HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#651 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 13. 13:10

hvuk, valamirol lemaradtam volna? nem azonos kartyakkal csinaltak azt a tesztet? ha igen, akkor mi ez az ossze-vissza normalizalas? konyorgom, egy ilyen teszt logikailag nem LEHET hatassal azokra az eredmenyekre. (es kulonben is visszas kezd mar lenni, mert lassan valoban mondhatja special, hogy "savanyu a szolo", meg hogy csak a kifogasokat keressuk, hogy mosdassuk a szerecsent!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#652 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 13:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 13:10

hvuk, valamirol lemaradtam volna? nem azonos kartyakkal csinaltak azt a tesztet? ha igen, akkor mi ez az ossze-vissza normalizalas? konyorgom, egy ilyen teszt logikailag nem LEHET hatassal azokra az eredmenyekre. (es kulonben is visszas kezd mar lenni, mert lassan valoban mondhatja special, hogy "savanyu a szolo", meg hogy csak a kifogasokat keressuk, hogy mosdassuk a szerecsent!)

Nem értem miről beszélsz. A fenti tesztben is azonos 1600XT kártyákat használtak mind a 480, mind az 580 platform alatt. Meg az Intel-Anandtech tesztben is. Csak éppen az alaplap 480-as volt, nem pedig 580-as. 580 alatt pedig 18%-al nagyobb a két grafikuskártyás teljesítmény. Ennyi. Mit nem lehet ezen érteni?
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#653 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 13:27

bocsanat, abszolute nem ertek a videokartyakhoz, abban a tudatban irtam, hogy az "580" es a "480" a grafikus mag revizioja. igy persze van benne racio, csak nehez osszehasonlitani az Intel fele verzioval (ugye az a kerdes, hogy mennyire hajtja ki a dupla kartyat az adott rendszer, es lehet, hogy az Intelet is lehet ennyivel csiszolni..)
a forum ma:

#654 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 13:46

Nem az van a dologban hogy az RD580-nál 2 teljes értékű PCI-E (2X16) vonalat biztosít a két kártyának
míg az RD480 1 PCI-E vonalat bont ketté (2X8) ?RD480 így elvileg párban van az intel 975-ös lapjával ami szintén 2*8 felépítésű.

#655 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 13:51

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 13:27

bocsanat, abszolute nem ertek a videokartyakhoz, abban a tudatban irtam, hogy az "580" es a "480" a grafikus mag revizioja. igy persze van benne racio, csak nehez osszehasonlitani az Intel fele verzioval (ugye az a kerdes, hogy mennyire hajtja ki a dupla kartyat az adott rendszer, es lehet, hogy az Intelet is lehet ennyivel csiszolni..)

De ugye azt vágod, hogy ez a lap (illetve ez a chipkészlet) lesz a Conroe alatt is? Nagy javulásra nem lehet számítani.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#656 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 16:10

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. Mar. 13., Monday - 13:04

én speciel kb. azonos clock-to-clock teljesítményt várok.

nem vagy egyedül. :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#657 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 16:51

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 14:51

De ugye azt vágod, hogy ez a lap (illetve ez a chipkészlet) lesz a Conroe alatt is? Nagy javulásra nem lehet számítani.

(a) Miért? Gondolom ott is lesz NForce Intel edition.

(b) Honnan tudjuk, hogy az Intel chipset nem szenvedett ugyanúgy crossfire-skálázódási problémákban?

PS: tulajdonképpen eleve nem értem, miért kellett dupla videokártyával tesztelnie Anandnak. Ezzel csak belevitt egy plusz bizonytalansági faktort a dologba.

#658 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 16:53

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 14:51

(a) Honnan tudjuk, hogy az Intel chipset nem szenvedett ugyanúgy crossfire-skálázódási problémákban, mint a 480as?

(b) Egyébként miért biztos, hogy csak ez a chipset lesz a Conroe alatt? Gondolom ott is lesz NForce "Intel Edition"

PS: tulajdonképpen eleve nem értem, miért kellett dupla videokártyával tesztelnie Anandnak. Ezzel csak belevitt egy plusz bizonytalansági faktort a dologba.

#659 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 16:59

NEM anand "tesztelte".
Az INTEL által felállított konfigurációhoz nem pofázhatott bele!!! Nem engedték.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#660 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 18:06

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 14:04

pedig hajszálra azonos lesz a Conroe és az FX teljesítménye. Quake4 alatt 4%-ra olvad az előnye. Persze feltéve, hogy 1900XT alatt is fennál a bő 18%-os előny.

Így azért már egy kicsit más a leányzó fekvése, nem? A Conroe még fejlődhet egy kicsit, hiszen addig a BIOS-ban javulhat, de ugyanakkor az AMD esetén jön az új tokozás. A fennálló 0-5%-os teljesítményelőny így már egyáltalán nem vészes, én speciel kb. azonos clock-to-clock teljesítményt várok.

Ja, és egy kérdés: pontosan HOL várod az azonos teljesítményt , ráadásul clock-to-clock?

Ugyanis a medie encoder, a divx6.1 és az iTunes tesztekben nem játszik a crossfire-probléma.

PS: Megint jópofa a fórummotor, hehe... :) Nekem azt jelezte, hogy nem küldte el egy órával ezelőtt a hozzászólásaimat, erre most látom, hogy elküldte eredetiben is, meg szerkesztve... épp most akartam harmadszor megpróbálni, immár kiegészítve azzal, amit ebben is írok.

Szerkesztette: d n . r 2006. 03. 13. 18:12 -kor

#661 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 18:30

Idézet

Ugyanis a medie encoder, a divx6.1 és az iTunes tesztekben nem játszik a crossfire-probléma.
mondjuk azonos teljesitmeny ott is a ddr2-nek koszonhetoen az am2 socketben? ;) ja, hogy errol nincs infonk! hat igy jartunk.. :D

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 13. 18:31 -kor

a forum ma:

#662 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 19:26

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 17:06

Ja, és egy kérdés: pontosan HOL várod az azonos teljesítményt , ráadásul clock-to-clock?

PS: Megint jópofa a fórummotor, hehe... :) Nekem azt jelezte, hogy nem küldte el egy órával ezelőtt a hozzászólásaimat, erre most látom, hogy elküldte eredetiben is, meg szerkesztve... épp most akartam harmadszor megpróbálni, immár kiegészítve azzal, amit ebben is írok.

Vigyázz, ha a CF a procin keresztül kommunikál lehetőleg az IMC-t ius bevonva akkor bármi leghetséges.

nForce SLi ha összekötő panle is van mindent elitnéz az SLi hídon belül.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#663 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 19:36

Idézet: Pitbull - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 20:26

Vigyázz, ha a CF a procin keresztül kommunikál lehetőleg az IMC-t ius bevonva akkor bármi leghetséges.

nForce SLi ha összekötő panle is van mindent elitnéz az SLi hídon belül.

És médiakódolás közben vajon miért kommunikál egymással iszonyatosan bőszen a két ATI kártya?

(Ráadásul eddig a _skálázódásról_ volt szó, azaz nem romlott a teljesítmény, csak nem növekedett a második videokártyától megfelelőképp a teljesítmény. Azaz amit mondasz, abból az következne, hogy mondjuk DivX kódolás esetében 480/580as crossfire-nél, ha berakod a második videokártyát, akkor 40/60%al nő a teljesítmény, pedig az sli-nél 90%al nőne (mondjuk)
Gondolom érthető, hogy ez az érvelés divx, stb. kódolás esetén hibás)

* * *

Bogdán: elég komoly teljesítménynövekedést vársz attól a ddr-2től az amd esetében, nem gondolod? :)

Szerkesztette: d n . r 2006. 03. 13. 19:40 -kor

#664 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 20:10

nem gondolom. semmilyet sem varok. csak utaltam ra, hogy amig arrol semmi, de semmi tesztunk nincs, addig eleg nehez osszehasonlitani! (es termeszetesen kulonbozo alkalmazasoknal mas-mas teljesitmenynovekedes lesz. a streaming jellegu adatfeldolgozasoknal -- mint a mediakodolas -- lehet a legtobb a megnovekedo savszelesseg miatt. ;))
a forum ma:

#665 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 21:59

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 18:36

És médiakódolás közben vajon miért kommunikál egymással iszonyatosan bőszen a két ATI kártya?

(Ráadásul eddig a _skálázódásról_ volt szó, azaz nem romlott a teljesítmény, csak nem növekedett a második videokártyától megfelelőképp a teljesítmény. Azaz amit mondasz, abból az következne, hogy mondjuk DivX kódolás esetében 480/580as crossfire-nél, ha berakod a második videokártyát, akkor 40/60%al nő a teljesítmény, pedig az sli-nél 90%al nőne (mondjuk)
Gondolom érthető, hogy ez az érvelés divx, stb. kódolás esetén hibás)

* * *

Bogdán: elég komoly teljesítménynövekedést vársz attól a ddr-2től az amd esetében, nem gondolod? :)

Én inkább arra gondolok hogy a második VGA beiktatása döntően visszaveti proci teljesítményét. Emlékeztek mi volt az I850 bugja? Beleraktál egy PCI-s VGA akkor iszonyúan visszavette a proc teljesítményt.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#666 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 09:39

Idézet: Pitbull - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 22:59

Én inkább arra gondolok hogy a második VGA beiktatása döntően visszaveti proci teljesítményét. Emlékeztek mi volt az I850 bugja? Beleraktál egy PCI-s VGA akkor iszonyúan visszavette a proc teljesítményt.

