Voipbuster II
Elküldve: 2008. 11. 13. 02:24
Hogy van ez akkor? Ugyan azt a nevet foglaltnak jelzi minden programjában, de csak az egyikkel lehet használni? Ha jól látom, törölni sem lehet a felhasználót.
Ami még kicsit aggasztó, hogy 3rd party oldalakon tök más árak és adatok vannak, mint a hivatalos lapokon. Ez a cég havonta változtatja a tarifáit, vagy csak nekem tűnik úgy?
(bocsánat, ha ezekről volt szó, a topicok elejét és végét szemezgettem csak)
Elküldve: 2008. 11. 13. 11:28
Kellene egy kis segítség:
Adott egy Nokia E51 hsdpa modemmel és Net 3G csomaggal.
Most a neophonex-t használom rajta, de a hangeltolódás miatt nem az igazi.
Tudtok olyan betamax klónt, ami SIP-s, és jól használható egy hsdpa modemmel és valamilyen okos symbian progival a telefonon futva és működik a magyar vezetékes ingyenes irány?
Eddig használt sip-s symbian progi a Fring, Nimbuzz.
Mi a vélenyetek a Fring+Skype unlimited call magyarországi irányba?
Valaki használ ilyet symbianos mobilon? Milyen a minősége, megbízhatósága?
Most 24 forintért hívok Pannon és Voda mobil számokat T-mobile előfizuval. Valamelyik klónnal ez csökkenthető lenne?
Köszi Gyuri
Szerkesztette: gyuri 2008. 11. 13. 11:55 -kor
Elküldve: 2008. 11. 13. 13:20
Idézet: szucsati - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 2:24
A Betamax jellegzetesen ilyen; érdemes gyakran nézegetni a tarifákat.
Ne tégy rá egyszerre sok pénzt, akkor nincs kellemetlen meglepetés.
Elküldve: 2008. 11. 20. 21:43
Idézet
Ehhez képest 120 napot kaptam Paypal-os feltöltéssel.
Korábban a voipdiscount-tal kapcsolatban is volt, hogy hibáztak az én javamra. Magyar voip viszonteladón keresztül töltöttem fel és 5 euro helyett 10 ment rá az egyenlegemre.
Valaki tapasztalt már olyat, hogy magyar vodás szám hívásánál nem cseng ki, hanem magyarul bemondja, hogy lemerült a vitamax kártya és lehetőség van feltölteni? Persze a hívás kötségét levonja.
Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 11. 20. 21:44 -kor
Elküldve: 2008. 11. 20. 21:57
Idézet: gyuri - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 11:28
Tudtok olyan betamax klónt, ami SIP-s, és jól használható egy hsdpa modemmel és valamilyen okos symbian progival a telefonon futva és működik a magyar vezetékes ingyenes irány?
Úgy tudom, hogy az E51-nek is van saját SIP támogatása így nem is kell hozzá külön symbian progi, jó a beépített.
Én egy E65-öt használok poivY-vel és jól megy vele. A teló SIP szolgáltatását használom. Igaz wifi-n használom otthon vagy nyilvános hotspotokon, de a hangeltolódás csak minimális, szinte észre sem lehet venni.
Lehet, hogy a 3G okozza a hangeltolódást? Wifi-n próbáltad?
Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 11. 20. 22:00 -kor
Elküldve: 2008. 11. 20. 22:22
Kellene egy kis segítség:
Adott egy Nokia E51 hsdpa modemmel és Net 3G csomaggal.
Mi a vélenyetek a Fring+Skype unlimited call magyarországi irányba?
Valaki használ ilyet symbianos mobilon? Milyen a minősége, megbízhatósága?
Most 24 forintért hívok Pannon és Voda mobil számokat T-mobile előfizuval. Valamelyik klónnal ez csökkenthető lenne?
Köszi Gyuri
Én az E51-emet fring-skype párossal és voipcheap-el használom, segédprogram nem kell, a sip és netphone beállításokat kell elvégezni és megy.
Elküldve: 2008. 12. 07. 10:55
Virtuális recepcióst valaki használ?
(esetleg a pbxes recepciósát ??)
Vagy más netes megfizethető
megoldást ismertek?
Tisztelettel és köszönettel:
Norbert Törőcsik
Elküldve: 2008. 12. 08. 10:13
Idézet: tnn - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 11:55
Virtuális recepcióst valaki használ?
(esetleg a pbxes recepciósát ??)
Vagy más netes megfizethető
megoldást ismertek?
Tisztelettel és köszönettel:
Norbert Törőcsik
Igen. 3CX-nek az ingyenes változata is tudja. Ez windowsos, egyszerűen konfigolható, de nem annyira mint egy asterisk. Alap és közepesen bonyolult feladatokra elég. Ha nem kell hívásrögzítés stb akkor a free verzió elég neked, az 8 hívást enged egyidejűleg.
Közben megoldódott a linksys 3102-vel a számkijelzésem is. PSTN Line fülön két apróságot kellett változtatni csak. Először is a "Display Name"-t üresen kell hagyni, másodszor a "PSTN Answer Delay" értékét kell 2-3mp-re tenni. Ha ennél kevesebb akkor nem tudja dekódolni a hívó számát. Mostmár megy a Nokia 32-es adapterről és sima analóg vezetékes vonalról is a számkijelzés (befelé)
tnn érdeklődött még privátban a 3cx telepítéséről. Nos itt válaszolok inkább. Több gépre tettel fel már minden gond nélkül. XP SP2-3 esetében sosem volt vele gondom. .net 2.0 kell neki, ha ez fenn van maximum tűzfal gond lehet a 6-os verzió esetében. A 7-es verzió már más, mert vagy az IIS-t vagy egy "third party" webszervert telepít. Ezt még nem teszteltem, mert a 6-os megfelelően működött.
Viszont lenne egy problémám a linksys 3102-vel. Elég sokszor fordul elő, hogy becsörgetésnél voip kliensen megjelenik a hívás, majd mintha a hívó letette volna disconnect van. Következő csöngetésnél megint becsörög majd megint disconnect. Elég vacak a vonal minősége (Invitel) Mit próbáljak meg állítgatni, hogy elviselje a zajos vonalat is? Analóg készülékkel nem zavaróan zajos a vonal.
Szintén ugyan ezen ok miatt lehet az is, hogy ha a hívó leteszi a telefont nem szakad meg a vonal. Bekapcsoltam a "busy detect"-et is, de nem segített. Erre ötlet?
Elküldve: 2008. 12. 08. 19:52
Idézet: djsms - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 10:13
Közben megoldódott a linksys 3102-vel a számkijelzésem is. PSTN Line fülön két apróságot kellett változtatni csak. Először is a "Display Name"-t üresen kell hagyni, másodszor a "PSTN Answer Delay" értékét kell 2-3mp-re tenni. Ha ennél kevesebb akkor nem tudja dekódolni a hívó számát. Mostmár megy a Nokia 32-es adapterről és sima analóg vezetékes vonalról is a számkijelzés (befelé)
tnn érdeklődött még privátban a 3cx telepítéséről. Nos itt válaszolok inkább. Több gépre tettel fel már minden gond nélkül. XP SP2-3 esetében sosem volt vele gondom. .net 2.0 kell neki, ha ez fenn van maximum tűzfal gond lehet a 6-os verzió esetében. A 7-es verzió már más, mert vagy az IIS-t vagy egy "third party" webszervert telepít. Ezt még nem teszteltem, mert a 6-os megfelelően működött.
Viszont lenne egy problémám a linksys 3102-vel. Elég sokszor fordul elő, hogy becsörgetésnél voip kliensen megjelenik a hívás, majd mintha a hívó letette volna disconnect van. Következő csöngetésnél megint becsörög majd megint disconnect. Elég vacak a vonal minősége (Invitel) Mit próbáljak meg állítgatni, hogy elviselje a zajos vonalat is? Analóg készülékkel nem zavaróan zajos a vonal.
Szintén ugyan ezen ok miatt lehet az is, hogy ha a hívó leteszi a telefont nem szakad meg a vonal. Bekapcsoltam a "busy detect"-et is, de nem segített. Erre ötlet?
"Elég sokszor fordul elő, hogy becsörgetésnél voip kliensen megjelenik a hívás, majd mintha a hívó letette volna disconnect van. Következő csöngetésnél megint becsörög majd megint disconnect." Én is kűzdöttem ezzel. Ha újra indítod az SPA-t újra jó egy darabig. A port forward volt a bűnös (Két VoIP eszköz volt a router mögött, és az egyik nem dokumentált misztikus portot is használt.) Próbáld meg a Port forward helyett DMZ-be tenni az SPA-t. Nekem segített. A bontást nekem eddig nem sikerült megoldanom.
Elküldve: 2008. 12. 08. 20:00
A 3CX-nél valahogy ki tudod nyerni a hívásrekordokat? Cégen belül tarifáznom kellene. Gondoltam pl. Excel-es feldolgozásra. A free változatnak gondolom nincs tarifázó plugin-ja. Ha távolról (otthonról VPN-en) behívok a 3CX-be, majd onnan ki egy Betamax szolgáltatón keresztül, a kétszeres WAN hopp miatt nem romlik túlságosan a minőség? (sávszél, késleltetés stb.) Mindenhol legalább 128k van felfelé. Válaszodat előre is köszi...
Csaba
Elküldve: 2008. 12. 08. 23:56
Korabban N95-tel kiprobaltam a sajat beepitett SIP kliensevel, turheto volt. Zabalta az aksit. Most egy E51-gyel hasznalom, wifin keresztul ahol van. A hangeltolodas hosszabb beszelgetes alatt megfigyelheto, a zavaras hatareset. 3G-n szerintem eleve halott ugy igy telefonalni, a kesleltetes, a jitter nem teszi lehetove a megbizhato hasznalatot.
En amugy a sajat asteriskemhez regisztraltam be, transzferalgattam hivasokat a vezetekes, az analog es a wifi telefon kozott, igy, hogy minden itt van helyben igy jo a minosege.
Elküldve: 2008. 12. 08. 23:58
A disconnect tone-t kell beallitanod a helyi jellegzetessegeknek megfeleloen. Irtam korabban (talan 1 eve? talan tobb) ide a forumba errol.
Elküldve: 2008. 12. 15. 20:42
sok pénzt spórolt meg nekem, és egélsz egyszerűen nem tudok róla lemondani.
menne a kliens, de amiután tárcsáztam, egyből a mikrofonon kimenő hangot leveszi és nem hallom saját magamat sem, sem engem nem halllanak, amint bontok, abban a pillanatban működik a dumálás.....
Néztem a hangerőszabályzást a klienst, etc, rendszer beállításoknál is. Nincs ütközés, ellenben gyanakszom hogy összefüggésben a dolog a The Kmplayer telepítéssel is, mert ott iszonyú a hangfalra kirakott hangok torzítása , és ez is pár napja van.
Milyen tömörítést használ a VoIPbuster? mp3? mert akkor könnyen abban lehet a bibi.
Elküldve: 2008. 12. 18. 00:23
Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 20:42
g.729
Elküldve: 2009. 01. 22. 07:39
Idézet
Mi a kulonbseg?Szamomra semmi, megis akkor miert valtott?
Elküldve: 2009. 02. 07. 23:10
Adott egy laptop, mely velem együtt az év nagy részében valamelyik schengeni országban tartózkodik, az ország szinte napi szinten változik. Tehát a hívásokat kizárólag külföldről indítanám, 95%-ban itthoni mobilra, a többit itthoni vezetékesre. Az elvárásom normális hangminőség, sms nem érdekel, az én elérhetőségem ezen keresztül nem szempont, pénzfeltöltés Paypal-al.
Érdemes belemerülnöm a dologba, és ha igen, tapasztalatotok alapján melyik szolgáltató felé nézelődjek?
Szerkesztette: vakhangya 2009. 02. 07. 23:20 -kor
Elküldve: 2009. 02. 08. 14:49
Idézet: vakhangya - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 23:10
Adott egy laptop, mely velem együtt az év nagy részében valamelyik schengeni országban tartózkodik, az ország szinte napi szinten változik. Tehát a hívásokat kizárólag külföldről indítanám, 95%-ban itthoni mobilra, a többit itthoni vezetékesre. Az elvárásom normális hangminőség, sms nem érdekel, az én elérhetőségem ezen keresztül nem szempont, pénzfeltöltés Paypal-al.
Érdemes belemerülnöm a dologba, és ha igen, tapasztalatotok alapján melyik szolgáltató felé nézelődjek?
Ha jellemzo, hogy kiket hivsz (csalad, stb) akkor megfontolando egy sajat magadhoz letelepitett gsm gw, amibe olyan sim kartya kell amivel lehetseges nulla, vagy nullahoz kozeli percdijon hivni ezt a korlatos mennyisegu szamot.
Ha nincs ilyen korlatos kor, akkor meg mindig erdemes ugyanezt csinalni, ha jellemzo, hogy melyik mobilszolgaltato ugyfeleit hivod es olyan dijcsomagu simet tenni a kihivoba, amely halozaton belul nagyon kedvezo dijakat ad.
Ha egyik sem, akkor barmelyik betamax, amelyik epp a legolcsobb.
Elküldve: 2009. 02. 08. 17:13
Elküldve: 2009. 02. 09. 10:20
Idézet: vakhangya - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 17:13
Fogalmam sincs mi az a vodafone passport es nem is annyira erdekel. Ha inkabb azt irtad volna le, hogy mennyi a konkret dij aminel olcsobbat keresel, akkor persze kapasbol lehetne mondani, hogy realis-e az igeny. Mindazonaltal az elozo hozzaszolasomban filoztam, hogy beirjam-e: a mobil tarifak csokkentese (es varhato tovabbi csokkentese) ketsegesse teszi, hogy van-e ertelme notebookos megoldast keresned nehany forint megtakaritasert. Mert lassuk be: kenyelmesebb a telefonoddal telefonalni, mint a notebookkal, voipon. Ezt Neked kell eldontened.
Elküldve: 2009. 02. 09. 10:34
Idézet: vakhangya - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 17:13
Mobilra szerintem elég jó "voip" alternatíva az indafon, nem kell külön kliens, ill. flash alapú a software-ük, és 30Ft/perc a magyar mobil hívása, vezetékes meg 7Ft körül. USA-t szoktam még hívni velük, az igen baráti 5Ft/perc áron megy, minőség meg változó, olyan mobiltelefon minőségű a hang, nem szokott gond lenni vele. Fizetés prepaid rendszerű, egyenleget fel lehet tölteni PayPal vagy bankkártya segítségével, ill. emelt díjas sms-el, bár ez utóbbi nem igen éri meg.

Súgó
A téma zárva.