Sziasztok! Most olvasgatom a fórumot, és nagyon jó dolog ám ez, leírnék egy tapasztalatomat,
hátha valaki okul belőle. Szóval volt egy p3-as gépem,
PIII 800Mhz proci,
Abit mittom én millen alaplap, de RAIDes, az akkori egyik legkirályabb
2 db 256 Mb Sd ram
csomó cuccos (videóvágó, SB live, minden ami földi jó)
és korábban egy GF2TI
Na én ezt a Gf2ti kártyát lecseréltem egy ASUS Gf4Ti4200-esre, és már ugyan előtte sem volt
leányálom gépezni a masinával, mert néha újra-újra indult, de utánna horror volt..
Beidulni csak hatodik, hetedik próbálkozásra sikerült, már a haverokkal fogadásokat is kötöttünk,
hogy hányadik próbálkozásra indul be a gép, ami így zajlott: boot, vindóz betölt, és töltés közben pitty, újraindulás, majd aztán reboot, semmi hiba HW szerint, vindóz tölt - pitty, reboot, semmi hiba, vindóz betölt, asztal megjelenik, majd pitty, reboot automatice, semmi hiba, vindóz tölt, pitty, reboot....
Ezt eljáccotta párszor, aztán végre-valahára felállt a rencer, és hasított. Játék közben, használatkor az égvilágon semmi hiba sem volt, csak nem mertem úraindítani a gépet...Ha pl. telepítettem vmit, mindig a nap végére hagytam, mert nem volt türelemem ezt végigcsinálni egy játék kedvéért, és amint azt tudjuk, a vindózos progik telepítésénél bizony kötelező a restart...hallelúja.
Szóval szereztem egy P4-es lapot, 1,7-es pénéggyel, 512 ddr rammal, ebben megy a videókari, a régi péháromba meg visszaraktam a gf2-est, és a rend helyreállt. Nem volt tudtommal hiba, meg a fesz. renben volt, mindkét kártya jó mindkét agp-be, a tápok jók, por seholse, érintkezések, memóriák rendben, most mindkét gép megy. Szóval a gond megoldódott, csak nem t'om miért jelentkezett...és miért ebben a formában. Ekkora inkompabilitási problémáról seholse esik szó a gyártók honlapjain, de ilyeneket gondolom sokan sorolhatnának.
Úgy tűnik, a számítástechnika koránt sem egzakt tudomány...