HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 14:46

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 9:38

Skacok, múlt héten láttam, hogy az Electro World akciózik valami Packard Bell felvevővel - 80 GB HD van benne - 50 ropiért! Ráfutott már valaki erre a csodára?

p.s. Kizárásos alapon EZ lesz a cucc, de lehet hogy ebédidőbe átugrom, megnézem még 1x!

Digitek DVR-80PT-t tudsz venni 35e-t az Auchanban. Viszont a felvételt csak lemezen tudja szerkeszteni, hdd-n nem. 250 gigás verziója meg 50e.

#362 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 08:19

Idézet: Jano - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 15:46

Digitek DVR-80PT-t tudsz venni 35e-t az Auchanban. Viszont a felvételt csak lemezen tudja szerkeszteni, hdd-n nem. 250 gigás verziója meg 50e.

Igazándiból az nem lenne nagy érvágás. Nekem elsősorban arra kellene DVD-recorder, hogy az ismeretterjesztő csatornákról begyűjtsem kedvenc filmeimet, kivagdossam az ötpercenkénti reklámblokkokat (a la National Geographic, Discovery, etc.) és tematikusan vagy sorozatonként learchiváljam lemezre.

Az elsődleges szempont az, hogy a recorder HD-jéről DVD+/- RW-re vagy RAM-ra valami továbbszerkeszthető formátumba ki tudjam menteni az adatokat, és megvághassam PC-n.

Erre alkalmas lehet ez az Auchanos kütyü? Ja, és legalább egy év gari legyen rá! (a Packard-Bellre asszem kettő van).
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#363 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 08:29

Regebben nezegettem en is ezt a digitek felvevot, de panaszkodtak ra, hogy sztereo hangnal "recseg"... es allitolag mindegyik ezt csinalja. Auchan cserelte, de nem tudott olyan peldanyt adni amelyik nem produkalja ezt a hibat...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#364 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 10:27

Na, úgy néz ki, kifutott a Packard-Bell akció, csak egy régebbi tipust láttam, horror áron.

Aktuálisan most az LG RH177 a legolcsóbb darab, 80GB vinyóval, kemény 74k HUF-ért.

Nem tudjátok, ezek már "matricás" árak, életbe lépett-é az ominózus rendelet?
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#365 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 11:32

Idézet: Samott - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 8:29

Regebben nezegettem en is ezt a digitek felvevot, de panaszkodtak ra, hogy sztereo hangnal "recseg"... es allitolag mindegyik ezt csinalja. Auchan cserelte, de nem tudott olyan peldanyt adni amelyik nem produkalja ezt a hibat...

Samott

http://forum.mpeg4-p...wtopic=860&st=0

Itt megtalálod a recsegésre a megoldást. Vagy rá kell dugni az egyik scart-ra egy videót, úgy nem recseg.

#366 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 11:34

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 8:19

Igazándiból az nem lenne nagy érvágás. Nekem elsősorban arra kellene DVD-recorder, hogy az ismeretterjesztő csatornákról begyűjtsem kedvenc filmeimet, kivagdossam az ötpercenkénti reklámblokkokat (a la National Geographic, Discovery, etc.) és tematikusan vagy sorozatonként learchiváljam lemezre.

Az elsődleges szempont az, hogy a recorder HD-jéről DVD+/- RW-re vagy RAM-ra valami továbbszerkeszthető formátumba ki tudjam menteni az adatokat, és megvághassam PC-n.

Erre alkalmas lehet ez az Auchanos kütyü? Ja, és legalább egy év gari legyen rá! (a Packard-Bellre asszem kettő van).

Szabvány formátumban vesz fel, de csak a lemezre felvettet tudja szerkeszteni. Hdd-re felvettet ki kell írnod lemezre, utána azt is tudod. Elég nagy hiba a cuccban, de ez van és firmware frisítés nem is várható hozzá szvsz.

#367 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 11:36

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 8:19

Gar. 1 év, RAM-ot nem tud. Nagyjából ennyi.

