Voipbuster II
Elküldve: 2006. 05. 02. 10:41
Elküldve: 2006. 05. 02. 10:43
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 05. 02. 11:03
Ne burjánzon el úgy mint az előző topic.
Ennek a fórumnak meg lehetne a neve:
Voipbuster és hasonmásai v. klónjai
Elküldve: 2006. 05. 02. 11:14
de hat azt hiszem ez a "kozosseg" dolga eldonteni. en a melle tennem le a voksomat, hogy legyen kozos topic. (errol irtam is egy-ket hete.)
Elküldve: 2006. 05. 02. 11:42
Lehet a voipstunt-ot egy felhasználó névvel egyidőben akár több helyről is használni.
Kipróbáltam PAP2 mindkét vonalán azonos voipstunt user/pw és harmadikként az X-Prot is elindítottam szintén ugyanazzal az user/pw-el és működött mind a 3 egyszerre. Ez természetesen a NEO-nál már nem működik.
A dialplanból természetesen számos SIP szolgáltató felé lehet hívást indítani, amennyiben a regisztrált szolgáltatód ezt támogatja. A Magyar szolgáltatók közül egyedül úgy tudom, hogy a phone21 (régi nevén myphone.hu) támogatja mindkét irányban (anyuser) egy DKoreai szerveren keresztül.
Egy példa hogy kell a dialplan-ba beírni, más szolgáltatók gyors hívását:
Az fwd szolgáltató van regisztrálva az egyik vonaladra, melyről a sipphone szolgáltatót hívod SIP-en keresztül. Az fwd-nél a sipphone elérhetőségi kódja **747. A # megnyomását követően tárcsázod az x helyén szerepló sipphone utolsó 7 számjegyét.
|<#:**747>xxxxxxx<:@fwd.pulver.com>)
Ez természetesen fordítva is elérhető , tehát az sipphone hálózatáról az fwd elérése
<1#=sip:1393>xxxxxx<:@proxy01.sipphone.com>)
Ebben az esetben az fwd behívó kódja az fwd felé a 1393. Tehát a 1# után a 6 számjegyű fwd-s számot kell bepötyögni a telóba.
Itt egy link a legújabb fwd behívó kódokra, de ebben nem látom már a fentebb írt (sipphone) szolgáltatót, de azért gondolom érthető az egész lényege.
http://www.freeworld...ore/?p=features
itt a "access codes"-ra klikk.
Üdv.
Elküldve: 2006. 05. 02. 11:52
Idézet: Merlin - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 12:03
Ne burjánzon el úgy mint az előző topic.
Ennek a fórumnak meg lehetne a neve:
Voipbuster és hasonmásai v. klónjai
Amennyiben a voipbuster lenne "csak" a téma , akkor akár le is lehetne zárni a topikot, mert az már lerágott csont. Abban viszont egyetértek, hogy talán más cím kellene pl. (VOIP szolgáltatók és konfigurációjuk)
A Voip-hoz hozzá tartozik az IP teló , ATA , mint kabáthoz a gomb. Amennyiben Téged nem érdekel, ugord át .
Elküldve: 2006. 05. 02. 13:08
Elküldve: 2006. 05. 02. 14:39
Bocsi a voipbuster fanoktól ismét
Főként voip kedvelőknek szól ez a régi új ismerős http://www.voipcheap.com/en/index.html
Ezúttal új ruhában, publikus SIP serverrel, no és nem utolsósoron FREEEE változatban
Üdv.
Elküldve: 2006. 05. 02. 14:45
Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 15:39
Bocsi a voipbuster fanoktól ismét
Főként voip kedvelőknek szól ez a régi új ismerős http://www.voipcheap.com/en/index.html
Ezúttal új ruhában, publikus SIP serverrel, no és nem utolsósoron FREEEE változatban
Üdv.
Ja még annyit a klónok feltámadásához, hogy ez MÁR az alacsonyabb sávszél igényű codeceket is preferálja.
# G.711 (64 kbps)
# G.726 (32 kbps)
# G.729 (8 kbps)
# G.723 (5.3 & 6.3 kbps)
Elküldve: 2006. 05. 02. 14:52
Valaki látott már testközelben ilyen telcsit:
Gigaset C450 IP
Valami ilyet kellene vennem..
De kérdés , hogy hol?
Gyuri
Elküldve: 2006. 05. 02. 15:15
Idézet: gyuri - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 15:52
Valaki látott már testközelben ilyen telcsit:
Gigaset C450 IP
Valami ilyet kellene vennem..
De kérdés , hogy hol?
Gyuri
Még nem, de szerintem jó a tudás/ár aránya. Valahol olvastan, hogy a Voip mellett a PSTN-t is kezeli.
No meg is van az a cikk. Ez az
http://prohardver.hu...mod=10&id=18023
Elküldve: 2006. 05. 02. 15:21
Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 14:15
No meg is van az a cikk. Ez az
http://prohardver.hu...mod=10&id=18023
Igen ez az. Tudja a PSTN és a Voip-t is.
Most kellene vennem otthonra egy dect telót a régi concorde 3800 helyett, mert behalt a billje.
Ha veszek ,akkor már jó lenne egy voip is a dect mellé.
Megkértem egy siemenses ismerőst járjon utána, remélem lesz valami eredménye.
Üdv.: Gyuri
Elküldve: 2006. 05. 02. 20:35
2. http://voip.aspydigital.com/arak.html
Ez aztán még nevetségesebb:
"Használhatom a saját SIP adapteremet?
Sajnos nem. Az általunk biztosított adapterben a firmware ki van cserélve a saját verziónkra és az abban futó program képes csak a kommunikációra, de igyekszünk megoldani, hogy a jövoben bármilyen telefonadapterrel muködjön ez a technológia. "
Szerkesztette: blackbile 2006. 05. 02. 20:39 -kor
Elküldve: 2006. 05. 02. 21:32
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 21:35
2. http://voip.aspydigital.com/arak.html
Ez aztán még nevetségesebb:
"Használhatom a saját SIP adapteremet?
Sajnos nem. Az általunk biztosított adapterben a firmware ki van cserélve a saját verziónkra és az abban futó program képes csak a kommunikációra, de igyekszünk megoldani, hogy a jövoben bármilyen telefonadapterrel muködjön ez a technológia. "
Na ja - A klonokat is klonoznák már
Voipstunt percdíjak: http://www.voipstunt.com/en/rates.html
A szerencsevadászok percdíjai: http://voip.aspydigi...VOIParlista.pdf
Az voipstunt percdíjait számolják 300-360 Ft/€ árfolyamon.
"Csatlakozási díj, mely tartalmazza a szállítási díjat, technikai ellenörzést és adapter használati díját 17,990 Ft + ÁFA" + a PAP2-nél 2 vonal = 5000+4800 =9800 Ft/havonta
Nem piskóták a csávók
Elküldve: 2006. 05. 02. 22:54
A múltkor Jahno ezt írta (még az előző adagban valahol):
Idézet
Erről a következő jutott eszembe:
Nekem a PAP2+WRT54G addig nem működött befelé, amíg a PAP2 DMZ-ben volt. Rágtam a kefét egy hétig, STUN-t izzítottam (dupla NAT miatt), fórumoztam mint állat, még mindíg nem ment csak kifele a hívás. Mire végső elkeseredésemben egy kósza ötlettől vezérelve kivettem a PAP2-t a DMZ-ből, és a forwardolandó portokat beírtam a "port triggering"-be
Szóval ennyit a DMZ-ről: nem biztos, hogy megold minden portforward vonatkozású problémát...
És hogy miért? Na ezt még a mai napig sem tudom (Lehet hogy a WRT54G specialitása? xar firmware?). Ha valaki tudja a választ az ne kíméljen, mert ha eszembe jut a dolog, akkor még most is (így 3 hónap távlatából) anyázok a DMZ-re egyet.
Persze Jahno-nál sztem nem ez a gond (szoftveres kliens megy neki), csak eszembe jutott, és gondoltam leírom, hátha mond rá valaki valami okosat. :confused:
Elküldve: 2006. 05. 02. 23:12
Idézet: P-Brane - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 22:54
A múltkor Jahno ezt írta (még az előző adagban valahol):
Erről a következő jutott eszembe:
Nekem a PAP2+WRT54G addig nem működött befelé, amíg a PAP2 DMZ-ben volt. Rágtam a kefét egy hétig, STUN-t izzítottam (dupla NAT miatt), fórumoztam mint állat, még mindíg nem ment csak kifele a hívás. Mire végső elkeseredésemben egy kósza ötlettől vezérelve kivettem a PAP2-t a DMZ-ből, és a forwardolandó portokat beírtam a "port triggering"-be
Szóval ennyit a DMZ-ről: nem biztos, hogy megold minden portforward vonatkozású problémát...
És hogy miért? Na ezt még a mai napig sem tudom (Lehet hogy a WRT54G specialitása? xar firmware?). Ha valaki tudja a választ az ne kíméljen, mert ha eszembe jut a dolog, akkor még most is (így 3 hónap távlatából) anyázok a DMZ-re egyet.
Persze Jahno-nál sztem nem ez a gond (szoftveres kliens megy neki), csak eszembe jutott, és gondoltam leírom, hátha mond rá valaki valami okosat. :confused:
Nekem Linksys BEFW11S4 routerem van frissített frimware-l PAP2 DMZ ben van, semmi gond.
Elküldve: 2006. 05. 02. 23:16
Na most ha tényleg voipstunt vagy más buster klónt használja az aspydigital, mit csinálnak ha magyar vezetékes hívások fizetősek lesznek adott klónnal? Körbemennek és frissítik a firmware-t másik klónra?
Legtöbb cég országon belüli hívásra fogja használni.
5000Ft + áfa /hó nem biztos, hogy fizetni fognak, hogy utána ~3Ft-ért telefonálhassanak.
Buster klónok licence szerintem, nem is engedi a tovább értékesítést. Leszerződtek volna Buster-ékkal?
Hozzászólók eldöntötték, jó így egybe ömlesztve a HW és SW.
Szerkesztette: Merlin 2006. 05. 02. 23:18 -kor
Elküldve: 2006. 05. 02. 23:20
Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 0:12
PAP2 nekem régebben mindenféle DMZ baromkodás nélkül is működött... Ebből is volt már csodálkozásom, de erőtt vettem magamon, ment egy mail az eladóhoz, hogy segítsenek berugdalni.
Elküldve: 2006. 05. 02. 23:35
szerintem a sajat proxijukat hasznaljak, amelyik atiranyitja egy Finerea ceg fele. igy a kloncsere hazon belul megoldhato. vagy egy olyan firmware, ami tavolrol elerheto scriptnyelven, es igen, ilyenkor mindenhova belep a robot, es atallitja. vagy akar az ATA maga keri el a kozpontbol az aktualis beallito file-t. ugyan, annyi variacio van! (es hogy tilos tovabbertekesiteni? de hat ki tudja meg? honnan derulne ki?)
egyebkent meg az sem kizart, hogy tenyleg szerzodtek a svajciakkal. vegulis miert ne?

Súgó
A téma zárva.