HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 21. 19:52

Idézet: fram - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 19:45

Nem én kezdtem ...

A KRESZ-t meg nem én írtam, csak ismerem.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#202 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 19:54

Idézet: fram - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 19:44

Lehet, h én vagyok a hüle, de adott helyre vonatkozó KRESZt nem ismerek, csak általánost.

A helyről pedig annyit, h a Vágány utcától zöldhullám van a Váci útig, de az Angyalföldinél kb. 3 másodperccel hamarabb lesz piros, mint ahogy a korábbi kereszteződésekben és hetente 1-2x járok arra, autóval.

Tudlak követni, de ahhoz, h 20 centivel előtted menjen el egy autó, ahhoz igencsak máshova kellett figyelned. Ha hosszú az út a túlsó járdáig, többször kell tekingetni. Kétlem, h úgy gondolod (pláne az eset után), h nem éri meg.

Ahh. Tehát módosult a dolog.

Már nem a lelépésnél hibáztam ÉN, hanem közben voltam figyelmetlen és így veszélyes MAGAMRA!.

Te figyelj csak? Szerinted egészen biztos, hogy rendjénvaló, hogy valaki úgy megy át a kb. 10 mp-es piroson, hogy a gázpedált nyomja? Egészen biztos, hogy a többi f@sz autós, meg barom gyalogos a hibás?

Nem értelek.
Tényleg nem tudod azt kimondani, hogy 'ehh, ezt nem kellett volna leírnom'???

Azzal pedig, hogy " Nem én kezdtem ... " nem tudok mit kezdeni. Hozzád nem szóltam hetek óta, és ez - ha korrekt lennél - így is maradna.

Miért kellett most beokoskodni?
Gondolkoztál már ma?

#203 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 19:54

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 20:52

Én sem ismerem annyira, mint szeretném :)
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#204 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 19:55

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 19:52

Én ugyanezt mondhatom el Macika esetével kapcsolatban.
Ciciman is on borda

#205 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 19:54

Ahh. Tehát módosult a dolog.

Már nem a lelépésnél hibáztam ÉN, hanem közben voltam figyelmetlen és így veszélyes MAGAMRA!.

Te figyelj csak? Szerinted egészen biztos, hogy rendjénvaló, hogy valaki úgy megy át a kb. 10 mp-es piroson, hogy a gázpedált nyomja? Egészen biztos, hogy a többi f@sz autós, meg barom gyalogos a hibás?

Nem értelek.
Tényleg nem tudod azt kimondani, hogy 'ehh, ezt nem kellett volna leírnom'???

Azzal pedig, hogy " Nem én kezdtem ... " nem tudok mit kezdeni. Hozzád nem szóltam hetek óta, és ez - ha korrekt lennél - így is maradna.

Miért kellett most beokoskodni?

Ha jobban figyelsz, láthatod, nem veled van problémám, nem is neked írtam.

Lauda remélem érti, miért is írtam azt, amit.

Egyébként örülök, h nem lett bajod, és amit neked írtam, fenntartom: ha széles az út, többször szét kell nézni. Megéri.

Szerkesztette: fram 2006. 02. 21. 20:02 -kor

Ciciman is on borda

#206 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:02

Idézet

Ha hosszú az út a túlsó járdáig, többször kell tekingetni. Kétlem, h úgy gondolod (pláne az eset után), h nem éri meg.

Na ezek után senki se hülyézzen, meg kreszbuzizzon le, mikor azt állítom, hogy körül kell nézni a vasúti kereszteződésben, az útkereszteződésben (függetlenül a zöld-től), az egyenrangúban (ha én érkezem jobbról, akkor is). Pontosan ezt hajtogatom én is mindíg. Tök mindegy, hogy elsőbbséged van-e, vagy nincs, nem ez számít. Az egészséget/életet nem adja vissza a vétlenséget bizonyító okirat. :)

Szerkesztette: Lauda 2006. 02. 21. 20:03 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#207 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:05

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 19:54

Én sem ismerem annyira, mint szeretném :)

Én sem, ne aggódj. ;)

#208 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:10

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 21:02

Na ezek után senki se hülyézzen, meg kreszbuzizzon le, mikor azt állítom, hogy körül kell nézni a vasúti kereszteződésben, az útkereszteződésben (függetlenül a zöld-től), az egyenrangúban (ha én érkezem jobbról, akkor is). Pontosan ezt hajtogatom én is mindíg. Tök mindegy, hogy elsőbbséged van-e, vagy nincs, nem ez számít. Az egészséget/életet nem adja vissza a vétlenséget bizonyító okirat. :)

erdei lénián, mert a köcsög rönkszállító a bruttó 14 tonnájával szarik a jobbkézeffektre amikor 200kg/40Le keresztbe jön neki

#209 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:25

Idézet: fram - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 20:01

Lauda remélem érti, miért is írtam azt, amit.

