HWSW Informatikai Kerekasztal: processor upgrade - hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

processor upgrade - hol? Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 19. 22:58

Idézet: kraftxld - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 19:10

Ha két kézzel akarod szórni a pénzt értelmetlen dologra akkor hajrá. :up:

nekem is, nekem is :Đ
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#82 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 00:02

Idézet

sokmindent irtal, de ez a legerdekesebb!
Szoval, amig a 2.8GHz-es 39-42eFt, addig a 3GHz-es csak 28?
Akkor en 3.5-ost veszek - az biztos meg olcsobb. :)

Attól függ, hogy hol veszed! Én pl 48 körül vettem a 3 gigás Prescottot ami az egyik gépben van (nem Magyarországon). A bolhán viszont simán taláni 28K körül 3 gigás procit. Pl az egyik ilyen nagyobb bolhás ember árlistájából vettem ezt:
P4 3.0/800/1M/HT S478 Prescott proci 1 év garancia: 29.900,-
Persze többen is árulnak, magánembertől, használtan mégolcsóbban megkapod.

A probléma egyedül az, hogy neked régebbi cucc kell, aminek nem 800-as FSB-je van (aztán lehet, hogy azzal is elboldogul), hanem 4 vagy 533-as. Ilyen procit is lehet találni, max kicsit keresgélni kell.
Ha egy ilyen régi procira kiadsz 39-42K-t, amikor az újabb sokkal olcsóbb, akkor tényleg csak a pénzt szórod.

Idézet

A HT az nagyon jo dolog volna, de ebben az 1.7-es gepben biztosan nincs. Es ha sikerulne 2.8-as processort szerezni, akkor HT ide vagy oda, megis 1.1GHz-el erosebb volna (a masik gepem 1.2GHz-es).
Azert ez se semmi.

Abban az 1.7-es prociban biztos nincs HT, egyik P4-A-ban sincs (400-as FSB), az 533-asok közül is csak a legnagyobban van, a 3,06 gigásban.
Az 1.2 gigás gép ha jól emlékszem amit írtál, akkor PIII. A PIII és a P4 teljesen más architektúra, nem lehet az órajel alapján összehasonlítani. Azonos órajelen a PIII nagyon lealázza a P4-et, megkockáztatom, hogy bizonyos esetekben az 1.2-es PIII simán hozza azt a szintet mint az az 1.7-s P4.

Szerkesztette: Lipton 2005. 11. 20. 00:08 -kor

#83 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 08:19

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 23:02

Azonos órajelen a PIII nagyon lealázza a P4-et, megkockáztatom, hogy bizonyos esetekben az 1.2-es PIII simán hozza azt a szintet mint az az 1.7-s P4.

Akkor mi ertelme volt 1.7-es P4-et gyartani?
Sot, 1.3-ast? A szobanforgo gep (harmnegyed evvel a az 1.2-es P3 utan) standard kiepitese ugyanis 1.3-as proci volt. En gondoltam ugy, hogy akkor mar legyen egy kicsit "erosebb" mint a masik.
Szoval, engem anno "jol atvertek" - nem a kereskedokre (azok azt adjak el amivan), hanem a gyartok: rosszabbat gyartanak dragabban?

FSB. Az atalakitorol szolo cikkek egyertelmuen allitjak, hogy csak FSB400-as proci jo.
Bar, 2002-ben "a nem 400-as"valoszinuleg meg csak az 533-as volt.
Hirek szerint ez akkor sem megy FSB400-as alaplapokban, ha nincs foglalat problema.
Az FSB800-as viszont "szokott menni" - idezet egy szervizestol, aki azonban nem kaphato arra, hogy ezt kiprobalja. En meg nem igazan erzem magam alkalmasnak erre. Nem csak a dolog mechanikai resze miatt, hanem azert is, mert a kulonfele processorok leirasaban szerepelnek mindenfele voltok, osztok meg szorzok, es errol nehem halvany seged ibolyam sincs.

38-42K. Ezt felreertetted.
Ennyibe egy modern (FSB800, sockket "akarmi") processor kerul (persze ujonnan), amit, meg persze a hozza valo uj alaplapot,  mint "sokkal gazasagosabb megoldast" ajanlanak egyesek. Egy 2.6-os - igaz hasznaltan - 50 euro korul van. A 2.8-as sem lehet sokkal tobb. Plane ha itthon lehetne kapni (a szallitasi koltseg azonos nagysagrendu a processor araval!) akkor igazan megerne egy kiserletet.

