HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   petyeka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 18. 18:22

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 18:46

Ha nem vagy jártas 4 rétegű alaplapok javításában, akkor ne állj neki. Kondit lehet sok helyen kapni, 2200 vagy 3300uF-os van rajta, esetleg 1500 és 1000uF-os kondik is érintettek. Speciális, alacsony ESR ÉS 105 fokos kondikat kell venni, hagyományos kondik NEM jók.

Csoky!

2200 uF, 10v, 105 C-os GSC kondik vannak kipukkadva, még annyi van ráirva hogy: T20D. Nem javitottam még alaplapot, de más elecronikai cuccokban jártas vagyok. Szal ha ezeket kicserélem akkor elméletileg jo lesz? Esetleg van tipped hol vegyek hozzá cuccost?

#1562 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 18. 18:45

hol laksz, mertugye az se mindegy.
Ismerek boltot az oktogon mögött ( Aradi utca-Jókai tér sarok) a színház fele, de az Üllői uton (8ker.Vajdahunyad sarok) is, Budapesten.
Illetve 7.kerület Klauzár utca PC bontó.

Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 18. 18:51 -kor

#1563 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 18. 21:00

Idézet: ion - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 15:15

Tudom, hogy nem sok, de egyelore nincs folos 10rugom ramra.

Neztezéshez? Egy XP memóriafoglalását össze lehet szedni 50-60M-ra, én még mindig 256M-s gépeket szoktam hagyni netezni-kávét főzni. Otthon, vagy irodában ennél több egyszerűen nem kell, 512M-n én tartottam már 2x ablakkal operát, 22M-s Excel táblát, két pdf doksit és 70M-s word doksit nyitva, állandó keresztüzemmel és rüccenés nem volt benne..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1564 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 21:03

Idézet: tamaskaa - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 1:15

ilyet talaltam.

itt az rdisk 0 volt, itt mar at van irva 1-re, de nem valtozott semmi.

Mindkét rdisk-et írd át, mert a "default" sor fog élni, és a bios-ban a boot sorrendet tedd vissza a másik vinyóra (átkötni nem kell). Elvileg mennie kéne, de lehet, hogy valamire nem gondoltam, ha ott ülnék előtte, biztosan meglenne 10 percen belül.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1565 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 21:07

Idézet: petyeka - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 19:22

Csoky!

2200 uF, 10v, 105 C-os GSC kondik vannak kipukkadva, még annyi van ráirva hogy: T20D. Nem javitottam még alaplapot, de más elecronikai cuccokban jártas vagyok. Szal ha ezeket kicserélem akkor elméletileg jo lesz? Esetleg van tipped hol vegyek hozzá cuccost?

Lomex-nél. Ott messze a legolcsóbb, Yageo SC lesz vagy esetleg Capxcon LZ. Az összes zöld-arany/lila-arany GSC-t ki kéne cserélni, de amelyiknek T20D-s a sorozatkódja, azt mindenképpen!

#1566 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 21:10

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 22:00

Neztezéshez? Egy XP memóriafoglalását össze lehet szedni 50-60M-ra, én még mindig 256M-s gépeket szoktam hagyni netezni-kávét főzni. Otthon, vagy irodában ennél több egyszerűen nem kell, 512M-n én tartottam már 2x ablakkal operát, 22M-s Excel táblát, két pdf doksit és 70M-s word doksit nyitva, állandó keresztüzemmel és rüccenés nem volt benne..

Igen, ez meglehet, de sajnos nem mindenki profi a beállításokhoz. :think:
Alapból az XP 1gb rammal megy szépen, nem? :reklamacio:
Sajna a 2gb, hülyeség! :reklamacio:
És az Operát is utállom, :think:  :Đ

