HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2141 Felhasználó inaktív   amicsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 31. 11:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Claude Leon - Dátum: 2010. 10. 30. 23:32

véletlenül nem VEN_168C&DEV_001C ?
(akkor atheros.cz: 5.3.0.35 driver de van ott máshoz is :)

Te vagy a KIRÁLY barátom az 5.3.0.35 driver meggyógyította 1000x Köszönet

#2142 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 31. 19:01

Idézet: Jahno

Kliensre is tégy lapot, aztán kész.

Hát ja, én is attól félek, hogy csak ez segít majd.
Vagy egy yagi antenna.
Bár nézegettem azokat a fura kördiagrammokat, amiket mellékelnek minden antennához, és nem igazán vágom, hogy mitől jobb egy yagi mint egy univerzális lapantenna.
Szóval szerintem is lap lesz a vége, csak hát tudod, ezek 10.000 forintos lépések, és egyelőre nagyon kiütötte a családi költségvetést az AP oldali lap...

Idézet: Claude Leon

Az a kék, fogazott formájú cucc mekkora fémtartalommal bír?
Az ablak minden részén ugyanaz a szimptóma?

Huhh, ezt nem is nagyon értem. Milyen kék, fogazott formájú cuccra gondolsz?
A két antenna között szabad optikai rálátás van, az tuti.
Várj, azt hiszem értem mire gondolsz: a kép úgy is olvasható, hogy a lapantenna a 200 méterre lévő világoskék tízemeletesen van, és félúton vannak a sötétkék erkélyek, amik belógnak, éppen csak hogy látni engedve az antennát.
Nem, nem így van! A világoskék tízemeleteshez semmi közünk, a sötétkék erkélyek közül a leghátsón (100m) van az AP antennája, egy szép fémrúdon kidugva az erkélyről, abszolút a botantenna felé irányítva. A kettő között tehát tényleg semmi sincs.

Ami aggasztó, az a tényleg terhelt tér. A kliensnél van vagy 3 tucat g-s vagy n-s ssid a levegőben, és most, hogy feltettem a 5dbi-s helyett a 8dbi-s botot, így már látszik két nagyon brutális amplitúdójú is. Lehet, hogy soha az életben nem tudom eltűntetni a 2% csomagvesztést, amíg 2,4ghz-et használok?...
:blink:

#2143 Felhasználó inaktív   hefi_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 04. 09:07

Sziasztok!

Van egy 2 emeletes családi ház, ahol most a földszinten van egy UPC kábelnet modem, 5 méteres UTP kábelen van hozzákapcsolva az első emeleten levő SMC WBR14 routerhez.

A gondunk az, hogy a router állandóan bontja a kapcsolatot, (modem és router áramtalanítás után helyreáll a dolog) és arra gyanakszunk, hogy a 5 méter kábel sok a routernek. (kipróbáltuk egy Asus WL500g Premium V2 routerrel is és ugyanezt csinálta)

Mivel a router nem lehet a földszinten, mert nem látja a másodikon levő gép a wifit, ezért azt a felállást találtuk ki, hogy levisszük a földszintre a routert és veszünk hozzá egy erősebb antennát.

Jó lesz ez a megoldás? Milyen antennát javasolnak? (a 2.-on levő gép 5-10 megabites wifi jelet kap az 1. emeleten levő router 54-éből)

hefi

#2144 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 04. 10:15

Első körben inkább egy új kábelt kellene kihúzni mert nem sok az a 5 méter.
Érdemesebb lenne venni egy N-es routert mivel annak alapból jobb lesz a jel erőssége.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2145 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 11. 04. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: hefi_ - Dátum: 2010. 11. 04. 09:07

A gondunk az, hogy a router állandóan bontja a kapcsolatot, (modem és router áramtalanítás után helyreáll a dolog) és arra gyanakszunk, hogy a 5 méter kábel sok a routernek. (kipróbáltuk egy Asus WL500g Premium V2 routerrel is és ugyanezt csinálta)

Ez nem mennyiség, 90 méter környékén kezdhetsz aggódni, hogy sok. Persze a kábel attól még lehet vacak. Ha csak a kábelmodemet húzod ki, akkor nem áll helyre? Router menüjébe ilyenkor még be lehet lépni?
Make love not Wor.

#2146 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 04. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: hefi_ - Dátum: 2010. 11. 04. 08:07

Jó lesz ez a megoldás?

Hát nem, nem lesz jó! :-)

1) antennázgatni sokkal drágább, mint egy pár száz forintos lan kábelt kicserélni
2) antennából vehetsz ugyan erősebbet a földszintre (ha sok felesleges pénzed van), de attól még a másodikon lévő gépen az antenna nem lesz erősebb - márpedig ez nem tévéműsor, hanem kétirányú kommunikáció (ha a másodikon lévő gép ráadásul laptop, abban meg még bajos is antennát bővítgetni)

az az 5-10 megabit tényleg kevés, kéne az antenna pozícióján állítani, mert nehezen hihető hogy a két szint közti födémet csak ennyire lehet átvinni egy átlagos antennával

#2147 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 04. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: hefi_ - Dátum: 2010. 11. 04. 09:07

Sziasztok!

Van egy 2 emeletes családi ház, ahol most a földszinten van egy UPC kábelnet modem, 5 méteres UTP kábelen van hozzákapcsolva az első emeleten levő SMC WBR14 routerhez.

Van SMC fórum is. Könnyen lehet, h a router szemétkedik.

#2148 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 04. 19:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 11. 04. 17:20

Van SMC fórum is. Könnyen lehet, h a router szemétkedik.

Írta, hogy egy Asus-szal is ezt csinálja így nem annyira router. Kábelből inkább minőségibbet kell venni és annál már nem annyira jelentkezik a probléma.
Antenna itt nem játszik mivel nem jelerősségi gond van hanem szakadozás.

Nálam panelban 2 vasbeton falon át is 25 körül van a wifi.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2149 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 04. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: hefi_ - Dátum: 2010. 11. 04. 10:07

Sziasztok!

Mivel a router nem lehet a földszinten, mert nem látja a másodikon levő gép a wifit, ezért azt a felállást találtuk ki, hogy levisszük a földszintre a routert és veszünk hozzá egy erősebb antennát.

Jó lesz ez a megoldás? Milyen antennát javasolnak? (a 2.-on levő gép 5-10 megabites wifi jelet kap az 1. emeleten levő router 54-éből)

hefi

Ahogy írják a többiek, kábelcsere, csak ha csatornába húzod, óvatosan, a sodrott érpárok ne essenek szét, mert akkor az új kábellel is érdekes lesz a kapcsolat.
( legalább a csatlakozókat cseréld le a kábelen, találkoztam már érdekes megoldásokkal is a lehetséges hibákon túl: a behúzott kábel hol csatlakozott 10Mbiten, hol nem, már ott tartottam, hogy hagyom az egészet, mert a sok kanyar miatt esélytelen cserélni, űszerem pedig nincs a szakadást térképezni, amikor megnéztem a csatlakozót, sorban volt kötve, mint a telefon. máig nem értem, hogy ért át néha a link :))))
Akkor már jobb is volna felhúzni a 2.-ra, mint antennával bohóckodni.

#2150 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 04. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: amicsi - Dátum: 2010. 10. 31. 12:08

Te vagy a KIRÁLY barátom az 5.3.0.35 driver meggyógyította 1000x Köszönet

Ez kissé rendhagyó atheros, linuxon még kacifántosabb volt a 2.6.29-es (vagy 27-es?) kernelig.

#2151 Felhasználó inaktív   hefi_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 04. 20:26

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a rengeteg választ!

Igazatok van, nem lehet az 5 méter kábel a ludas. A válaszok alapján nyomozva kiderült, hogy az UPC modem valószínüleg a hibás.

Mégegyszer köszönöm a segítséget!

hefi

#2152 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 11. 04. 21:18

Üzenet megtekintéseIdézet: hefi_ - Dátum: 2010. 11. 04. 20:26

Igazatok van, nem lehet az 5 méter kábel a ludas. A válaszok alapján nyomozva kiderült, hogy az UPC modem valószínüleg a hibás.

Hossza miatt nem lehet, ellenben kábel is lehet szar. Szokott is.
Make love not Wor.

#2153 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 04. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: hefi_ - Dátum: 2010. 11. 04. 21:26

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a rengeteg választ!

Mégegyszer köszönöm a segítséget!

hefi

Sok kábelezéstől kímélt meg a sors :D

#2154 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2010. 10. 31. 20:01

Hát ja, én is attól félek, hogy csak ez segít majd.
Vagy egy yagi antenna.
Bár nézegettem azokat a fura kördiagrammokat, amiket mellékelnek minden antennához, és nem igazán vágom, hogy mitől jobb egy yagi mint egy univerzális lapantenna.
Szóval szerintem is lap lesz a vége, csak hát tudod, ezek 10.000 forintos lépések, és egyelőre nagyon kiütötte a családi költségvetést az AP oldali lap...

Huhh, ezt nem is nagyon értem. Milyen kék, fogazott formájú cuccra gondolsz?
A két antenna között szabad optikai rálátás van, az tuti.
Várj, azt hiszem értem mire gondolsz: a kép úgy is olvasható, hogy a lapantenna a 200 méterre lévő világoskék tízemeletesen van, és félúton vannak a sötétkék erkélyek, amik belógnak, éppen csak hogy látni engedve az antennát.
Nem, nem így van! A világoskék tízemeleteshez semmi közünk, a sötétkék erkélyek közül a leghátsón (100m) van az AP antennája, egy szép fémrúdon kidugva az erkélyről, abszolút a botantenna felé irányítva. A kettő között tehát tényleg semmi sincs.

Ami aggasztó, az a tényleg terhelt tér. A kliensnél van vagy 3 tucat g-s vagy n-s ssid a levegőben, és most, hogy feltettem a 5dbi-s helyett a 8dbi-s botot, így már látszik két nagyon brutális amplitúdójú is. Lehet, hogy soha az életben nem tudom eltűntetni a 2% csomagvesztést, amíg 2,4ghz-et használok?...
:blink:

Az a 2% a wifi vesztesége, vagy TCP szintű? (ide egy gonosz vigyort szánnék)
Jól benéztem azt a pozíciót :)

Annyit még beledumálnék, hogy a 2 antennát cseréld meg, próbáld meg állítva és fektetve is az erkélyen a botot, a kliensen a lappal.
Már hogyha esetleg ott, az erkélyen kisebb a terhelés, mint az ablakodban.

Szerintem a mostani, ablakba fektetett bot a lehető legtöbb jelet összeszedi a házfal síkjából, ha állítanád, már csak néhány emelet szemetét vadászná végig.

Szerkesztette: Claude Leon 2010. 11. 08. 11:15 -kor

#2155 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 10. 18:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Claude Leon - Dátum: 2010. 11. 08. 10:13

Az a 2% a wifi vesztesége, vagy TCP szintű? (ide egy gonosz vigyort szánnék)
Annyit még beledumálnék, hogy a 2 antennát cseréld meg, próbáld meg állítva és fektetve is az erkélyen a botot, a kliensen a lappal.
Már hogyha esetleg ott, az erkélyen kisebb a terhelés, mint az ablakodban.
Szerintem a mostani, ablakba fektetett bot a lehető legtöbb jelet összeszedi a házfal síkjából, ha állítanád, már csak néhány emelet szemetét vadászná végig.