#84 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 08:42

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 8:19

...mint "sokkal gazasagosabb megoldast" ajanlanak egyesek.

hát, ha az neked gazdaságosabb, hogy spórolsz párezer forintot, de pár hónap múlva megnyekken az öreg alaplapod és esetleg viszi magával az óccsójjé szerzett használt procidat is átalakítóstul...

#85 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 20. 08:51

Tkp nem értem a gondodat, eddig kb. 2-3 féle jó megoldást ajánlottunk Neked. Használtat nem akarsz, mert ciki, oké. Hiába szajkózzuk, hogy új processzor, egy év gari és 28k, Te továbbra is 38-42k-ért szeretnél venni. Hiába mondjuk, hogy új memória, 512k és 10k, Neked nem jó. Hiába mondjuk, hogy új alaplap és 12k, neked az sem jó. :think: Akkor mi a jó, meg gazdaságos? :p
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#86 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 09:14

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 7:51

Hiába szajkózzuk, hogy új processzor, egy év gari és 28k, Te továbbra is 38-42k-ért szeretnél venni. ...

persze, a kinai piacon is minden uj es "eredeti". :)
En nem "szeretnek" 38-42K-ert processort venni, de akar hany uzlet arait nezem is meg, az ennyi.
Az, hogy a bolhan "mi annyi amennyi", az egy mas kerdes. Lehet hogy igaz, lehet hogy nem.
Lehet, hogy idonken igaz, en meg kifogok egy szelhamost ...
Szoval vegyuk le mar ezt a "bolha temeat" a palettarol.
Maradjunk a "hivatalos kinalatnal".

Amugy tovabbi sok jo vasarlast kivanok Neked a bolhan, de nem valoszinu, hogy talalkozni fogunk.
Gondolom, az uzletekben sem, mert oda meg Te nem jarsz.

Alaplap megnyekkenesben meg homlok egyenest ellenkezo a velemenyem.
Egy markas alaplap - plane ha mar kibirt jo par evet nem nyekken meg.
(irtam, hogy nemregen, es nehany evig folyamatosan a 15 eves 386-osomat hasznaltam routernek.
Ment ejjel-nappal (akkor is, ha minden gep ki volt kapcsolva).
Nem nyekkent meg. Igaz nem is a bolhan vettem.

#87 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 20. 09:39

Nonono, tisztázzunk egy-két apróságot.
-A bolhán is árusító úriember, akiről azt hiszem, hogy szó van (legalábbis megtaláltam az árait), egy nagyon megbízható, egyébiránt komoly ügyfélkörrel rendelkező kiskereskedő, hivatalos, mint akármelyik bolt.
-Hamis processzor, :lol: . Ne haragudj, de ez abszurd kifogás volt.

Erről az egész bolhapiacról-ne is haragudj-fogalmad sincs, olyasmiről mondasz véleményt, amit abszolút nem ismersz, ahogy látom. A hwsw bolha nem Ecseri út.

Ami árakat írtam, ott történetesen én is vásárolok, egy nagyker, ezek bruttó kisker áraim (mert én is foglalkozok kereskedelemmel).

Az alaplap megnyekkenéshez csak annyit, hogy ha nem lett volna "tömeges" probléma a nagyobb fogyasztású procikhoz nem kellően felkészített VRM és csipkészlet megoldásokkal, akkor nem írnánk azt, hogy tönkreteheti...A márkás lapon is folyamatosan száradnak a kondik és ha belevágsz egy tökösebb procit, az erre nem felkészített VRM csendben kiszenved alatta (mert a szilíciumoxidban a diffúzió nem áll meg, csak lelassul), pláne, ha a hűtés is rásegít erre.
A régi 386-os gépeket messze nem lehet hasonlítani a mai "tömegtermékekhez", ez sem egy indok.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#88 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 10:01

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 8:39

-A bolhán is árusító úriember, akiről azt hiszem, hogy szó van (legalábbis megtaláltam az árait), egy nagyon megbízható, egyébiránt komoly ügyfélkörrel rendelkező kiskereskedő, hivatalos, mint akármelyik bolt.

hat ez az!
Annyian arulnak. Honnan tudjam, hogy kinel biztonsagos vasarolni es kinel nem?
Te kire gondolsz?
Ha az illeto kiskereskedo, akkor van boltja, arjegyzeke, esetleg meg weblapja is.
Johet a cime - ha nem akarsz a konkurencianak reklamot csinalni, akar maganban.

