HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 04. 17:12

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 13:05

Nem erre vonatkozott a kérdés, hanem arra, hogy nagyfelbontású filmeket tudhat-e lejátszani az EH65, ha már HDMI kimenet van rajta. ;)

Értem, hát szvsz a HDMI nem más  - persze most csak úgy egyszerűen - mint az LCD monitoroknál a DVI csatlakozás - digitális - digitális - szebb, jobb.

Minden más: wpepi írása :up:

Amit linkeltél cikket, az is azt írja, hogy ha van HDMI képes tévéd, akkor pl. a felvett anyagot vagy a DVD-t HD felbontásra felkonvertálhatja pl. az EH65, hogy a menő LCD-tévén ne legyen khm. a kép a felbontás miatt. :)

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 04. 17:13 -kor

#442 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 17:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 16:45

HD videókat majd akkor tudsz lejátszani...
Szóval teljesen felesleges HD lejátszásban gondolkodni...

Köszönöm ismét az érthető magyarázatot! :up:

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 16:45

A HDMI arra jó...

Ezt is köszi! Kb. ezt olvastam abban a cikkben is, amit fentebb linkeltem. Arra rájöttem, hogy nem teljesen haszontalan a HDMI kimenet (sőt), de egészen másra való, mint amire én gondoltam. :lama:

Már csak azt kellene eldöntenem, van-e szükségem HDMI kimenetre. A mostani tévéimen nincs ilyen bemenet, de 1-2 éven belül mindenképp terveztem venni egy HDTV plazmát/LCD-t, ott pedig nagyon jól jönne... :think: Alszom rá egyet-kettőt.

Szerkesztette: Satriani 2006. 12. 04. 17:40 -kor

#443 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 17:49

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 17:39

Már csak azt kellene eldöntenem, van-e szükségem HDMI kimenetre. A mostani tévéimen nincs ilyen bemenet, de 1-2 éven belül mindenképp terveztem venni egy HDTV plazmát/LCD-t, ott pedig nagyon jól jönne... :think: Alszom rá egyet-kettőt.

Szerintem ha tervezel venni HDMI-s plazmát/lcd-t, akkor mindenképp érdemes a nagyobb típust megvenni, bár nem tudom mennyi az árkülönbség.

#444 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 18:49

Na, vegre sikerult raszannom magamat, es vettem egy Pioneer H440-es dvd felvevot (netdepo, 80e)... most hangolja a csatornakat. ;) Szep, csendes... :up:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#445 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 21:12

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 18:49

Na, vegre sikerult raszannom magamat, es vettem egy Pioneer H440-es dvd felvevot (netdepo, 80e)... most hangolja a csatornakat. ;) Szep, csendes... :up:

Samott

Szerintem jól döntöttél.

#446 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 08:52

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 21:12

Szerintem jól döntöttél.

Pont itt tanacsoltak ezt a sorozatot... :) merlegeltem, es ugy dontottem a legkisebb is eleg lesz nekem. Alapvetoen egszen jol boldogulunk egymassal, egy ket aprosagra kell meg rajonnom, meg valahogy jobb jelet kicsiholnom a UPC kabelbol... bar lehet hogy igazabol ez nem is az o hibajuk mert pl. az RTL Klub nagyon szep de a filmmuzeum meg a tvpaprika eleg vacak... szoval ez leginkabb csatorna fuggo.

Van valakinek hasonlo iroja?

Hogyan tudom atallitani a default felveteli minoseget? Most SP de szeretnem megnezni XP-vel is... illetve hogy lehet megnezni, hogy milyen idopontokra van mar beallitva idozitett felvetel... tegnap ejjel mar nem sikerult kideritenem ezeket a kezikonyvbol meg a menubol...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#447 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 18:56

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 8:52

Hogyan tudom atallitani a default felveteli minoseget? Most SP de szeretnem megnezni XP-vel is... illetve hogy lehet megnezni, hogy milyen idopontokra van mar beallitva idozitett felvetel... tegnap ejjel mar nem sikerult kideritenem ezeket a kezikonyvbol meg a menubol...

