Lapozófájl használata
Elküldve: 2006. 01. 19. 20:43
Nálatok is?
Elküldve: 2006. 01. 20. 00:06
Idézet: csavar - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 20:43
Nálatok is?
Nem igazan ertek hozza, de sztem a lapozofajlt nem ugy kell elkepzelni, hogy a programok abba toltodnek. Valoszinuleg kodreszek kerulnek oda, de pl az office nem azert jon vissza lassan a "lecsukasbol", mert a virtualis memoriaba vagy a satan gatyajaba toltodott bele, hanem mert a windows eroforrasokat von el azoktol a programoktol, amik nem aktivak - es ami "le van csukva", tehat a hatterben van, az nem aktiv, ezert kell neki egy kis ido, amig ujra osszeszedi magat, hogy aktivva valjon.
Ezert is szoktak emlegetni a windows anyjat olyan sokszor, mert a multitasking nem azt jelenti, hogy minden fut egyszerre es mindenki hepi.
De errol egy Foti Marcell vagy egy Moldova Gyorgy tobbet tudna mondani. Vagy talan a Pista, ha elkeszul.
Elküldve: 2006. 01. 20. 06:37
Idézet: csavar - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 21:43
Nálatok is?
Nem. Ott valami nagy baj van. Memóriatesztet is nézhetsz akár, vagy a hdd "lassul", ami sajnos sokszor olvasási bizonytalanságra utal. Ha a vas jól működik, olyan nincs, hogy pár művelet után (főleg 1-2 doksi, meg amit írtál, hogy mennyire használja ki a RAM-ot a windows) behaljon. Ez súlyos hiba lenne. Lehet gyanakodni a hardverre.
szerk.: most olvastam újra az első postot (memóriabővítés után ennyire belassuló gép nem szabad hogy létezzen, ha minden rendben van) ---> meg kellene cserélni a memóriamodulokat, hogy az újonnan betett RAM legyen 1 régi helyén, ha rosszul kezeli a RAM-ot, előfordulhat, hogy "magasabb" címeknél van gond, az pedig csak némi használat során jön ki. Ha "alacsonyabbra" kerül a RAM, hamarabb találkozol a hibával, feltéve, hogy ez a hiba. Ettől még nem biztos, hogy "rossz" a RAM. De 1 memtest-et ráengednék pár órára.
Szerkesztette: Warrior 2006. 01. 20. 06:42 -kor
Elküldve: 2006. 01. 20. 06:44
Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 1:06
Ezert is szoktak emlegetni a windows anyjat olyan sokszor, mert a multitasking nem azt jelenti, hogy minden fut egyszerre es mindenki hepi.
De errol egy Foti Marcell vagy egy Moldova Gyorgy tobbet tudna mondani. Vagy talan a Pista, ha elkeszul.
Igazad van, de ne feledd: neki memóriabővítés UTÁN jött elő ez a gond, előtte semmi baj nem volt, pedig akkor még kevesebb is volt a RAM.
Elküldve: 2006. 01. 20. 07:49

Egyébkén az otthoni gépemen is ezt a jelenséget vettem észre. szóval nem hiszem h hibás lenne a memória. De azért le fogok futtatni memória tesztet!
Notebookom van, mivel lassú a vinyója, gondoltam memóriát bővítek. így a windows mindent ott tud tartani, gyorsítótárazni meg minden progit amit elindítottam...
Hát eddig nem ez a tapasztalat. De a haver is találkozott ezzel a problémával.
Szóval nálatok semmi gond a következővel?
Word elindít 1 doksival, lecsukás. Másolás kezdés (pár gigát). (X perc pihi) Majd vissza kapcsolni a word-re... Nálam nem éppen zsírozott villámként teszi meg..
Amúgy linux-al nem volt ilyen problémám... de most Win van rajta..
Elküldve: 2006. 01. 20. 07:51

Amely nem áll másból mint 1500 Celeron M 768MB memória társaságából
Elküldve: 2006. 01. 20. 08:13
Elküldve: 2006. 01. 20. 08:18
Elküldve: 2006. 01. 20. 09:21
Amit irsz, hogy a hatterben futo office belassul masolas utan egy jellegzetes Windowsos jelenseg. Az IDE vezerlo nagyon megfogja a Windowst. Ezen nem nagyon lehet javitani. Majd talan a Pistaval valtozni fog. A linuxok valoban nem csinalnak ilyet, de ez nem jelenti azt, hogy a Windows szar, csak egyszeruen ebben nem vegzi korrektul a dolgat.
Apropo azt irod, hogy Celeron M dolgozik abban a gepben. Lehet, hogy ez az egyik fo oka, hogy ennyire lassu a reakcioideje.
Tweak programokat en nem ajanlom, mert csak osszebaszarintjak a rendszert. Nyilvan ki lehet dekazni a legoptimalisabb beallitasokat, de sokkal jobb ugysem lesz.
Elküldve: 2006. 01. 20. 10:38

