HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? X. Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 20:05

Idézet: Kory - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 18:24

MÁS: mit érdemes venni? Akciózik a Mitsubishi: nagy "magazint" is dobtak be

A colt valóban jópofa, bár a hátuljával nem vagyok kibékülve, de tényleg nem jön szembe minden sarkon mint egy Ignác (bár akkor inkább az új swifttel illik hasonlítani 2,8ba a GS is majdnem belefér).

A Lancer ezzel ellentétben. Mintha micuéknál megállt volna az idő. Azon röhögtem, hogy az "új" lancer fotóiból kettőt hármat simán csinálhattam volna a suzukiban is. Avval a különbséggel, hogy anno a swiftet nem árulták "megújult"ként és 5 éve is legalább egy 5éves dizájnz tartalmazott. A Lancerben ugyanúgy nagyszerű igényes a farostlemez a csomagtartóban, a belógó zsanérok, a hátsó ablakban a féklámpa (swift felirat mondjuk nincs a suzkiban :) ), az ajtók belseje, meg az anakronisztikus bajuszkapcsolók. Ránézésre még a "szövet" is ugyanaz a csomitartóban, biztos maradt még belőle 600 véggel a beszállítónál.

Szerkesztette: Yoisten 2006. 05. 16. 20:06 -kor

#2322 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 20:13

Igen, nemrég volt linkelve Lancer teszt :)

-----

Nem tudom, hogy érdemes-e a Swifthez hasonlítani a Coltot, tekintve hogy a Colt hossszabb 10 kerek centivel mint az Ignis....és 18-al több a Swiftnél.

A COLT tengelytávja pedig 14 (!) centivel nagyobb az Ignisnél is.

Máshol erre már rámondják hogy egy "új kategória". Ebből kifolyolag 2,9 milláért a teljes felszereltségű 95 lovas Colt nem rossz vétel.

Egyébként megújult a suzuki honlapja  :Đ

Szerkesztette: Kory 2006. 05. 16. 20:13 -kor

#2323 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 20:24

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 20:36

Na de Zoli, oda van írva, hogy valós a km... :Đ 
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#2324 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 20:38

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 20:44

Amúgy külsőre a seat akár elmehetne VW alfának is...
Az új leonnak kifejezetten jól áll a 147-es hátsólámpája...

Nem véletlen a hasonlóság, az új Seatok tervezője az a Walter de'Silva, aki a 147-est is dizájnolta. Belül már kifogyott a tudomány, de a Leon kívülről nekem is tetszik. (Amit linkeltél, az nekem túlzás.)

#2325 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 20:43

Idézet: Kory - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 19:24

Azért kétszer egy ilyen mint ugyanennyiért egy hasonló Ignis... vs. 1.2-es JAZZ kb. ugyannnyiért.

A Jazznek van egy számomra hihetetlen nagy aduja: bevált. :up: Többet ér, mint pár lóerő és egy készlet alufelni.

A Coltban bevallom, nem bízok úgy, mint a két sajátban: azok japánok, emez valami holland-német izé. Majd ha látok pár Coltot 4-5 évesen közelről, utána megmondom, kéne-e. :)

A Lancer más tészta: maradtak a jól bevált receptnél, úgyhogy az anakronisztikus megoldásai ellenére elfogadnám. Jobban bízom benne, mint a Coltban. Láttam párat Gyöngyösön, ami azért meglepő, mert egyáltalán feltűntek :D Hátulról elmegy, az eleje nagyon koreai. Szarni rá, bevált, egyszerű autó.

#2326 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 20:46

Vajon miért gondolják azt egyes új autó tulajok, h a gyári virslivel utánam tudnak jönni kanyarban? Szegény Lacettis ma majdnem nekicsúszott a padkának mögöttem, szerencsére tudott korrigálni. Gondolom azt hitte, h amit egy szakadt Astra tud, az az ővé pláne. Nade ővé a csalódás. :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2327 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 21:09

Ezt a cikket nekem írták: http://channel4.com/4car/feature/features-...bles/index.html Már csak kis pénz kellene, hogy tudjak dönteni. :D

#2328 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 22:10

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 20:36

ugyanmár, évi 3100 km :Đ
tök reális.

bár ma láttam egy kütyüt, ami a kilóméterórát tekeri !előre! :D
(céges benzin nyúláshoz)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2329 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 22:39

Idézet: Syner - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 19:39

szerintetek hogy lenne érdemes leállítani a garázsba 1.5 hónapig a kocsimat?
vegyem le az akksit, vagy inkább fater indítsa be hetente egyszer?
elutazom egy hosszabb időre

az enyém 1,5 évet állt !
olajcsere, meg a  benzint sos ki kellett autózni belőle,
egy szilent elment ...
az akku kb 1 év után lett döglött, de akkor is én nyírtam ki végleg
addig 2 havi sutyi járatás volt...

heti 2 indítás, és 2 hetente 4 km mozgatás,

#2330 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 22:43

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 23:10

(céges benzin nyúláshoz)

Aztán meg csak a sírás van, ha nem jut fizetésemelésre  ;)

#2331 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:08

Az árát nézzétek: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...mit=ugras&p=ceg :think: Ennyiért ingyen van. Persze lehet, hogy ronggyá volt törve, de az ilyenek kb. fél millával drágábbak szoktak lenni.

Ő már nagyon elkeseredett: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...mit=ugras&p=ceg Ha jól emlékszem, 1,7-ről indult. :)

Ez sem drága, automata klímával kimondottan jó vétel lenne: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...mit=ugras&p=ceg

Ezek is szépen közelítenek a bevállalható árhoz: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...mit=ugras&p=ceg

Ez meg jobban tartja az árát, mint egy hasonló korú BMW: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...mit=ugras&p=ceg

Valószínűleg nem tekerte vissza az órát: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...mit=ugras&p=ceg :)

Szerkesztette: Satriani 2006. 05. 17. 07:13 -kor

#2332 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:15

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 21:43

A Jazznek van egy számomra hihetetlen nagy aduja: bevált. :up: Többet ér, mint pár lóerő és egy készlet alufelni.
A Coltban bevallom, nem bízok úgy, mint a két sajátban: azok japánok, emez valami holland-német izé. Majd ha látok pár Coltot 4-5 évesen közelről, utána megmondom, kéne-e.
A Lancer más tészta: maradtak a jól bevált receptnél, úgyhogy az anakronisztikus megoldásai ellenére elfogadnám. Jobban bízom benne, mint a Coltban. Láttam párat Gyöngyösön, ami azért meglepő, mert egyáltalán feltűntek Hátulról elmegy, az eleje nagyon koreai. Szarni rá, bevált, egyszerű autó.

Igazad van, mondjuk az a pár LE majdnem húsz :) - (kukac: +még  2 lufi)

Értem én hogy a Lancer jó - mert tényleg autó "formájú" autó, a szó minden értelmében, de soha nem vennék. :)
-----------

A Megane-ra tegnap jött meg a levél, hogy visszahívták: csak bizonyos évjáratú-gyártású kombikat hátsó ablaküveg csere.  :confused:  :think:  A szervizben azt mondták nem "kötelező cserélni", és bőven ráér. Lehet összetévesztették a Pug 307-essel és ez is berobban? :D

A Neten már olvastam, hogy lesz valami visszahívás.

Na most az a későbbiek során mennyire gáz, hogy minden üveg 2004-es, a hátsó meg 2006-os lesz...  :think:

Egyébként semmi gondja az üvegnek, jó az ablaktörlő és a fűtés is, nem lötyög stb. :)

Viszont nyáron halk pattogó hang hallható (mint amikor hűl a kipufogó) kívülről hátulról, ezt már megfigyeltem máskor, de szerintem nem az üveg "pattog", hanem felette a műanyag borítás.  :think:

Szerkesztette: Kory 2006. 05. 17. 07:16 -kor

#2333 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:19

Idézet: Kory - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 8:15

Na most az a későbbiek során mennyire gáz, hogy minden üveg 2004-es, a hátsó meg 2006-os lesz...  :think:

A szervízkönyvben csak lesz róla valami bejegyzés... :think: Megmutatod eladáskor annak bizonyítékául, hogy szó sem volt törésről.

#2334 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:35

Satriani:

A parketta teljesítményét elírták, mert 96kW (ilyen a Golf 2-ben is van) nem 132Le, hanem csak 129.
csak feltűnt....

Kory:

Idézet

Na most az a későbbiek során mennyire gáz, hogy minden üveg 2004-es, a hátsó meg 2006-os lesz...

Nem értem ebben mi gáz lehetne.
Lehet hogy az első üvegeket 1 héttel a hátsó üvegek elött gyártották. Ez sem gáz. Vagy nem értem.
Ja lehet Satriani kapcsolt, hogy eladásnál.

Idézet

Viszont nyáron halk pattogó hang hallható (mint amikor hűl a kipufogó) kívülről hátulról, ezt már megfigyeltem máskor, de szerintem nem az üveg "pattog", hanem felette a műanyag borítás.

Ez valami hőtágulás lehet.
Echte ilyen van a merci távolsági buszon télen hidegben, az is ha melegszik fel ropog minden felöl, mint az istennyila.
Gondolom itt cserélhetnek valamit, nehogy megfeszítse az üveget,  berepedjen..

Szerkesztette: GI 2006. 05. 17. 07:36 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#2335 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:40

Idézet: GI - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 8:35

A parketta teljesítményét elírták, mert 96kW (ilyen a Golf 2-ben is van) nem 132Le, hanem csak 129.

A teljesítmény úgy kerül az adatlapra, hogy beírod a kW-ban megadott értéket, majd a hasznaltauto rendszere automatikusan kiszámolja a LE-t. Pontatlan a rendszerük, szerintem 1,38 lehet a váltószámuk 1,34 helyett.

Szerkesztette: Satriani 2006. 05. 17. 07:41 -kor

#2336 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:42

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 8:19

A szervízkönyvben csak lesz róla valami bejegyzés... :think: Megmutatod eladáskor annak bizonyítékául, hogy szó sem volt törésről.

Ez igaz, mondjuk ez a veszély nem fenyeget :D Az autóeladás 1,5-2-3-5 évesen (vagy akármikor :) ) úgyis nagy bukta, de legalább használja az ember.

Viszont nem jó dolog a megbontás... :(  Majd utánaérdeklődöm a klubban hátha tudnak közelebbit.

---

A kollegám úgy néz ki ma lefoglal egy BORA-t  :Đ (70-80%)

Egyszerűen nem talált "normális" 1.6-os Corollát, az A3/A4 projektet teljesen elvetette.

Erről az autóról van szó
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024

Természetesen ki is próbálta, azt mondja teljesen jó állapotban van, "valós" magánszemélytől.
Km valósnak tűnik + múlt év végéig vezetett szervizkönyv. 2,5-ért odaadná (először 2,6 volt). Így is drága szvsz. Ennyiért digitklímás Focus is van 1,6-os vagy akár talán dízel is.  :think:

Nem tudom említettem-e de most egy utolsó szériás APPLAUSE-a van (1.6-os, 95 lovas), azt mondja, mindenhol jobban megy mint a Bora, kényelmes is, ahhoz képest felszerelt is (csak klíma nincs), csak már "öregecske" kezd lenni.

Pesten megnézett egy 2.0 D4D Corollát, 2002-eset, 81 ezer km-el, 2,7 millióért (LE-t nem tudja), SOL felszereltség, franciából behozott, nagy nehezen elárulták hogy 2-3 elemet kivéve fényezve volt minden, többet nem tudnak róla. Amúgy jó állapotúnak tűnt, de ilyenbe nem ugrik bele. (franciából autót? zúznak rendesen)

Hát ez van :)

Szerkesztette: Kory 2006. 05. 17. 07:44 -kor

#2337 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:44

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 8:40

Pontatlan a rendszerük, szerintem 1,38 lehet a váltószámuk 1,34 helyett.

Én 1,36-ot tudok.  :think:  :D

Szerkesztette: Kory 2006. 05. 17. 07:45 -kor

#2338 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:47

Gyenge Vento. :)

A srác már árulja egy ideje, vhogy nem akarják elvinni a gépet. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2339 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:49

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 7:40

A teljesítmény úgy kerül az adatlapra, hogy beírod a kW-ban megadott értéket, majd a hasznaltauto rendszere automatikusan kiszámolja a LE-t. Pontatlan a rendszerük, szerintem 1,38 lehet a váltószámuk 1,34 helyett.

Akkor érthető az eltérés.

Idézet

Én 1,36-ot tudok.

Tudtommal 1.353, de soka kerekítenek 1.36-ra
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#2340 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 07:50

Idézet: Kory - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 8:44

Én 1,36-ot tudok.  :think:  :D

Én is :D Elírtam.

Téma megosztása:

• (132 Oldal)