#368 Felhasználó inaktív   Sweetraver 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 30. 00:48

Helló mindekinek!

Tudnátok ajánlani olyan DVD írót, ami jó minőségben vesz fel, tud lejátszani DivX-t és Flexible Recording mód is van rajta?
Csak a Panasonic tud FR-t?

Kössz előre is a válaszokat!

#369 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 10:40

Idézet: Sweetraver - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 0:48

Helló mindekinek!

Tudnátok ajánlani olyan DVD írót, ami jó minőségben vesz fel, tud lejátszani DivX-t és Flexible Recording mód is van rajta?
Csak a Panasonic tud FR-t?

Kössz előre is a válaszokat!

Mi az a FR ?

#370 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 11:42

Idézet: Jano - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 11:40

Mi az a FR ?

Flexible Recording, azaz beállítod neki a felvételi időt és automatikusan állítja a bitrátát úgy, hogy az egész lemezt kitöltse. :) Egyébként minden nagyobb gyártónak van ilyen opciója, csak szvsz máshogy hívják. :think:

Szerkesztette: Csokis 2006. 09. 03. 11:43 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#371 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 12:47

A Pioneer felvevőinél ezt Optimized Recording funkciónak hívják :D .

#372 Felhasználó inaktív   denon72 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 19:51

Idézet: csosz - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 0:49

Tudtok ajanlani valami lemezt, amit nem orakig akar formattalni? Pana DMR-ES15 keszuleket vettem, egy Emtec RW lemezt betettem de egy ora utan kivettem, nem birtam kivarni. Most egy philips 8x +R-es lemez van benn mar husz perce, valami uniformatot ir, de meg mindig nyammog rajta. Hat ez igy eleg borzaszto..

Szia Csosz,

En pont most keszulok venni egy ES15-ot, de ha ilyen tetu lassu akkor inkabb elallok a veteltol.
Nekem az volt a furcsa, hogy amikor a MediaMarktban bedugtam a keszuleket, akkor legalabb 20mp-ig a "PLEASE WAIT" feliratot irta ki folyamatosan. Egybol ketelyeim tamadtak az 1mp-es felvetellel kapcsolatban.

Ugyanitt kiprobaltam az LG DR7500-as keszuleket es az sokkal hamarabb "bebootolt" valamint a kijelzoje is szimpatikusabbnak tunt raadasul az ara is csak 39e akciosan! Nagyjabol ugyanazokat tudja mint a Pana, csak a RAM-ot nem ir.

Mindig is Pana rajongo voltam ezert elsosorban ez erdekelne.
Segitett azota mar valaki formattalas ugyben, vagy azota sikerult mar kitapasztalni a Pana-t?

Koszi
denon72

#373 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 18:48

Ugye te sem gondolod, hogy normális, ha egy felvevő 1 óráig formáz egy lemezt? Valószínű egyedi probléma, már rég vissza kellett volna vinni.
A Pana felvevőknek 2 különböző kikapcsolt állapotuk van. Az ún energiatakarékos módban hosszabb idő kell a feléledéshez. Van egy másik, amikor további áramkörök is bekapcsolva maradnak, ekkor gyorsabban feléled.

#374 Felhasználó inaktív   Sweetraver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 19:36

Sziasztok!

Az LG DR 7500 tud Flexible Recordot? Tudja vki ezt? Mert elég jó áron van ez a felvevő, és h aezt is tudja rohanok megvenni! :)

#375 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 13:03

A DVD-RAM-ot tudó Pioneer felvevőknél milyen a tálca kialakítása? A RAM lemezt cartridge-estől is eszi, vagy csak korong állapotban?
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#376 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 23:43

Üdv.

A következők lennének a kérdéseim.

Ősök vettek egy Panasonic ES15-ös felvevőt. Nekekik bőven megfelel a sima minőség. (jobb mint a Video)

Ami probléma, hogy szerkeszteni kellene a dolgokat. Az volt a terv, hogy felvesznek műsorokat újraírhatóra, majd én PC-n azokat írom fel amik kellenek. Sajna nem olyan egyszeű mint gondoltam.