Samott

A távirnyán ott van a REC MOD (Shift + 1). Ezzel tudsz a felvételi módok között váltani. A 32 manuális felvételi mód használatához pedig először menüből be kell kapcsolni a manual módot (Home Menu Initial menu és ott a Recording ahol a Manual Recording menüpontot kell ON-ba rakni).

Egyébként ez mind benne van a készülékhez adott user manual-ban csak el kellene olvasni.  :)

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 05. 19:01 -kor

#448 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 12:18

Szia wpepi!

Úgy látom te jobban értesz a pio írokhoz, mint a bolt, ahol piokkal foglalkoznak.

1. Ha Mo-on a Guide+ nem támogatott, akkor a programozás mennyire nehézkes?
2. Ha már a nyomorult USB-t rápakolták akkor miért csak bemenetként kezeli, vagyis itt arra gondolok, elképzelhető-e hogy valaha kiadnak hozzá valami frimware-t, ami segítségével lehet már usb-re írni is?
3. Lehet hinni a leírásnak, hogy ha HDD-re veszek fel, akkor bármit csinálhatok DVD-ről illetve HDD-ről?
4. Írtad, hogy PIO párti vagy. Esetleg nem tudsz egy oldalt, ahol a PIO 545 vagy 540-est hasonlítják össze a Pana 55-tel? igazából ezek közül választanék, de nem tudok dönteni.

#449 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:42

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 12:18

Szia wpepi!

Úgy látom te jobban értesz a pio írokhoz, mint a bolt, ahol piokkal foglalkoznak.

2. Ha már a nyomorult USB-t rápakolták akkor miért csak bemenetként kezeli, vagyis itt arra gondolok, elképzelhető-e hogy valaha kiadnak hozzá valami frimware-t, ami segítségével lehet már usb-re írni is?
3. Lehet hinni a leírásnak, hogy ha HDD-re veszek fel, akkor bármit csinálhatok DVD-ről illetve HDD-ről?
4. Írtad, hogy PIO párti vagy. Esetleg nem tudsz egy oldalt, ahol a PIO 545 vagy 540-est hasonlítják össze a Pana 55-tel? igazából ezek közül választanék, de nem tudok dönteni.

1. Hogy mennyire azt nem tudom mert nekem DRV-520 van és abban még hagyományos a programozás.
2. USB?? Tudtommal a Pioneer felvevőkön nincs USB csak DV azaz firewire. Ez pedig csak és kizárólag IN azaz bemenet. Anno kétirányú volt (a DVR-520 volt az utolsó típus melyben volt kimenet is) de ezt megszüntették.
3. Igen. Miközben HDD-re rögzítesz (időzítve is) akár HDD-ről akár DVD-ről le is játszhatsz bármit. Még a rögzítés alatt álló anyagot is elkezdheted lejátszani (time shift).
4. Konkrétan nem tudok de a http://www.videohelp.com/ oldalon nézd át a fórumot mert ott vannak készülék összehasonlítások

#450 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:50

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 12:18

Akkor majd en...

Van egy Easy timer nevu menupont, teljesen jol hasznalhato, kivalasztod a csatornat, napot, minoseget (alapban SP van beallitva) es 15 perces reszletekben tudod beallitani a felveteli intervallumot, azaz a 20:55-21:50 tarto musort 20:45-22:00 idovel tudod beprogramozni. A beallitott musorokat pedig a Guide+ ablakaban tudod megnezni.

