HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 15:08

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 14:16

A fonline-nál hogy megváltozott a weblapjuk designja, attól még lehet hogy lehet kapni náluk az ATA-t.
Meg is kérdezem mert engem is érdekel, aztán majd jelzem.

Hi Buksika!
Ha segít, akkor itt az ügyintéző, akivel én kapcsolatban álltam:

László Zoltán
Tel +49611 5058540
Fonline (VoIP) 0888 567666

#482 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 15:32

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 14:11

;)  Orulok, hogy elegedettek vagytok.
Az arvaltozasba gondolom azert bejatszik az is hogy kb feleve-eve a Ft-EUR arany nem ilyen volt meg...

Szia Smelo!
Nekem március közepe körül sikerült megvennem. Korábban a fonline-nál is drágább volt (25 eFt), de kb 2 hónapig tartó akció során leárazták 16300,- Ft + ÁFA-ra. De azóta is sokat gyengült a HUF, ebben igazad van.

#483 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 15:32

Idézet

***********1**

esetleg?

Idézet

Hát nincs szerencséd! A fonline-nál épp 10 eFt-al volt olcsóbb...

Ez is a Fonline-é.

Idézet

Ha segít, akkor itt az ügyintéző, akivel én kapcsolatban álltam:

Köszi, írtam neki mailt. (Tulajdonképpen ő áll az egész mögött.)
Kiváncsi vagyok az árakra, remélem szimpatikusakat (fonline-osokat) fog mondani

Szerkesztette: Buksika 2006. 05. 25. 15:35 -kor

#484 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 17:34

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 21:38

Dr. Buster, megpróbálom elmondani az ATA elérést.
1. A hétvégén erről (is) szó volt, hogy hogy lehet egy (naponta) változó IP című gépet elérni úgy, hogy mindig csak egy nevesített elérését kelljen megjegyezzük. Erre való a www.dyndns.org A routered (vagy a számítógépre telepített kliens) mindig lejelenti egy általad választott névhez az éppen aktuális IP címet. Így van Smelo routerének az elérése smelo.dyndns.org, de van, blackbile-nak is, másnak is, és nekem is, ami mindig a router IP címére mutat.

2. Namost, ha beírod a router ip címét egy böngészőbe, az elsődlegesen a 80-as porton szólítja meg a  routert, mivel ez a böngészés (html) portja. A routerben meg lehet mondani bármilyen portnak, hogyha azon jönne be kérés, akkor azt melyik belső IP címre továbbítsa. Pl. port 81->belső IP1-ami az ATA1, port 82->belső IP2 ami ATA2. Természetesen az ATA-kban be kell állítsd, hogy ne a 80-as, hanem az egyik a 81-es, a másik a 82-őn fogadja a konfigurációs kérést. Pl. SPA-2100-asban Router fülön, WAN configuration-ban, WAN web server port:81
(Ha olyan portszámon jön be kérés ami nincs beállítva a routerben hogy hova küldje, az a DMZ-be rakott eszközbe fut be.)

3. Ezek után hogy tudod ezeket meghívni? Úgy, hogy ...:81 vagy ugyanez :82 véggel. Belülről pedig ugyanígy csak http://belső_ip:81 vagy :82

Remélem világosabb, de ha nem kérdezz akár privátban is, mert ez valóban itt  :offtopic:

Szia
Olyan érthetően és világosan leírtad, de nekem ez sem akar összejönni  :mad:

ATA IP: 192.168.1.2 DMZ-be rakva- enabled
A routeren a NAT/Virtual Server alatt ez a beállítás van:

You can configure the Broadband Router as a virtual server so that remote users accessing services such as the Web or FTP at your local site via public IP addresses can be automatically redirected to local servers configured with private IP addresses. In other words, depending on the requested service (TCP/UDP port number), the Broadband Router redirects the external service request to the appropriate server (located at another internal IP address).

Ide ezt írtam:
Mapping Ports...Server IP......Enabled
......80............192.168.1.2.......yes
Apply
próbálkoztam a 81-es porttal is , de ugyanaz , csak a router loginja jön elő.

Nem akar menni -hol a bibi  :confused:

#485 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 18:58

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 8:45

1. ...

2. ...

3. ...

4. ...
5. ...
...
6. ...
...
dialplan nincs, dial rule van - itt olvashatsz róla: http://www.voipuser.org/review_34.html

...

