HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster Értékeld a témát: -----

#2551 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 01:50

Nekem is lenne kerdesem ...

Fiam szuletesi napra szeretnek venni ATA-t es hordozhato telefont: "kollegiumban" lakik (2 szobas lakas) es termeszetesen ott van neki gyors internetje. Telefon is lenne, de be kell jelenteni az igenyt es 1$/ho -ert megkapja 3 napon belul, de ... de nincs ido  ;)  intezkednije es mindig elmarad a dolog. Ezen kivul minden hivasert kell fizetni 8 centet (nem percenkent, hanem egy hivasert, korlatlan ido). Szoval ugy dontettem, hogy veszek neki ATA-t mert ugy is van nekem Voipdiscountom, igy O is tudna hasznalni ugyan ez az accountomat.
Itt a kerdeseim:
1) Ugy tudom, hogy gyakorlatilag akarmennyi ATA-t lehet hasznalni egy Voipdiscount elofizetes mellett, ugy ertem hogy nem zavarjak egy-mast az ATA-k es akar lehet egyidobe is beszelgeteseket lebonyoliteni kulonbozo ATA-krol egy ugyanaz Voipdiscount accountrol. Igy van ez, nem tevedek?
2) Ha jol emlekszem valakinek volt/van SPA 1001. Ugy remlek esetleg Smelonak volt, csak eladta. Egaz e, hogy 1001-snek van lehetoseg beallitani telyes merteku (oda-visza hivasi lehetoseg) 2 db. kulon szolgaltatot (line1 es line2). Ha igy van megveszem fiamnak. Csak ketsegem vannak arrol, hogy nem ugy van e, hogy az egy szolgaltatot lehet beallitani ugy, hogy kifele es befeli lehet telefonalni, a masikot viszont csak kifele ... nem emlekszem hogy van ez SPA1001-ben. Tisztelettel kerem frisitsetek nekem a memoriamat. Nagon hallas lennek a SPA 1001 szakertoinek velemenyukert. Ja, es van e dialplanok a SPA1001-ben.
Hallas koszonettel!
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2552 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 07:59

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 1:50

Nekem is lenne kerdesem ...

Fiam szuletesi napra szeretnek venni ATA-t es hordozhato telefont: "kollegiumban" lakik (2 szobas lakas) es termeszetesen ott van neki gyors internetje. Telefon is lenne, de be kell jelenteni az igenyt es 1$/ho -ert megkapja 3 napon belul, de ... de nincs ido  ;)  intezkednije es mindig elmarad a dolog. Ezen kivul minden hivasert kell fizetni 8 centet (nem percenkent, hanem egy hivasert, korlatlan ido). Szoval ugy dontettem, hogy veszek neki ATA-t mert ugy is van nekem Voipdiscountom, igy O is tudna hasznalni ugyan ez az accountomat.
Itt a kerdeseim:
1) Ugy tudom, hogy gyakorlatilag akarmennyi ATA-t lehet hasznalni egy Voipdiscount elofizetes mellett, ugy ertem hogy nem zavarjak egy-mast az ATA-k es akar lehet egyidobe is beszelgeteseket lebonyoliteni kulonbozo ATA-krol egy ugyanaz Voipdiscount accountrol. Igy van ez, nem tevedek?
2) Ha jol emlekszem valakinek volt/van SPA 1001. Ugy remlek esetleg Smelonak volt, csak eladta. Egaz e, hogy 1001-snek van lehetoseg beallitani telyes merteku (oda-visza hivasi lehetoseg) 2 db. kulon szolgaltatot (line1 es line2). Ha igy van megveszem fiamnak. Csak ketsegem vannak arrol, hogy nem ugy van e, hogy az egy szolgaltatot lehet beallitani ugy, hogy kifele es befeli lehet telefonalni, a masikot viszont csak kifele ... nem emlekszem hogy van ez SPA1001-ben. Tisztelettel kerem frisitsetek nekem a memoriamat. Nagon hallas lennek a SPA 1001 szakertoinek velemenyukert. Ja, es van e dialplanok a SPA1001-ben.
Hallas koszonettel!