De meg jobb lenne, ha visszaternenk a topic eredeti temajahoz:

1. tud-e valaki olyan szervizt, aki tud rendelni a kellytech-tol, megrendelne az atalakitot,
es kiprobalna a szobanforgo gepben egy FSB800-as procival. (ld. "van ra esely")
Termeszetesen a munkadijjat es az atalakito arat mindenkeppen fizetem.

2. Tud-e valaki elado 2.8-as vagy 2.6-os P4-es Northwood processorrol?

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 20. 10:13 -kor

#89 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 11:26

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 10:01

hat ez az!
Annyian arulnak. Honnan tudjam, hogy kinel biztonsagos vasarolni es kinel nem?
Te kire gondolsz?
Ha az illeto kiskereskedo, akkor van boltja, arjegyzeke, esetleg meg weblapja is.
Johet a cime - ha nem akarsz a konkurencianak reklamot csinalni, akar maganban.

De meg jobb lenne, ha visszaternenk a topic eredeti temajahoz:

2. Tud-e valaki elado 2.8-as vagy 2.6-os P4-es Northwood processorrol?

Nézd meg a topicja hosszát, ha ez nem elég, akkor a hozzászólásainak számát (ez nem mindig méárvadó mert a bolhán nem növekszik a hozzászólások száma) :) Meg ugy csak olvassgass a topicjában. Ennyi.

2. Nekem is kéne lehet egy 2.4-2.6/400-as procc :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#90 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 12:53

Megtalaltam a PLP4N-nek a gyarto altal kozzetett leirasat.
Ebben van egy erdekes resz:

Will the P4/N allow me to run at 800 MHz?
No, the front side bus is determined by the motherboard. Our upgrade will allow you to utilize the latest
socket 478 processors, but will not alter the FSB of your system. A processor with a faster FSB than
your system allows will run, albeit much slower.

Most mar csak az kerdes, hogy "mihez kepest lassabb"?
Ahhoz kepest, ahogy egy FSB800-as proci fut egy egy FSB800-as laplapban? - ezt nem is varna tole el senki.
Lassabb mint ha u.ilyen FSB400-as volna? - meg akkor is kerdes, hogy konkretan mennyivel?
(mondjuk, ha a 2.8-as FSB800-as (amit kapni) csak ugy fut, mint mondjuk ehu 2.4-es FSB400-as (amit nem kapni), akkor meg mindig "elegge meggondolando".

#91 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 12:56

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 10:26

2. Nekem is kéne lehet egy 2.4-2.6/400-as procc :)

akkor talan megsem annyira elvetelt 5let ez az upgrade, ha masnak is kellene egy ilyen kovulet,
amikor annyi jo 3+GHz-es processort (meg persze hozza valo alaplapot!) kapni  :)

#92 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 13:52

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 8:19

Akkor mi ertelme volt 1.7-es P4-et gyartani?
Sot, 1.3-ast? A szobanforgo gep (harmnegyed evvel a az 1.2-es P3 utan) standard kiepitese ugyanis 1.3-as proci volt. En gondoltam ugy, hogy akkor mar legyen egy kicsit "erosebb" mint a masik.
Szoval, engem anno "jol atvertek" - nem a kereskedokre (azok azt adjak el amivan), hanem a gyartok: rosszabbat gyartanak dragabban?

FSB. Az atalakitorol szolo cikkek egyertelmuen allitjak, hogy csak FSB400-as proci jo.
Bar, 2002-ben "a nem 400-as"valoszinuleg meg csak az 533-as volt.
Hirek szerint ez akkor sem megy FSB400-as alaplapokban, ha nincs foglalat problema.
Az FSB800-as viszont "szokott menni" - idezet egy szervizestol, aki azonban nem kaphato arra, hogy ezt kiprobalja. En meg nem igazan erzem magam alkalmasnak erre. Nem csak a dolog mechanikai resze miatt, hanem azert is, mert a kulonfele processorok leirasaban szerepelnek mindenfele voltok, osztok meg szorzok, es errol nehem halvany seged ibolyam sincs.

38-42K. Ezt felreertetted.
Ennyibe egy modern (FSB800, sockket "akarmi") processor kerul (persze ujonnan), amit, meg persze a hozza valo uj alaplapot,  mint "sokkal gazasagosabb megoldast" ajanlanak egyesek.   Egy 2.6-os - igaz hasznaltan - 50 euro korul van. A 2.8-as sem lehet sokkal tobb. Plane ha itthon lehetne kapni (a szallitasi koltseg azonos nagysagrendu a processor araval!) akkor igazan megerne egy kiserletet.

Mint írtam a két processzor teljesen más architektúra, ezért nem lehet órajel szerint összehasonlítani. A P4-et eleve magas órajelre tervezték, így akartak nagyobb sebességet elérni. Kezdetben nem volt meg az a gyártástechnológia, hogy több gigás procikat csináljanak. Idővel viszont fejlődött a gyártás, és a procik órajelét fel lehetett tornázni.
Nézd meg a Pentium M processzort, ami végülis egy továbbfejlesztett PIII. Olvasd el ezt a cikket, és nézd meg, hogy a 2,5 gigás Pentum M, hogy veri el a 3.6 gigás modern P4-eket. :)
Az AMD processzorai is alacsonyabb órajelen mennek, a 3000+, ami a 3 gigás P4 teljesítményét hozza, azt hiszem csak 1800MHz. (Ha mégse pont 1800, akkor majd valaki kijavít. :))
Az 1.3-as P4-et nagyon csúnyán lealázza az 1.2-es PIII, ez biztos.

Én is új P4 (FSB800, HT, 1 mega L2) árára írtam a 30K-t. Lehet venni "rendes" boltban is, de ott sokkal drágább. A bolhán vannak megbízható emberek, én is vettem már jópár dolgot ott. Egyedül azt nem értem, hogy ha a bolhától félsz, akkor, hogy akarod megrendelni külföldről az 50 eurós használt 2.6-2.8-as procit?

Sajnos pont az átalakítóval kapcsolatban nem tudok írni semmi használhatót. :) Biztosat szerintem senki se fog tudni mondani, hogy pontosan mi fog benne rendesen működni. A P4-A NW procik biztos mennek benne, de többit csak próba alapján lehetne kideríteni.
Azt megkérdezted a nagykertől, hogy tényleg van e nekeik?

#93 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 14:01

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 12:53

Megtalaltam a PLP4N-nek a gyarto altal kozzetett leirasat.
Ebben van egy erdekes resz:

Will the P4/N allow me to run at 800 MHz?
No, the front side bus is determined by the motherboard. Our upgrade will allow you to utilize the latest
socket 478 processors, but will not alter the FSB of your system. A processor with a faster FSB than
your system allows will run, albeit much slower.

Ahhoz kepest, ahogy egy FSB800-as proci fut egy egy FSB800-as laplapban? - ezt nem is varna tole el senki.
Lassabb mint ha u.ilyen FSB400-as volna? - meg akkor is kerdes, hogy konkretan mennyivel?
(mondjuk, ha a 2.8-as FSB800-as (amit kapni) csak ugy fut, mint mondjuk ehu 2.4-es FSB400-as (amit nem kapni), akkor meg mindig "elegge meggondolando".

Azért lasabb mert 800-as fsb helyett csak annyival menne, amennyit tud a lapod (400 vagy 533) Mivel a szorzó fix, ezért jóval kisebb lesz az órajele mint ha 800-as fsb-n menne. Ezért neked a legjobb választás egy 400-as fsb-s magas órajelü nw, mert az menni fog annyin amennyi rá van írva. Ha beleraknál egy 800-as 2.8-ast, az is menne valszeg, de mivel jóval kisebb a szorzó ezért jóval kisebb lenne az órajel is 400-as fsb-n. Gondolom feleannyi :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#94 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 14:01

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 12:53

A 400-as, 2.4-es proci órajele úgy jön ki, hogy 100x24. A 2.8-as 800-as proci órajele pedig 200x14.

Tehát:
100x24=2400
200x14=2800

Ha a 2.8-as, 800-as procit úgy hajtod mintha 400-as lenne, tehát 100-as FSB-vel, akkor az órajele 100x14, az az csak 1400 MHz lesz.
Ha az alaplap fel tud menni 200-as FSB-ig, akkor a memória és egyebek leosztásával elvileg mehet rendes órajelen a proci, de egy gyári Intel lapban nem hiszem, hogy ilyesmit be lehet állítani.

#95 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 14:03

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 14:01

...

Egyszerre küldük el. :)

#96 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 14:21

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 12:52

Egyedül azt nem értem, hogy ha a bolhától félsz, akkor, hogy akarod megrendelni külföldről az 50 eurós használt 2.6-2.8-as procit?

Pedig egyszeru.
10-20e "tanulopenzt" - ha ugy tetszik esetleg az ablakon kidobott penzt - meg elviselek.
Egy uj gep (uj alaplap, processor, memoria) viszont meg a bolhan is azert joval tobb.
Masreszt, en nem hardware-eszkedem, es nem hiszem, hogy talalnak szervizt (ami leginkabb uj gepeket osszerako es arulo cegek vagy boltok mellekuzemagai - ld. pl. Senorg), aki dijjazna, ha beallitanek a honom alatt egy csomo alkatresszel, azzal. hogy "ezt vettem a bolhan, csinaljatok belole egy gepet".
(ld. pl., hogy meg erre az egyszeru upgrade kiserletre sem jott pozitiv 5let, vagyis, hogy "menj az xy szervizbe, ott megcsinaljak (vagy llegalabb megprobaljak megcsinalni).

Az atalakitot hetfon megprobalom megerdeklodni, - de mint irtam, a regi tapasztalat alapjan - szerencsesebb lenne, ha egy "partikepes" szerviz vagy viszontelado tenne.

Vegul, - lehet, hogy a lepvaltas miatt elkerulte a figyelmedet - mit szolsz a "hivatalos spedifikaciobol" kiollozott reszhez?

#97 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 14:39

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 14:21

Pedig egyszeru.
10-20e "tanulopenzt" - ha ugy tetszik esetleg az ablakon kidobott penzt - meg elviselek.
Egy uj gep (uj alaplap, processor, memoria) viszont meg a bolhan is azert joval tobb.
Masreszt, en nem hardware-eszkedem, es nem hiszem, hogy talalnak szervizt (ami leginkabb uj gepeket osszerako es arulo cegek vagy boltok mellekuzemagai - ld. pl. Senorg), aki dijjazna, ha beallitanek a honom alatt egy csomo alkatresszel, azzal. hogy "ezt vettem a bolhan, csinaljatok belole egy gepet".
(ld. pl., hogy meg erre az egyszeru upgrade kiserletre sem jott pozitiv 5let, vagyis, hogy "menj az xy szervizbe, ott megcsinaljak (vagy llegalabb megprobaljak megcsinalni).

Az atalakitot hetfon megprobalom megerdeklodni, - de mint irtam, a regi tapasztalat alapjan - szerencsesebb lenne, ha egy "partikepes" szerviz vagy viszontelado tenne.

Vegul, - lehet, hogy a lepvaltas miatt elkerulte a figyelmedet - mit szolsz a "hivatalos spedifikaciobol" kiollozott reszhez?

Sztem akármelyik pesti fórumozot megkéred, megcsinálja neked egy sörért, mert tényleg nem nagy cucc :) Persze elöbb szerezd be a szükséges cuccokat.

#98 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 14:39

mindenkinek, aki ert az osztokhoz, meg a szorzokhoz ...
ez van most:
http://members.chell...kalman/1700.JPG

mi lenne (hany GHz-es FSB400-as processorral lenne egyenerteku?) ha betennek (bocs - betetetnek!) egy 2.8-as FSB800-ast?
(ha jol emlehszem ebbol meg Northwood magos is van - de lehet, hogy tevedek)

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 20. 14:42 -kor

#99 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 14:43

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 14:03

Egyszerre küldük el. :)

Van ez így :)

#100 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 14:46

50€ a proci, de erre még jön postaköltség is, ami legaláb egy 20-as.

Ott is írják, hogy az FSB-t a lap határozza meg. Tehét elvileg megy benne a 800-as proci, de a laptól függ, hogy mennyin. Az Intel lapokban nem tudom milyen állítási lehetőségek vannak a BIOS-ban, de nem biztos, hogy engedi az FSB-t feljebb tolni, ezt meg kéne nézned.
Ha nem lehet állítgatni, akkor az történik amit fentebb írtam, a proci a gyári órajele felén fog menni (ha 800-as).

A 400-as procik szerintem minden gond nélkül mennek vele, csak ugye akkor nincs HT.

A "szereléstől" nem tudom miért félsz ennyire, simán össze lehet otthon is rakosgatni. A procit nem is lehet rosszul belerakni a foglalatba.
Nincs egy olyan ismerősőd se, aki összerakná Neked? Megrendeled az 50 eurósat, a haverod meg összerakja, pár perc az egész.

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.