Ez nagyon tanulsagos link volt. Koszonom. Gondolm, hogy jol dertelmeztem a dolgot es doboznak van 3 analog telefon kapcsolasi lehetosege ... 10 GW (VoIP account), gondolom, azt jelenti, hogy 10-t lehet beallitani "kifele" telefonolasra es nem az osszes 10 rendelkezik "befele", hivhatosagi tulajdonsaggal ahogy "telyes" erteku GW-nek szoktam nevezni (az a GW melyet lehet hivni is). SPA 3000-ban 1 telyes erteku GW (Line1) es meg 4 db. korlatozott erteku (csak kifele lehet telefonalni veluk, hivni oket nem lehet) GW-ek vannak. Szoval mi a helyzet pontosan e teren Fritz Urnal? Hany telyes erteku GW es hany korlatozott (kifele) GW van neki? Ez meg nem tisztazodott a fejemben. Ha 10 Telyes GW-je van akkor ez klassz dolog es megvennik ... bar ban meg egy buktato a Fritzeknel, sajnos: "... Negatives: does not support G729 or G723 and no support for in-band DTMF ... " Ez igen nagyon nagy baj, foleg a DTMF, bar a G729 hianya is eleg baj foleg ott ahol gyenyge az internet.
A legfontosabb "mozdito" ero nekem a Friczek fele ez az, hogy lehet ott tenyleg 10 db. telyes jogu GW van (mint X-pro/lite-eknel is van). Ha igy van akkor lehet, hogy a codecet hianyat lehetne kibirni, bar mit tegyek azzal a tennyel, hogy DTMF gondom is lesz... A francba! Semmi nem tokeletes mai vilagban!
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#486 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:33

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 19:58

doboznak van 3 analog telefon kapcsolasi lehetosege ...

10 GW (VoIP account), gondolom, azt jelenti, hogy 10-t lehet beallitani "kifele" telefonolasra es nem az osszes 10 rendelkezik "befele",

egy buktato a Fritzeknel, sajnos: "... Negatives: does not support G729 or G723 and no support for in-band DTMF ... "

pontosítok:

- az enyémnek 1 PSTN vonala van befelé, és 2 db telefonkészülék köthető rá. (valóban van olyan ami 3 telefont visz el

- 10 VoIP account befelé is és 10 kifelé is !!! Befelé eldöntheted egyenként, melyik legyen aktív, és azt is, hogy melyik telefonon a 2 közül.

- g729 és g723 feltehető - nem gond, egyenlőre nem próbáltam

- in-band DTMF ? hát jó kérdés, ha megmondod, hogy próbáljam ki, megteszem, tényleg nemtudná??  :think:
(at nem lehet  :D )

#487 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:36

csak úgy megemlítem:

http://www.webcalldi...om/en/index.php

#488 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:47

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 9:12

1. én úgy fogalmaznék, hogy 10db VoIP szolgáltató állítható be. nem tudom mi az a Gateway a sipurákban...
...
2. hát azért, mert Mo-n a felfelé irány általában max. 192kbps és a g711-nek kell bruttó kb. 80kb, tehát 2*80kb két vonal egyszerre telefonál -> nincs több felfelé irányú sávszéled.

1) Igen 10 szolgaltato, de ezekkel lehet kifele es mi a lenyeg kerdese ezeket lehet befele (bejovo) is hivni? Mert Sipura3000-ben van meg 4 GW melyeket nem lehet hivni, csak kifele lehet telefonalni ezekkel.
2) Ezt en ertem, de a kerdesem sokkal butabb jellegu: Minek es hogyon (milyen esetben) hasznaljuk/hasznalhatjuk 2 hivast egy idoben? En csak egy esetet latok: konferenciat. Milyen mas esetben ez jo nekunk? Mikor hasznalunk ezt a simultan G729-s egyaltalan?
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#489 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:53

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 20:36

Megint ugyes voltal ...
Ezek tenyleg nem alsznak: megint ujabb buster, bar ez mar inkabb nem buster hanem tiszta Jajah, bar Jajahnal lehetett, ha jol emlekszem, barhova telefonalni probakent 5 percig.
:respect:  :up:
Szerkeszte: igy van, megneztem, Jajahnal most is lehet 5 pecig akarhova telefonalni regisztracio nelkul is, mobilokra is.
Szerkesztes: itt most mar a penzet anullalodik 90 nap alatt  :down: De azt irjak ha ujra befizetsz mi elott anulalodik akkor a maradek es tovabb megmarad. A baj az, hogy nem tudsz befizetni addig amig nem megy le a meglevo oszeg 5Eu-ra (?) Mas Bustereknel is igy van azt hiszem?
Ez az ujabb kicsit korlatozottabb mint a tobbi Busterek, mert itt nem hasznalhatsz semmit (pl. ATA), csak kizarolag WEB-rol lehet, telefonszamod sem lehet. Masoknal van minden egybe ez az utobbi WEB-es lehetoseg is van. Szoval, nem latom ennek a hasznat egyaltalan, pl. voipdiscountal szembe.

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 05. 25. 20:15 -kor

#490 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:26

jóképűnek tűnik és ingyenes:

http://www.ekiga.org/

a manóba... nincs is windows-ra  :omg: (akkor már értem, miért nézett ki jól...)

Szerkesztette: blackbile 2006. 05. 25. 20:28 -kor

#491 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:30

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 21:26

jóképűnek tűnik és ingyenes:

http://www.ekiga.org/

a manóba... nincs is windows-ra  :omg: (akkor már értem, miért nézett ki jól...)

... akor kiknek valo ez?

#492 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:32

Nem tudom, írta-e már valaki, de már van SMS írási lehetőség is:

Please log in to your account to make use of Voip-Buster SMS service .
At this moment you can only send a text message to country codes starting with +1, +3 and +4. Sending a text-message costs 5Ct. and will be settled via your VoipBuster account.
Also available with Voipcheap.com ; Voipdiscount ; Voipstunt ; Internetcalls ; Poivy ; NetAppel ; Voipcheap.co.uk

Kipróbáltam és valóban működik magyarországi mobilszámra is. 5 Eurocent/SMS

#493 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:36

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 21:30

... akor kiknek valo ez?

linux

Szerkesztette: blackbile 2006. 05. 25. 20:36 -kor

#494 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:36

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 21:32

At this moment you can only send a text message to country codes starting with +1, +3 and +4.

az hogy lehet, hiszen nem 1 3 v. 4 az országhívónk?

vagy a starting azt jelenti 3=36

Szerkesztette: blackbile 2006. 05. 25. 20:37 -kor

#495 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:41

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 20:36

Biztosan jó magyarországra, mert feláldoztam 5 centet és megkaptam a parasztímélt.  :)
Mondjuk nem vagyok egy nagy SMS küldő, de inkább elhasználom erre a feltöltött pénzt, minthogy meghagyjam busteréknek.  ;)

#496 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 02:44

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 21:36

Igen, starting ez azt jelenti e esetben, hogy ezekkel a szmokkal kezdedo area kodok ...

#497 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 03:07

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 20:33

pontosítok:

1) - az enyémnek 1 PSTN vonala van befelé, és 2 db telefonkészülék köthető rá. (valóban van olyan ami 3 telefont visz el

2)- 10 VoIP account befelé is és 10 kifelé is !!! Befelé eldöntheted egyenként, melyik legyen aktív, és azt is, hogy melyik telefonon a 2 közül.

3)- g729 és g723 feltehető - nem gond, egyenlőre nem próbáltam

4)- in-band DTMF ? hát jó kérdés, ha megmondod, hogy próbáljam ki, megteszem, tényleg nemtudná??  :think:
(at nem lehet  :D )

1) Ez vegul lenyegtelen, 1 db. is eleg lenne bar 2 mar telyesen jo

2) Akor ez kb. ugy van megoldva mint az X-pronal. Ez nagyon jo! Ha ez lenne a Sipura3000-nel akkor semmi mas nem is kellene, de nincs, csak 1 befele vonala van sajnos es pont ez hianyzik.

3) Ugy erted mas firmwareval? Vagy kulon lehet betenni file?