Szia!
Szoval az elso felere a kerdesnek:
Egy account 2 ATA: ez olyan ATA-knal, melynel folyamatosan be van logolva (Spa1001) nem lehet, mert az elozoleg belogolt ATA-t "kiuti". Olyannal lehet valamelyest hasznalni, mint egy 1001 + 3000, ahol a 3000 csak a gw-t hasznalva a hivas idejere hasznalja az account-ot.
A masik kerdes, az 1001:
A "SE" verzioju frimware-el 2 line folyamatosan be van logolva, ergo befele is lehet hivni 2 szolgaltaton at az ATA-t. Nem gw-ket hasznal. Dialplan van, hasonlo az spa3000-hez, csak a gw-ket nem kell megadni. Kulon Dialplan a line1-nek, kulon a line2-nek. Korrekt keszulek. Kicsit sajnalom is, hogy meg kellett valnom tole. Talan egyszer meg veszek egyet a 3000-esem melle, es megprobalkozok a 2 osszekapcsolasaval...  :think:
Ja, esetleg nezzd meg ezt a lapot:
http://ovrisc.mdche....chmel/VOIP.html  :smoker:

Szerkesztette: smelo 2006. 04. 30. 08:09 -kor

#2553 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 21:12

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 2:32

Sajnos te se irtad meg milyen a networkod oszeallitasa, milyen routered van, hogy van beallitva, stb.

Hááát, azon kívül, hogy van egy Chello classic > Vigor2200E-plus cucc, aztán nagyjából ennyi. Gondolom az már nem érdekel, hogy natol rajt egy Linux, van rá dugva egy KTI370, WAP54G, Edimax switch, KTI switch, mikor az IPtel közvetlen a Vigorba van dugva.
Make love not Wor.

#2554 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 06:13

Idézet: smelo - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 8:59

Szia!
Szoval az elso felere a kerdesnek:
Egy account 2 ATA: ez olyan ATA-knal, melynel folyamatosan be van logolva (Spa1001) nem lehet, mert az elozoleg belogolt ATA-t "kiuti". Olyannal lehet valamelyest hasznalni, mint egy 1001 + 3000, ahol a 3000 csak a gw-t hasznalva a hivas idejere hasznalja az account-ot.
A masik kerdes, az 1001:
A "SE" verzioju frimware-el 2 line folyamatosan be van logolva, ergo befele is lehet hivni 2 szolgaltaton at az ATA-t. Nem gw-ket hasznal. Dialplan van, hasonlo az spa3000-hez, csak a gw-ket nem kell megadni. Kulon Dialplan a line1-nek, kulon a line2-nek. Korrekt keszulek. Kicsit sajnalom is, hogy meg kellett valnom tole. Talan egyszer meg veszek egyet a 3000-esem melle, es megprobalkozok a 2 osszekapcsolasaval...  :think:
Ja, esetleg nezzd meg ezt a lapot:
http://ovrisc.mdche....chmel/VOIP.html     :smoker:

Nagyon koszonom! Rendkivuli fontos dolgokat kaptam, foleg a configuracio melybol ugy latom, hogy ez a 1001-s gyakorlatilag ugyan olyan mint 2100, csak nincs benne router es egy tlefon keszulekre 2 vonal ami adott (fiam) eseteben ez a jo.