#1567 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 22:04

:offtopic: 1GB? 64M a minimum és éppen ma láttam egy PII-266 katmai-n futni ennyivel, 3,2GB-os ATA33-as vinyóról. Nem hinnéd el, milyen gyors és reakcióképes volt-suliban meg egy K6-II-re raktam fel, de ott már 256M memóriával. Na az necces, AVG víruskereső, 2,1GB-os quantum a VIA nem túl fényes 586B-s IDE vezérlőjén, a boot tart vagy 40s-ig, de aztán a word2003 is ott van előtted 3-5s alatt, itt sem a RAM a szűk keresztmetszet. Gond csak az A64-gyel szerelt HP rüszmékkel van, mert azokhoz is csak 256M adatott és az elkefélt HP telepítést egyszerűen nem lehet 140M foglalás alá összehozni. Pedig se szolgáltatás, se autoinduló progi nincsen már, ami gyanús lenne. Beleépítették a memóriabővítés szükségét biztos.
De alap kiépítéssel sem vészes, 90-100MB körül fog egy felesleges csicsáktól mentes XP telepítés. Emellé excel, word, net odafér bőőőven. 1G nekem is csak azért lett, mert a photoshop örül neki és akkor belefér az is, hogy mellette fut a Warcraft 3 vagy a Serious Sam :Đ .

#1568 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 05:53

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 23:04

vagy a Serious Sam :Đ .

@  at serious speed!!!!!!!!!!!!!!!!

#1569 Felhasználó inaktív   petyeka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 10:19

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 21:07

Lomex-nél. Ott messze a legolcsóbb, Yageo SC lesz vagy esetleg Capxcon LZ. Az összes zöld-arany/lila-arany GSC-t ki kéne cserélni, de amelyiknek T20D-s a sorozatkódja, azt mindenképpen!

Hali!

Találtam egy ijet: "alaplapba való elektrolitkondenzátor. Átmérő: 8mm Magasság: 20mm. Radiális (álló) kivitel, 105 fokos tűrés. Gyártó: Hitano Oda is tökéletesen jó ahol 2200uF/6.3V-os kondik voltak korábban. " - Ez jó lenne az enyémbe?

#1570 Felhasználó inaktív   tamaskaa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 14:19

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 21:03

Mindkét rdisk-et írd át, mert a "default" sor fog élni, és a bios-ban a boot sorrendet tedd vissza a másik vinyóra (átkötni nem kell). Elvileg mennie kéne, de lehet, hogy valamire nem gondoltam, ha ott ülnék előtte, biztosan meglenne 10 percen belül.

nah. atirtam azt is. akkor halt meg a gep teljesen. ugy rendesen.

A lemezegyseg valamilyen hardwerhibaja miatt a windows nem indithato. a megadott rendszerindito lemez nem olvashato.

es nezzem meg a dokumentaciot es stb

ez volt tegnap este 10kor.

reggel frissen kave utan leultem a gep ele, Cmos clear, reinstall, [akkor ket windowst latott] aztan atpakoltam a szukseges cuccokat a masik vinyomra, leformaztam az egesz rendszert tartalmazo vinyot szorostul borostul, megegy reinstall, szepen felosztottam a particiokat, es voila`.

futunk szaladunk mint a csuda.

gondoltam megoszom veletek oromomeet :D
Asus P5K Deluxe WiFi-AP : intel C2D E6750 / D-TEK FuZion : 2*1GB Crucial Ballistix + 2*1GB Geil PC6400 : ExpertVision GeForce 8800GT 512Mb : Pioneer DVR110BK : Hitachi Deskstar P7K 500GB   : ViewSonic VX2025wm : powered by Corsair HX520 : Gigabyte Poseidon : Logitech G5 v2/Qpad highsense : Logitech G15 : Sennheiser PC150 : Watercool Mo-Ra / Alphacool Station passzivH2O

Abit KV8Pro : AMD Sempron 3000+ : 1GB Infineon : Radeon 9250SE : WDigital 20GB : CM Cavalier : Chieftec 450W

Dell Mini 9

#1571 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 14:22

Idézet: petyeka - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 11:19

Hali!

Találtam egy ijet: "alaplapba való elektrolitkondenzátor. Átmérő: 8mm Magasság: 20mm. Radiális (álló) kivitel, 105 fokos tűrés. Gyártó: Hitano Oda is tökéletesen jó ahol 2200uF/6.3V-os kondik voltak korábban. " - Ez jó lenne az enyémbe?

Na az ilyen szokott vagy drága lenni, vagy tök tudja, mekkora értékű :Đ . Hitano nem olyan rossz, de sokért adják.

#1572 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 14:25

Idézet: tamaskaa - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 15:19

nah. atirtam azt is. akkor halt meg a gep teljesen. ugy rendesen.