4) Itt viszont komoly gondot latok ... mert egyes szolgaltatasok hasznaljak kulonbozo DTMF variaciokat, egyesek pont "inbandot". Sipura3000-en ezt lehet szabadon allitani ... Ha ezt nem tudja az ATA akor gondok lehetnek amikor vmi szolgaltatast akarsz elerni, pl. bankodot telefonon, uzenetrogzitot, Sipura3000-t es sok mas. Vannak szolgaltok (mint busterek pl., VoIP es nem VoIP) melyek kulonbozo DTMF protokolokat tamogatjak es ha az ATA-d pont azt nem tamogatja akkor nem fog mukodni semilyen taovoli eleres. Pont ez a gondom az en www.rocketvoip.com -al: vmi oknal fogva nem megfelelo (legalabb magyar uzenetrogzitomet nem tudok vezerelni) DTMF protokolt hasznalja es ezert kenytelen vagyok vmi mas szolgalto utan nezni (mar irtam errol par nappal ez elott).
Szvesen mondanam hol lehet kiprobalni, de ehez kellene tudni pontosan melyik szolgaltato hasznalja ezt a fajtat "inband"-t ... sajnos nem jot eszembe ... talan stanaphone.com , bar nem vagyok benne biztos ... pedik kar: jo lenne tenyleg kiprobalni. Ha ez is OK lenne akor lehet, hogy en is frczek fele tendalnik ...
Nagyon tetszik ez a 10 szolgaltato  :up:  Pont amirol almodok mindig ...

#498 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 03:13

Idézet: murzuk - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 18:34

Szia
Olyan érthetően és világosan leírtad, de nekem ez sem akar összejönni  :mad:
... .... ...

Orolok neki, hogy van meg vki akinek nem minden jon ossze ... bar en meg nem probaltam (gonjaim vannak egeszsegemmel most), de remelem vamamikor oda jutok, hogy en is megprobalnek beallitani a tavoli hozaferest ATA-imhoz. Ez nagyon fontos dolog mert ha nem vagyok itthon akor is lehet szuksegem valamit megvatoztatnom, akar pl. a szolgaltatot is kicserilni ...
Hoppa! Es mi van akor ha nem csak egy ATA-m van? DMZ-be csak egy cuccot tehetek ki (vagy nem  :confused: ) akor mi van az IP cimekkel ha 2, vagy 3 ATA-m van?
Na, ezt en sem ertek ... :confused:  :think:

#499 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 03:27

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 9:39

Ne felejtsuk el a sipura.com -rol letoltheto 8x oldalas pdf-et.  Ugy reggel harom fele egesz erdekes olvasmany tud lenni.

Igen, nekem is van ez majdem 90 oldal, de vagy tul magas nekem vagy (nem is merem megirni) az aki irta nem egeszseges ... Es nem az angollal van a gondom (lehet az agyommal?) ... Hogy lehet ilyen oszeviszasagot manulanak nevezni!!! Lehet, hogy szakembereknek ez jo, bar ezt is ketlem: beszltem szakemberekkel is, de azok szoktak a krdeseimre kerdesekkel valaszolni: tolem kerdezni  :eek:
Szoval, olvastam legalabb 4x es megigertem magamnak, hogy meg fook olvasni ... de nem hiszem hogy betartom az igeretemet: nem akorom a mradek onbizalmamat elvesziteni ezzel a "manuallal". Mindig jobb gondolni, hogy az aki megirta a hulye, mint rajonni, hogy en vagyok az  :eek:  :omg: :reklamacio:
Egyebken szerintem ez az iras VoIP cegeknek szol, azok viszont raernek ezel foglalkozni ...

#500 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 03:33

Idézet: 007 - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 9:58

A Sipurához nagyon komoly 87 oldalas dokumentáció van, amiben minden megtalálható. Nem holmi csillogó-villogó, marketingdumával teli vacak, hanem minden apró részletre kiterjedő iromány.
Nálam az volt az egyik szempont a Sipura mellett, hogy ellentétben az itthon is kapható PAP2-vel, van hozzá dokumentáció és nem a netről kell összevadászni hozzá az információkat.

Igaz, valóban nem egy szórakoztató olvasmány.  :)

Na, most mar nyugodt vagyok: legalabb tudom, hogy nem az irassal van a gond hanem az agyommal  ;)
Igazad van, ott mindenrol van szo. Csak az a baj, hogy ugy kellett megirni, hogy amator, ne adjon isten esetleg egy buta felhasznalo is megertsen. Ebben is igazad van, hogy ott gyakorlatilag minden van leirva es a gond tenyleg az olvasoval van. Lehet?

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.