Tud valaki olyan programot, amivel az ilyen asztali DVD-vel felvett cuccokat lehet szerkeszteni?

Ha nincs, akkor melyik HDD-s felvevőt ajánljátok? Olyan kellene, amivel felveszik a a vinyóra az mondjuk egy sorozat 5 részét, majd összevállogatva kiírják egy rendes DVD-re. Hallottam, hogy vannak olyan HDD-s DVD felvevők, amik csak lemezen tudnak szerkeszteni.

Én azért ajánlottam a Panát nekik, mert én a DVD lejátszómmal (S295) maximálisan elégedett vagyok. De nem ragaszkodom hozzá, ha mondtok olyat amivel Ti meg vagytok elégedve... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#377 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 05:42

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 0:43

Üdv.

A következők lennének a kérdéseim.

Ősök vettek egy Panasonic ES15-ös felvevőt. Nekekik bőven megfelel a sima minőség. (jobb mint a Video)

Ami probléma, hogy szerkeszteni kellene a dolgokat. Az volt a terv, hogy felvesznek műsorokat újraírhatóra, majd én PC-n azokat írom fel amik kellenek. Sajna nem olyan egyszeű mint gondoltam.

Tud valaki olyan programot, amivel az ilyen asztali DVD-vel felvett cuccokat lehet szerkeszteni?

Ha nincs, akkor melyik HDD-s felvevőt ajánljátok? Olyan kellene, amivel felveszik a a vinyóra az mondjuk egy sorozat 5 részét, majd összevállogatva kiírják egy rendes DVD-re. Hallottam, hogy vannak olyan HDD-s DVD felvevők, amik csak lemezen tudnak szerkeszteni.

Én azért ajánlottam a Panát nekik, mert én a DVD lejátszómmal (S295) maximálisan elégedett vagyok. De nem ragaszkodom hozzá, ha mondtok olyat amivel Ti meg vagytok elégedve... :)

Az asztali DVD felvevők szabványos MPEG2 videót és AC3 ill. PCM audio készítenek ami azt jelenti, hogy bármilyen szerkesztő program alkalmas erre mely ismeri az MPEG2-t és persze az AC3 kísérőhangot. Ilyen pld. a Womble MPEG Video Wizard mellyel kockapontos vágást tudsz végezni (ha csak élesvágást használsz és nem változtatsz az MPEG2 paraméterein akkor újratömörítés nélkül exportál).
A rippelés se okozhat gondot hiszen ha DVD-VIDEO módban írod ki az asztalival akkor bármelyik ripper programmal át tudod rakni (pld. DVD Decrypter) ha viszont DVD-VR módban írod ki akkor pld. a TMPEG DVD Author programmal le tudod rippelni (ezzel is tudsz vágni de csak GOP határon).

Idézet

Ha nincs, akkor melyik HDD-s felvevőt ajánljátok? Olyan kellene, amivel felveszik a a vinyóra az mondjuk egy sorozat 5 részét, majd összevállogatva kiírják egy rendes DVD-re.

A HDD-s felvevők mindegyike rendelkezik Title, Chapter rendezési/szerkesztési képességgel (Panasonic, Pioneer, stb.).

Szerkesztette: wpepi 2006. 10. 07. 05:48 -kor

#378 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 11:46

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 6:42

A HDD-s felvevők mindegyike rendelkezik Title, Chapter rendezési/szerkesztési képességgel (Panasonic, Pioneer, stb.).

Csak itt az előbb valaki írta, hogy nem lehetett szerkeszteni,csak a lemezen...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#379 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 16:40

Erről vélemény, tapasztalat?

Daewoo DHR-7105

Egyáltalán magáról a márkáról... :)

#380 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 10:31

Hát olvasgattam rólá a neten. Fene tudja. A Deawoo garancia ügyintézést nem nagyon dicsérik.

A Thomson DVD íróról mint olyanról, kinek milyen tapasztalata van. Miket hallani róla? :)

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.