HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 20:05

igen, nagyjabol ezt nem ertem. hogy lehet az, hogy a DC NGMA architekturabol nem lesz 4 utas..? miert csak a QC-t akarjak oda pozicionalni? tudjuk, hogy ma nagyon nagy hatranyban vannak a 4 utas fronton (itt a legnagyobb a hatranyuk az Opteronnal szemben), es d n.r okfejtesevel itt nagyon fontos lenne az architekturalis erosites, ami ezek szerint _most_ egyaltalan nem varhato, csak a mostani valtast koveto (kb.) 1 evvel.

Szerintem nem csak négymagosból lesz MP (legalábbis emlékeim szerint így olvastam)

Hogy (_szerintem_) miért a későbbi piacra vezetés, azt már Neked írtam emailben is: nem lenne hozzá megfelelően erős chipset (egyelőre dual foglalatos van), illetve oda L3 cache-sel szerelt verziók kellenének, az meg nyilván egy további lépés.
Gondolom az új platform egyidőben lesz kész a quad-core cpu-kkal (mellesleg az előbb linkeltből az következik, hogy előbb jön a 4 magos DP, és csak aztán az MP.
_emlékeim_szerint_ lesz 2 magos, ngma MP is
Ha nem, akkor rosszul emlékeztem... :) )

Szerkesztette: d n . r 2006. 03. 10. 19:12 -kor

#562 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 19:05

igen, nagyjabol ezt nem ertem. hogy lehet az, hogy a DC NGMA architekturabol nem lesz 4 utas..? miert csak a QC-t akarjak oda pozicionalni? tudjuk, hogy ma nagyon nagy hatranyban vannak a 4 utas fronton (itt a legnagyobb a hatranyuk az Opteronnal szemben), es d n.r okfejtesevel itt nagyon fontos lenne az architekturalis erosites, ami ezek szerint _most_ egyaltalan nem varhato, csak a mostani valtast koveto (kb.) 1 evvel.

az mp változatok, platform validációja hosszabb ideig tart, ha tetszik, ha nem. mivel ezzel esetleg még negyedévekkel később érkezett volna, mint woodcrest, ezért inkább úgy dönthettek az intelnél, hogy akkor terveznek egy komolyabb MP-t NetBurst alapokon. ez a Tulsa és a Truland. ennek viszont akkor már hosszabb az életciklusa, gazdasági és piaci okok miatt is. a versenyképességét ne írjuk még le, ahogyan a Demspey-ről is elfeledkeztünk, pedig azért az is elég szép dobbantás lesz már hamarosan, elvileg heteken belül.

#563 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:17

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 20:12

Szerintem nem csak négymagosból lesz MP (legalábbis emlékeim szerint így olvastam)

nehez emlek ez a 3 hozzaszolassal korabbi special altal berakott slide.. :D

L3 cache ha off chip azert nem 1 ev, es a Tulsa chipset sem hinnem, hogy nagy atalakitast igenyelne, hogy hozza idomitsak. sajnos en ezt nem erzem jo ervnek. azt mar inkabb, hogy ne zargassuk az Itaniumot. bar tudom, hogy szerinted ez csak az uldozesi maniam.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#564 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:20

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 20:16

a versenyképességét ne írjuk még le, ahogyan a Demspey-ről is elfeledkeztünk, pedig azért az is elég szép dobbantás lesz már hamarosan, elvileg heteken belül.

nem feletkeztunk el, sot, biztos vagyok benne, hogy nagyon szep teljesitmenyt fog mutatni, foleg, ha a Paxwill-hez viszonyitjuk. de a Tulsa egy masodik Paxwill lesz sajnos. erre mar hvuk is ramutatott a savszelesseg okan! es azt se hidjuk, hogy ha ma a Demspey 3.73GHz-en megy, akkor a QC Tulsa is ennyin fog menni. (ahogy a Paxwill sem tudott 3.83-on!)

szerk: egyetlen egy elonye tudna lenni (szemben azzal, ami a Paxwill haza tajan tortent), ha sokkal-sokkal elobb ki tudna jonni, mint a QC Opteron. mert akkor majdnem mindegy hogy eheznek a szegeny magok, es milyen sebesseget tud elerni: egyszeruen a magok szamaval nyomna le a jelenlegi rendszereket. de ez csak es kizarolag az AMD-n mulik. ha kijon a QC Opteron, akkor ez a platform mar nem fog sokat erni.

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 10. 19:25 -kor

a forum ma:

#565 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 20:20

akkor a QC Tulsa is ennyin fog menni

??
Ki mondta, hogy lesz quad-core netburst?
:)

#566 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:25

speciel special. :D

(latom ez a 3 hozzaszolas korabban komoly gondot okoz Nalad!! ;))

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 10. 19:27 -kor

a forum ma:

#567 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 20:17

nehez emlek ez a 3 hozzaszolassal korabbi special altal berakott slide.. :D

_Jóval_ korábbi emlékekre gondoltam... :)
Mellesleg _név_szerint_ azokon sem szerepel DC ngma MP xeon (pedig tuti olvastam már róla), hanem "csak" QC

#568 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 10. 19:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 20:25

speciel special. :D

(latom ez a 3 hozzaszolas korabban komoly gondot okoz Nalad!! ;))

Mi van, kezded keverni az MP-t a QC-vel? :D :D

#569 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:29

Azaz a Tulsa ugyan MP és ráadásul még netburst is, de NEM quad-core :)

#570 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:35

valoban. akkor vissza az allitasom, hogy mikor tudna jo lenni az Opteronnal szemben. bocsanat.
de igy viszont nem ertem special "akkor terveznek egy komolyabb MP-t NetBurst alapokon" felmondatat, hiszen csak a chipset az, amire ezt lehet mondani, a processzorra mar semmikepp.
a forum ma:

#571 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:45

józsef, a tulsa egyik fejlesztője, most sír.