Elolvastam a manualt, tenyleg benne van minden... persze azt nem gondoltam volna hogy egy minosegbeallitas ketkezes munka (azaz tenyleg egyszerre kell lenyomni a shiftet es az 1-est)... es azt is megtalaltam hogyan tudom atengedni a bejovo scartjara kotott xbox jelet felvetel kozben... :)

Samott

#451 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 17:47

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 14:42

1. Hogy mennyire azt nem tudom mert nekem DRV-520 van és abban még hagyományos a programozás.
2. USB?? Tudtommal a Pioneer felvevőkön nincs USB csak DV azaz firewire. Ez pedig csak és kizárólag IN azaz bemenet. Anno kétirányú volt (a DVR-520 volt az utolsó típus melyben volt kimenet is) de ezt megszüntették.
3. Igen. Miközben HDD-re rögzítesz (időzítve is) akár HDD-ről akár DVD-ről le is játszhatsz bármit. Még a rögzítés alatt álló anyagot is elkezdheted lejátszani (time shift).
4. Konkrétan nem tudok de a http://www.videohelp.com/ oldalon nézd át a fórumot mert ott vannak készülék összehasonlítások

köszi a válaszokat.

Akkor lehet én mondtam most valami friss dolgot Neked? :)

link

Pioneer DVR-545HX: 7 felvételi mód: XP, SP, LP, EP, SLP, SEP és Manualis, Csatlakozók: 2 x RGB Euro-SCART, 1 x RCA be/ki, 1 x S-Video be/ki, 1 x Komponens kimenet, 1 x Koaxl kimenet, 1 x HDMI kimenet, 1 x DV bemenet, 1 x USB

Szerkesztette: Neoka1 2006. 12. 07. 17:48 -kor

#452 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 17:51

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 14:50

Akkor majd en...

Van egy Easy timer nevu menupont, teljesen jol hasznalhato, kivalasztod a csatornat, napot, minoseget (alapban SP van beallitva) es 15 perces reszletekben tudod beallitani a felveteli intervallumot, azaz a 20:55-21:50 tarto musort 20:45-22:00 idovel tudod beprogramozni. A beallitott musorokat pedig a Guide+ ablakaban tudod megnezni.

Elolvastam a manualt, tenyleg benne van minden... persze azt nem gondoltam volna hogy egy minosegbeallitas ketkezes munka (azaz tenyleg egyszerre kell lenyomni a shiftet es az 1-est)... es azt is megtalaltam hogyan tudom atengedni a bejovo scartjara kotott xbox jelet felvetel kozben... :)

Samott

15 perces lépésekkel?

2007 küszöbén? hááát nem tudom..
Ebből adódik, hogy meg kell majd vágnom a felvett cuccot, ha ki akarom írni.

adódik is a kérdés: Ha megvágom (ez mennyire bonyi?) a vágás után mennyire fog akadni a film? Zavaró lesz?

#453 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 07. 18:01

Tudom, hogy megint egy "Thomson" (?) szintű kérdés, lesz, de:  :think:  :)

Kinek mi a véleménye a PHILIPS és SONY HDD-s felvevőiről, konkrétan a PHILIPS 160 gigás R-3330-ra gondolok.

Tudom, vegyek inkább Pio-t vagy Panát, ár ügyileg a Philips 76.990 Ft lenne.

Philips DivX-es DVD-lejátszóm van, 2 éves, és bevált.

A Philips-ből van R-3450-es és 12 ezer Ft-al drágább (gondolom a 3330 kifutó típus). A 3330-at meg se találtam a honlapján, a 3360 hasonlónak tűnik.

-------

SONY: RDR HX 720, 160 gigás, 98 ezer Ft (ennyit nem adnék érte, csak érdeklődésképpen kérdezem, jobb mint a Philips ennyivel?)

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 07. 18:06 -kor

#454 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:37

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 17:47

köszi a válaszokat.

Akkor lehet én mondtam most valami friss dolgot Neked? :)

link

Pioneer DVR-545HX: 7 felvételi mód: XP, SP, LP, EP, SLP, SEP és Manualis, Csatlakozók: 2 x RGB Euro-SCART, 1 x RCA be/ki, 1 x S-Video be/ki, 1 x Komponens kimenet, 1 x Koaxl kimenet, 1 x HDMI kimenet, 1 x DV bemenet, 1 x USB

A Pioneer oldalán nem írják, hogy az USB csak bemenet lenne. A készüléken lévő USB-re ha PictBridge kompatibilis nyomtatót kötsz akkor tudsz képeket nyomtatni a merevlemezről ergo kétirányú a felület.

