváncsi legyen rá), akkor le kellett volna vmi erős elektromágnessel mágnesezni a fenébe az egészet. monnyuk sztem nagy vizsgálat nem lesz, rádugják  látja, nem látja, jó, nem jó, ha nem jó küldik a fenébe az egészet vissza és adnak egy másikat. ahova meg kerül, a kutyát nem fogja érdekelni egy halott vinyón a személyes levelezés...
ha meg az átküreteléstől félsz, azon max az segít, h megkéred, mikor vinnéd el, h dugják már bé, oszt indíjják el a gyári hutilt. vagy vmilyen más tesztprogit win alatt.

Léci a 9.10 oldalra nézz már rá itt : https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...0&#entry5618362

,hogy szerinted ilyenkor érdemes egyáltalán gariztatni, vagy lökhetjük a kukába? A molexxen égett le :(

#881 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:32

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:18

Léci a 9.10 oldalra nézz már rá itt : https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...0&#entry5618362

,hogy szerinted ilyenkor érdemes egyáltalán gariztatni, vagy lökhetjük a kukába? A molexxen égett le :(

Fizikai sérülés --> jó eséllyel nem garanciás. Egy próbát megér.

#882 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:32

Fizikai sérülés --> jó eséllyel nem garanciás. Egy próbát megér.

Ha ha azt mondod, hogy csak Molexx táppal használod ? ( A molexx táp rész nincs sérülve) Akkor teljesen mindegy az a ficizikális sérülés nem? Régi Pata HDD-knek is letört nem egynek a tartó része ott.

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 07. 22. 15:36 -kor

#883 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:55

Tökmindegy, fizikai sérülés az fizikai sérülés. Panelcserével esetleg megoldható az adatmentés, de  ha mégsem, az drága lesz. Nem mellesleg, szervizkérdés, nem tudom mi az az űberfontos NASA levelezés, amiért a szerviz nyakán kell lihegni, de a legtöbb helyen vastagon leszarják, mi van vagy mi nincs rajta, egyszerüen idő nincs ilyesmivel recskázni, ha olyan a szitu hogy majd sorra kerül,  bedobják egy tesztgépbe, tesztutil, kibukik, kuka, megy vissza a nagykerbe, esetleg külön sarcért lementik róla a cuccot, ha lehet.
Elektromágnesből meg azért eléggé erős kell ahhoz, hogy a burkolaton keresztül oda birjon hatni.
Amugy, ha megkozmetikázod a kokszot, esetleg korrekt gyerek a szervizes, akkor ő megtakaritja, akkor esetleg átmegy valami kevésbé szemfüles nagykeren, de ahhoz azért úgy is kell hozzáállni.

#884 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:13

ha a konkrét hiba a fizikai sérülésre (letört bizbaszok, karcok) nem vezethető vissza egyértelműen, akkor azért az a jótállás köre alá tartozik. elméletileg csak azt a részt kellene javítani, ami hibás és a sérülttel nem foglakozni (letört gomb, tálca stb vs. táp, kondi egyéb hiba). napersze hdd-nél cserés a dolog általában.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#885 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:23

Ha fizikai sérülés van, akkor nem veszik fel garanciába, semmit, sehol, akár van összefüggés a meghibásodással, akár nincs. Ennyi, pont. Vinyót nem javit, max a gyár, vagy sufniszerviz. Feltételesbe szokták felvenni, aztán vagy McKókányolandusz, vagy megy vissza a usernek, hogy byebye.

#886 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:41

erre azt mondom, h ha nem hozható összefüggésbe a hiba a sérüléssel, és a vevő kiveri a balhét, akkor az eladó beszopta a dolgot, tökmindegy cseréli-e neki szerviz, nakker, egyembutya. persze ez az alapelv erősebb a nem az ilyen egybedarab, hanem összetettebb elektronikai vonalon. valahun ottan van a Ptk. vonatkozó részében is, hálistennek régen néztem, és remélhetőleg nem mostanában fogom. de józan paraszti ésszel is belátható, ha pl. az autó karosszéria sérült hátul, és a motornak vmi, egyértelmű garis baja van, akkor nem igazán jogos az elhajtás. sőt, nem is igazán szokták. de ugyanez bármivel könnyen végiggondolható. letörök vmi műanyag bizbaszt a tv-n és elmegy teszem azt a sorváltó, ugyan milyen összefüggésben is van a kettő...
persze a mechanikai sérülés ilyetén elbírálásának feltétele a működőképessége ezen hiba esetén.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 22. 16:49 -kor

#887 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:45

Csak gondold el, földhözbaxnak egy vinyót, és rá egy hétre behal. Nem feltétlen van összefüggés. Sőt, éltem is meg ilyet. Nem kell pattogni, emberkedni, fogyasztóvédelmezni, ptkzni, és akkor nem fog a bolt se olyat mondani, hogy OK pajtás, van megoldás: Független bevizsgáló, tiszta környezetben megbontja a hddt, és ad egy szakvéleményt. Ennek az ára X K HUF. ÉS ha beigazolódik, hogy azért nyekk a vinyó, mert odakoppantotta a nagyfater sublótjához, akkor kifizetettik veled a bevizsgálást, mint a huzat.

#888 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:51

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 17:45

akkor kifizetettik veled a bevizsgálást, mint a huzat.

vannak még ilyen mókás urban legendjeid? a hiba bizonyítása az eladót terheli... amíg nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, h az adott hiba még nem volt a vásárláskor a készülékben (vagy összefügg a mechanikai hibával), azaz nem tartozik a jótállás hatálya alá, addig bukta a dolgot.
és ne vegyük már elő, h minden boltos szajembej, minden vevő garis csaló... nem erről kéne szóljon a dolog. elméleti síkon adott egy probléma-
egyébként mielőtt megkapom, mekkora egy boltosszivató főgeci vagyok, a legutóbbi vinyóhibánál simán rádobtam azt a 2.5k-t, mert nem volt már 120 gigás samujuk, és nem is tudott szerezni, helyette a nakkere 160-asat adott ennyivel drágábban. holott pedig...

Szerkesztette: avman 2008. 07. 22. 16:59 -kor

#889 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 17:03

Tévedsz. A ha bebizonyosodik, hogy a vevő hibájából történt a gikszer, akkor úgy rábasszák az összes költséget, mint a szél. Ez nem urban legend. De jobbat mondok, menj el a biróságra. Ott is a vesztes fizeti a költségeket. Azért ne vicceljünk már, ennek örvén minden garanciás hiba lehetne.
Amugy, gondolom a 2,5k történet is azért lett volna, mert különben várhattál volna a vinyóra még x időt. Nem mellesleg, aki samsungot vesz vinyó helyett, az eleve magára vessen.......

#890 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 17:28

Idézet

Tévedsz. A ha bebizonyosodik, hogy a vevő hibájából történt a gikszer, akkor úgy rábasszák az összes költséget, mint a szél. Ez nem urban legend. De jobbat mondok, menj el a biróságra. Ott is a vesztes fizeti a költségeket. Azért ne vicceljünk már, ennek örvén minden garanciás hiba lehetne.

nem tévedek. és vettem már részt hasonló ügyben bíróságon is mint külsős, meg mint magánszemély belemásztam békéltetőibe is. ugyanígy a szavatosság címszó alatt, fordított bizonyítási kényszernél sem lehet ráverni a vevő bevizsgáltatásának költségét az eladóra. merhogy a 3 éves szavatosság is áll ám, csak ott a vevőnek kell már bizonyítani a jótállás után.
jobb lenne, ha a sok nagyon űberokos, műszerésztechnikus cégalapító, pultot támasztó, arcba nyálazó, kereskedelmet még csak nem is ugató, funkcionális analfabétizmussal küszködő, lehúzós, büdös kis jawa egy kicsit is utána nézne mibe is mászik bele, esetleg jogi tanácsadást kérne, mintsem h folyton-folyvást szajkózza ugyanazokat a hülyeségeket, mert már nagyon unalmas.
az einhell, asis típusú szutykokat értékesítő multikra ez nem áll, ott tisztában vannak vele, h a garjegy szar, meg az egész disztribúció egy nagy megvezetés, de direkt arra mennek rá, h úgy is kevesen próbálnak jogokat érvényesíteni. az egész kereskedelem meg fogyasztói társadalom az ő felkent papjaival egy nagy lehúzós geciség, tisztelet a kevés kivételnek.

Idézet

Amugy, gondolom a 2,5k történet is azért lett volna, mert különben várhattál volna a vinyóra még x időt. Nem mellesleg, aki samsungot vesz vinyó helyett, az eleve magára vessen.......

mivel a samus eset nem most volt. lehet már pár éve, és mert akkortájt már szintén pár éve ment egy 120 gigás, gondoltam nem lesz rossz bolt. jah, és cirka 3 hetet vártam, míg megmondták, h garis a probléma, utána rendeztük így a bizniszt. a fenti űbersuttyózó kirohanást a "szakma" egyébként ezért az nagyon kreatív és okos megjegyzésedért, meg a folytonos vevőócsárlásért kapta (lsd másik totyik). jeleztem, nem erről kéne szóljon az egész, hanem just pure, de persze a magánvéleményemnek akkor én is hangot adok
ja és az anyáink csipáival személyeskedjünk a továbbiakban. bár én általánosságban fogalmaztam...

Szerkesztette: avman 2008. 07. 22. 17:43 -kor

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.