Idézet: Doky586 - Dátum: 2012. 07. 02. 22:59
Itt az értékről volt szó nem a portokról. Arról hogy állításod szerint a 10eFt-os doboz (tplink) és a 200eFt-os doboz ugyanolyan jó; a kettő közt nincs értelme szerinted eszközt venni, mert úgyse tud többet a 10eFt-os doboznál.
Banyek, az egész onnan indult, hogy linkelted ezt a képet a következő szöveggel: "A TP-Link gigája az csak 120Mbps-t jelent. Ez valóban több mint a nemgigás routerek 90Mbps-ja, de nem sokkal...
Nemcsak az internet felé fontos a sebesség hanem sok ember van akinek nemcsak 1db eszköz van a LAN-ján: TV, NAS, több PC, amik közt sokszor jó ha lehet(ne) gyorsan másolgatni fileokat miközben TV-n HD filmet nézünk a NAS-ról, stb..."
Erre írtam én, hogy: "Ez szerintem kurvára NAT-ra igaz csak, én otthon iperf-fel 2 lan port között kb. gigabit-et mértem (valamivel alatta)...
A grafikonod valszeg WAN2LAN NAT throughput akar lenni, vagyis ha 120 megánál nagyobb nettel nyomulsz, akkor vegyél komolyabb cuccot. LAN2LAN valszeg a HDD fog limitálni, aztán ha az 1-2% annyira fontos akkor vegyél valami nagyvasat sokszázért, ne a soho kategóriában keresgélj."
Szóval itt két dologról van szó:
1. Az általad linkelt kép WAN2LAN NAT esetén igaz (már ha igaz, mert 3rd party fw, stb., de TFH stock fw-vel igaz), ezt azóta már kb. beismerted, amúgy szerintem ez user-ek töredékének fontos ma.
2. LAN esetén kb. működik gigabites sebességen, az én otthoni környezetemben _valamivel_ gigabit alatt, és erre írtam, ha ez valakinek nem elég (mittomén 1 gigabit helyett 950 megabit), az vegyen magának state of the art cuccot sokszázért, de azt ne a soho szegmensben keresse.
Aztán innen reszeled a fingot, már olyanokat fantáziálsz, hogy azt írtad nekem, hogy "állításod szerint a 10eFt-os doboz (tplink) és a 200eFt-os doboz ugyanolyan jó; a kettő közt nincs értelme szerinted eszközt venni, mert úgyse tud többet a 10eFt-os doboznál."
Kérlek fejezd már be a trollkodást bazmeg.
Idézet
többetek kérdezte hogy nem elég amit a 10e-es doboz nyújt?, le kellet már cserélnem?, minek jobb..
Ha valaki kérdezett mostanában valamit ezen a topicon akkor egyetlen válasz szokott előfordulni: vegyen tplinket mert a többi az rossz..
Nem, természetesen ez se igaz, ez is egy hazugság.
Mostanában _jellemzően_ a tplinket szoktuk ajánlani, és ennek több oka van. Egyrészt ez kb. a legolcsóbb minden kategóriában, ez azért egy elég fontos érv. A másik fontos érv mellette az 5 év gar, ennyit nem igazán szokott más vállalni - persze ne legyen rá szükség, de ha szükség van rá, akkor annál jobb minél több.
És jellemzően nem szokott minőségi probléma lenni vele, alap user-nek jó ahogy van, igényesebb user tehet rá pl. openwrt-t és kinyílik a világ.
Persze nyilván a feladathoz kell hw-t ajánlani, de otthoni felhasználásra _jellemzően_ elég a tplink.