Belenyugodtam... elképzelhető h az ide fogja meg.... de most legutóbb a lecsukott openoffice-ra kattintva (lemezművelet közben NEM volt (tehát nem lassítottam más progival a gépet)), nagyon tetűn töltődött be és közben kerregett a vinyó. Tehát már memóriában lévő openoffice kinyagyításához miért kell vinyóhoz fordulni??
Na mind1.
Köszi a válaszokat.
(Nem gondoltam h a Win sv a Linux szar:) , ezen már régen túl vagyok).
Celeron M-et sem hiszem mert otthoni gépben 2400+ Amd azért nem gyenge fájl másoláshoz és ott is hasonló a probléma..
Üdv!
Elküldve: 2006. 01. 20. 11:16

Amugy a temp file-ok pl a vinyon vannak, szoval akkor maris a vinyohoz kell fordulni.
Nem kell ezen ennyit agyalni. Ez nem bug, hanem feature

Elküldve: 2006. 01. 20. 12:07
Érdekes..
http://www.theelderg...e_page_file.htm
.
.
.
Basically, what all this is saying is put your money into RAM and minimize the size of the page file. The performance will be faster, the system cache will be increased, and the hard drive won't be wasting space on virtual memory that can barely get out of its own way. Unfortunately, what's ideal is not always possible, so fire up Task manager and open a good representation of the programs you normally use. I like to double up on everything I normally have open and running just to be on the safe side. Check the Commit Charge Total (CCT), Commit Charge Peak (CCP), and the Physical Memory Total (PMT). If the CCT seldom gets close to the PMT, setting the page file equal to the amount of installed RAM with no room for expansion might be reasonable. Machines with installed RAM in the range of 512MB would be likely candidates.
Once you enter the range of 768 MB to 1 gigabyte (GB) of installed RAM, a page file of 1.5 times the installed RAM is more than likely going to be a waste of hard disk space. The exceptions might be if you deal heavily with CAD, database, and music or image editing programs that tax system resources far beyond the average. Check the CCP mentioned above to see if you fall into this category, but it's likely a system with this amount of RAM can benefit from having the page file set to a 2MB minimum lower limit and a upper limit equal to the amount of installed RAM, just in case the CCT surpasses the PMT.
Elküldve: 2006. 01. 20. 12:08
Érdekes..
http://www.theelderg...e_page_file.htm
.
.
.
Basically, what all this is saying is put your money into RAM and minimize the size of the page file. The performance will be faster, the system cache will be increased, and the hard drive won't be wasting space on virtual memory that can barely get out of its own way. Unfortunately, what's ideal is not always possible, so fire up Task manager and open a good representation of the programs you normally use. I like to double up on everything I normally have open and running just to be on the safe side. Check the Commit Charge Total (CCT), Commit Charge Peak (CCP), and the Physical Memory Total (PMT). If the CCT seldom gets close to the PMT, setting the page file equal to the amount of installed RAM with no room for expansion might be reasonable. Machines with installed RAM in the range of 512MB would be likely candidates.
Once you enter the range of 768 MB to 1 gigabyte (GB) of installed RAM, a page file of 1.5 times the installed RAM is more than likely going to be a waste of hard disk space. The exceptions might be if you deal heavily with CAD, database, and music or image editing programs that tax system resources far beyond the average. Check the CCP mentioned above to see if you fall into this category, but it's likely a system with this amount of RAM can benefit from having the page file set to a 2MB minimum lower limit and a upper limit equal to the amount of installed RAM, just in case the CCT surpasses the PMT.
Elküldve: 2006. 01. 20. 12:16
Elküldve: 2006. 01. 20. 13:18
Azért érdekes mert közben a fizikai memóriát csupán 300MB-ot használt.
(400 üres volt)
A fixtv videó után elképzelhetőnek tartom h többet használ az oprendszer mint amit a feladatkezelő kiír...
ion mi a véleményed?
Elküldve: 2006. 01. 20. 13:23
Elküldve: 2006. 01. 20. 14:22
kerlek, keress ra google-n a rendszergyorsitotarra, stb.
Elküldve: 2006. 01. 20. 18:53
Ha azt hiszitek hogy lefagyott ma egyszer is?

ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
Elküldve: 2006. 01. 20. 19:42
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re