Erről kérnék valami linket (mármint hogy a kérdéses 480as chipset _valóban_ döntően lassul például médiakódolás alatt, amint beteszek két vga-kártyát) mert különben ez csak fantáziágatás.

#667 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 23:22

Idézet: Pitbull - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 10:23

TomsGarbage letesztelte a Crossfiret az SLIvel szemben. Bár csak középkategóriás kártyákkal történt de azért elgondolkoztató.
Kép
Kép

Részletes cikk itten http://www.tomshardware.com/2006/03/02/ati..._off/index.html

pontosan ezért mondtam, hogy ezek a tesztek isten igazából a VGA teljesítményét mérik, illetve a chipset I/O teljesítményét. szükségképpen alkalmatlanok ezért a processzorok objektív összevetésére.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#668 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:11

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 18:06

Olvasd el a voodoopc elnökének a nyilatkozatát...

Eleve a mem időzítéseket sem kezelte jól a lap azzal BIOS revvel amivel volt szerelve az AMD-s rendszer

A 480-as chipset egy nagyon kis kacat a 975-höz képest...Ezért is írta a voodoopc,hogy ferrari motor egy hétköznapi gumikkal szerelt kasznira...

Az ATI chipsetek sokkal jobban mennek Intel procikkal mint AMD-vel,jobban optimalizált driverek stb...

Szerinted ha az SLI 100-szor elterjedtebb és korrektebb képet ad a mai high-end grafikus rendszerek teljesítményéről és tudásáról akkor mért nem azzal tesztelt az Intel...Én sejtem miért csak sokan ezt nem fogják fel...Már az 580-as chipset is hatalmas ugrás lett volna ,nemhogy egy SLI platform...

Egy Nforce 4 AMD ésIntel edition lett volna a korrekt összehasonlítás de véleményem szerint max. 10%-kal lett volna gyorsabb a conroe a tesztekben...Egyébként más számára nem ennyire kézenfekvő ez a ferdítés a chipsetek terén?

#669 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:43

eleg ritkan szoktunk d n.r-el egyeterteni barmiben is, de itt egyertelmuen helyesen mutatott ra, hogy a divx tesztekben semmi, de semmi videokartyafuggo dolog nincs. ergo egy SLI rendszert is ringbe lehet kuldeni egy integralt, shared memory vga vezerlos rendszer ellen, ha a processzor-memoria paros jobb, akkor ott jobb lesz, es kesz. (a jatektesztekben azonban Pitbull es hvuk jogosan mutatott ra, hogy vannak fuggo kerdesek.)

a memoriaidozitesek sem lehetnek annyira relevansak az AMD IMC-je miatt, meg az amugyis kisebb latency-s ddr1-et hasznalt. ergo itt sem lehet tul nagy a jatekter.

igy a vga fuggetlen tesztekben a conroe eredmenyei a mai AMD processzorgenerecioval szemben nagyjabol stimmelnek. egyszoval nem hogy nem kezenfekvo a ferdites, de elkepzelni sem tudok a teszt ezen reszeben (a megfelelo programok kivalogatasan tul persze, hiszen az Itel allitotta megiscsak ossze a tesztkornyezetet.) milyen kar azonban, hogy a ddr2-es A64 ellen nincs meg megmeretve, hogy valoban azt lassuk, hogy mire szamithatunk fel ev mulva!
a forum ma:

#670 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 23:22

pontosan ezért mondtam, hogy ezek a tesztek isten igazából a VGA teljesítményét mérik, illetve a chipset I/O teljesítményét. szükségképpen alkalmatlanok ezért a processzorok objektív összevetésére.

megint ott tartunk, hogy mi is a jo teszt. es valoban nehez ervet hozni az ellen, hogy ha a jatek celu gepeket jatekokkal tesztel az ember. az, hogy engem, teged, vagy masokat ez egy kicsit sem hat meg (hol van a civ1-ben 3D?), az nem jelenti azt, hogy ennek sokak szamara ne lenne relevanciaja. es mivel a jatekos korokben eddig is elterjedt volt az a nezet (ha jol ertem), hogy "jatekhoz AMD-t vegyel", igy jogos az Intel ez iranyu PR-ja.

(hogy amugy a teszt jol van-e osszeallitva (valoban olyan jatekkonfiguraciokat teszteltek-e le, ahol a hozzaerto tanacsa az lenne, hogy "vegyel erosebb processzort, ha javitani akarsz a gepen", azt en nem tudom eldonteni.)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »