HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2861 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 11. 06. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: kismaros - Dátum: 2013. 11. 06. 15:09

Na akkor tisztázzuk így a legcélszerűbb :) (kb 15x jártam fent a padláson a mai nap (mind a két házban)) :)
Így értettétek?:)

Akinek nincs a fejében, annak benne lesz a lábában. Mondá a klasszikus. Főleg mert ezt iylen bizonytalanság esetén asztalon összerakod, aztán ha megy, akkor lehet padlásolni.

Amúgy akkor jó, ha a lan portjuk van összekötve és mittomén, én ilyenkor egyik routeren letiltom a DHCP-t, mert csak.
Make love not Wor.

#2862 Felhasználó inaktív   kismaros 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 06. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 11. 06. 15:12

Akinek nincs a fejében, annak benne lesz a lábában. Mondá a klasszikus. Főleg mert ezt iylen bizonytalanság esetén asztalon összerakod, aztán ha megy, akkor lehet padlásolni.

Amúgy akkor jó, ha a lan portjuk van összekötve és mittomén, én ilyenkor egyik routeren letiltom a DHCP-t, mert csak.

Oké ezt szúrtam el az előbb, pont ezért plusz munka mert nem jön be a 2.router konfigja :)
hmm....igazad van!Mint eddig is!

#2863 Felhasználó inaktív   Tian76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 11. 06. 15:21

, majd vezeSziasztok!

A következőkben szeretném segítségetek kérni:

adott egy kétemeletes családi ház, a felső szintre van bevezetve a kábeltv-s internet, itt van a hgw is (Cisco EPC3925, fantasztikus belső antennás csoda). Itt van egy stb, és innen megy le az alsó szintre kábelen a jel a másik stb-hez. Az alsó szinten sajnos ott már nincs vétel, ahol a tv van, amiben egy kicsi (wifis) mediaplayer van. Beszereztem egy TP-LINK TL-WA850RE Repeatert.

Teszi is a dolgát, így most már ott is van vétel, ahol eddig nem volt. Laptop, telefon csatlakozik és van net is. A mediaplayer eljut addig, hogy kéri az IP címet (androidos), de ennél sajnos tovább nem. A felső szinten probléma nélkül csatlakozik az eredeti hálózatra. Amit még megfigyeltem, hogy abban a fázisban csatlakozik ugyan a mediaplayer a repeaterhez, amikor az még nem osztja a netet. De amikor már aktív az osztás, akkor is marad csatlakozva, de nincs internet.

Mit próbálhatnék ki, hogy a két eszköz végre megszeresse egymást? (HGW újraindítás, mediaplayer, repeater resetelését próbáltam eddig)

Köszönettel várom segítségetek!

#2864 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 06. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Tian76 - Dátum: 2013. 11. 06. 15:21

Mit próbálhatnék ki, hogy a két eszköz végre megszeresse egymást? (HGW újraindítás, mediaplayer, repeater resetelését próbáltam eddig)

Repeater szerintem hülyeség volt, azoktül értelmes/logikus működést még nem sokat láttam. Jobb lett volna a földszintre lekábelezni és rádugni egy routert APnek, akkor van még 3 vezetékes portod és rendes wifid is.
Make love not Wor.

#2865 Felhasználó inaktív   kismaros 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 11. 06. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 11. 06. 15:12

Hát srácok én már tényleg meguntam ezt :s Akármit csinálok a 2.routernek a konfigját nem tudom behozni!
SEMMI NEM JÖN BE!!!

Csatolt fájl:

#2866 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 06. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: kismaros - Dátum: 2013. 11. 06. 15:46

Hát srácok én már tényleg meguntam ezt :s Akármit csinálok a 2.routernek a konfigját nem tudom behozni!
SEMMI NEM JÖN BE!!!

Már leírtam. Dugsz rá kábellel egy gépet. Kap IP-t? IGEN/NEM. Ha nem, akkor fixIP, és próbálod. Ha nem jön be, akkor ki tudja mivel mit csináltál, vagy milyen IP-t adtál, másik routerről lehúzva csináld, 1.1 és 2.1 IPvel is. Ha nem megy, akkor reset és kész, 8 perc alatt újra beállítod, fent van 2 opció, egyik WANba dugott kábelell, másik LANba dugva, letiltott DHCPvel. Többet nehéz lesz. Vagy occsón összerakom.
Make love not Wor.

#2867 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 07. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: kismaros - Dátum: 2013. 11. 06. 10:47

Nem értek hozzá. Szerintetek mi a baj?

Ez, meg a sok felkiáltójel...

#2868 Felhasználó inaktív   Tian76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 11. 14. 11:27

A repeaterös problémánál akkor nincs esetleg valamilyen ötlet vagy javaslat, amit kipróbálhatnék?

Milyen routert ajánlanátok, ami a hgw-be bekötve olyan erősen sugározna, hogy az alsó szinten is fogható legyen a jel?

#2869 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 14. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Tian76 - Dátum: 2013. 11. 14. 11:27

A repeaterös problémánál akkor nincs esetleg valamilyen ötlet vagy javaslat, amit kipróbálhatnék?

Milyen routert ajánlanátok, ami a hgw-be bekötve olyan erősen sugározna, hogy az alsó szinten is fogható legyen a jel?

Nincs olyan, hogy erősebben. Amúgy valami TPLink router vagy AP, ahogy írtam:

"Jobb lett volna a földszintre lekábelezni és rádugni egy routert APnek, akkor van még 3 vezetékes portod és rendes wifid is. "
Make love not Wor.

#2870 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 14. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: kismaros - Dátum: 2013. 11. 06. 15:46

SEMMI NEM JÖN BE!!!

Csinálj egy ágrajzot, hogy mi mihez csatlakozik, és jelöld be azt is, hogy melyik működik. Az felkapcsolódó eszközökben és a kapcsolókban nézd meg, hogy milyen címeket kapnak, és azt is, hogy megy-e rajtuk az internet (a két kategória nem feltétlenül esik egybe). Tippem szerint valamelyik kapcsolóban a DHCP-ben le van korlátozva a kliensek száma, és elfogytak a kiosztható IP-k, de ilyen sok eszközös kavarnál, ilyen kevés infóból nem sokat lehet kihámozni.

Szerkesztette: Raynes 2013. 11. 14. 13:29 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2871 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 14. 23:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Tian76 - Dátum: 2013. 11. 14. 12:27

Nem router-t ajánlanék, hanem nagyobb nyereségű, esetleg irányított antennát.
De inkább azt, hogy valahogy kultúráltan vidd le madzagon és ott tegyél rá egy routert. (Utp szegmenshossz 100m környéke, abba a kultúrált elvezetés is belefér)

#2872 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 15. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 11. 14. 13:26

Csinálj egy ágrajzot, hogy mi mihez csatlakozik, és jelöld be azt is, hogy melyik működik. Az felkapcsolódó eszközökben és a kapcsolókban nézd meg, hogy milyen címeket kapnak, és azt is, hogy megy-e rajtuk az internet (a két kategória nem feltétlenül esik egybe). Tippem szerint valamelyik kapcsolóban a DHCP-ben le van korlátozva a kliensek száma, és elfogytak a kiosztható IP-k, de ilyen sok eszközös kavarnál, ilyen kevés infóból nem sokat lehet kihámozni.

Őőő, tárgytalan. Összekevertem kismaros és Tian kérdését, azért volt zavaros.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2873 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 15. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Tian76 - Dátum: 2013. 11. 06. 15:21

adott egy kétemeletes családi ház, a felső szintre van bevezetve a kábeltv-s internet, itt van a hgw is (Cisco EPC3925, fantasztikus belső antennás csoda). Itt van egy stb, és innen megy le az alsó szintre kábelen a jel a másik stb-hez. Az alsó szinten sajnos ott már nincs vétel, ahol a tv van, amiben egy kicsi (wifis) mediaplayer van. Beszereztem egy TP-LINK TL-WA850RE Repeatert.

Teszi is a dolgát, így most már ott is van vétel, ahol eddig nem volt. Laptop, telefon csatlakozik és van net is. A mediaplayer eljut addig, hogy kéri az IP címet (androidos), de ennél sajnos tovább nem. A felső szinten probléma nélkül csatlakozik az eredeti hálózatra. Amit még megfigyeltem, hogy abban a fázisban csatlakozik ugyan a mediaplayer a repeaterhez, amikor az még nem osztja a netet. De amikor már aktív az osztás, akkor is marad csatlakozva, de nincs internet.

A laptop milyen IP adatokat kap? A telefon? Cisco routerben törölném a DHCP listát, és megpróbálnék úgy csak a tv-vel csatlakozni. Ha nem megy, akkor kézzel adnám meg neki azokat az adatokat, amit mondjuk a laptop kapott. Vagy a DHCP-ben fogytak el a kiosztható címek, vagy a mediaplayer hálózati beállításai nem jók. Esetleg belefuthat MAC szűrésbe is.