#455 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 18:49

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 17:37

A Pioneer oldalán nem írják, hogy az USB csak bemenet lenne. A készüléken lévő USB-re ha PictBridge kompatibilis nyomtatót kötsz akkor tudsz képeket nyomtatni a merevlemezről ergo kétirányú a felület.

Sajna nem. :(

Voltam a Pio boltban kezemben a pendrive-val.

Kipróbáltuk egy 545 HX-en és csak lemásolni tudott rámásolni nem. :(

Szerkesztette: Neoka1 2006. 12. 07. 18:54 -kor

#456 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:00

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 17:51

15 perces lépésekkel?

2007 küszöbén? hááát nem tudom..
Ebből adódik, hogy meg kell majd vágnom a felvett cuccot, ha ki akarom írni.

adódik is a kérdés: Ha megvágom (ez mennyire bonyi?) a vágás után mennyire fog akadni a film? Zavaró lesz?

2007 kuszoben se kezdik pontosabban a musorokat a tv-k... ;) Vagni meg nem probaltam - azaz csak annyit, hogy a felesleget levagtam a musor elejerol es vegerol... azzal nincs gond.

Szerk: Itt a Pioneer új csúcs HDD/DVD rekordere, a DVR-940HX "...egy eSATA buszon külső HDD-t is csatlakoztathat hozzá."

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 12. 07. 19:02 -kor

#457 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:03

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 18:49

Sajna nem. :(

Voltam a Pio boltban kezemben a pendrive-val.

Kipróbáltuk egy 545 HX-en és csak lemásolni tudott rámásolni nem. :(

A PEN drive nem PictBridge kompatibilis !!!!  Kimenetben csak és kizárólag PictBridge kompatibilis eszköz köthető fel. Szóval kétirányú csak éppen speciális szabványt használó eszközöknek. PEN drive-ról csak olvasni kell írni nem hiszen a HDD-re csak külső eszközről tudsz képeket felrakni. Ez szerintem értelemszerű.
Szóval a PEN drive-ot csak arra tudod használni, hogy a felvevő merevlemezére másolj.

Szerk:
"PictBridge
A PictBridge egy új szabvány a digitális fényképezőgépekről közvetlenül a tintasugaras nyomtatókra, illetve hőszublimációs fotónyomtatókra történő, számítógép nélküli, közvetlen USB nyomtatás megvalósítására.
"

Szóval a felvevő USB portja kétirányú de csak olyan eszkönek mutat kimenetet mely kompatibilis a fenti szabvánnyal (pld. PictBridge kompatibilis kamera, fénykepezőgép, nyomtató)

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 07. 19:25 -kor

#458 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 19:04

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 19:00

2007 kuszoben se kezdik pontosabban a musorokat a tv-k... ;) Vagni meg nem probaltam - azaz csak annyit, hogy a felesleget levagtam a musor elejerol es vegerol... azzal nincs gond.

Szerk: Itt a Pioneer új csúcs HDD/DVD rekordere, a DVR-940HX "...egy eSATA buszon külső HDD-t is csatlakoztathat hozzá."

Samott

A user guide idevonatkozó részében az van leírva, hogy a guide+ alkalmas manuális  beállításra is ami azt jelenti, hogy attól mert hazánkban nem működik ez a szolgáltatás még manuálisan beállíthatod az időzített felvételeket. Szóval nem csak az easy timer 15 perces lépésközei vannak.  :)

The Schedule Area
The Schedule Area is where you can set, see,
edit and delete scheduled (timer)
recordings. (See also
Setting a timer
recording
on page 59 for further timer
recording features.)
From the Schedule Area you can:
• Edit or delete a One-Button-Recording.
• Set, edit or delete a VIDEO Plus+
recording.
• Set, edit or delete a manual recording.

