HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1781 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 31. 13:57

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 14:46

Client Lease time mondjuk lehetne 9999 vagy amennyit enged.
Azt már meg se merem említeni, hogy van 2.0.0.2-es firmware a routeredhez a honlapjukon, de ahogy nézem, nem ilyeneket javítottak, tehát ne kínlódj vele.

A 0 az 1 napot jelent, és ez az alapértelmezett beállítás, azért nem bántottam, de megnövelem, ok.

Ok, de azért majd csinálok egy frissítést, ártani csak nem árt.

Köszönöm a tippeket/segítséget! :respect:

Szerk.: Á úgysincs kedvem tanulni, leszimulálom a holnap reggelt. :Đ

Szerkesztette: Ndrew 2009. 03. 31. 14:15 -kor

#1782 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 14:36

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 14:57

Ok, de azért majd csinálok egy frissítést, ártani csak nem árt.

Azért mondom, hogy ne vacakolj vele, mert hátha elromlik teljesen a router  :p
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1783 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 15:34

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 14:57

Szerk.: Á úgysincs kedvem tanulni, leszimulálom a holnap reggelt. :Đ

Minden tökéletesen működik.
Kikapcsoltam a gépet, kihúztam a routert, kihúztam az adaptert is, újraindítottam a gépet, bedugtam a routert.
A beállítások tökéletesek, nem változtak. Vezetéken minden ok.
Bedugom a wifi adaptert is.
Csatlakozott a vezeték nélküli hálózathoz szintén, de azt írja, hogy nem azonosított, korlátozott kapcsolat. Hmm.
Beállítások még mindig ugyanazok.
Kihúzom az usb-ből.
Visszadugom.
És most írodott felül a permit lista. Ismét csak a sima hálókártyám szerepel benne.
Átírom a wifi adapterem mac címére, elmentem.
Várok.
Csatlakozik automatikusan újra a wifi adapter, szintén korlátozott hálózat. (Reggel ezen segített az újraindítás.)
Ahhoz most nincs kedvem, úgyhogy kihúzom a routert és az adaptert is. Visszadugom őket.
Várok.
Vezetéken minden ok, mac lista ok.
Wlan nem jó még mindig (korlátozott kapcsolat).
Tanácstalan vagyok, átírom a leased time-ot 9999-re.
Kapcsolatot bontom, újra csatlakozik. Változatlanul nem jó.
Routert kihúzom, utp-t is kihúzom belőle, várok, visszadugom (utp-t nem).
Nincs hálózat, de csatlakozik a wifihez, hát nem ok.
Visszadugom az utp-t, hogy megnézzem a beállításokat. Nem változtak.
Kihúzom a wifi adaptert, visszadugom.
Várok, semmi. Nem csatlakozik, nem is csoda hisz a mac címe megint eltűnt a listából. (Ebből levonható a tanulság, hogy akkor tünik el a wifi adapter mac címe a router engedélyezett mac címek listájából, amikor bedugom az usb-be. Számomra ez teljesen mellőz mindenféle logikát.
Az előbb átírtam, az nem jött be, most kikapcsolom a mac szűrést. El is mentem persze. :)
Csatlakozik, és szintén korlátozott helyi hálózat csupán.
Mac szűrés még mindig kikapcsolva.
Kihúzom a wifi adaptert, visszadugom.
Várok, nem sikerül csatlakozni, ismét nem csodálkozom, hiszen visszakapcsolódott a mac szűrés és megint belekerült a kurv@ hálókártyám mac címe. :omg:
Azon agyalok, hogyan okozhatnám a legnagyobb lelki kárt az adapterembek, lehiggadok.
Kikapcsolom a mac szűrést.
Kihúzom a routert, hogy biztos legyek benne, hogy elmentette a beállításokat, egyébként anélkül is biztos vagyok benne.
Újraindul. Még mindig ki van kapcsolva a mac szűrés, fantasztikus.
Wlan is csatlakozik ismét, szintén korlátozott, hozzáférés: csak helyi. Szűrés még minidg kikapcsolva.
Kihúzom az adaptert, mac szűrés még mindig nincs. Visszadugom és ismét nem csatlakozik, de mégis, (Nem erre számítottam, most nem állítódott el a mac szűrés, még mindig ki van kapcsolva.), persze szintén nem azonosított korlátozott, csak helyi kapcsolat, tehát nem jó, de legalább a mac szűrést nem cseszte el.
Kihúzom megint, bedugom.
Mac szűrés megint nem állítódik el. Helyzet változatlan.
Nincs jobb ötletem, újraindítom a gépet.

#1784 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 15:35

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 15:36

Azért mondom, hogy ne vacakolj vele, mert hátha elromlik teljesen a router  :p

Még mindig jobban jár, mintha a kezemmel verem szét. :D
Szerk.: Egyébként v2.0.0.1 van rajta alapból.

Szerkesztette: Ndrew 2009. 03. 31. 15:49 -kor

#1785 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 16:03

én frissítenék fw-t meg nyomnék egy factory default-ot
utána csak a net kapcsolatot + wifi alap dolgokat + mac szűrést állítanék be, semmi egyebet  (pl dhcp 2 gép)  -  próbáld ki

#1786 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 17:24

folytatás...

Na újraindult a gép, router végig kapott áramot, az usb 2.0 pár másodpercig nem kap, tehát elvileg az adapter kihúzodott annyi időre.
Nade nem változott semmi, kezdek aggódni, mert eddig azért legalább valahogy sikerült összehozni a wifit.
Adapter kihúz, bedug.
Várok.
Még mindig csak helyi kapcsolat, miután kapcsolódik.
Legalább már nem állítgatja a mac szűrést, ami még mindig ki van kapcsolva.
Mit állítsak? A csak n-es wifit átállítom Mixed-re. Jé, működik. Sebességet lecsekkolom, 270 Mbps. Akkor mégis csak tudott n-es wifin csatlakozni. Visszaállítom a mixed-et, n only-ra.
Kapcsolatot bontom, manuálisan újra. És jó. Nemértem.
Csesszük el újra, kihúzom, bedugom. Várok. Sz@r. :D Nem azonosított, csak helyi.
Akkor újra mixed-re. És jó, ami jó, de érdekes, mert reggel ezt nem állítottam és mégiscsak jó lett valahogy akkor. Tegyük fel, hogy csak n-es módban nem üzembiztos. Tudok élni a mixed móddal is.
Idézzük elő újra a mac lista manipulálását. :D
Beállítom újra. Bontás, csatlakozás. Működik.
Csesszük el. Kihúz, bedug. Jó. Úgylátszik ide is az n only kavart be?
Kapcsoljuk be az n onlyt-t.
Jó.
Csesszük el. Kihúz, bedug.
A kapcsolat megint nem okés, de a mac szűrést nem rontotta el. Illetve hoppá, ilyet még nem csinált, első helyre beírta a hálókártyám címét, de nem írta át a wifi adapterét, hanem azt átrakta a kettes helyre. Érdekes.
Terv: Akkor újra, kiírtom a hálókártyám címét onnét, kihúzom az utp-t, akkor csatlakozok wifivel, és akkor írja felül a mac címével, ha tudja. :D Kicseszek én vele.
Kiírtom a hálókártyám címét, de váratlanul a router elájul, nincs kapcsolat. Router ki/be. És minden jó, még a wifi is, pedig n-only-n van még mindig. Hoppá. Mac szűrés jó. Utp-ki. Wifi ki-be. Na most találja ki a hálókártyám mac címét! Kis köcsög! :D
Wifi nem jó, csak helyi. De csatlakozott, tehát elvileg nem írodott felül a mac szűrés. Csupán az n-only hiba. Kihúzom az adaptert, utp-be. Meglepő módon a mac lista jó, nem tudta kitalálni magától. Adapter be. Most sem írta felül. Adapter ki-be. Most állítodott a szűrés, de ismét megmaradt az adapter címe is benne. Persze a wifi nem jó még mindig az n-only miatt.
Viszont arra kezdek gyanakodni, hogy egyszerűen az előző beálítást hozza vissza. És nem csak simán beírja az hálókártya mac címét és tolja arrébb a másikat. Akkor most nem bántom a szűrést. Adapter ki-be. Nem változott a szűrés beállítása, viszont ezzel még nem cáfoltam meg az előbbi állításom, mert lehet, hogy csak az előző beállítást tárolja és nem egészen az őskorig az összeset. Beírok egy harmadik mac címet és újra. Adapter ki-be. Cáfolva, mert most csak a hálókártyám címe maradt benne, persze így a wifi most egyáltalán nem tudott csatlakozni.
Akkor ezt a részt befejezettnek tekintem, habár nem teljesen világos mi is történik. Korlátozott wifi, persze mostmár ez nem meglepő. Vissza Mixed-re.
És minden ok.

Konklúzió: N-only módban valami nem teljesen okés, ugyanis többnyire nem sikerül megfelelően csatlakozni hozzá, csupán néha-néha. Ma konkrétan kétszer. Ami érdekessé teszi, hogy ez függ az adapter ki-be dugásából. Ugyanis, amikor ment a kapcsolat a router n-only módjában, akkor ha lecsatlakoztam és vissza, akkor az ment, akárhányszor. Viszont, ha ki-be húztam/dugtam, akkor már nem működött többnyire.
Mixed módban tökéletes.
Az adapter ki-be húzása/dugása ezen kívül hatással van a mac szűrés állítására is. Méghozzá elsőre eléggé nemdeterminisztikus módon. Hiszen vagy szépen hozzáadja a hálókártyám mac címét is a listához, vagy teljesen felülírja vele a többit. Sőt néhány esetben a kikapcsolt mac szűrést is visszakapcsolja és beleírja a hálókártyám mac címét az engedélyezettek közé.
Amiben akár logika is lehetne, mivel még menteni a menthetőt még engedélyezi a dhcp táblában található éppen aktív mac címeket. Habár nem kéne mindet, meghát minek is, biztonsági okokból sem.
Mixed módban sem tökéletes, úgy látom, megint beírta a hálókártyám mac ímét, de maradt a wifi adapteré is. Akkor más a helyzet, a hálókártyát valamiért ilyenkor mindig beírja, viszont a többi is marad. Tehát jó eséllyel nem a hálókártyám mac címe írja felül a másikat, hiszen az mindenképpen belekerül, hanem az adapterét törli ki valamiért. Ez már logikus is lehet, csinál valami csúnyát az adapter és ezért szépen kitíltódik (Most érkezett: De ezt is cáfolom, mert a fake címeket is kitörli). Ezesetben viszont a router úgy tűnik nem hibás. Csak azt nem értem miért kerül bele a listába a hálókártya mac címe. De én nem értek a hálózatokhoz, úgyhogy elfogadom, hogy ennek van logikus oka, habár kétlem. De ha hiba is, nem túl nagy.
A hiba oka lehet az n-only mód, a wifi adapter, vagy nem tudom.
Stornó a mixed mód védelme, ugyanis most mixed módban is felülírta a listát úgy, hogy csak egy maradt. Mindezt akkor, amikor beírtam mellé néhány fake címet is.

Új konklúzió:
N-only módban nem működik tökéletesen együtt a két eszköz, csak nagyon ritkán.
Mixed módban jól működik.
A mac szűrés meg egy rakás szemét, megjósolhatatlanul változik. És elég érdekes, hogy ezt az adapter ki-be húzása/dugása okozza.
Mindenesetre gyanús ezekután, hogy a mac szűrés hibái és a n-only mód hibái összefüggnek.

Mindenesetre a Linksys jön nekem eggyel! Ugyanis, kipróbáltam minden eshetőséget. Az n-only hibát, rá lehet fogni az adapterre, akár még a szoftverkörnyezetre, lehet a windows, elront valamit az n-wifi-vel, de mentségemre legyen mondva, hogy a linksys szofverével (Persze azt írta, hogy run the cd first, de az meg is volt, viszont nem ért semmit, gagyi volt.) csak lassan csatlakozott (b), nem ment a 300 Mbit. És nem azért vettem ilyen routert meg adaptert, hogy ne az n-et használjam, még akkor sem, ha egyáltalán nincs rá szükségem.  Végül a router mégis hibás, mert a mac szűrés elrontodik, még akkor is, ha ez is összefüggésben van az adapter, szoftver esetleges hibájával.

Tök jó, hogy órák kemény munkájával csak néhány feltételezésig jutottam, de azért kizártam ezt-azt.

Aki ezt végigolvasta és fel is fogta, annak jövök egy sörrel. A Cisco meg nekem egy gyakornoki állással és akkor el van felejtve ez a kis szenvedés. Pedig direkt azért vettem ezt, mert azt mondták ez az etalon. Milyen lehet a többi? :think:  :Đ

Köszönöm a segítséget mindenkinek. További szép napot!

#1787 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 17:31

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 17:03

én frissítenék fw-t meg nyomnék egy factory default-ot
utána csak a net kapcsolatot + wifi alap dolgokat + mac szűrést állítanék be, semmi egyebet  (pl dhcp 2 gép)  -  próbáld ki

Ok, kösz, ki fogom próbálni, de mára elég volt. Jövőhétre lesz teljesen új környezet (sw/hw) is, másik n-es wifi kártya is, és akkor szépen megcsinálom a frissítést is és lehet próbálkozni a mostanitól teljesen független eszközökkel. Meg akkor mindent előről beállítok, ok.

Köszönöm!

Szerk.: Mindenesetre most örülök, hogy Mixed módban működik, és a mac szűrést is csak az adapter áramtalanítása után kell visszaállítani.

Szerkesztette: Ndrew 2009. 03. 31. 17:36 -kor

#1788 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 15:13

A ComView for Wifi -hez hasonló progit keresek ami támogatja a broadcom wifi adaptereket is!
:confused:

#1789 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 20:16

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 17:24

folytatás...

Na újraindult a gép, router végig kapott áramot, az usb 2.0 pár másodpercig nem kap, tehát elvileg az adapter kihúzodott annyi időre.
Nade nem változott semmi, kezdek aggódni, mert eddig azért legalább valahogy sikerült összehozni a wifit.
Adapter kihúz, bedug.
Várok.
Még mindig csak helyi kapcsolat, miután kapcsolódik.
Legalább már nem állítgatja a mac szűrést, ami még mindig ki van kapcsolva.
Mit állítsak? A csak n-es wifit átállítom Mixed-re. Jé, működik. Sebességet lecsekkolom, 270 Mbps. Akkor mégis csak tudott n-es wifin csatlakozni. Visszaállítom a mixed-et, n only-ra.
Kapcsolatot bontom, manuálisan újra. És jó. Nemértem.
Csesszük el újra, kihúzom, bedugom. Várok. Sz@r. :D Nem azonosított, csak helyi.
Akkor újra mixed-re. És jó, ami jó, de érdekes, mert reggel ezt nem állítottam és mégiscsak jó lett valahogy akkor. Tegyük fel, hogy csak n-es módban nem üzembiztos. Tudok élni a mixed móddal is.
Idézzük elő újra a mac lista manipulálását. :D
Beállítom újra. Bontás, csatlakozás. Működik.
Csesszük el. Kihúz, bedug. Jó. Úgylátszik ide is az n only kavart be?
Kapcsoljuk be az n onlyt-t.
Jó.
Csesszük el. Kihúz, bedug.
A kapcsolat megint nem okés, de a mac szűrést nem rontotta el. Illetve hoppá, ilyet még nem csinált, első helyre beírta a hálókártyám címét, de nem írta át a wifi adapterét, hanem azt átrakta a kettes helyre. Érdekes.
Terv: Akkor újra, kiírtom a hálókártyám címét onnét, kihúzom az utp-t, akkor csatlakozok wifivel, és akkor írja felül a mac címével, ha tudja. :D Kicseszek én vele.
Kiírtom a hálókártyám címét, de váratlanul a router elájul, nincs kapcsolat. Router ki/be. És minden jó, még a wifi is, pedig n-only-n van még mindig. Hoppá. Mac szűrés jó. Utp-ki. Wifi ki-be. Na most találja ki a hálókártyám mac címét! Kis köcsög! :D
Wifi nem jó, csak helyi. De csatlakozott, tehát elvileg nem írodott felül a mac szűrés. Csupán az n-only hiba. Kihúzom az adaptert, utp-be. Meglepő módon a mac lista jó, nem tudta kitalálni magától. Adapter be. Most sem írta felül. Adapter ki-be. Most állítodott a szűrés, de ismét megmaradt az adapter címe is benne. Persze a wifi nem jó még mindig az n-only miatt.
Viszont arra kezdek gyanakodni, hogy egyszerűen az előző beálítást hozza vissza. És nem csak simán beírja az hálókártya mac címét és tolja arrébb a másikat. Akkor most nem bántom a szűrést. Adapter ki-be. Nem változott a szűrés beállítása, viszont ezzel még nem cáfoltam meg az előbbi állításom, mert lehet, hogy csak az előző beállítást tárolja és nem egészen az őskorig az összeset. Beírok egy harmadik mac címet és újra. Adapter ki-be. Cáfolva, mert most csak a hálókártyám címe maradt benne, persze így a wifi most egyáltalán nem tudott csatlakozni.
Akkor ezt a részt befejezettnek tekintem, habár nem teljesen világos mi is történik. Korlátozott wifi, persze mostmár ez nem meglepő. Vissza Mixed-re.
És minden ok.

Konklúzió: N-only módban valami nem teljesen okés, ugyanis többnyire nem sikerül megfelelően csatlakozni hozzá, csupán néha-néha. Ma konkrétan kétszer. Ami érdekessé teszi, hogy ez függ az adapter ki-be dugásából. Ugyanis, amikor ment a kapcsolat a router n-only módjában, akkor ha lecsatlakoztam és vissza, akkor az ment, akárhányszor. Viszont, ha ki-be húztam/dugtam, akkor már nem működött többnyire.
Mixed módban tökéletes.
Az adapter ki-be húzása/dugása ezen kívül hatással van a mac szűrés állítására is. Méghozzá elsőre eléggé nemdeterminisztikus módon. Hiszen vagy szépen hozzáadja a hálókártyám mac címét is a listához, vagy teljesen felülírja vele a többit. Sőt néhány esetben a kikapcsolt mac szűrést is visszakapcsolja és beleírja a hálókártyám mac címét az engedélyezettek közé.
Amiben akár logika is lehetne, mivel még menteni a menthetőt még engedélyezi a dhcp táblában található éppen aktív mac címeket. Habár nem kéne mindet, meghát minek is, biztonsági okokból sem.
Mixed módban sem tökéletes, úgy látom, megint beírta a hálókártyám mac ímét, de maradt a wifi adapteré is. Akkor más a helyzet, a hálókártyát valamiért ilyenkor mindig beírja, viszont a többi is marad. Tehát jó eséllyel nem a hálókártyám mac címe írja felül a másikat, hiszen az mindenképpen belekerül, hanem az adapterét törli ki valamiért. Ez már logikus is lehet, csinál valami csúnyát az adapter és ezért szépen kitíltódik (Most érkezett: De ezt is cáfolom, mert a fake címeket is kitörli). Ezesetben viszont a router úgy tűnik nem hibás. Csak azt nem értem miért kerül bele a listába a hálókártya mac címe. De én nem értek a hálózatokhoz, úgyhogy elfogadom, hogy ennek van logikus oka, habár kétlem. De ha hiba is, nem túl nagy.
A hiba oka lehet az n-only mód, a wifi adapter, vagy nem tudom.
Stornó a mixed mód védelme, ugyanis most mixed módban is felülírta a listát úgy, hogy csak egy maradt. Mindezt akkor, amikor beírtam mellé néhány fake címet is.

Új konklúzió:
N-only módban nem működik tökéletesen együtt a két eszköz, csak nagyon ritkán.
Mixed módban jól működik.
A mac szűrés meg egy rakás szemét, megjósolhatatlanul változik. És elég érdekes, hogy ezt az adapter ki-be húzása/dugása okozza.
Mindenesetre gyanús ezekután, hogy a mac szűrés hibái és a n-only mód hibái összefüggnek.

Mindenesetre a Linksys jön nekem eggyel! Ugyanis, kipróbáltam minden eshetőséget. Az n-only hibát, rá lehet fogni az adapterre, akár még a szoftverkörnyezetre, lehet a windows, elront valamit az n-wifi-vel, de mentségemre legyen mondva, hogy a linksys szofverével (Persze azt írta, hogy run the cd first, de az meg is volt, viszont nem ért semmit, gagyi volt.) csak lassan csatlakozott (b), nem ment a 300 Mbit. És nem azért vettem ilyen routert meg adaptert, hogy ne az n-et használjam, még akkor sem, ha egyáltalán nincs rá szükségem.  Végül a router mégis hibás, mert a mac szűrés elrontodik, még akkor is, ha ez is összefüggésben van az adapter, szoftver esetleges hibájával.

Tök jó, hogy órák kemény munkájával csak néhány feltételezésig jutottam, de azért kizártam ezt-azt.

Aki ezt végigolvasta és fel is fogta, annak jövök egy sörrel. A Cisco meg nekem egy gyakornoki állással és akkor el van felejtve ez a kis szenvedés. Pedig direkt azért vettem ezt, mert azt mondták ez az etalon. Milyen lehet a többi? :think:  :Đ

Köszönöm a segítséget mindenkinek. További szép napot!

Ez az etalon dolog kicsit erős volt.....

#1790 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 17:21

Biztonsági kamerákhoz kéne vennem valami Ap-t, 5ghz-esben gondolkodom, de nem tudok dönteni.
Van egyszer a EapStation 802.11a kültéri AP/Kliens nagyon jó áron 18dBi panel antennával táppal, van a EnGenius (Senao) EOC-5610  meg a NanoStation5

Talán a legelső a legszimpatikusabb, de soha nem használtam még ezeket a márkákat, úgyhogy bármilyen egyéb tanácsot is szívesen fogadok.

#1791 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 17:38

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 17:21

Biztonsági kamerákhoz kéne vennem valami Ap-t, 5ghz-esben gondolkodom, de nem tudok dönteni.
Van egyszer a EapStation 802.11a kültéri AP/Kliens nagyon jó áron 18dBi panel antennával táppal, van a EnGenius (Senao) EOC-5610  meg a NanoStation5

Talán a legelső a legszimpatikusabb, de soha nem használtam még ezeket a márkákat, úgyhogy bármilyen egyéb tanácsot is szívesen fogadok.

Ezek a legegyszerűbbek, de van számos más megoldás is, pl. mikrotik. A kérdés az, hogy mennyire biztonsági a kamera, ha a linkje bármikor leültethető (a kommersz eszközök esetén...).

#1792 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 18:31

Nem állambiztonság, meg egyébként is ki a fene keresne rá, igazából melléképületet, udvart figyel, nem túl izgalmas terület....  ;)
Ennél drágább megoldás nem nagyon kell, senki nem fogja feltörni... :Đ
Nem az a betörő réteg van rá specializálódva aki egyáltalán tudná mi az az ip cím...

#1793 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 18:50

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 18:31

Nem állambiztonság, meg egyébként is ki a fene keresne rá, igazából melléképületet, udvart figyel, nem túl izgalmas terület....  ;)
Ennél drágább megoldás nem nagyon kell, senki nem fogja feltörni... :Đ
Nem az a betörő réteg van rá specializálódva aki egyáltalán tudná mi az az ip cím...

Bármelyik UBI vagy Engenius OK....

#1794 Felhasználó inaktív   peti1989 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 05. 11:06

Sziasztok nekem egykis segitség kellene!
Van egy Netgear VGR614 v7 routerem és UPC modemes internet és ezek össze vannak kötve de a gépek se wlanon se szimpla LANon nem komonikálnak a routerrel. (nincs internet a gépeken) elméletileg MAC cím hiba mert a routerem más címet küld el mint ami.
Próbáltam belépni a routerbe de nem engedbe.
Hogyan lehet a beálításait törölni?
Előre is köszi!!

Peti voltam

#1795 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 06. 01:29

Idézet: peti1989 - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 12:06

Próbáltam belépni a routerbe de nem engedbe.
Hogyan lehet a beálításait törölni?

Van rajt reset gomb.
Make love not Wor.

#1796 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 17:30

Na haladok tovább az építgetéssel, a kültéri Ap-hoz el kell menni a jelle, sajnos ezt csak úgy tudom megoldani, hogy van beltéren egy wlan router arról elmegyek egy wlan AP-ig ahonnan utp-n megy az oszlopra jel meg a táp.
A kérdésem az lenne, hogy a router az adott, de egy kicsit kevés a jel a födém miatt érdemes tenni rá egy 5dbi-s antennát a gyári helyett?
AP-nek meg egy TP-Link TL-WA501G-etg az ha jól tudom elég erős.

#1797 Felhasználó inaktív   bartatamas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 19:49

Sziasztok!

Linksys routeremet szeretném az előszobám falára felszerelni de azt nem szeretném hogy a táp kábel az adapterrel látszódjon. Az előszobám falán van egy kapcsolódoboz és ott van az UTP csatlakozó és elvileg áram is van ott közvetlenül mellette. Azt találtam ki, hogy a router-t felfúrnám a kapcsolódobozra és akkor a kábelek csak annyira látszódnának hogy a routerből bemennek a dobozba.

A problémám viszont az hogy az adaptert hogyan kössem rá a hálózatra. Azt gondoltam az lenne az ideális ha szét tudnám szedni és a dugvillájáról le tudnám kötni a vezetéket és azt rákötni a hálózatra, de nem tudom szétszedni az adaptert. Igy nem tudom bekötni.

Van ötletetek?
Köszi

#1798 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 09:40

VALAMI ILYESMI
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1799 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 11:27

Idézet: bartatamas - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 19:49

Van ötletetek? Köszi

Ha befér a dobozba egy lengőaljzat, akkor avval, ha nem, akkor sorkapoccsal oldanám meg.

#1800 Felhasználó inaktív   bartatamas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 19:27

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 11:27

Ha befér a dobozba egy lengőaljzat, akkor avval, ha nem, akkor sorkapoccsal oldanám meg.

Köszönöm, nem tudtam hogy lengő aljzatnak hívják azt ami nekem kell. Most már legalább tudom mivel kell próbálkoznom.

Sorkapcsot nem nagyon értem. Van olyan sorkapocs amibe bele lehet dugni egy dugvilla végét? És azt rászorítani csavarral? Két sorkapcsot próbáltam (ami itthon volt), de egyikbe sem ment bele. Szétszedni pedig nem lehet (legalábbis én nem tudom) az adaptert.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.