#572 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 20:14

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 20:35

valoban. akkor vissza az allitasom, hogy mikor tudna jo lenni az Opteronnal szemben. bocsanat.
de igy viszont nem ertem special "akkor terveznek egy komolyabb MP-t NetBurst alapokon" felmondatat, hiszen csak a chipset az, amire ezt lehet mondani, a processzorra mar semmikepp.

?
Na én ezt már végképp nem értem...
NEM quad-core.
De attól még MP, hiszen többutas szerverekbe szánják!
Most akkor itt nekem nem világos valami vagy Neked?

#573 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 20:33

hohó a Meromot csak 2007ben fogja bevezetni az intel,
TurionX2 meg több mint versenyképes jónással, 2007 elején meg ha nagom nyomulni fog az Intel akkor szvsz kihozzák az instruction extensiont.
Tehát pont mobil fronton elég jól tud ,ha nem a legjobban szervírozni az AMD.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#574 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 20:45

az egy felreertelmezett hir volt, amire emlekszel. tovabbra is Q4 a merom bevezetese az Intel szerint!

(egyebkent szerintem nem lesz jobb a DC Turion a Yonahnal. a Yonah vissza tudja kapcsolni magat 1 magra, kozben tudja hasznalni a nagyobb cache-t egy szalas feladatoknal is, es a 64 bit meg nem "fenyeget" a mobil piacon. a sebessege kielegito, az energiagazdalkodasa viszont jobb. es a laptopnal ez szamit. amit most lathatunk -- az a64 architektura feljovetele mobil fronton -- az inkabb a kiegyenlitodes, az eddigi alulreprezentalsag visszaforditasa normalis aranyokra. ez szerintem nem fog gyokeresen megvaltozni a DC Turion segitsegevel sem. itt a 65 nano hozhat valtozast, de errol meg ugye semmit sem tudunk.)

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 10. 20:49 -kor

a forum ma:

#575 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 20:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. Mar. 10., Friday - 20:45

az egy felreertelmezett hir volt, amire emlekszel. tovabbra is Q4 a merom bevezetese az Intel szerint!

2007 Q1 nem? Vajon mért változtatták meg? tán félnek a instruction extensiontól?  :Đ
bár lényegtelen, ha anyit késik mint jónás akkor...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#576 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 20:50

mit valtoztattak meg? mindig is Q4 volt.
a forum ma:

#577 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 20:51

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 20:17

L3 cache ha off chip azert nem 1 ev

Most hogy végre itthon szép kényelmesen is át tudom olvasni az eddigieket... :)

Szóval miért is lenne off chip?

Vegyük a mostanában általunk sokat emlegetett Tulsát-t! :)

http://www.realworldtech.com/page.cfm?Arti...RWT021906030756

A fotón jól látszik, hogy ez nagyonishogy on-die!

És ugyebár miért is lenne ez majd máshogy a nextgen Xeon-MP-k esetében?

SZERK: illetve elbizonytalanodtam: ebből csak az látszik így nekem elsőre, hogy egy tokozásban van.

Szerkesztette: d n . r 2006. 03. 10. 20:56 -kor

#578 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 21:00

ha már IDF
LOL  :D

#579 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 21:31

d n.r: az elbizonytalanodas nem art soha.. ;)
a p2-p3 Xeonok, a korai Itaniumok, vagy akar sok RISC processzor rendelkezik off-die L2(!) cache-el. a p4 XeonMP-k es a mostani Itaniumok on-die L2 es L3(!) cache-el rendelkeznek. (remelem az Itaniumokat jol irtam, most nem neztem pontosan utana.)

amit irtam az csak egy feltetelezes. ha off-die lenne, akkor az nem egy ev. de ha on-die, mellesleg akkor sem. (ugyesek azok az Intelesek a DC p4-et fel ev alatt osszedobtak, pedig az kicsit bonyolultabb..)
a forum ma:

#580 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 21:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 22:31

amit irtam az csak egy feltetelezes. ha off-die lenne, akkor az nem egy ev. de ha on-die, mellesleg akkor sem. (ugyesek azok az Intelesek a DC p4-et fel ev alatt osszedobtak, pedig az kicsit bonyolultabb..)

Persze hogy összedobták, de ide az kevés!

Az én fő érvem egyébként a megfelelő chipset hiánya, mint ahogy ez állt szerintem a DC-Xeon késleltetésének a hátterében is (és ezt fényesen igazolná, HA most tényleg a woodcrest jönne ki elsőként)

De emellé on-die L3 cache esetén egész biztos hozzájön egy csomó macera (az egy új termék, tényleg megint validálni kell (és ebben nem ez kapja a prioritást), nehezebb is gyártani, nehezebb elfogadható yieldet elérni, stb )

Abban viszont egész biztos vagyok, hogy nem az Itanium miatt húzzák még fél évvel (nem látom, mire mennének fél évvel?) , ez tuti a Te üldözési mániád! :D

Szerkesztette: d n . r 2006. 03. 10. 21:50 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.