"Nem tetszik" sajnos amit irtal arrol, hogy a 2 ATA kiuti egy mast registracio soran ... Ezek sz. amig ujra nem regisztralodik az amelyik regebben regisztralt arrol mar nem lehet kezdemeyezni a hivast addig amig nem regisztralodik ujra? 3000-el ilyen gond nincs (gw 1,2,3 es 4). Ez a tetel lenne legfontossabb mert nem szeretnek 2 accountot befizetni. Velemeyed sz. akkor ne vegyek az 1001-st es inkab vegyem a 3000-est, hogy tudjuk ketten hasznalni egy elofizetest? Softfonokkal kiprobaltam (nem eredeti Voipdiscountossal, hanem X-prokkal) ezek nem uttik ki egy mast. Es akar 2-rol is lehet egyidoleg kezdemenyezni es folytatni beszelgeteseket. Nem utik ki egymast ilyen esetben is: SPA 2001 es X-pro. Akkor miert utik ki egy mast 2 ATA. Biztos vagy benne? Nincs 2 ATA-m igy nem tudok kiprobalni sajnos. Viszont nem szertnek megvenni 1001 ha nem lehetne hasznalni parhuzamosan 2001-esel, akkor inkabb vennek meg egy 3000-st. Megvenni es kirpobalni a 1001-st lehetne, de koltseges lenne visza adni/kuldeni az eladonak es igy nem erne meg az egesz es egyszerubb lenne akkor 3000-st venni rogton ... Szerintem, hogy esetleg kulonbozo SIP portok beallitasaval kulonbozo ATA-knal lehetne megoldani ez a kiutesi problemat. Pl.: 2100-nel SIP port:5062, 1001-nel viszont 5063 vagy akarmi mas, csak ne legyenek egyforma.
Szoval mi a velemeyed?
Koszi!

Nagyon erdekes volt a dial plan is - ezekhez nem nagyon ertek, sajnos (meg? mar?) es vlahogy lusta vagyok megtanulni ...
Szoval koszonom!

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 01. 06:21 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2555 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 06:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 22:12

Hááát, azon kívül, hogy van egy Chello classic > Vigor2200E-plus cucc, aztán nagyjából ennyi. Gondolom az már nem érdekel, hogy natol rajt egy Linux, van rá dugva egy KTI370, WAP54G, Edimax switch, KTI switch, mikor az IPtel közvetlen a Vigorba van dugva.

Sajnos nem sokat kaptam ... Ezekbol nem sok konkretumot tudnam mondani ... foleg azert sem mert nem nagyon ismerem ezeket a keszulekeket.
De biztos, hogy a jelensegek miatt ugy nezki, hogy network beallitasi problemakrol van szo es nem szolgaltatoirol. Gondolom a portokat kellene forwardolni/nyitni ...

#2556 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 08:51

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 7:16

Sajnos nem sokat kaptam ... Ezekbol nem sok konkretumot tudnam mondani ... foleg azert sem mert nem nagyon ismerem ezeket a keszulekeket.

De biztos, hogy a jelensegek miatt ugy nezki, hogy network beallitasi problemakrol van szo es nem szolgaltatoirol. Gondolom a portokat kellene forwardolni/nyitni ...

Semmi különös, NATol, aztán kész. Semmi külön tüzesfal, meg egyéb hülye szabály nincs bekapcsolva. Többi beállítását meg hiába írnám, nem hinném, hogy a VPN userek, amik jelenleg nem is aktívak, befolyásolnáka voipos kapcsolatot.

Portforrward meg jó kérdés, de akkor miért nem működött a cucc, ha DMZbe tettem, vagy miért működika  szoftveres kliens, meg régebben a pap, mindenféle varázslás nélkül. Szóval melyik portot, meg hova, aztán már állogatom is.
Make love not Wor.

#2557 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 09:55

Újra megkérdezem, hátha... Működik még ez a vacak a saját progijával? Én már hetek óta nem tudom használni, pedig van rajta zseton, meg időm is van még, és mégsem megy.

#2558 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 12:32

Üdv!

Biztos le van már írva amit kérdezni akarok, vagyis a válasz rá, csak sajna nincs időm visszakeresgetni a sok válasz között. Úgyhogy inkább kérdezek, bocsássátok meg nekem. Szóval: IP telefon vásárlását tervezem.

