HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek V.

#2241 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 18:15

Értékrendekről vitatkozunk?
Mindenki eldöntheti magának, hogy az eredmény elfogadható-e, vagy sem. Dolfernek nem az. csavarnak az. Nekem nem igazán lenne az. Ennyi.
Digitális zoomról meg mindenkinek megvan a maga véleménye.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2242 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 19:03

Fuji S7000 vagy Konica Minolta Z5 ?
Majdnem egyforma tudásu gépek. Ugyhogy mindegy, hogy mire használnám..  ;)  Melyiket vegyem?
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#2243 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 19. 19:15

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 19:00

Ne már, ottokar, az azért kicsit meredek, nem?

Én csináltam már nem is egy képet ahol megfelelő digitális rásegítéssel a kép jobb lett a széjjelhúzott részletek miatt mint ha kisebbre hagytam volna. Dolgoztál te valaha nagyítógépen? Mert ott a kisfilmes kockát a nagyítás folyamán csak állandóan húzod széjjel és olyan részletek jönnek elő amiket kisebben nem lehet látni. Ez digitálisnál is lehetséges bizonyos határon belül, hátmégha a szoftverje jó is mert szoftverfüggő, és a Pana 20-amnak jó a szoftverje.

#2244 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 19:35

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:03

Fuji S7000 vagy Konica Minolta Z5 ?
Majdnem egyforma tudásu gépek. Ugyhogy mindegy, hogy mire használnám..  ;)  Melyiket vegyem?

Főként az S7000-en vacilálok...  ;)
Bár a Minoltában ott van a képstabilizátor... De nem tudom.... Meg mondjuk a Minolta ujabb
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#2245 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 19. 19:56

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:35

Főként az S7000-en vacilálok...  ;)
Bár a Minoltában ott van a képstabilizátor... De nem tudom.... Meg mondjuk a Minolta ujabb

Az újabb nem biztos hogy többet tud. Nekem van Z3-am és nem adnám oda az 5-ösért. Ugyanis előfordul hogy az újabb verzióból kihagynak vagy megkurtítanak olyan opciót ami az előzőben jó volt. Pld a Z3-ban 15mp a leghosszabb záridő, ezzel már elég szép éjszakai felvételeket lehet csinálni. Erre ezt az időt az 5-ösben és 6-osban lecsökkentették 4mp-re!!! Ezzel mit lehet csinálni, becsinálni!!!

#2246 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 19:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:56

Az újabb nem biztos hogy többet tud. Nekem van Z3-am és nem adnám oda az 5-ösért. Ugyanis előfordul hogy az újabb verzióból kihagynak vagy megkurtítanak olyan opciót ami az előzőben jó volt. Pld a Z3-ban 15mp a leghosszabb záridő, ezzel már elég szép éjszakai felvételeket lehet csinálni. Erre ezt az időt az 5-ösben és 6-osban lecsökkentették 4mp-re!!! Ezzel mit lehet csinálni, becsinálni!!!

Az elhiszem.... Csak én most a Z5-t tudom aránylag ocsoé szerválni  :D
De milyen a stabilizátor ebben a masinában? Használható valamire?  :think:

Szerkesztette: Gordon Freeman 2006. 12. 19. 20:01 -kor

#2247 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 19:15

Én csináltam már nem is egy képet ahol megfelelő digitális rásegítéssel a kép jobb lett a széjjelhúzott részletek miatt mint ha kisebbre hagytam volna. Dolgoztál te valaha nagyítógépen? Mert ott a kisfilmes kockát a nagyítás folyamán csak állandóan húzod széjjel és olyan részletek jönnek elő amiket kisebben nem lehet látni. Ez digitálisnál is lehetséges bizonyos határon belül, hátmégha a szoftverje jó is mert szoftverfüggő, és a Pana 20-amnak jó a szoftverje.

Filmnél a negatív részleteit szabad szemmel nem látod, ezért van, ha széthúzod, akkor több dolgot látsz. Nem?
Digitálisnál nem ez van. Ott a rendszer a szomszédos pixelekből kitalálja, mi lehet esetleg az új pixel helyén.

#2248 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:19

"Digitális zoomról meg mindenkinek megvan a maga véleménye"

Melyik gép digitális zoomjáról? Mert beon ez erősen szoftverfüggő. Ha zongorázni tudnám a köztük levő különbséget Liszt Ferencnek hívnának!
Mondok egy példát Megcsinálom a holdat optikával a számítógépen nagyítok rajta, majd a fényképezőgépen megcsinálom ugyanazt a nagyságot optika+ digit zoommal, az utóbbi láthatóan jobb lesz. Mi a különbség a kettő között? A két szoftver különbsége.

#2249 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:23

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 21:19

Melyik gép digitális zoomjáról? Mert beon ez erősen szoftverfüggő. Ha zongorázni tudnám a köztük levő különbséget Liszt Ferencnek hívnának!
Mondok egy példát Megcsinálom a holdat optikával a számítógépen nagyítok rajta, majd a fényképezőgépen megcsinálom ugyanazt a nagyságot optika+ digit zoommal, az utóbbi láthatóan jobb lesz. Mi a különbség a kettő között? A két szoftver különbsége.

vannak a Minoltával készitett képeid?
Főleg a a makro, és a 12x zoom-os képek érdekelnek...
Ha van ilyen, kérlek küldj egy párat nekem:  kovsebi@freemail.hu
Mert nem nagyon találok tesztképeket
Köszi szépen előre is  ;)

Szerkesztette: Gordon Freeman 2006. 12. 19. 20:25 -kor

#2250 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:25

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:59

Az elhiszem.... Csak én most a Z5-t tudom aránylag ocsoé szerválni  :D
De milyen a stabilizátor ebben a masinában? Használható valamire?  :think:

Semelyik stabilizátor csodát nem művel mérsékli a gép elmozdulásából eredő életlenséget, de csak egy határon belül.

#2251 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:41

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:19

Igazából egyik sem érdekel különösebben. Bőven elég, hogy a színeket interpolálja a gép, új pixelek nekem interpolálással nem kellenek.

#2252 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:43

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:19

Megcsinálom a holdat optikával a számítógépen nagyítok rajta, majd a fényképezőgépen megcsinálom ugyanazt a nagyságot optika+ digit zoommal, az utóbbi láthatóan jobb lesz.

Ja, csak számítógépre van millió program, amivel még jobb lesz. ;) Egy asztali gépbe bátrabban bele mernek tenni harapós algoritmusokat (pl. a fraktálos módszert, lásd http://www.digiretus...hp?SORSZAM=131 ), mint egy limitált képességű fényképezőgép-kompjúterbe.

#2253 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 19:15

1. Megfelelő digitális rásegítéssel valamilyen szempontok szerint jobb képet kaptál. Rendben, sőt, még azt is elhiszem, hogy fényképezőgépben segítettél rá. Részletgazdagabb lett?
2. A negatívot és a nagyítógépet, ahogy már elhangzott, ne keverjük bele, semmi köze a digitális nagyítással elérhető állítólagos plusz részletekhez.
3. Digitálisnál a nagyítás nem hoz elő új valós részleteket. Nem csak fényképezőgépen nem, számítógépen sem. Ha nincs információ, nincs információ.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2254 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 19. 21:18

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 21:58

1. Megfelelő digitális rásegítéssel valamilyen szempontok szerint jobb képet kaptál. Rendben, sőt, még azt is elhiszem, hogy fényképezőgépben segítettél rá. Részletgazdagabb lett?
2. A negatívot és a nagyítógépet, ahogy már elhangzott, ne keverjük bele, semmi köze a digitális nagyítással elérhető állítólagos plusz részletekhez.
3. Digitálisnál a nagyítás nem hoz elő új valós részleteket. Nem csak fényképezőgépen nem, számítógépen sem. Ha nincs információ, nincs információ.

Nem értetted meg. A holdat ha digitális rásegítéssel nagyobban veszem fel akkor ott a részletek nagyobbak ( jobban láthatók) lesznek. A gépben a lencse képét nagyítom, nem egy JPEG-et.

Szerkesztette: ottokar 2006. 12. 19. 21:24 -kor

#2255 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 21:36

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 21:18

Nem értetted meg. A holdat ha digitális rásegítéssel nagyobban veszem fel akkor ott a részletek nagyobbak ( jobban láthatók) lesznek.

Vessük ezt össze az eredeti állításoddal:

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 17:52

Ha a digitális zoom segít a képet részletesebbé tenni, márpedig sokszor segít akkor miért ne használjuk, elvégre digitális gépről van szó.

Ugye nem szükséges belemenni, hogy a "képet részletesebbé tenni" és a "részletek nagyobbak" mennyire nem ugyanazt jelentik?

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 21:18

A gépben a lencse képét nagyítom, nem egy JPEG-et.

Hm?  :confused:  A digitális zoom nem a lencse képét nagyítja, hanem a szenzorról jövő adaton dolgozik (nem véletlenül nevezik digitális zoomnak), úgyhogy lényegében ugyanott vagy, mintha a JPEG-et nagyítanád.

#2256 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 22:45

szerintem itt mindenki tisztában van vele, mi a digitális és az optikai zúm közti különbség, el se kezdjétek egymásnak magyarázni :D

#2257 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 23:13

ja. sőt azt is tudjuk, hogy a digitzúúúm még a jépeg tömörítés előtt nagyít, de akkor sem tesz új részleteket a képbe. meg akkor sem, ha úgy tűnik.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2258 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 04:45

A fene gondoltam volna tegnap, fáradtan, hogy ebből is ekkora balhé kerekedik... Megjegyzem, részemről most sem kipihentebb a helyzet... Na mind1, ez most lényegtelen. De!
Nem ismerhetem mindenki igényét. Nem is akarom. Ha már szókiforgatósdit játszunk, akkor én egyébként azt mondottam volt, hogy Én tuti elhánynám magam [klasszikusokat, csak szó szerint :)].
Az, hogy ki mit bir, mindenki döntse el maga. 
Az szerintem minimális igény egy képpel szemben, hogy ahogy ne kelljen hunyorogni, mint mikor egy impresszionista festményben gyönyörködünk [akkor is Dalí a király].
Biztos nagyon jó gép az a Sony. Legyen. De digitális zoomot, mint előnyt kiemelni...
Igen, ottokar, digitális géppel dolgozunk. Attól még nem kell megbolondulni... Van rajta ilyen funkció. Automata is van rajta, semmi dolgod, csak koppanásig húzni a zoom-kart és már láthóvá is válnak az a részletek a képedben, amiket eddig álmodni sem mertél. Itt már átcsaphatunk a kubizmus oly érdekes világába.
Valóban részlettel "gazdagítja" a képed. Más sem lesz azon, csak részlet. 4pixel és a belőlük feketemágiával  interpolált további  4^123-on teljesen fiktiv "részlet". Az interpolálást, mint müveletet, gondolom nem kell bemutatnom...
Egyébként, nem egy 1D-valami minőség a minimum igényem, szó nincs erről...
De számomra teljesen érthetetlen, hogy lehet a digitális zoom-ot jónak nevezni.
És itt most nem rossz indaltról, meg ilyen hülyeségről van szó. Pusztán arról, hogy ha az én gépem legyen az a akármi is, ilyen képet produkálna, én elhánynám magam.........
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2259 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 09:03

Üdv!

:)
Én meg csak arra voltam kíváncsi hogyhogy nem remegett be ilyen távolságról. Lassan megértem a képstab működését.. csak bizonyos méretű elmozdulást tud korrigálni, ez összefüggésben van a zársebességgel ami pedig a fény mennyiséggel. Tehát félhomályban nem ér semit, állvány kell.
:)

#2260 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 09:19

Idézet: csavar - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 9:03

hogyhogy nem remegett be ilyen távolságról. Lassan megértem a képstab működését.. csak bizonyos méretű elmozdulást tud korrigálni, ez összefüggésben van a zársebességgel ami pedig a fény mennyiséggel. Tehát félhomályban nem ér semit, állvány kell

valamennyit ér ott is, de arra is gondolni kell, h hiába tartod meg szépen kézből mondjuk az 1/10-et, ha az alatt a célpont mozdul el

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.