Nagyon nem folytam bele ebbe a témába, de ha Macika barátunk a zöldön gyertyázott át, akkor szabályt nem sértett. A körülnézés már a saját biztonságunkat szolgálja a f@szokkal szemben.

#210 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:37

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 20:02

Én ezt megértem tényleg, na de gondolom, mindenki ment már át legalább egyszer életében úgy kijelölt gyalogátkelőhelyen, hogy két oldalt több sávban autók álltak, pirosnál, a gyalogosoknak pedig zöld volt.
Mennyi az esélye annak, hogy valamelyik autós elindul a pirosban?
Egészen biztos, hogy a gyalogosnak számítania kell erre az eshetőségre? Egész biztos, hogy át lehet érni úgy egy 2x3 sávos (esetleg+2 villamossín) úton a zöld ideje alatt, ha az ember előtte szemkontaktust keres az ott álldogáló aktuális autóssal és megpróbálja kifürkészni, hogy van-e rá esély, hogy elborul a tisztelt úrvezető agya és a gázba tapos még mielőtt a gyalogosnak piros lenne, neki meg zöld?

Ilyen alapon főútvonalon az összes kereszteződés előtt le kéne lassítani (még jobb esetben megállni), mert mi van, ha nem adják meg a nekem járó elsőbbséget?
Sőt!

Ezentúl bankba sem szabad menni, mert mi van, ha megismétlődik a móri tragédia, és a többi velem együtt ott tartózkodó ember közül 1-2-nek fegyver lapul az oldalán és azt használni is akarja???

Egyszerűen beláthatalan helyzetet idézne elő, ha mindentől tartani kellene.
Ezért van az ÖNKÉNTES JOGKÖVETÉS, hogy betartsuk a ránk vonatkozó szabályokat, hogy a másik fél bizton számíthasson arra, hogy a másik értelmes emberrel BIZALOMMAL lehet élni.

Kicsit gondoljon már bele mindenki!
CSAK EGYETLEN NAP ALATT hánytucatszor bízunk meg másik emberben, hogy nem fog hülyeséget, életemre törőt tenni, hanem úgy fog viselkedni, mint ahogy az elvárható?
Effajta bizalom nélkül az utcára nem lehetne kilépni!

Mellesleg a sztorira visszatérve, természesen észleltem a csipát, hogy jön, emiatt nem léptem alá. Tehát szó sem volt arról, hogy ha fél mp-cel előbb érek oda, akkor halálra gázol. Mellesleg az Angyalföldi utcából kikanyarodó autók fékcsikorgása már önmagában is felhívta volna a figyelmemet, ha semmi más miatt nem néztem volna oda.
Kicsit fol voltam indulva, így kicsit túloztam, amikor leírtam az esetet.
Gondolkoztál már ma?

#211 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:44

Fú Macika, szerintem ebben ne méjedjünk el, hogy ennyi erővel, meg mi lenne ha, meg ki se lehetne menni az utcára stb. Én sem nézek körül az összes zöldnél, fizikai lehetetlenség, még ha akarnád is.
Viszont ha én indulok elsőként a zöldre, akkor minden esetben! körülnézek. Rengeteg esetben mentett meg a rotyitól.

#212 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:50

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 21:44

Fú Macika, szerintem ebben ne méjedjünk el, hogy ennyi erővel, meg mi lenne ha, meg ki se lehetne menni az utcára stb. Én sem nézek körül az összes zöldnél, fizikai lehetetlenség, még ha akarnád is.
Viszont ha én indulok elsőként a zöldre, akkor minden esetben! körülnézek. Rengeteg esetben mentett meg a rotyitól.

Ilyen alapon soha ne tegyem a farkamat olyan szájba amiben fogak vannak? :D

#213 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:05

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 20:50

Akár... ;)

Szerintem maradjunk meg azon a szinten, hogy az szégyellje magát, aki szabálytalankodik. És ne azt marasztaljuk el, aki nem figyelt oda, hogy mások szabálytalankodnak.
Persze tudom, van a dologban egy adag jogos önvédelem is...
Gondolkoztál már ma?

#214 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:12

Lauda, csak azt értsd meg, ha Budapesten a pirossárgára csak elkészülsz, zöldön vigyázol és majd csak ezután rajtolsz, az annyit fog eredményezni, h 2-3 autóval kevesebb ér át 1 zöldciklus alatt. Ugyanez elmondható a sárga-pirosra. Sajnos elég sok nonszensz van a városban.

Mindenki tudja, hogyan szól a KRESZ, csak egyszerűen ha betartanád, még nagyobb káosz/dugó lenne.

Ha a KRESZben írtakhoz ragaszkodnánk, akkor délután, dugóban a körúton jó eséllyel ott állhatnánk a Podmaniczkynél a Nyugati felé egészen addig, míg a mögöttünk levők jól meg nem vernek. Vagy behajtunk a sraffozott kereszteződésbe, ráállunk a zebrára. Mert amikor pont sárgára vált a lámpa, akkor megindul a kocsisor és lesz hely... amit a piros alatt fullra feltöltenek a Podmaniczky felől a körútra (szabályosan) kanyarodók.

El lehet menni megnézni. Délután 5kor, esőben. Aki nem szereti nyakába a vizet, beállhat a Nyugatinál lévő híd alá. Ott is láthat csudákat.

Ezzel nem azt akarom mondani, h szabálytalankodjunk, hanem azt, h vannak olyan helyzetek, amikor a KRESZ (és az ahhoz való ragaszkodás) csődöt mond. (Macika sem (más sem) tud meggyőződni a járdán arról, biztonságos-e az átkelés számára egy 2x3 (vagy több) sávos úttesten, holott ezt előír a KRESZ, zöld/szabad lámpajelzéstől függetlenül)

Egy vidéki kisvárosban valószínűleg nincs ilyen, vagy ehhez hasonló probléma.

Szerkesztette: fram 2006. 02. 21. 21:14 -kor

Ciciman is on borda

#215 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:20

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 20:50

Bizony bizony.......

Kép

:lol:  :nevet:

#216 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:21

http://fishki.net/comment.php?id=7969

:sailor:  8)  :Đ

#217 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:36

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 20:02

És engem sem, amikor azt mondtam, hogy ilyen elven ne lépjen ki senki az utcára, mert bármikor agyonütheti egy tetőcserép. :)

Macika esete is olyan, amire abszolút nem lehet elméleti okoskodással felkészülni. Közlekedsz, jön egy marha, és ha nincs szerencséd, akkor véged van.
Ennyi.
Itt nem segít az elmélet. :)
Nem lehet, és nem is kell túl görcsösnek lenni, ez tarthatatlan elméleti maszlag, marhaság.

#218 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:38

Idézet: fram - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 21:12

Lauda, csak azt értsd meg, ha Budapesten a pirossárgára csak elkészülsz, zöldön vigyázol és majd csak ezután rajtolsz, az annyit fog eredményezni, h 2-3 autóval kevesebb ér át 1 zöldciklus alatt. Ugyanez elmondható a sárga-pirosra. Sajnos elég sok nonszensz van a városban.

Mindenki tudja, hogyan szól a KRESZ, csak egyszerűen ha betartanád, még nagyobb káosz/dugó lenne.
...

Hújhajj, milyen jó érzés életszerű gondolatokat olvasni!
Jó reggelt! :respect:

#219 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:41

Idézet: fram - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 21:12

Ha a KRESZben írtakhoz ragaszkodnánk, akkor délután, dugóban a körúton jó eséllyel ott állhatnánk a Podmaniczkynél a Nyugati felé egészen addig, míg a mögöttünk levők jól meg nem vernek. Vagy behajtunk a sraffozott kereszteződésbe, ráállunk a zebrára. Mert amikor pont sárgára vált a lámpa, akkor megindul a kocsisor és lesz hely... amit a piros alatt fullra feltöltenek a Podmaniczky felől a körútra (szabályosan) kanyarodók.

El lehet menni megnézni. Délután 5kor, esőben. Aki nem szereti nyakába a vizet, beállhat a Nyugatinál lévő híd alá. Ott is láthat csudákat.

Ezzel nem azt akarom mondani, h szabálytalankodjunk, hanem azt, h vannak olyan helyzetek, amikor a KRESZ (és az ahhoz való ragaszkodás) csődöt mond. (Macika sem (más sem) tud meggyőződni a járdán arról, biztonságos-e az átkelés számára egy 2x3 (vagy több) sávos úttesten, holott ezt előír a KRESZ, zöld/szabad lámpajelzéstől függetlenül)

Egy vidéki kisvárosban valószínűleg nincs ilyen, vagy ehhez hasonló probléma.

Több tízezer km-t vezettem le Bp-n a munkámból kifolyólag. Sosem volt mögöttem dugó (legalábbis nem nagyobb, mint egyébként), sosem okoztam balesetet, úgyhogy nem kell a mese a Bp-i közlekedésről.

Ha meg betartanák a közlekedők a KRESZT, akkor nem lenne ott az összesen mögött az a nagy szám. Néz csak meg! Mit gondolsz mi okozta őket? Berepült a darázs az ablakon, vagy mi?
A közlekedők nagy ívben basznak mindenre. Csak gondolj bele, 2002-ben 1300 ember halt meg, és egy rakás megnyomorodott a saját/mások hülyesége, a szabályok semmibevétele, fellbírálása miatt. Ennyit a KRESZ által okozott dugókrol......
Kép

#220 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:43

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 22:20

Bizony bizony.......

Kép

:lol:  :nevet:

lacost oridzsinál türkiss aligator

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.