#459 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 20:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 18:03

A PEN drive nem PictBridge kompatibilis !!!!  Kimenetben csak és kizárólag PictBridge kompatibilis eszköz köthető fel. Szóval kétirányú csak éppen speciális szabványt használó eszközöknek. PEN drive-ról csak olvasni kell írni nem hiszen a HDD-re csak külső eszközről tudsz képeket felrakni. Ez szerintem értelemszerű.
Szóval a PEN drive-ot csak arra tudod használni, hogy a felvevő merevlemezére másolj.

Szerk:
"PictBridge
A PictBridge egy új szabvány a digitális fényképezőgépekről közvetlenül a tintasugaras nyomtatókra, illetve hőszublimációs fotónyomtatókra történő, számítógép nélküli, közvetlen USB nyomtatás megvalósítására.
"

Szóval a felvevő USB portja kétirányú de csak olyan eszkönek mutat kimenetet mely kompatibilis a fenti szabvánnyal (pld. PictBridge kompatibilis kamera, fénykepezőgép, nyomtató)

Ok-oké! Akkor Pen drive-ot nem kezeli abban a formában, ahogy gondoltam.

Most már csak azt kéne eldöntenem, hogy Pio vagy Pana legyen.

De ha azt mondod, hogy a felvétel beállítás az full manuális is lehet és még meggyőzöl arról is (mert meg lehet), hogy vágás után a film nem akad lejátszásnál akkor Pio lesz. :)

#460 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 22:15

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 20:11

Ok-oké! Akkor Pen drive-ot nem kezeli abban a formában, ahogy gondoltam.

Most már csak azt kéne eldöntenem, hogy Pio vagy Pana legyen.

De ha azt mondod, hogy a felvétel beállítás az full manuális is lehet és még meggyőzöl arról is (mert meg lehet), hogy vágás után a film nem akad lejátszásnál akkor Pio lesz. :)

A vágási pontoknál megakadás azért szokott lenni mert mikor kiírod DVD-re akkor a VTS-en belül külön Title-be kerül a vágást követő rész. Ez pedig minden esetben egy pillanatnyi szünetet eredményez mert DVD-VIDEO esetében a title első cellája mindig Non-Seamless flag-el rendelkezik. Ha PC-n újra authorizálod azaz berippeled a title-ket majd DVD authoring programmal egy title-be fűzöd össze ezeket a részeket akkor nem fog soha sem megakadni. Viszont azt tudnod kell, hogy ha GOP-on belül vágsz (kockapontos vágás) és nem újratömörítve írod ki DVD-re a vágás helyén 2-3 képkockát a lejátszók hibásan fognak dekódolni mivel hiányoznak a kép teljes visszaállításához szükséges framek. Ennek oka az, hogy a DVD felvevők csak akkor kódolják újra a vágás helyén a GOP-ban lévő frame-eket ha újratömörítve másolod DVD-re. Ha csak mezei High Speed Copy funkcióval írod ki akkor a vágás helyén nem lesznek újrakódolva a GOP-on belüli frame-ek aminek az lesz az eredménye, hogy a csonka GOP-ból a lejátszók nem tudják visszaállítani az összes képkockát ezért a vágás mentén az utolsó és az első képkocka tartalma nem lesz hibamentesen dekódolva ami képhibát okozhat. Összetörik a kép, vagy kimerevedik. Az, hogy melyik jelenség lesz az függ a lejátszóba épített MPEG2 dekódertől.
Ha újratömörítve másolod DVD-re a megvágott anyagot akkor nem lesz képhiba mert a vágási pontokon a GOP újra lesz szervezve és így minden képkocka visszaállítható lesz (a kiírás pedig  egy title-be kerül ergo még ez sem fog gondot okozni).

Ha kíváncsi vagy arra, hogy MPEG vágásakor ez miért van így akkor tanulmányoznod kell az MPEG szerkezetét és tömörítési eljárást.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.