HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#2341 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 28. 22:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 05. 28. 22:45

Netgear meg addig nem ment tovább a kezdőképernyőn, míg a WAN lábán netet nem látott.

Még ha netet nem is, de fizikai link kellett a lábon. Ja, meg volt olyan, hogy reset után az addig angol doboz németre váltott és csak firmware frissítés után lett újra angol. stb
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2342 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 05. 28. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 05. 28. 23:14

Még ha netet nem is, de fizikai link kellett a lábon. Ja, meg volt olyan, hogy reset után az addig angol doboz németre váltott és csak firmware frissítés után lett újra angol. stb

Nekem spanyol volt, lehet valaki visszavitte, aztán ki tudja. Vagy piros.
Make love not Wor.

#2343 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 22:20

Még ha netet nem is, de fizikai link kellett a lábon.

Kábelnetnél nem gond, mert DHCP, megoldom. PPPOEnél nem vette be, nézett az mindent, addig nem ment tovább míg nem kapott IP-t a lábán.
Make love not Wor.

#2344 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 06:42

Angol? Német? Esetleg még mobilról is korlátozhatom, ha a modem működik. :]
Csatolt fájl  ng3800.jpg (187,21K)
Letöltések:: 21
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2345 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 05. 29. 07:42

Angol? Német? Esetleg még mobilról is korlátozhatom, ha a modem működik. :]
Csatolmány ng3800.jpg

Eddig rendben van, LinkSys vacak és sok más hasonló ezt is tudja ezer éve. Bár most egyiken meglepődtem, hogy nem lehet DHCP-vel MAC alapján fix címeket kiosztani, hümmm.

Szóüval ezekben a "szűrésekben" az a szopó, hogy akkor most beírom, youtube.com, facebook.com, de egy fácsérő linkelt képet/tartalmat mégis meg lehet nézni? Vagy annó a régi szép időkben kiszűrtem az extra.hu-t, aminek nem sok értelme volt, ellenben extra.hu uw.hu tele volt pucinénikkel? no meg legtöbbször 8-10 domain fért a rublikába, kíváncsi lennék csicsó miképpen kezeli, mert láttunk content filteres akármit, aminek dinamikusan bepipáltad, hogy szexuálisat ne, erre megszűnt a fél Index, de ha nagyon akartuk, akkor nyilván találtunk mindenféle csúfságot...
Make love not Wor.

#2346 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 10:04

Checkpointban is van valami szűrő amibe tudsz url-t írni, beírod, hogy facebook.com, minden oldalt tilt fullba amin akár egy nyamvadt like gomb van... szóval sok értelme nincs, a másik meg átlagos gyerek nagyjából 1 perc alatt talál megoldást, vagy ha nem talál, akkor a haver segít neki.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2347 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 05. 29. 11:04

Checkpointban is van valami szűrő amibe tudsz url-t írni, beírod, hogy facebook.com, minden oldalt tilt fullba amin akár egy nyamvadt like gomb van... szóval sok értelme nincs, a másik meg átlagos gyerek nagyjából 1 perc alatt talál megoldást, vagy ha nem talál, akkor a haver segít neki.

Vagy a másik, ami a like gomb helyére kitesz egy bazi nagy méretű ablakot, széttördeli az oldalt, mert "ez itt most le van tiltva". Szavakra ugyanez, jajj dohányzás szó az már felnőttes és drog, így komplett Index.hu mehet a levesbe. Neten is keringtek szép nagy host file helyére betehető dolgok, az nem rossz, de összességében nem is jó, holott a marketing szoftver alapú megoldásokat is erősen nyomat tartalomszűrésre, szerintem meg inkább hagyjuk.
Make love not Wor.

#2348 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 01. 16:05

Mikrotik.
Amióta van, nincs szopás a nyettel.
Linksyst soha, még ingyen sem. TP-Link egész jó, egyszerű mint a bot oszt kész. 3G-s verziókat kerüljétek, sose ment normálisan egyik sem, semmilyen 3G modemmel.

Tikk. Okos szabályokkal priorizálni, p2p szűrni, bármit tud. Mancika a cégnél beszopta a Torrentet :D
Kép

#2349 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 22:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Levi244 - Dátum: 2012. 06. 03. 21:45

Úgy tűnik, hogy itt egyes fórumozók kötözködési alapot keresnek. Azt gondolnánk, hogy egy fórum a vélemények, tapasztalatok megosztására szolgál, de úgy tűnik, hogy néhányan impulzust vadásznak és mások sértegetésében lelik örömüket.

Fejezd már be a nyüszögést, kurva unalmas már ezt olvasni tőled.
Szóval: ne célozgass, írj konkrétumot. Meg esetleg reagálhatsz is arra, amit írtunk. Ja, meg ne írj tök értelmetlen bekezdéseket, mint pl. ez:

Idézet

Nyilvánvalóan fel lehet sorakoztatni példákat, hogy egyes márkák termékei képesek működni. Nem gondolom, hogy erről lenne szó, és nem is arról, hogy "normál" azaz munkacélú gépeket, kb a 10db-os "álomhatárig" hogyan tud kiszolgálni egy router, sokkal inkább az arányokról kellene beszélni és arról, hogy mire használhatjuk otthon ugyanezt a cumót.

Na ezzel mit tettél hozzá a vitához? Ugye hogy semmit...

Idézet

Egy normál felhasználó, mint én is ma már simán rendelkezik egy Smart TV-vel esetleg valamilyen konzollal és ahhoz, hogy megnézzen egy top minőségű filmet, nem fog 16ezerért egy Blu-rayt és egy lejátszót, vagy egy média centert 60-80 ezerért. Simán egy jó routerrel átjátszom és kész. Lehet, hogy ebből a felhasználásból a rendszergazdák egy bizonyos része kiesik, de "mi" normál szokású normál emberek ezt szeretnénk megkapni. Én legalább is mindenképp és a környezetemben is csak ezt tapasztalom.

Mit játszol át mire? Mert nem hiszem, hogy médialejátszó is lenne a linksys router-ekben, ha pedig arról beszélsz, hogy rákötsz egy usb-s eszközt és a tv lejátsza róla, az nagyon sárkányos dolog ám, azt tudja az én tplinkem is. Elvileg legalábbis, mert még nem próbáltam, mert van NAS is...
Amúgy 20k körül vannak hálózati médialejátszók,

Idézet

Mindenesetre sok routert használtam, de nekem egymás után két Linksys router (WRT160NL, E3200) volt a befutó. Hogy folytassam a sort, tekintve, hogy egy nagy kereskedelmi hálózatnál dolgozom, nap mint nap látom, hogy mennyi TP-Linket hoznak vissza és ehhez képest Linksys router valahogy soha nem jön vissza. Biztos, csak véletlen.......

A sok pont a végén nyilván az. De kezd kijönni rajtad a skizofrénia:
- #2328: "Linksys termékekkel eddig csak pozitív tapasztalatom volt, nemúgy mint más gyártókkal"
- #2333: "Nekem a Linksys és az egyéb márkák csak márkák, használom őket, megosztom amit tapasztalok és ennyi."

Aztán most meg már sok router-t használtál, meg már nagyker is vagy, de pár mondattal korábban még csak r=1 user voltál a smart tv-ddel. Na persze.

Szóval kérlek, ilyen hosszú előjáték légy oly kedves és mutasd a lapjaidat:
- pontosan mit használtál mire és mi nem működött
- mit használsz és mire, ami most működik
- tplink halálozási arány az eladott termékek arányában.

Konkrétumot. Nem körmondatokat, hanem rövid összefoglalást. Nem rizsát, hanem húst.

Idézet

Egyszóval, egyszerű böngészéstől az otthoni multimédia használaton át a céges hálózatokig mindent megbízhatóan hoz ez a márka fasza support-tal.

Most pedig már céges hálóhoz is értesz. Hápersze :D

#2350 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 23:00

Kezdjük a kályhánál, aki a natolós dobozt routernak hívja, az nekem nem tűnik hiteles hozzáértőnek.

#2351 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 23:01

Mindenesetre sok routert használtam, de nekem egymás után két Linksys router (WRT160NL, E3200) volt a befutó. Hogy folytassam a sort, tekintve, hogy egy nagy kereskedelmi hálózatnál dolgozom, nap mint nap látom, hogy mennyi TP-Linket hoznak vissza és ehhez képest Linksys router valahogy soha nem jön vissza. Biztos, csak véletlen.......

Mennyi az a sok? Ha nem szórtam volna ki kukába az elmúlt év LinkSys termését, akkor most istenbiz elkérném a címed, aztán odavinném, hogy akkor ezt most mi. Amúgy biztos véletlen, lehet azért nem visznek vissza LinkSys-t, mert évek óta a TPLinket éltetjük, így nyilván amit vesznek az tud elromlani. No meg a júzer error? Vagy mekkora mintavételezésből?

Azt úgysem fogom elhinni, hogy 200 darab LinkSysből zéró darabot hoznak vissza, mert nálunk a tapasztalat nem ezt mutatja, és egyelőre többen vagyunk cégcsoporton/haveri körön belül, aki nem kereskedésben melózik, hanem szopolik vele.

Paraméterek kedvéért, az első LinkSys dobozaim 10 éve fogtam a kezemben, akkor 60ezer körül volt egy AP darabja. Jónak tűnt,hurrá, adjunk neki. Más nem is volt a piacon,sok évvel később még a Csicsó is csak szart gyártott, sok választás nem volt, később jött az SMC, Zyxel vonal, egyik szarabb volt, mint a másik. Ha nem hiszed, akkor nézd meg mit írtam a TPlink fórum elején :-)

Mikor olcsóbb lett, akkor nyilván maradt a LinkSys, az fagyott, hullott, százalékosan többet, mint amit el lehetett viselni. Így ahol kifizették, ott maradtam a Vigornál, ahol nem, ott inkább nem adtam el semmit, mert nem szeretek szopolni.

2007ben még mindig úgy volt a LinkSys, hogy most már leírom a nevét, Alphasonic is csak papíron meg telefonban és marketingben, hírlevélben vagdalkozott, de egy vacak 3-5 AP-s dolgot nem tudtak összerakni, egyszerűen nem teljesítette az áltauk ígért specifikációkat. Idő szűk volt, ott rohadt sokat buktam az egésszel, azóta nem érdekel, örök harag. Poénból elmentem LinkSys "oktatás"-ra, ami fasza marketinges lett, cserébe nem sok okosat tudtunk meg, de páran (akik már láttak ilyet) megmutattuk az előadónak mitől hal szét az egész AP, mint állat.

Szóval hagyjuk a rizsa dumát, vagy adok feladatot, építsd meg LinkSys cuccal, mondod az árát. Ha működik, fizetem. Ha nem működik, akkor kötbér+szopószorzót fizeted. Áll az alku?
Make love not Wor.

#2352 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 23:04

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 06. 03. 23:53

Most pedig már céges hálóhoz is értesz. Hápersze :D

Nekem is van idehaza céges hálóm, 2 személyes Bt, oszt jóvanna. Hagyjuk már lógva, szerintem azt sem tudja mi az az SNMP meg a layer2 feletti technológia.
Make love not Wor.

#2353 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 23:09

Szüleim valószínűleg egy hipermodern háztartás, de egy mobilnet azért csak akadt kéznél.....

Ez hogy jön ide? Ahhoz, amivel eléred a dobozt modemhalál esetén is? És igen, kötözködök, de ha azt írom, hogy egy elvakult idiótával állunk szemben aki látott 2 darab pinget a kék NATolós dobozon, ozt örült, mint majom a farkának? Inkább nem írom, mert akkor lebuzizás lesz a vége.
Make love not Wor.

#2354 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 05. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 06. 04. 00:00

Kezdjük a kályhánál, aki a natolós dobozt routernak hívja, az nekem nem tűnik hiteles hozzáértőnek.

Ő a nakkerba a linkszisz lobbistája, oszt ráosztották a szart.
Maszop trollok legalább bögrét kaptak anno :)

#2355 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 10. 20:32

A 1043 nem a legalja, és nem is 5000 pénz.
Mások is ismerik az otthoni körülményeket, főleg ott, ahol úgy gondolták, spórolnak dolgokon.
Teljesen más kategória, mint a 3200-asod. Olyan, mint amikor az ezerkettest a 315i-vel hasonlították össze, hogy az mennyivel jobb.
A cuccosod ellenfele a TL-WDR4300.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2356 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 10. 23:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Levi244 - Dátum: 2012. 06. 10. 20:42

Sok sikert pl. a 1043ND-vel egy Blu-Ray rip, vagy egy mkv átjátszásához, tapasztalatból elárulhatom, hogy nem fog menni.

Szerintem érdemesebb kiadni mondjuk 10 ezer forintot egy tartósdarabért, mint 5 ezret kidobni az ablakon egy épphogy átmeneti megoldásért.

Fog menni. Tapasztalatból mondjuk, többen. Bár ha nagyon kell tudunk olyan helyet mutatni, ahol LinkSys cuccal sem megy. Vagy lehet megy, csak senki ne indítsa el a teherliftet.

Amúgy a mit a legelső hozzászólásodban emlegettél router az 25ezer pénztől kezdődik. egyéb kérdés?
Make love not Wor.

#2357 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 10. 23:20

Haggyadmá' vegyen amit akar, aztán örüljön neki.

#2358 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 10. 23:22

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 06. 11. 00:20

Haggyadmá' vegyen amit akar, aztán örüljön neki.

Csak mást ne szektásítson be. Kellene nyitni egy ilyen buzitopikot, gugának is megreccsent az agya, itt van Gyulaszövetkezet, aztán Dextrose. Mi meg időnként odajárnánk röhögni, meg eszet osztani, ha már Lipótot becsukták.

Húúú, azt mondtam, hogy 2 hete voltam a gyogyóintézetben, oszt becsukták mögöttem az ajtót?
Make love not Wor.

#2359 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 10. 23:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 11. 00:22

Csak mást ne szektásítson be. Kellene nyitni egy ilyen buzitopikot, gugának is megreccsent az agya, itt van Gyulaszövetkezet, aztán Dextrose. Mi meg időnként odajárnánk röhögni, meg eszet osztani, ha már Lipótot becsukták.

Húúú, azt mondtam, hogy 2 hete voltam a gyogyóintézetben, oszt becsukták mögöttem az ajtót?

Addig örülj, amíg a kabátod nem akarják fordítva rádadni :D

#2360 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 11. 06:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 11. 00:22

Addig nincs baj, míg nem mondják, hogy vége a kimenőnek/sétának... :laugh:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.