- Milyen készüléket tudnátok ajánlani? (Lehetőleg olcsó,de azért jó is legyen)
- A bekötése hogy menne? Bonyolult?
- Kell még valami hozzá pl router?
- Sok voip progi van, ezeket mindet tudja helyettesíteni? Itt arra gondolok hogy pl a voipbusternél van accountom, de mi van ha később máshol akarok acountot? Vagy ez nem is így megy?

Előre is köszi a válaszokat, bocsi a láma kérdésekért :D

(Ja amúgy sima adsl-em van 2megás.Se router,se semmi csak a külső modem és kész)

Szerkesztette: tutis 2006. 05. 01. 12:35 -kor

Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#2559 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 13:23

Idézet: tutis - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 13:32

(Ja amúgy sima adsl-em van 2megás.Se router,se semmi csak a külső modem és kész)

Érdemes routert is venni egyből. Beizgatni az első pár ilyen cuccomat pillanatok alatt ment, mostanival meg olvashatod, hogy mit szopok. Amúgy igen, a telefon támogatja a több accountot, néha egyszerre kettő is, aminél konfigolhatod, hogy melyik szolgáltatón mejen kifelé a hívás.
Make love not Wor.

#2560 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 14:14

Idézet: tutis - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 13:32

- Milyen készüléket tudnátok ajánlani? (Lehetőleg olcsó,de azért jó is legyen)

- A bekötése hogy menne? Bonyolult?

- Kell még valami hozzá pl router?

- Sok voip progi van, ezeket mindet tudja helyettesíteni? Itt arra

kimondottan IP telót akarsz, vagy ATA-t ?

van előny és hátrány vicaversa...

mindannyian jót és olcsón akarunk venni mindenből!!!  :D

1. Én természetesen Fritz!Box Fon-t ajánlok (www.avm.de), linux fut benne. Ebay-en vettem.

2. Attól függ mennyire vágod a témát

3. A firtzben még ADSL modem is van, úgyhogy a szolgáltatóét visszatettem szépen a dobozába...

4. Gyakorlatilag igen, elméletileg ezek legtöbbje SIP protokollt tud (néha IAX, de azt meg már a Voipbuster nem), kivétel a Skype, aminek rejtett nem szabányos protokollja van.

Szerkesztette: blackbile 2006. 05. 01. 14:15 -kor

#2561 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:08

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 13:14

kimondottan IP telót akarsz, vagy ATA-t ?

van előny és hátrány vicaversa...

mindannyian jót és olcsón akarunk venni mindenből!!!  :D

1. Én természetesen Fritz!Box Fon-t ajánlok (www.avm.de), linux fut benne. Ebay-en vettem.

2. Attól függ mennyire vágod a témát

3. A firtzben még ADSL modem is van, úgyhogy a szolgáltatóét visszatettem szépen a dobozába...

4. Gyakorlatilag igen, elméletileg ezek legtöbbje SIP protokollt tud (néha IAX, de azt meg már a Voipbuster nem), kivétel a Skype, aminek rejtett nem szabányos protokollja van.

Sajna nem tudom mi a külömbség az ip-s meg az atás között :D
egyszerüen amit akarok: minél kevesebb költség mellett beüzemelni egy telót ami kezeli a voipot is a rendes vonalat is.Ennyi :D
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#2562 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:10

gyerekek, egy "csak" IP telefon az tudja kezelni az analóg vonalat?

#2563 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 19:08

Idézet: tutis - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 19:08

Sajna nem tudom mi a külömbség az ip-s meg az atás között :D
egyszerüen amit akarok: minél kevesebb költség mellett beüzemelni egy telót ami kezeli a voipot is a rendes vonalat is.Ennyi :D

Az IPtelefon az komplett cucc, kagylója van, kijelzője, tápegységgel.

Az ATA egy kis doboz, amin csak UTP van, oszt még venned kell egy legalább 2ezer pénzes analóg telefont, amit bele kell dugni, de erre opcionálisan faxot, vagy zsinór nélküli telót is lehet dugni ugye.
Make love not Wor.

#2564 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 19:09

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 19:10

gyerekek, egy "csak" IP telefon az tudja kezelni az analóg vonalat?

Nem, csak ha külön rá van írva.
Make love not Wor.

#2565 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 22:28

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 6:13

"Nem tetszik" sajnos amit irtal arrol, hogy a 2 ATA kiuti egy mast registracio soran ... Ezek sz. amig ujra nem regisztralodik az amelyik regebben regisztralt arrol mar nem lehet kezdemeyezni a hivast addig amig nem regisztralodik ujra? 3000-el ilyen gond nincs (gw 1,2,3 es 4). Ez a tetel lenne legfontossabb mert nem szeretnek 2 accountot befizetni.

Szia!
En nem probaltam ket ATA-val, csak a volt a tapasztalatom, hogy mig az ATA-m folyamatosan be volt regisztralva, es inditottam sajat szoftveres klienset, es az ATA ujra regisztralt, a szoftveres kliens kiloggolt. Ebbol gondoltam azt, amit irtam. Persze lehet hogy nem igy muxik...

#2566 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 22:29

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 23:28

En nem probaltam ket ATA-val, csak a volt a tapasztalatom, hogy mig az ATA-m folyamatosan be volt regisztralva, es

Pedig így lenne logikus, 1 eléréssel egy cucc lóghat fent, nem?
Make love not Wor.

#2567 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 22:50

szerintem is. de egy "cucc" nem kell feltetlenul "fenn logjon"! eleg, ha tarcsazaskor csatlakozik fel. DrBuster keszuleke gondolom igy tesz. es gyanitom, hogy egy dialplan beli bejegyzes sem tehet mashogy! (nem lehet, hogy ez a megoldas..?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2568 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 22:57

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 23:50

szerintem is. de egy "cucc" nem kell feltetlenul "fenn logjon"! eleg, ha tarcsazaskor csatlakozik fel.

Ami nálam volt, ahhoz ugye vonalas szám is járt, így ezen okból online fent lógott. Ha voip cucc mögött valamerre megbontottam a hálózatot, akkor visítozott is, hogy unregister, meg sip proxy unavailable, meg egyéb látványosságos dolgok.
Make love not Wor.

#2569 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:03

ugyvan. a hivhatosag miatt kell, hogy fenn logjon. ha erre nincs szukseg az adott szolgaltato felol, akkor nem feltetlenul szukseges.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2570 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 03:48

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 23:28

Szia!
En nem probaltam ket ATA-val, csak a volt a tapasztalatom, hogy mig az ATA-m folyamatosan be volt regisztralva, es inditottam sajat szoftveres klienset, es az ATA ujra regisztralt, a szoftveres kliens kiloggolt. Ebbol gondoltam azt, amit irtam. Persze lehet hogy nem igy muxik...

Igen, eredeti klienssel ez igy szokott lenni, de nem eredetivel nalam mukodik az ATA (SPA2100 orankent registalja magat) es X-pro (1,5 percenkent registral). Minden rendesen mukodik: hivni lehet barmikor barmelyikrol, sot egy idoben is lehet mind a ketton folytatni a beszelgetest.
Ahogy szokott mindenben lenni, az "egyszeu" dolgok altalaban sem egyszeruek. A szoban forgo problema is bonyolult ... A lenyeg az, hogy ezek altalaban a szolgaltatoi proxy beallitason mulik. Ugy latom, hogy Voipdiscount (lehet a tobbi "busterok" is) ugy vannak beallitva, hogy ha nem kliensukat hasznalunk akkor akarmennyi ATA/kliens hasznalhato egy idoben. Nem tudom hany keszuleket birnak ki, de az biztos hogy 1 idegen kliens es egy ATA bekesen elfernek egymas mellett.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó