HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 05. 19:40

Sziasztok!

Számomra itt egy x-akta...: Faterom gépe haldoklik, a jelenség a következő:

Öregem kikapcsolta a tűzfalat, vírusírtót (mert zavarták a felugró ablakok) és bizony, megtörtént a baj, a vírusok, trójaik már akkora adatforgalmat generáltak az adsl-en, hogy semmi nem jött be.

Nod32 zone alarm felrakva, x millió vírus leszedve...de...az xp teljesen meghal... ikonokra kattintva nem indul semmi. Egy javítás, a helyzet javul, Öregem talán tud mentést csinálni az adatairól, sürgetem, hogy reinstall és mentés, mentés, utána még mielőtt bármilyen hálóra felmegy, tűzfal, vírusírtó...de, már nem megy a hálózat, teljesen le van tiltva...feladatkezelőben sem lehet bekapcsolni, teljes halál.

DE, megnézem a bios-t, hogy mi a helyzet...P2B-F típusú ASUS lap, gondolom, sokan emlékeznek még rá, jó kis cumó...teljesen megváltozott a kinézete...kék helyett fekete háttér, lila stb. betűk, mintha mod-olták volna?  :think: egyébként a beltartalom nem változott... :confused:

szvsz bios-vírus... :think:  :(

számomra x-akta, lehet, hogy a vírusos topikban kellett volna kérdeznem, de először itt kezdem, én még nem láttam ilyet, más valaki látott? Sajnos képem nincs róla, de Faterom állítása szerint ő nem csinált vele semmi rosszat...

Ötletek?
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#342 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 07:04

Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 17:39

Hát visszatérve, az én procim vagy nem tom mim egyre jobban kezdi megadni magát...
Néha filmet akarok nézni, és 30m-ig tölti a video-t, néha meg rögtön beadja... sík hülye eza gép...
Meg az msn, winamp eggyütt 60-70%ot kivesz a perociból. igaz az msn-t még megértem mert teli van mozgóképekel de akkor is a winamp...
Most hoztunk egy emberkét h mérje meg a hálózatban hány V folyik, persze este amikor mindenhol megy a Tv minden szar
és 213Vot mért a 230V helyett, ez tönkreteheti a gépet?

na erre valaki válaszolna???
JA meg még valami, arra jöttem rá h az új 800W-os hangfalam le van véve a hang, de nincs kikapcsolva akkor valami susogás jött belőle :eek: , felvettem a hangot semmi, leveszem, megy tovább a susogás, közelebbhajoltam és egy orosz rádió gondolom én  :OOO :D
ez meg mitől lehet??? mert egy pöttyet érdekes h a hangfalam fogja az orosz nemzetközi rádiót :D
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#343 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 07:51

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 18:47

...

Bammeg milyen alaplapot vettem én... a tökénél fogva lógatom fel, aki nekem mégegyszer epoxot ajánlgat...

#344 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 08:00

Idézet: matternoster - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:40

Sziasztok!

Számomra itt egy x-akta...: Faterom gépe haldoklik, a jelenség a következő:

Nézd meg a BIOS-képernyő alját, próbálkozz a shift+F2-vel...
Ikonról nem induló alkalmazásokat parancssorból, kézzel navigálva tudod indítani.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#345 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 08:06

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 7:00

Nézd meg a BIOS-képernyő alját, próbálkozz a shift+F2-vel...
Ikonról nem induló alkalmazásokat parancssorból, kézzel navigálva tudod indítani.

köszönöm, megnézem, aztán majd írok egy pontosabb diagnózist.
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#346 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 12:57

Van egy X aktám sajnos. :(

A gépen az IDE csatornák összeakadnak valamiért.

IDE1:
master-Maxtor 40GB
slave-Hitachi 160GB (erről bootol a gép, a kábelek miatt van így bekötve)

IDE2:
master-NEC4550
slave nincs

IDE3 (SATA):
mater-Hitachi 250GB

Kb 2 hete, a Maxtor vincsi leakaszja a gépet. Ahogy a gép ehhez a vincsihez hozzányúl beszaggat a film, lassul az mp3, akad az egér mutatója (!) midnen lehal. Másolni is max 3 mega körül tudok a többi meghajtóra.
A gépen semmit nem változattam, egyszer csak ilyen lett.

Ha lehúzom az IDE2-ről az NEC írót, akkor midnen ok, tudok másolni rendesen.
Mi köze a DVD írónak ehhez? Tök más csatornán, más kábelen van.

szerk.

Ha simán BIOS-ban tiltom az IDE2 vezérlőt, akkor ugyanúgy lassú a másolás és akad a gép, ha viszont a DVD-ről lehúzom a kábelt, akkor midnen megy rendesen. :think:

Szerkesztette: Lipton 2006. 02. 06. 13:12 -kor

#347 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 19:16

No, leteszteltettem a ramjaimat másik gépben: No error. 3 féle tesztprogi ment rajta vagy 2.5 órát, semmi gond.
Hazaérve az alaplapom megint a bios checksumos dologgal fogadott. Holnap ha ugyanez lesz (márpedig) akkor meg is flasheltetem vele egy floppyról, amit most csináltam. Hátha belepusztul végleg...

#348 Felhasználó inaktív   hungeek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 20:29

sziasztok!
segítségre lenne szükségem. :(  Már mindenfele kutakodtam a neten de megoldást nem találtam.
Adott egy Asus P5S800-VM LGA775-ös alaplap és benne egy Intel Celeron D 331 2,66GHz (EM64T,Prescott,4x133,256K,LGA775)-as proci.
Mikor indul a gép, mindig feljön egy Intel uCode loading error üzenet, ezt át lehet ugrani F1-el, ez eddig nem is zavarna. Sikerült felteltepíteni a windows-t, minden drivert, aztán másnap (eddig semmi gond nem volt) elkezdett kékhalálokat dobni a windows...  nem tudom hogy összefügg-e a kettő, de legalábbis hogy mással nem hinném hogy gond van, valószínűnek tartom.
Hogy lehet ezt kiküszöbölni, proci hiba, alaplap hiba? Valami konkrét ötlet? (azon kívül hogy frissítsem a BIOS-t)
Az alaplap elvileg támogatja mind a EM64T-t, a Prescott magot, a 800-as FSB-t, és ugye LGA775-ös szóval nem hinném hogy nem összeillő procit és lapot tettem össze....
Előre is köszi a segítséget!

hungeek

#349 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:51

Tiltsd le a universal ID-t a BIOS-ban. BIOS-t pedig talán érdemes frissíteni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#350 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 00:04

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 7:51

Ne már... :(

#351 Felhasználó inaktív   hungeek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:56

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 20:51

Tiltsd le a universal ID-t a BIOS-ban. BIOS-t pedig talán érdemes frissíteni.

az a helyzet hogy sajnos ilyen funkciót nem találtam a biosban  :(  frissítem a bios aztán remélem megoldódik.... ha nem, akkor vissza lehet vinni erre hivatkozva mondjuk az alaplapot, hogy cseréljék?

#352 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 20:16

Ilyet nem pipáltatok!!! Mint korábban írtam, fagyott a Memtest. Most, hogy új alaplapot+memóriát+procit vettem, újra lefuttattam és.................................................................................................újból lefagyott!!!!!!! Ugyan úgy ahogy eddig, és ráadásul ugyanott!!! Már azon filózom, hogy a progi sz@r!!!!

Szerintetek?
COLIN MCRAE 1968-2007. Emlékezzünk rá 1 percben!!!

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#353 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 21:40

Szokásos kérdés: táp és ami mögötte van?

Visszaolvastam, úgy tűnik, kilőve. Azért mégis kipróbálnám kölcsöntáppal.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 02. 07. 21:43 -kor

#354 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 22:42

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 20:40

Szokásos kérdés: táp és ami mögötte van?

Visszaolvastam, úgy tűnik, kilőve. Azért mégis kipróbálnám kölcsöntáppal.

Lehet, hogy az lesz, bár nem hiszem. Valami más lehet mögötte, mert egy csomószor kiírja, hogy a "virtuális memóri kevés....stb" pedig az ajánlott egyénit csinálom 256-512-t ( 1024 van 2*512-ben ) adok neki és kevés. Felemeltem 1024-re és akkor is kevés volt. Valami nagyobb gáz van.
COLIN MCRAE 1968-2007. Emlékezzünk rá 1 percben!!!

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#355 Felhasználó inaktív   luy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 18:25

Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok, de nem tudom, milyen gondom lehet.
Amikor letöltök valamit (tömörített állományt: rar, mp3) nagy gyakorisággal crc hibás lesz, és újra le kell tölteni a hibás részt. Mp3 meg pattog ezerrel.
Kipróbáltam mindent, raktam új wint, drivereket, de semmi javulás.

Gép:
ASUS A8Nsli Premium
3200+ A64 winchester
kingmax superram 2*512
C3D X800GTO
Ha valakinek van ötlete lécci ossza meg velem.. Köszi előre is..

Luy

#356 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 22:49

Idézet: luy - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 19:25

Amikor letöltök valamit (tömörített állományt: rar, mp3) nagy gyakorisággal crc hibás lesz, és újra le kell tölteni a hibás részt. Mp3 meg pattog ezerrel.

Nekem is volt ilyen, ha a windows töltögetőjét használtam, akkor hiba a tönmörített állományban, ha FlashGet-tel töltöttem le, akkor jó volt. Azt nem értem csak, hogy letöltéskor nincs semmi ellenőrzés, hogy minden bit a helyén van-e?

#357 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 23:13

Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 8:04

na erre valaki válaszolna???
JA meg még valami, arra jöttem rá h az új 800W-os hangfalam le van véve a hang, de nincs kikapcsolva akkor valami susogás jött belőle :eek: , felvettem a hangot semmi, leveszem, megy tovább a susogás, közelebbhajoltam és egy orosz rádió gondolom én  :OOO :D
ez meg mitől lehet??? mert egy pöttyet érdekes h a hangfalam fogja az orosz nemzetközi rádiót :D

Egy jó tápnál semmi gondot nem okozhat ha a hálózati feszültség 230 helyett 217 V, kérdés persze az, hogy ez állandó, vagy inkább hálózati "rángatódzás" (nagyon rövid idő alatt nagyon nagy feszingadozások már nem tesznek jót)jellegű.
Milyen hangfal? A HIFI-é, vagy a PC szpíker?
Ha a PC hangfaladban rádió szól, akkor földelési problémáid lehetnek, jó lenne a számítógépet földelt aljzatba dugni, vagy ha abban van, akkor ellenőriztetni. Bár mindegy, ma már a nullát közösítik, fordítsd meg a dugót.
A 800W PMPO? mert ha igen, akkor kb 500mW szokolrádió teljesítményről lehet szó, de ha valóban 800W, akkor azért ingadozik a fesz egészen Paksig, és nem ártana aládúcolni a házatokat ;) .

#358 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 23:38

Idézet: Biriboy - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 22:42

Lehet, hogy az lesz, bár nem hiszem. Valami más lehet mögötte, mert egy csomószor kiírja, hogy a "virtuális memóri kevés....stb" pedig az ajánlott egyénit csinálom 256-512-t ( 1024 van 2*512-ben ) adok neki és kevés. Felemeltem 1024-re és akkor is kevés volt. Valami nagyobb gáz van.

Nekem is kísértetiesen hasonló bajom van: nincs olyan alkatrész, amit nem cseréltem már ki (a monitort kivéve), mégis hülyéskedik.

#359 Felhasználó inaktív   luy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 06:22

Idézet: argon - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 21:49

Nekem is volt ilyen, ha a windows töltögetőjét használtam, akkor hiba a tönmörített állományban, ha FlashGet-tel töltöttem le, akkor jó volt. Azt nem értem csak, hogy letöltéskor nincs semmi ellenőrzés, hogy minden bit a helyén van-e?

Használtam Flashgetet, ftpztem totalcommanderrel, flashfxp-vel.
A probléma kb akkor kezdődött, amikor alaplapot+procit+videokarit cseréltem.
Windows reistall előtt minden tömörített állomány crcsen jött le, most, install után 50ből 3-4 hibás.
Kicsit idegesítő a dolog.

#360 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 07:49

Idézet: argon - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 23:13

... Bár mindegy, ma már a nullát közösítik, fordítsd meg a dugót.

Ezt kifejtenéd bővebben? A nullát tilos közösíteni a földeléssel az otthoni hálózatban.
Ha a hangszóróból lehúzott hangerővel is rádió szól, akkor a végfokban lesz talán valami parazita kapacitás, vagy tervezési-kivitelezési hiba miatti gerjedés, ami éppen demodulálja a Kossuth rádiót. Tehát nagy valószínűséggel független a PC-től, de nem kizárható az összefüggés.

Mindig hibázós gépek: Két tipp: Valami erős EM-tér (földelés hiánya-hibája miatt esetleg gondot okozhat), illetve az alaplapot tartó bakok elszigetelése (vagyis műanyag bakok alkalmazása egy-két helyen).

Luy: Próbálj ki egy másik hálókártyát az alaplapi helyett.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.