Igen, szerintem is a botantennás kliensnél van valami. Amikor más (nem védett, idegen) routerekre csatlakozok, ugyanaz az élmény. Mondjuk mióta a lapantenna segítségéve 98%-ban megvan a 20 megabit, azóta kevésbő örlődöm, de meg szeretném persze oldani...

Te, ezt a TCP szintet nem is értem, de tényleg: ping csomagok 2%-a stabilan elveszik, alkalmazás szinten meg érezhető a döcögés, ennyit tudok mondani. Hogy kéne vizsgálnom?

Sajnos a lapantenna átszerelésére nem vállalkozom, legalábbis nem egy próba erejéig: a 100m-re lévő erkélyen (ap) volt egy kész fémrúd, amire a lapot kényelmesen fel tudtam erősíteni, míg szobaablaknál (kliens) semmi nincs, ki kéne építeni mindent...

Viszont a botantenna függőlegesbe állítása könnyebben megoldható: ezt ki is fogom próbálni! Bár nem igazán vágom, hogy viszintesen miért lenne több a konkurens hálózat. Viszintesen feküdve pont hogy kevesebbre gondolnék, mert hogy az ég és a föld felől kevesebbre számítok, mint függőlegesen, mert függőlegesen még a kép jobb oldalán nem látható, szemközti tízemeletes egésze szögbe kerül majd. De ezt kipróbálom, ígérem! Beszámolok...

#2156 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 10. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2010. 11. 10. 19:10

Igen, szerintem is a botantennás kliensnél van valami. Amikor más (nem védett, idegen) routerekre csatlakozok, ugyanaz az élmény. Mondjuk mióta a lapantenna segítségéve 98%-ban megvan a 20 megabit, azóta kevésbő örlődöm, de meg szeretném persze oldani...

Te, ezt a TCP szintet nem is értem, de tényleg: ping csomagok 2%-a stabilan elveszik, alkalmazás szinten meg érezhető a döcögés, ennyit tudok mondani. Hogy kéne vizsgálnom?

Sajnos a lapantenna átszerelésére nem vállalkozom, legalábbis nem egy próba erejéig: a 100m-re lévő erkélyen (ap) volt egy kész fémrúd, amire a lapot kényelmesen fel tudtam erősíteni, míg szobaablaknál (kliens) semmi nincs, ki kéne építeni mindent...

Viszont a botantenna függőlegesbe állítása könnyebben megoldható: ezt ki is fogom próbálni! Bár nem igazán vágom, hogy viszintesen miért lenne több a konkurens hálózat. Viszintesen feküdve pont hogy kevesebbre gondolnék, mert hogy az ég és a föld felől kevesebbre számítok, mint függőlegesen, mert függőlegesen még a kép jobb oldalán nem látható, szemközti tízemeletes egésze szögbe kerül majd. De ezt kipróbálom, ígérem! Beszámolok...

Nade a szemben ház kicsit messzebb van, onnan remélhetőleg szerényebb jelszinttel jönnek a dolgok.
Ha a ping is elveszik, az már tényleg komoly veszteség, nem tudom, az inssiderrel logold(tudod, a grafikon) az étert, miközben pingelsz.
Ha találsz egybeesést a kihagyásokkal, valamivel jobban lehetne koncentrálni az okokat.
(esetleg közeli, 300-as n-es cucc eléggé lefoglalja a légteret, egyfelől, hogy a csatornák dupla szélesek(40Mhz), másfelől a MIMO: pl. 1+6 alapból 1-9-ig mindent tarol, de ha 1+13, akkor már csak a közepén marad 1 pici luk)

Ezért is gondoltam arra, hogy esetleg megcserélve az antennákat még jobban is járhatsz, ha ez a zavar nem éppen az AP felől jön.

#2157 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Claude Leon - Dátum: 2010. 11. 10. 19:28

Nade a szemben ház kicsit messzebb van, onnan remélhetőleg szerényebb jelszinttel jönnek a dolgok.
Ha a ping is elveszik, az már tényleg komoly veszteség, nem tudom, az inssiderrel logold(tudod, a grafikon) az étert, miközben pingelsz.
Ha találsz egybeesést a kihagyásokkal, valamivel jobban lehetne koncentrálni az okokat.
(esetleg közeli, 300-as n-es cucc eléggé lefoglalja a légteret, egyfelől, hogy a csatornák dupla szélesek(40Mhz), másfelől a MIMO: pl. 1+6 alapból 1-9-ig mindent tarol, de ha 1+13, akkor már csak a közepén marad 1 pici luk)

Na ez jó ötlet!
Pontosabban jó ötletnek tűnik...
Sajnos amikor indítottam a inssiderrel ezt a grafikonos loggolást, akkor a pingek azonnal kimaradtak. Úgy látszik, hogy két program üti egymást.

Nem baj, hát csináltam egy pillanatfelvétel helyette. Egy pillanat nyilván nem olyan jó kiindulási pont, mintha mondjuk 60mp-et rögzítenék, de legalább látványos.
Csatolom:
Csatolt fájl  Kliens1.png (65,49K)
Letöltések:: 28
Szerinted ebből látszik valami?
Persze, így nem lehet megmondani, hogy mi zavarhat be, és miért van 2% csomagvesztés, de amúgy ez szerintetek nagyon terhelt térnek látszik?

Na majd karácsonyra beszerzünk egy irányított antennát, hátha úgy kevesebb konkurens SSID lesz, és akkor talán nem lesz 2% ping-vesztés...

#2158 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2010. 11. 21. 14:45

Na ez jó ötlet!
Pontosabban jó ötletnek tűnik...
Sajnos amikor indítottam a inssiderrel ezt a grafikonos loggolást, akkor a pingek azonnal kimaradtak. Úgy látszik, hogy két program üti egymást.

Nem baj, hát csináltam egy pillanatfelvétel helyette. Egy pillanat nyilván nem olyan jó kiindulási pont, mintha mondjuk 60mp-et rögzítenék, de legalább látványos.
Csatolom:
Csatolmány Kliens1.png
Szerinted ebből látszik valami?
Persze, így nem lehet megmondani, hogy mi zavarhat be, és miért van 2% csomagvesztés, de amúgy ez szerintetek nagyon terhelt térnek látszik?

Na majd karácsonyra beszerzünk egy irányított antennát, hátha úgy kevesebb konkurens SSID lesz, és akkor talán nem lesz 2% ping-vesztés...

Bazz :DDDD
Az a sárga, névtelen lehet, hogy N-es?
(Akkor, ha 40Mhz szélességű alapállásban van, takargatja kb. 1-6-ig mindet, a többi csatornát pedig azok, amiknek a neve kilóg a tetején, szerintem ekkora jelszinttel bőven szabálytalan teljesítményen hajtják azokat a cuccokat, vagy kis távolságból épp hozzád irányul a parabolaantennájuk)

A grafikonos loggolásnál nem játszik a ping(állítsd le), ott csak folyamatosan légtér olvasás folyik, szerintem megnyugatóbb, ha gyártasz egy 5-10 perces grafikont, aztán majd utána helyreállhat a kapcsolat.
Egyébiránt folyamatos pingelés nélkül szakad a kapcsolat?
Akkor esetleg a router beacon intervallumát szűkítsd, az advanced beállítások között. (20-ig még nem sokat vehet le az általad elérhető sebességből, ki kéne, hogy váltsa a pinget)

Esetleg a grafikonos szken közben apránként állítgasd az antennát függőlegestől vizszintesig, közben nézegesd hogy van-e olyan pozíció, ahol 3-4 csatorna távolságig a sajátod magasabb legalább 10-zel (decibelben).

#2159 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 19:34

Jah, igen, a függőlegesbe állítás - ezt elfelejtettem. Ezt is megcsinálom majd.
Egyébként nem csak az 1-es csatornát próbáltam ki, hanem szinte az összeset már, 11-ig.
Egyik sem segített, eddig csak az dobott sokat a sztorin, hogy az AP-n lapantenna lett.

Te, ezt a többit, amit írtál, még emésztgetem. Konkrétan nem is értem, hihi! Na majd a gugli. Kiváló alkalom a tanulásra. Ha értelmeztem a javaslatodat, hát ki is próbálom, és megírom azt is.

Köszönöm, hogy követed a topicot!!!
:rolleyes:

#2160 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 10:56

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2010. 11. 22. 20:34

Jah, igen, a függőlegesbe állítás - ezt elfelejtettem. Ezt is megcsinálom majd.
Egyébként nem csak az 1-es csatornát próbáltam ki, hanem szinte az összeset már, 11-ig.
Egyik sem segített, eddig csak az dobott sokat a sztorin, hogy az AP-n lapantenna lett.

Te, ezt a többit, amit írtál, még emésztgetem. Konkrétan nem is értem, hihi! Na majd a gugli. Kiváló alkalom a tanulásra. Ha értelmeztem a javaslatodat, hát ki is próbálom, és megírom azt is.

Köszönöm, hogy követed a topicot!!!
:rolleyes:

Na, akkor megpróbálom 1-szerűbben.
A kép alapján szinte csoda, hogy megy a hálózatod, és azt kérdeztem, hogy a 4-es csatornán a sárgával színezett, névtelen hálózat esetleg n-es?(már ha látod rajta)

A többi:
2.) Ha az inSSIDER-t loggolásra készteted, teljesen lenyúlja a wifi adapteredet, mert akkor folyamatosan kell neki szkennelni az összes csatornát, naná,hogy akkor semmilyen hálózati forgalom nincs.

3.) Mivel írtad, hogy nem ment a ping (ami a 2. miatt be kellett, hogy következzen), feltételeztem, hogy beállítottál egy stabil pingelést a forgalom stabilizálása érdekében.
Ha ezt a rádiós kapcsolat állandósítására szánod, akkor ennek a helyettesítésére a router wifi beállításai alatt talász egy advanced feliratú gombot, ez felnyit egy menüt, ahol részletesebb hangolási lehetőségeket kapsz.
(Legalábbis az 5460 manualja így írja, ez más routereknél külön fül)

Ezt egy másik fórumban találtam:
"Menj be a routerbe, és keress olyanokat a WIFI beállításoknál, hogy beacon intervall, rts treshold, stb... Ezeket állítgasd át egy kicsit.

Fragmentation (Töredezettség küszöb)
A csomagok tördelése a megadott küszöbérték alapján történik; ez az eljárás rádiófrekvenciás zavarok esetében javítja a hálózat teljesítményét. Ekkora méretű csomagot fog egyszerre elküldeni.

Beacon Interval (Jelzés időköz)
A beacon (jelzés) olyan információcsomag, mellyel egy, a hálózathoz csatlakozó eszköz tájékoztatja a többi eszközt arról, hogy üzemkész állapotban van. Ezt az AP rendszeresen küldi.

Ezek alapján a csomagméretet (Fragmentation) célszerű kisebbre venni (pl. 512), így nő az átvitel esélye, ugyanis zavar esetén pl nem egy 2000-es csomagot kell újraküldeni, csak egy 512 bájtosat. A Beacon intervall-ra adj egy kisebb időközt, így az AP sűrűbbenszól ki a klienseknek. Utóbbi azt szolgálja, hogy a kapcsolat nehezebben szakadjon meg, előbbi pedig növeli a sikeres átvitel esélyét zavar esetén..."

A prohardveren is te vagy a mckay?

Szerkesztette: Claude Leon 2010. 11. 23. 10:59 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »