HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 10:41

Folytatás innen: https://forum.hwsw.h...c=90171&st=2550

#2 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 10:43

ha mar hozzanyultal. nem lehetne atnevezni es akar kiemelni?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 11:03

Még most az új fórum indulásánál szeretnék megkérni mindenkit az ATA-król és más hw eszközökről egy külön fórum témában értekezetek.
Ne burjánzon el úgy mint az előző topic.
  :respect:

Ennek a fórumnak meg lehetne a neve:
Voipbuster és hasonmásai v. klónjai
És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#4 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 11:14

na dehat egy voip szolgaltatot hogy valasztasz kulon az azt hasznalhato programtol/eszkoztol? a kerdesaz , hogy "hogy telefonalhatok a legolcsobban?" erre keresik itt az emberek -- ha jol lattam -- a valaszt. es ennek resze az eszkozpark is. nem? (ha ezeket kihuznank, eleg szukos kis topic maradna valojaban..)

de hat azt hiszem ez a "kozosseg" dolga eldonteni. en a melle tennem le a voksomat, hogy legyen kozos topic. (errol irtam is egy-ket hete.)
a forum ma:

#5 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 11:42

Doki!
Lehet a voipstunt-ot egy felhasználó névvel egyidőben akár több helyről is használni.
Kipróbáltam PAP2 mindkét vonalán azonos voipstunt user/pw és harmadikként az X-Prot is elindítottam szintén ugyanazzal az user/pw-el és működött mind a 3 egyszerre. Ez természetesen a NEO-nál már nem működik.

A dialplanból természetesen számos SIP szolgáltató felé lehet hívást indítani, amennyiben a regisztrált szolgáltatód ezt támogatja. A Magyar szolgáltatók közül egyedül úgy tudom, hogy a phone21 (régi nevén myphone.hu) támogatja mindkét irányban (anyuser) egy DKoreai szerveren keresztül.
Egy példa hogy kell a  dialplan-ba beírni, más szolgáltatók gyors hívását:
Az fwd szolgáltató van regisztrálva az egyik vonaladra, melyről a sipphone szolgáltatót hívod SIP-en keresztül. Az fwd-nél a sipphone elérhetőségi kódja **747.  A # megnyomását követően tárcsázod az x helyén szerepló sipphone utolsó 7 számjegyét.
|<#:**747>xxxxxxx<:@fwd.pulver.com>) 
Ez természetesen fordítva is elérhető , tehát az sipphone hálózatáról az fwd elérése
<1#=sip:1393>xxxxxx<:@proxy01.sipphone.com>)
Ebben az esetben az fwd behívó kódja az fwd felé a 1393. Tehát a 1# után a 6 számjegyű fwd-s számot kell bepötyögni a telóba.

Itt egy link a legújabb fwd behívó kódokra, de ebben nem látom már a fentebb írt (sipphone) szolgáltatót, de azért gondolom érthető az egész  lényege.
http://www.freeworld...ore/?p=features
itt a "access codes"-ra klikk.
Üdv.

#6 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 11:52

Idézet: Merlin - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 12:03

Még most az új fórum indulásánál szeretnék megkérni mindenkit az ATA-król és más hw eszközökről egy külön fórum témában értekezetek.
Ne burjánzon el úgy mint az előző topic.
  :respect:

Ennek a fórumnak meg lehetne a neve:
Voipbuster és hasonmásai v. klónjai

Amennyiben a voipbuster lenne "csak" a téma , akkor akár le is lehetne zárni a topikot, mert az már lerágott csont. Abban viszont egyetértek, hogy talán más cím kellene pl. (VOIP szolgáltatók és konfigurációjuk)
A Voip-hoz hozzá tartozik az IP teló , ATA , mint kabáthoz a gomb. Amennyiben Téged nem érdekel, ugord át  .

#7 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 13:08

Én már Krinyótól is kértem hetekkel ezelőtt, hogy változtassa meg a topic címét, de még válaszra sem méltatott!

#8 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 14:39

Hi
Bocsi a voipbuster fanoktól ismét  :offtopic: leszek  ;)
Főként  voip kedvelőknek szól ez a régi új ismerős http://www.voipcheap.com/en/index.html
Ezúttal új ruhában, publikus SIP serverrel, no és nem utolsósoron FREEEE változatban  :respect:
Üdv.

#9 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 14:45

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 15:39

Hi
Bocsi a voipbuster fanoktól ismét  :offtopic: leszek  ;)
Főként  voip kedvelőknek szól ez a régi új ismerős http://www.voipcheap.com/en/index.html
Ezúttal új ruhában, publikus SIP serverrel, no és nem utolsósoron FREEEE változatban  :respect:
Üdv.

Ja még annyit a klónok feltámadásához, hogy ez MÁR az alacsonyabb sávszél igényű codeceket is preferálja.
# G.711 (64 kbps)
# G.726 (32 kbps)
# G.729 (8 kbps)
# G.723 (5.3 & 6.3 kbps)

#10 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 14:52

Üdv!

Valaki látott már testközelben ilyen telcsit:

Gigaset C450 IP

Valami ilyet kellene vennem..

De kérdés , hogy hol?

Gyuri

#11 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 15:15

Idézet: gyuri - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 15:52

Üdv!

Valaki látott már testközelben ilyen telcsit:

Gigaset C450 IP

Valami ilyet kellene vennem..

De kérdés , hogy hol?

Gyuri

Még nem, de szerintem jó a tudás/ár aránya. Valahol olvastan, hogy a Voip mellett a  PSTN-t is kezeli.
No meg is van az a cikk. Ez az
http://prohardver.hu...mod=10&id=18023

#12 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 15:21

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 14:15

Még nem, de szerintem jó a tudás/ár aránya. Valahol olvastan, hogy a Voip mellett a  PSTN-t is kezeli.
No meg is van az a cikk. Ez az
http://prohardver.hu...mod=10&id=18023

Igen ez az. Tudja a PSTN és a Voip-t is.
Most kellene vennem otthonra egy dect telót a régi concorde 3800 helyett, mert behalt  a billje.

Ha veszek ,akkor már jó lenne egy voip is a dect mellé.
Megkértem egy siemenses ismerőst járjon utána, remélem lesz valami eredménye.

Üdv.: Gyuri

#13 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 16:43

26770,- kb. ebay-ről (új)

kattide

Szerkesztette: blackbile 2006. 05. 02. 16:44 -kor

#14 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 20:35

1. * Max 20hrs per month of free calls. Unused free minutes cannot be taken to the following month(s).

:mad:  :mad:  :mad:

2. http://voip.aspydigital.com/arak.html

:D  :Đ  :D

Ez aztán még nevetségesebb:

"Használhatom a saját SIP adapteremet?

Sajnos nem. Az általunk biztosított adapterben a firmware ki van cserélve a saját verziónkra és az abban futó program képes csak a kommunikációra, de igyekszünk megoldani, hogy a jövoben bármilyen telefonadapterrel muködjön ez a technológia. "

Szerkesztette: blackbile 2006. 05. 02. 20:39 -kor

#15 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 21:32

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 21:35

1. * Max 20hrs per month of free calls. Unused free minutes cannot be taken to the following month(s).

:mad:  :mad:  :mad:

2. http://voip.aspydigital.com/arak.html

:D  :Đ  :D

Ez aztán még nevetségesebb:

"Használhatom a saját SIP adapteremet?

Sajnos nem. Az általunk biztosított adapterben a firmware ki van cserélve a saját verziónkra és az abban futó program képes csak a kommunikációra, de igyekszünk megoldani, hogy a jövoben bármilyen telefonadapterrel muködjön ez a technológia. "

Na ja  - A  klonokat is  klonoznák már  :mad:
Voipstunt  percdíjak: http://www.voipstunt.com/en/rates.html
A szerencsevadászok percdíjai: http://voip.aspydigi...VOIParlista.pdf
Az voipstunt percdíjait számolják 300-360 Ft/€ árfolyamon.
"Csatlakozási díj, mely tartalmazza a szállítási díjat, technikai ellenörzést és adapter használati díját 17,990 Ft + ÁFA" + a PAP2-nél 2 vonal = 5000+4800 =9800 Ft/havonta
Nem piskóták  a csávók  :( 

#16 Felhasználó inaktív   P-Brane 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 22:54

Sziasztok!

A múltkor Jahno ezt írta (még az előző adagban valahol):

Idézet

Portforrward meg jó kérdés, de akkor miért nem működött a cucc, ha DMZbe tettem, vagy miért működika  szoftveres kliens, meg régebben a pap, mindenféle varázslás nélkül. Szóval melyik portot, meg hova, aztán már állogatom is.

Erről a következő jutott eszembe:

Nekem a PAP2+WRT54G addig nem működött befelé, amíg a PAP2 DMZ-ben volt. Rágtam a kefét egy hétig, STUN-t izzítottam (dupla NAT miatt), fórumoztam mint állat, még mindíg nem ment csak kifele a hívás. Mire végső elkeseredésemben egy kósza ötlettől vezérelve kivettem a PAP2-t a DMZ-ből, és a forwardolandó portokat beírtam a "port triggering"-be  :cool: . Innentől működött mint kisangyal. :eek:  Magam sem gondoltam volna...

Szóval ennyit a DMZ-ről: nem biztos, hogy megold minden portforward vonatkozású problémát...

És hogy miért? Na ezt még a mai napig sem tudom (Lehet hogy a WRT54G specialitása? xar firmware?). Ha valaki tudja a választ az ne kíméljen, mert ha eszembe jut a dolog, akkor még most is (így 3 hónap távlatából) anyázok a DMZ-re egyet.  :reklamacio: Persze a Linksys-el lusta voltam felvenni a kapcsolatot ezügyben... Lényeg, hogy mennyen a cucc  :Đ

Persze Jahno-nál sztem nem ez a gond (szoftveres kliens megy neki), csak eszembe jutott, és gondoltam leírom, hátha mond rá valaki valami okosat. :confused:

#17 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 23:12

Idézet: P-Brane - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 22:54

Sziasztok!

A múltkor Jahno ezt írta (még az előző adagban valahol):

Erről a következő jutott eszembe:

Nekem a PAP2+WRT54G addig nem működött befelé, amíg a PAP2 DMZ-ben volt. Rágtam a kefét egy hétig, STUN-t izzítottam (dupla NAT miatt), fórumoztam mint állat, még mindíg nem ment csak kifele a hívás. Mire végső elkeseredésemben egy kósza ötlettől vezérelve kivettem a PAP2-t a DMZ-ből, és a forwardolandó portokat beírtam a "port triggering"-be  :cool: . Innentől működött mint kisangyal. :eek:  Magam sem gondoltam volna...

Szóval ennyit a DMZ-ről: nem biztos, hogy megold minden portforward vonatkozású problémát...

És hogy miért? Na ezt még a mai napig sem tudom (Lehet hogy a WRT54G specialitása? xar firmware?). Ha valaki tudja a választ az ne kíméljen, mert ha eszembe jut a dolog, akkor még most is (így 3 hónap távlatából) anyázok a DMZ-re egyet.  :reklamacio: Persze a Linksys-el lusta voltam felvenni a kapcsolatot ezügyben... Lényeg, hogy mennyen a cucc  :Đ

Persze Jahno-nál sztem nem ez a gond (szoftveres kliens megy neki), csak eszembe jutott, és gondoltam leírom, hátha mond rá valaki valami okosat. :confused:

Nekem Linksys BEFW11S4 routerem van frissített frimware-l PAP2 DMZ ben van, semmi gond.

#18 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 23:16

LeptisMagna be vagy regisztrálva a voipcheap-ra, vagy valaki? Mennyi most a minimum feltöltés?

Na most ha tényleg voipstunt vagy más buster klónt használja az aspydigital, mit csinálnak ha magyar vezetékes hívások fizetősek lesznek adott klónnal? Körbemennek és frissítik a firmware-t másik klónra?

Legtöbb cég országon belüli hívásra fogja használni.
5000Ft + áfa /hó nem biztos, hogy fizetni fognak, hogy utána ~3Ft-ért telefonálhassanak.
Buster klónok licence szerintem, nem is engedi a tovább értékesítést. Leszerződtek volna Buster-ékkal?

Hozzászólók eldöntötték, jó így egybe ömlesztve a HW és SW. :)

Szerkesztette: Merlin 2006. 05. 02. 23:18 -kor

És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#19 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 23:20

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 0:12

Nekem Linksys BEFW11S4 routerem van frissített frimware-l PAP2 DMZ ben van, semmi gond.

PAP2 nekem régebben mindenféle DMZ baromkodás nélkül is működött... Ebből is volt már csodálkozásom, de erőtt vettem magamon, ment egy mail az eladóhoz, hogy segítsenek berugdalni.
Make love not Wor.

#20 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 23:35

"Na most ha tényleg voipstunt vagy más buster klónt használja az aspydigital, mit csinálnak ha magyar vezetékes hívások fizetősek lesznek adott klónnal? Körbemennek és frissítik a firmware-t másik klónra?"

szerintem a sajat proxijukat hasznaljak, amelyik atiranyitja egy Finerea ceg fele. igy a kloncsere hazon belul megoldhato. vagy egy olyan firmware, ami tavolrol elerheto scriptnyelven, es igen, ilyenkor mindenhova belep a robot, es atallitja. vagy akar az ATA maga keri el a kozpontbol az aktualis beallito file-t. ugyan, annyi variacio van! (es hogy tilos tovabbertekesiteni? de hat ki tudja meg? honnan derulne ki?)

egyebkent meg az sem kizart, hogy tenyleg szerzodtek a svajciakkal. vegulis miert ne?
a forum ma:

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.