#2874 Felhasználó inaktív   Peppppino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 12. 20. 16:03

Urak,

két ház között (50m) használok 2 db ZyXEL NWA3500-at bridge-ként IPTV átvitelre, ami már vagy 5 éve megy a padláson hiba nélkül éjjel nappal.

Most viszont felmerült (mivel ez csak 54 Mbps), hogy kellene valami eszköz, ami esetleg többet tud, mondjuk 150-et. További jó funkciója lenne, ha mindezt két rádión tudná és VLAN-t is kezelne, mert Internetet is át kellene vinni.

Alternatívaként felmerült egy optikai szál áthúzása, de nem tudom, hogyan lehetne ezt átvezetni a levegőben. Sodronnyal szokták ezt, vagy mivel? Milyen kábel kellhet hozzá?

Köszi előre is.

#2875 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 20. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Peppppino - Dátum: 2013. 12. 20. 16:03

Urak,

két ház között (50m) használok 2 db ZyXEL NWA3500-at bridge-ként IPTV átvitelre, ami már vagy 5 éve megy a padláson hiba nélkül éjjel nappal.

Most viszont felmerült (mivel ez csak 54 Mbps), hogy kellene valami eszköz, ami esetleg többet tud, mondjuk 150-et. További jó funkciója lenne, ha mindezt két rádión tudná és VLAN-t is kezelne, mert Internetet is át kellene vinni.

Alternatívaként felmerült egy optikai szál áthúzása, de nem tudom, hogyan lehetne ezt átvezetni a levegőben. Sodronnyal szokták ezt, vagy mivel? Milyen kábel kellhet hozzá?

Köszi előre is.

50 méterre UTP is áthúzható, azt egyszerűbb bekötni, mint az optikát, és azon is átmegy gigabit. De persze optikát is húzhatsz, viszont 50 méterre nem kell túlzásba sem esni, fogsz valami acélosabb drótot, amit pl. szőlőlugashoz használnak, azt kihúzod a két épület közé valami értelmes belógással, és arra ráfogatod az optikai kábelt (vagy akár az UTP-t) pl. kábelkötegelővel, vagy egyszerűen rásodrod. Nem az esztétika mintapéldája, dehát eleve a két épület között bármi kifeszítése sem az... Mondjuk az UTP az problémás lehet villámvédelmi szempontból, optikai szál ebből a szempontból kedvezőbb. Van a két épület között valami, amire rá lehetne erősíteni pluszban a kábelt? Garázs, oszlop, ilyesmi?

Két irányított antennás wifi holmi is 50 méterre még jó lehet. A mostani az botantennával megy, vagy irányítottal?

Szerkesztette: potyo 2013. 12. 20. 16:38 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2876 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 20. 17:29

UTP-t nem húzgálunk épületek közt. Nem vészesen drága már az üveg.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2877 Felhasználó inaktív   Peppppino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 12. 20. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 12. 20. 18:29

UTP-t nem húzgálunk épületek közt. Nem vészesen drága már az üveg.

Hát igen, nem szeretnék sem túlfeszt, sem villámot. Ezért kellene optika. Van mihez kötni, inkább az a kérdés, hogy milyen az optikai kábel ilyenkor? Ha jól sejtem nem amolyan sima narancs patch-kábel megy fel ilyenkor, hanem valami aminek burkolata is van ami idő és madárálló. Vagy tévedek?

#2878 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 20. 17:44

Kugli első találata: mazzag
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2879 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 22. 18:46

100Ft/m nettó körül már van 4eres, feszítőszálas SM kábel (fig8). Ehhez két WDM modul 10-12 eFt + két RB260GS switch 9e/db....... A nagyobb baj a hegesztés, a dobozok és a patch kábel.Két gigabites SXT (2T2R) kb. 40eFt.

Szerkesztette: lrajmon 2013. 12. 22. 18:47 -kor

#2880 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 22. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: lrajmon - Dátum: 2013. 12. 22. 18:46

100Ft/m nettó körül már van 4eres, feszítőszálas SM kábel (fig8). Ehhez két WDM modul 10-12 eFt + két RB260GS switch 9e/db....... A nagyobb baj a hegesztés, a dobozok és a patch kábel.Két gigabites SXT (2T2R) kb. 40eFt.

Hegesztés sem mindig dráma, kértem előregyártott optikai patchet, volt kb. 20ezer pénz a 80 méter. Feldugózva, csókolom, csak belehúztuk a csőbe. Rendes cég ugyanezt kültérivel és dobozzal vagy tálcával kifejtve megcsinálja, igaz azt csőbe nem húzod, de fel lehet kötegelni :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.