HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#71 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 28. 09:47

Köszi, akkor kérdezek.
Mi az az időalap korrekció?
Lehet e állítani a lemezre írás sebességét? Ugyanis a nyersanyagtól, meg az írás minőségétől függően elég érdekes dolgok születhetnek dvd-nél, meg cd-nél, nem szeretném ha a felvett cuccokat 2 év múlva már nem tudnám lejátszani.
Úgy sem tudok gyárit másolni, hogy egy lejátszó kimenetét(analóg) rákötöm a felvevő bemenetére?
Divx-es filmet át tudok venni dvd-re?(A sony rdr-hx520 állítólag lejátszik divx-et)
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#72 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 10:28

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 10:47

Köszi, akkor kérdezek.
Mi az az időalap korrekció?
Lehet e állítani a lemezre írás sebességét? Ugyanis a nyersanyagtól, meg az írás minőségétől függően elég érdekes dolgok születhetnek dvd-nél, meg cd-nél, nem szeretném ha a felvett cuccokat 2 év múlva már nem tudnám lejátszani.
Úgy sem tudok gyárit másolni, hogy egy lejátszó kimenetét(analóg) rákötöm a felvevő bemenetére?
Divx-es filmet át tudok venni dvd-re?(A sony rdr-hx520 állítólag lejátszik divx-et)

- Az időalap korrektor (TBC) az analóg (VHS, S-VHS, Hi8) felvételek sorcsúszkálását, instabil szinkronjelét, stb. hivatott javítani. TBC használatával stabil, időalap hibáktól mentesített képet kapunk.
- Az írási sebesség nem állítható és nincs is rá szükség mivel a felvevők a lemezen lévő info alapján állítják be az optimális írási sebességet. A lemez élettartama meg a nyersanyag minőségétől és a tárolástól függ.
- A Macrovision védelem miatt analóg kimenetről sem lehet másolásvédett anyagot rögzíteni
- Tudomásom szerint a HX520 nem játszik le DIVX-et

#73 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 10:59

Hali!

Ido kozben beleptem en is a Pioneer taborba, igy megprobalom beidezni, egy szomszedos forumba beirt (eddigi) velemenyemet...

Idézet: Vertigo

Pioneer 440H

Ittveddmeg, br101k, 3ev basys gari...

Leiras nem az igazi hozza, leven francia, spanyol, holland, belga, nemet egyikeben sem vagyok penge... Legalabb egy angol jol jott volna, de azert most mar szepen veszi minden hetkoznap a bundy -t, meg a southpark -ot, mp3 -bol is felramoltam mar nehanyat (habar amiota normalisabb hangrendszrem van kezdek leszokni ezekrol), most archival 1-2 audio cd -t (ezt sajna eddig meg csak realtime sikerult), hogy ne kelljen mindig beteszegetni, dvd archivalast vinyora meg nem probaltam, de gondolom gyarival nem is menne a macrovision miatt...

DVD videot mar probaltam DVD-R -rol es DVD+RW -rol is, mindkettorol megette, az LG +RW -s felveteleit is szepen jatssza...

DivX -eket meg csak DVD-R es DVD-RW -rol tudtam megetetni vele, DVD+RW -n levo divx -et nem ette...

Mp3 -at, csak is CD -rol eszi (R/RW), DVD lemezrol nem eszi...

DivX -ek nagyreszet lejatssza, feliratoknal eddig az srt -k szepen mennek, viszont elobb esgy sub -os anyagnal nem tette ki a feliratot... DivX szintjen a DR7500 -as szebb kepet produkalt (PC -rol is szebb), az RH7500 viszont rosszabbat, DVD -k nagyon szepek...

Osszessegeben eddig nem bantam meg, foleg hogy ma vettem CD-RW, meg DVD-RW lemezt, igy a PC, es a pio kozott megoldodott az adatatvitel...

DVD+R/RW -re elvileg tud felvenni, legalabb is mintha lattam volna kulon + -os inicializalast a disc menuben...

Amugy egesz furge kis szerkezet, az elozo LG -khez kepest villam, joval halkabb is mint a vinyos LG volt (RH7500), mondjuk van egy eleg mely, de halk hangja a vinyonak, amit a korulette levo asztal eppen elegge felerosit, igy azert eszrevenni, ha megy (habar reggel amikor azt a 3 betus vacakolast csinalta kikapcsolva akkor nem tunt fel... majd mindjart kiveszem az iranyitoszamot ne kapcsolgassa be magat feleslegesen), illetve ha kikerul az asztalbol, szerintem fain lesz ez a kis moraj is...

Kovetkezo idezet, meg az elso benyomas volt, tudom idorendben pont forditva lenne logikus, de itt volt 1-2 olyan aggodalom ami a fentebbi idezetben mar megoldodott

Idézet: Vertigo

Egy LG dr7500, es egy RH7500 utan orommel tapasztaltam, hogy 16:9 -es TV -n, 16:9 -es divx, 16:9 -ben jelenik meg, igy nem kell zoomolgatni, hogy ne legyenek torzak a szereplok, amde kicsuszik a felirat a kepbol, hanem szepen, torzitatlan figurak maszkalnak a kepernyon, es a felirat is szepen a helyen van, habar ez lehetne nagyobb...

Tunerje szep kepet ad, szebbet valamivel mint az LG -k (van egy rakas funkcio amit meg nem allitgattam), XP modban majdnem ugyan olyan a felvett anyag, mint a lejatszott (mondjuk ezt a dr7500 mar SP -ben, hozta, viszont az rh7500 messze nem)

Komponensen kotottem ossze, egy lg rz37lz55 lcd tv -vel, progressziv pasztazast ha a dvd -n beallitom fakobb es mosottabb lesz a kep, igy interlace -en hagytam (ugy tunik a tv -ben levo faroudja szebben teszi a dolgat).

DVD lejatszas szep (rh7500 ebben joval gyengebb volt).

Divx lejatszasra amit eddig probaltam megevett majdnem mindent (HD avi kifogott rajta biggrin.gif), de amit beletettem azt lejatszotta eddig, igaz 4 -bol 2 -t hibasan (1 -ik szaggatott, masik meg kockahaboru volt), de ugyb tunik azert hasznalhato lesz ez a divx -es resz, feliratok szepen megjelentek (csak picit picik).

Viszont a mediumokkal picit gondban vagyok, ugyan is divx -et nem is lattaq dvd+rw -n, mp3 -at meg sem dvd+rw -n, sem dvd-r -en, cd-r -en visoznt igen.

Ma hazafele veszek egy dvd-rw -t, hatha arrol lejatssza a divx -eket (esetleg tapasztalat, tanacs? nem szeretnek minden divx -et 1x irhato minuszosra irni)...

Illetve amit beolvasott DVD-R avi -kkal (melyeket lejatszott), nem tudja HDD -re masolni, nem el az opcio ennel, mig audioCD -nel, mp3 -as CD -nel el (gondolom DVD videonal is, ha nincs macro)...

Szoval tetszik a cucc, de picit hadilabon allok, hogy etessem meg gazdasagosan, szivesen nezett divx -es sorozataimmal, esetleg mp3 zeneimmel a keszuleket, annelkul hogy mindent CD -kre kelljen irnom... (valamilyen ujrairhato DVD -t szeretnek megetetni vele, amirol legalabb lejatssza a dolgokat, ha felmasolni is tudja az csak plusz jo...)

Szerkesztette: Vertigo 2006. 04. 28. 11:06 -kor

#74 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 11:03

Köszi!
Még akkor az is érdekelne, hogy mik ezek a különböző(nem magukótl értetődő) fogalmak amik a leírásokban benne vannak a gyártók oldalain.
Pld.: progresszív letapogatás, vps, pdc, stb(az stb az a satöbbi)
Amúgy a hx520 a német oldal szerint lejátszik divx-et.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#75 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 06:57

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 12:03

Köszi!
Még akkor az is érdekelne, hogy mik ezek a különböző(nem magukótl értetődő) fogalmak amik a leírásokban benne vannak a gyártók oldalain.
Pld.: progresszív letapogatás, vps, pdc, stb(az stb az a satöbbi)
Amúgy a hx520 a német oldal szerint lejátszik divx-et.

Progressive letapogatás – a készülék a progessive kódolású MPEG2-t közvetlenül képes feldolgozni azaz nem készít belőle váltottsoros rendszert. Ennek LCD, plazma valamint projektor használata esetén van jelentősége (a hagyományos CRT TV váltottsoros (interlace) jelet vár)
Progressive letapogatás esetén a készüléken külön progressive kimenet szokott lenni az LCD, plazma, projektor felé.

VPS/PDC – nyugat európai TV szolgáltatók által sugárzott jel mely az előre programozott (időzített) felvétel indítás/leállítás vezérlésére szolgál és így kiküszöbölhető, hogy műsorcsúszás esetén lemaradjon a felvétel eleje ill. vége. Magyarországon nincs használatban a VPS/PDC ezért ennek nincs jelentőség.

Showview – szintén csak nyugaton használatos szolgáltatás mely a műsorfüzetekben ill. a teletextben megjelenő műsorinfoban egy egységesített kódrendszer (mint a vonalkód) alapján megkönnyíti a felvétel programozását úgy, hogy ez a kódsorozat tartalmazza a műsor kezdésének és végének az időpontját ezzel megkönnyítve a programozást hiszen csak ezt a Showview kódsorozatot kell bepőtyögni. Magyarországon ez a szolgáltatás szintén nem használatos

EPG – Electronic Program Guide azaz elektronikus műsorújság. Ez a szolgáltatás sincs Magyarországon. Pontosabban a hagyományos analóg rendszerben nincs azaz csak a digitális (földi és műholdas) műsor esetén érhető el (persze csak akkor ha a szolgáltató sugároz EPG-t).

stb…….

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 01. 06:58 -kor

#76 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 09:01

Olyan kis kód a műsorújságban pedig szokott lenn nálunk bizonyos műsorok előtt. Az nem a show view?
Van még ezeken kívül valami érdekes? Bevallom nem írtam ki az összes gyártó összes rövidítését.
És mi az a protected valami, amit bizonyos üzemmódban fel tudnak venni, bizonyos üzemmódban meg nem. Ez nagyon érdekelne, mert ha minden műsort védve sugároznak, akkor inkább nem veszek felvevőt.

Tudok olyat csinálni ezekkel, hogy mondjuk egy 2 cd re rögzített divx-ből csinálok egy dvd vagy divx lemezt?

#77 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 09:05

Azonkívül:
Amik le tudnak játszani divx-et elboldogulnak az xvid-el is?

#78 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 11:00

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 8:05

Azonkívül:
Amik le tudnak játszani divx-et elboldogulnak az xvid-el is?

A leegyszerüsitett válasz: IGEN

Kicsit bonyolultabban: A tömörités paramétereitöl függ a két kódolás nagyban hasonlit(elvégre egy töről fakad), de a speciális minöségjavitó feature-ökben eltérnek. Ezért ha valaki ugy tömörit, hogy használja a speciális dolgokat az xvidben akkor még egy asztali divx certis playa is megfekszik töle.
Pl. Az Xvid alapból 3 pontos gmc-t használ mig a divx csak 1 pontosat. Ezt az xvidet a playák nagy része csak szaggatva tudja lejátszani, de ha 2 pontos gmc-vel tömöritesz xvid-be akkor már nem lesz gond.
Szal nem egyszerü a helyzet.

Üdv.

#79 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 11:19

A gmc az mi?
Na, most ahogy olvasgatom a fórumot, tovvábbi kérdések keletkeznek a fejemben.:
Mire jó a digitális bemenet?
Kell az 5.1 dekóder, ha csak sztereóban fogom hallgatni?

Egyébként ha kockapontosan vágok, akkor az egész cuccot újratömörgeti a gépezet, vagy csak az adott szakaszt?
Miért van hogy a pio-k nem nagyon szeretik a +-os dolgokat? Tudom hogy volt ez a szabványháború, de nem igazán tudom melyiknek mi az előnye.

#80 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:28

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 12:19

A gmc az mi?
Na, most ahogy olvasgatom a fórumot, tovvábbi kérdések keletkeznek a fejemben.:

Egyébként ha kockapontosan vágok, akkor az egész cuccot újratömörgeti a gépezet, vagy csak az adott szakaszt?
Miért van hogy a pio-k nem nagyon szeretik a +-os dolgokat? Tudom hogy volt ez a szabványháború, de nem igazán tudom melyiknek mi az előnye.

Idézet

És mi az a protected valami, amit bizonyos üzemmódban fel tudnak venni, bizonyos üzemmódban meg nem. Ez nagyon érdekelne, mert ha minden műsort védve sugároznak, akkor inkább nem veszek felvevőt.

Ma már egyre több műholdas adás alatt sugároznak másolásvédelmet (pld. Copy Once Broadcasting program) ami meghatározza a másolatok számát ill. a védelem megtilthatja a HDD-ről történő kiírást. A felvevők működése ezen másolásvédelmi jelek alapján módosul azaz ha pld. olyan jelet kap ami letiltja a másolást akkor a HDD-re rögzített anyag nem írható ki DVD-re.

Idézet

A DV bemenet akkor jön jól ha miniDV kamerád van és ezt szeretnéd összekötni a felvevővel akkor erre a DV (PC-n firewire a neve) csatlakozót javasolt használni mivel így közvetlenül a DV videóból analóg átalakítás nélkül lehet MPEG2-t készíteni.
Egyes felvevők DV bemenete PC-vel is összeköthető (firewire porton keresztül) és így a PC-n megszerkesztett DV AVI kijátszható a felvevőre.

Idézet

Kell az 5.1 dekóder, ha csak sztereóban fogom hallgatni?

Ha csak sztereóban hallgatod és nincs digitális bemenettel rendelkező házimozi erősítőd akkor a felvevő sima analóg sztereó kimenetét tudod csak használni. Ha a digitális kimenetet szeretnéd használni akkor mindenképpen olyan erősítő kell mely tartalmaz Dolby Digital dekódert mert attól, hogy csak 2.0 rögzített hangsáv még a Dolby Digital (AC3) jelet dekódolni kell amihez dekóderre van szükség. A Dolby Digital dekóderes erősítők meg 1.0-5.1-ig dekódolnak.

Idézet

Kockapontos vágás esetén az egész anyagot újratömörítik a felvevők.

#81 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 19:16

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 7:57

Showview – szintén csak nyugaton használatos szolgáltatás mely a műsorfüzetekben ill. a teletextben megjelenő műsorinfoban egy egységesített kódrendszer (mint a vonalkód) alapján megkönnyíti a felvétel programozását úgy, hogy ez a kódsorozat tartalmazza a műsor kezdésének és végének az időpontját ezzel megkönnyítve a programozást hiszen csak ezt a Showview kódsorozatot kell bepőtyögni. Magyarországon ez a szolgáltatás szintén nem használatos

EPG – Electronic Program Guide azaz elektronikus műsorújság. Ez a szolgáltatás sincs Magyarországon. Pontosabban a hagyományos analóg rendszerben nincs azaz csak a digitális (földi és műholdas) műsor esetén érhető el (persze csak akkor ha a szolgáltató sugároz EPG-t).

stb…….

Akkor már nyugaton lennénk? Vagy elég csak igazi tv-újságot nézni?
http://www.rtvreszle...sor/tvmusor.php
*szerk: kenhetjük a hajunkra

Idézet

kétfajta műsor van: hirdetés és hirdetések közötti időt kitöltő műsor.

VPS/VPT az 1984-ben vásárolt videóimban is van/volt.
Amíg mindenki számára elérhető volt az AM-micro, a német adókról így vettem fel filmeket, kihagyta a reklámot, de a szalagkímélős-kikapcsolós affér nálam is megvolt.
A képújságos-beltéris Philipsem a képújság böngészésével is programozható volt, azonnal kérdezte, hogy van-e a csatornán VPS, és tette a dolgát. Nem érdekelte, hogy ki-vagy be van-e kapcsolva.

Most van nálam egy Samsung asztali író.
Nem tudom, milyen balga írta a szoftverét, mert a ki- és bekapcsolt állapot között szinte semmi látható különbség nincs. (normális videók csak az órát, a kazetta, és az időzített felvétel ikonját mutatták, míg bekapcsolva minimum a tv-adó számát, L/R/ST/HIFI, egyéb jelzéseket.)
Ezen a cuccon kb egy heti használat után derült ki, hogy a kijelzőfényerőt csökkenteni lehet, ha kikapcsolom a készüléket. Minden egyéb info változatlan marad.
Így, ha bekapcsolva hagytad, nem vesz fel semmit, csak az órácska villog.

Szerkesztette: csozsi 2006. 05. 01. 19:30 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#82 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 23:48

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 20:16

Akkor már nyugaton lennénk? Vagy elég csak igazi tv-újságot nézni?
http://www.rtvreszle...sor/tvmusor.php
*szerk: kenhetjük a hajunkra

VPS/VPT az 1984-ben vásárolt videóimban is van/volt.
Amíg mindenki számára elérhető volt az AM-micro, a német adókról így vettem fel filmeket, kihagyta a reklámot, de a szalagkímélős-kikapcsolós affér nálam is megvolt.
A képújságos-beltéris Philipsem a képújság böngészésével is programozható volt, azonnal kérdezte, hogy van-e a csatornán VPS, és tette a dolgát. Nem érdekelte, hogy ki-vagy be van-e kapcsolva.

Most van nálam egy Samsung asztali író.
Nem tudom, milyen balga írta a szoftverét, mert a ki- és bekapcsolt állapot között szinte semmi látható különbség nincs. (normális videók csak az órát, a kazetta, és az időzített felvétel ikonját mutatták, míg bekapcsolva minimum a tv-adó számát, L/R/ST/HIFI, egyéb jelzéseket.)
Ezen a cuccon kb egy heti használat után derült ki, hogy a kijelzőfényerőt csökkenteni lehet, ha kikapcsolom a készüléket. Minden egyéb info változatlan marad.

VPS hazánkban nem volt és nem is lesz soha. Showview pedig anno csak próbálkozás volt kis hazánkban és mára kihalt. Már annak idején sem volt egységesítve. Tipikus magyar öszvér volt amikor elkezdte egy-két szerkesztőség a saját szakállára. Ráadásul a műsorszolgáltatók se támogatták. Nézd meg a Showview oldalán, hogy már sok-sok évvel ezelőtt megszűnt TV adók szerepelnek a csatornalistában (pld. SZIV TV, Z+, TV3, MSAT, stb...). Arról nem is beszélve, hogy az oldalon a kódok publikációjára egyedül a TVR újság van megjelölve ami ugyebár nem fedi a valóságot hiszen ez a szerkesztőség sok évvel ezelőtt felhagyott a hazánkban amúgy is használhatatlan kódok közlésével. http://www.showview.com
Az a műsorújság meg amit belinkeltél nem ér semmit se hiszen ha nincs VPS akkor nem biztosított a műsorcsúszás lekezelése és köztudott, hogy szinte az összes magyar műsorszolgáltató +/- pár perc eltéréssel kezd. A VPS nélküli Showview pedig csak népámítás hiszen hazánkban a magyar indítási/leállítási időre célszerű legalább -/+ 10 percet rányomni.

Idézet

Bekapcsolt állapotba nem indul a programozott felvétel?  :think:
És ez miért csak egy hét után derült ki? Nem írja a kezelési kézikönyve?
Az én Pioneer felvevőm bekapcsolt állapotban is rögzít időzítve (ráadásul programozott felvétel közben akár le is játszhatok az sem zavarja)  :D

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 02. 00:10 -kor

#83 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 00:21

A Showview kódok csak egy kezdö idöt és egy vég idöt tartalmaznak vezérlö kódokat nem.
Ezek a kódok bárki számára hozzáférhetök, csak ismerni kell az algoritmust.
A neten lehet találni Showview kód generáló progikat megadod a két idöt és már löki is a kódot.
A Showview lényegében csak egy egyszerüsitett programozást kinál, bár szerintem idöben nem sokat  nyer aki ezt használja. MO-on nem sok értelme van, mert nálunk a TV adók furán értelmezik a kezdési idöpontokat.

Szerencse, hogy a PIO-ban meglehet adni +idöt amivel a két idöt megtoldja a készülék autómatikusan.

A VPS/PDC lenne a király.

Üdv.

#84 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 00:35

Idézet: pet - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 1:21

A VPS/PDC lenne a király.

Üdv.

De az nem lesz.

#85 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:04

Magyarországon mennyire elterjedt ez a másolásvédelmes adás? És a németeknél mondjuk? Akkor lehet hogy jobb olyat venni amin videó is van, és azzal felvenni, majd átjátszani dvd-re? Mert mi van ha 1 év múlva úgy döntenek, hogy minden filmet védve sugároznak, és akkor max a híradót tudom felvenni.

#86 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:28

Le tudnátok írni, vagy valami forrást mutatni a különböző szabványok(plusszos, minuszos) előnyeiről, hátrányairól?
Csak mert amint látom nem mindegyik ír lovas mindent.
Amúgy a síma komponens video be/kimenetet hogyan jelölik?

#87 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:42

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 13:04

Magyarországon mennyire elterjedt ez a másolásvédelmes adás? És a németeknél mondjuk? Akkor lehet hogy jobb olyat venni amin videó is van, és azzal felvenni, majd átjátszani dvd-re? Mert mi van ha 1 év múlva úgy döntenek, hogy minden filmet védve sugároznak, és akkor max a híradót tudom felvenni.

Nem Magyarországon hanem a "nyugati" műholdas adásoknál.

Idézet

Mert mi van ha 1 év múlva úgy döntenek, hogy minden filmet védve sugároznak, és akkor max a híradót tudom felvenni.

Rögzíteni akkor is tudod csak legfeljebb másolatot nem tudsz belőle készíteni.

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 02. 12:42 -kor

#88 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 13:58

Engem a német adások is érdeklnének ilyen szempontból. Mellesleg gondolom Magyarországon is el fog terjedni, ha lesz rá valami eu norma.
Az pont elég ha nem tudom kiírni dvd-re. Akkor inkább felveszem videóval. Én mondjuk nem csim-bumm filmeket szoktam felvenni, úgyhogy nem zavar ha nem olyan fantasztikus a minősége.

#89 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 14:05

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 14:58

Engem a német adások is érdeklnének ilyen szempontból. Mellesleg gondolom Magyarországon is el fog terjedni, ha lesz rá valami eu norma.
Az pont elég ha nem tudom kiírni dvd-re. Akkor inkább felveszem videóval. Én mondjuk nem csim-bumm filmeket szoktam felvenni, úgyhogy nem zavar ha nem olyan fantasztikus a minősége.

A videónak nem egészen 1 év és befellegzett. Az asztali felvevők a VHS magnókat hivatottak felváltani. Először eltűnnek a VHS magnók majd szépen eltűnik a VHS kazetta is a polcokról.

#90 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 14:44

És videóval fel tudom venni a másolásvédetten sugárzott adást?
(Régiekkel-újakkal)

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.