A lemezegyseg valamilyen hardwerhibaja miatt a windows nem indithato. a megadott rendszerindito lemez nem olvashato.

es nezzem meg a dokumentaciot es stb

ez volt tegnap este 10kor.

reggel frissen kave utan leultem a gep ele, Cmos clear, reinstall, [akkor ket windowst latott] aztan atpakoltam a szukseges cuccokat a masik vinyomra, leformaztam az egesz rendszert tartalmazo vinyot szorostul borostul, megegy reinstall, szepen felosztottam a particiokat, es voila`.

Akkor lehet, hogy sérült volt valamelyik MBR is, és nem csak ez volt az egyetlen gond. Érvénytelen boot.ini esetén ugyanis automatikusan a c:\windows kerül indításra, ha visszaállítod az elrendezést. vagy megint nem tudok valamit :Đ .

#1573 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 20:38

Idézet: tamaskaa - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 15:19

megegy reinstall, szepen felosztottam a particiokat, es voila`.

Partícióváltás kellett , ugye?
Mondom én!
Örülök neki!!

#1574 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 21:01

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 21:38

Partícióváltás kellett , ugye?
Mondom én!
Örülök neki!!

Semmi köze hozzá...
Megvan mindkét rendszer, de az indító bejegyzés az immár második vinyón lesz, ha nem onnan próbál indítani, akkor nem fog menni az egész. A boot.ini ezután jöhet csak, ott pedig az rdisk érték jelöli ki a fizikai eszközt az adott vezérlőn, a partition pedig a partíciót. Onnan következik a boot, ha a megadott elérési útvonalon megtalálja az indítáéshoz szükséges fájlokat. Teljesen rutin, mindennapos dolog ennek a rendberakása, vagy átvariálása és ilyen esetben az xp telepítőlemezzel konzolról pár perc alatt megoldható, semmit nem kell újrarakni, nincs benne semmi játék-hókuszpókusz meg partícióváltás..

#1575 Felhasználó inaktív   tamaskaa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 00:25

biztos vagyok benne, hogy meg lehetett volna oldani egyszerubben is. es lehet hogy kozel jartam, de mivel abszolute nem ertek hozza, inkabb megjobban elbarmoltam az amugymeg valszeg mentheto szitut.

a cmos clear azert valszeg jot tett neki. most van szep zold asusos udvozlokepernyom. az eddig nem volt pl.

meg egyszerubb volt nullaig letakaritani mindent, es ujratenni az egesz hobelebancot. most semmi gondom.

vagyis...

volt nekem az elejen egy olyan sanda gyanum, hogy esetleg a vinyo gazos. ugy tunik megse, de valami megse oke. hianyzik ~10 gigam... 160as WDC ide vinyo, kb fel eves. osztottam a particiokat, mondom legyen windowsnak 20giga, inkabb tobb, mint kevesebb alapon, aztan csinaltam meg egy 50-eset is, es a maradek meg amennyi marad. 80 maradt. [ez mind kerekitett ertek +/- 5%] ez osszesen kb 150. azt tudom, hogy sose pontosan annyi a vinyo, mint amennyi ra van irva, meg ilyenolyan adatok tarolodnak rajta, de azert a 10giga az nekem kicsit soknak tunik.

Szerkesztette: tamaskaa 2006. 10. 20. 00:26 -kor

Asus P5K Deluxe WiFi-AP : intel C2D E6750 / D-TEK FuZion : 2*1GB Crucial Ballistix + 2*1GB Geil PC6400 : ExpertVision GeForce 8800GT 512Mb : Pioneer DVR110BK : Hitachi Deskstar P7K 500GB   : ViewSonic VX2025wm : powered by Corsair HX520 : Gigabyte Poseidon : Logitech G5 v2/Qpad highsense : Logitech G15 : Sennheiser PC150 : Watercool Mo-Ra / Alphacool Station passzivH2O

Abit KV8Pro : AMD Sempron 3000+ : 1GB Infineon : Radeon 9250SE : WDigital 20GB : CM Cavalier : Chieftec 450W

Dell Mini 9

#1576 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 08:34

Nem lop itt senki , kérem!

150 giga x 1.024 x 1.024 és az 158 Giga. ( váltószám )
egyébként a partíciók méretét összeadva is ki kell jönnie.
Én ragaszkodom  a partíció váltásos dologhoz,
bár megindokolni nem tudom, de megy.
Beállítgatni  nincs időm, inkább félnap telepítgetés,
és kész és jó és új.
:D

#1577 Felhasználó inaktív   longstar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 08:40

Sziasztok! Most olvasgatom a fórumot, és nagyon jó dolog ám ez, leírnék egy tapasztalatomat,
hátha valaki okul belőle. Szóval volt egy p3-as gépem,
PIII 800Mhz proci,
Abit mittom én millen alaplap, de RAIDes, az akkori egyik legkirályabb
2 db 256 Mb Sd ram
csomó cuccos (videóvágó, SB live, minden ami földi jó)
és korábban egy GF2TI

Na én ezt a Gf2ti kártyát lecseréltem egy ASUS Gf4Ti4200-esre, és már ugyan előtte sem volt
leányálom gépezni a masinával, mert néha újra-újra indult, de utánna horror volt..
Beidulni csak hatodik, hetedik próbálkozásra sikerült, már a haverokkal fogadásokat is kötöttünk,
hogy hányadik próbálkozásra indul be a gép, ami így zajlott: boot, vindóz betölt, és töltés közben pitty, újraindulás, majd aztán reboot, semmi hiba HW szerint, vindóz tölt - pitty, reboot, semmi hiba, vindóz betölt, asztal megjelenik, majd pitty, reboot automatice, semmi hiba, vindóz tölt, pitty, reboot....

Ezt eljáccotta párszor, aztán végre-valahára felállt a rencer, és hasított. Játék közben, használatkor az égvilágon semmi hiba sem volt, csak nem mertem úraindítani a gépet...Ha pl. telepítettem vmit, mindig a nap végére hagytam, mert nem volt türelemem ezt végigcsinálni egy játék kedvéért, és amint azt tudjuk, a vindózos progik telepítésénél bizony kötelező a restart...hallelúja.

Szóval szereztem egy P4-es lapot, 1,7-es pénéggyel, 512 ddr rammal, ebben megy a videókari, a régi péháromba meg visszaraktam a gf2-est, és a rend helyreállt. Nem volt tudtommal hiba, meg a fesz. renben volt, mindkét kártya jó mindkét agp-be, a tápok jók, por seholse, érintkezések, memóriák rendben, most mindkét gép megy. Szóval a gond megoldódott, csak nem t'om miért jelentkezett...és miért ebben a formában. Ekkora inkompabilitási problémáról seholse esik szó a gyártók honlapjain, de ilyeneket gondolom sokan sorolhatnának.

Úgy tűnik, a számítástechnika koránt sem egzakt tudomány...;-)

#1578 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 08:50

Hali!

Szerintetek hogyan vesztheti el a tuningpotenciálját egy konfig azzal, hogy a haldokló NB hűtőventit lecseréltem ZM passzívra. Hiányozhat az a kis terhelés vagy zárt áramkör a lapnak? Az NForce2 max 26°C. :think:
A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

#1579 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 11:46

Idézet: longstar - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 9:40

Sziasztok! Most olvasgatom...
hátha valaki okul belőle. Szóval volt egy p3-as gépem,
PIII 800Mhz proci,
Abit mittom én millen alaplap, de RAIDes, az akkori egyik legkirályabb

Szerintem a valós idejű technikához valós hardverek valók általába.
Érthetően fogalmazva  egy 5 éves alaplapba mostani
videókarit( AGP )  betenni (Nvidia7800GS)
nem érdemes, mert a proci se tudja kihajtani,
és nem korabeli a többi cuccus sem.
Szóval vagy minden újfajta, vagy kísérletezzen akinek megéri. :D

#1580 Felhasználó inaktív   longstar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 15:03

Hát na ja, Jojoandonak igaza van, olyan 7800-asom nem is lesz egy darabig, de a gef4ti4200-es az akkori, pé3, korai pé4 korszak csúcskarija volt, azaz létezett már a technika, igaz, akkor nem lett kipróbálva, lehet, h akkor is ezt tapasztaltam volna. Mindenesetre valszeg komp. hiba a ludas, és mostmár csak azt nem értem, h akkor az Amd k6-os procimmal (amin az ixpé oly szépen ketyeg, h azzal töltök le - a kis energiafogyasztás miatt, és csak 96 mega ram van benne!) miért tud elfutni ugyanabban az alaplapban egy PCI - os gef3ti200-as... ugyan értelme nincs, h benne van, de olyan jól mutat;-)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.