HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#2421 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 02. 20:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2012. 07. 02. 20:21

ezt te írtad:
sok = minimum 2
száz = 100e Ft
azaz az értelmezésem szerint min.200eFt, vagy mennyit értesz konkrétan "sokszázért" alatt ???

Ja, ezt én írtam. Csak ha a "LAN2LAN" 7 karakterét nem cseréled le 3 pontra, azaz leírod az egész mondatot, akkor tisztán látszana, hogy a kurvára nem a WAN2LAN témáról van szó, amivel itt emberkedsz.

Idézet

Igen, igazatok van. De még ígysem tudja amit elvártok.
WAN2LAN irányban megy a 120Mbps önmagában,
LAN2WAN irányban megy a 10Mbps önmagában, (ha jól tudom 120/10 a fibernet)
de throughputban csak 120-at tud, azaz az elvártnál ~10% al kevesebbet. Megy majd a panasz hogy miért nem hozza azt amit közvetlen routert kiiktatva hoz a PC (pl.torrenten).

Ja, igazad lehet, de mennyi is a garantált a 120/10 neten? Most megnéztem, 30/4, vagyis ha ennyit a szolgáltató teljesít stabilan, akkor csitu van, lehet diszkréten anyázni és fizetni a hűségidő végéig. Szóval ha valakit a 10% ennyire zavar, az vegyen magának 120-as bérelt vonalat (garantált 120/x), és vegyen hozzá megfelelő eszközt is, ami nyilván nem a soho kategóriában van. Plü itthon a 120-as net az esetek 90%-ában nem érhető el, a maradék bő 90%-a változatos okokból nem fizet erre elő, szóval a felhasználók max. 1%-ról beszélünk, akiknek nem felel meg ez az eszköz.

#2422 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 21:59

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 02. 21:43

Ja, ezt én írtam. Csak ha a "LAN2LAN" 7 karakterét nem cseréled le 3 pontra, azaz leírod az egész mondatot, akkor tisztán látszana, hogy a kurvára nem a WAN2LAN témáról van szó, amivel itt emberkedsz.

Itt az értékről volt szó nem a portokról. Arról hogy állításod szerint a 10eFt-os doboz (tplink) és a 200eFt-os doboz ugyanolyan jó; a kettő közt nincs értelme szerinted eszközt venni, mert úgyse tud többet a 10eFt-os doboznál.
többetek kérdezte hogy nem elég amit a 10e-es doboz nyújt?, le kellet már cserélnem?, minek jobb..

Ha valaki kérdezett mostanában valamit ezen a topicon akkor egyetlen válasz szokott előfordulni: vegyen tplinket mert a többi az rossz..

#2423 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 22:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2012. 07. 02. 22:59

Itt az értékről volt szó nem a portokról. Arról hogy állításod szerint a 10eFt-os doboz (tplink) és a 200eFt-os doboz ugyanolyan jó; a kettő közt nincs értelme szerinted eszközt venni, mert úgyse tud többet a 10eFt-os doboznál.
többetek kérdezte hogy nem elég amit a 10e-es doboz nyújt?, le kellet már cserélnem?, minek jobb..

Ha valaki kérdezett mostanában valamit ezen a topicon akkor egyetlen válasz szokott előfordulni: vegyen tplinket mert a többi az rossz..

én kb. azt láttam, h jött egy linksziszbájsziszkó píjáros emberkedni, oszt annyi volt, h tépélinkkel ugyanazt kapod, csak olcsóbban, erre csak össz-vissza tolta a szar szöveget.
aztán még azt is láttam, h egy másik hülyegyerek belinkel egy képet, ami köszönőviszonyban sincs a postjának tartalmával, aztán újfent magyaráz valamiről, amibe belekever valamit, ami nem oda tartozik. és a finoman czizellált célzást ugyanúgy nem érti, mint a kabbefaszomat.
aztán azt is láttam, h képtelen felfogni, mi a különbség a szarnetbilder meg egy olyan figura közt, aki buildelt egy openwrt fw. a tp-hez, ami sebességben egy picinyég jobb, mint amit gyárilag rátarháltak.
egyéb tapasztalataim most épp nincsenek.
remélhetőleg jahno leírja, h lófasz és esti fény, és lesz megvilágosodás.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#2424 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 03. 00:21

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 07. 02. 23:06

remélhetőleg jahno leírja, h lófasz és esti fény, és lesz megvilágosodás.

Lófasz és esti fény, engem ma az esti buszon meg akartak késelni, oszt mivel ilyen sem volt eddig, csak hümmögök itt magamban. És sört keresnék, de nincs, lehet felszívom a maradék borot, az még mindig értelmesebb így félig beszívva, mint az ilyen Lipótra való kotonszökevényekkel vitatkozni bazz,
Make love not Wor.

#2425 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 00:25

Így van összehasonlítás kérdése. Ha itt van mellettem egy Csicsó, ami 400ezer forint feletti összegért lett vásárolva, de bebizonyítom, hogy szarabb, mint a TPLink, akkor arra mit mondasz? Igazam van? Sunyítok egy paraméterben? Igen, szarabb az SMC/Asus/LinkSys/NetGearnél is. Mindennél. Ha valami paramétert lesek. És különben sincs rajt 4 lan port, lassabban bootol, sorolhatnám reggelig. Közben zöld dobozos, fém házas, occsó Csicsó routerről beszélünk.

Mégis mi alapján szeretnéd eldönteni a "jó", "nem jó", dolgot? Ha azt mondom, ez sem fagy le 2 havonta, mint a LinkSys, tehát ugyanolyan jó, mint a TPlink, akkor megállja a helyét?
Make love not Wor.

#2426 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 00:27

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 02. 21:43

Ja, igazad lehet, de mennyi is a garantált a 120/10 neten? Most megnéztem, 30/4, vagyis ha ennyit a szolgáltató teljesít stabilan, akkor csitu van, lehet diszkréten anyázni és fizetni a hűségidő végéig. Szóval ha valakit a 10% ennyire zavar, az vegyen magának 120-as bérelt vonalat

Az meg a másik, hogy VérPistike arra nem képes, hogy a wan-lan NATolást odahaza próbálja ki az asztalon, aztán mindenki nettel tesztelget, ami pont olyan, meg kabbefaszom.

Remélem az ilyen tesztekben értelmesebbek és asztalon hajtották meg, ahol a 2 hop fél méterre van egymástól, oszt I/Oval is bírja, ahogy nálam szokott lenni idehaza.
Make love not Wor.

#2427 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2012. 07. 02. 13:44

sajnos nekem sincs 120-as netem. De nemis én ajánlottam a 120-as nethez mindössze 120Mbps throughputot tudó routert..
Az hogy nem érted a szavakat nem az én hibám. Egyébként nekem is van 1043-asom, mert úgy véltem a régi routerem túl öreg és kezd problémás lenni, de megbántam. Igaz a 1043 DDWRT-vel csili-vili grafikon rajzolgatást is tud, ami jó, de semmi újjat nem adott, sőt..

Akkor csak hozzáteszem, hogy ez a szar 1043 képes kb. 300Mb/s-ot elérni megfelelő firmwaréval WAN felé úgy, hogy egyéb dolgát is jól végzi mellette. Mielőtt fennakad a szemed, a műegyetemen rendszergarázdálkodó kolléga bármikor szívesen megmutatja neked és ha ez a bajod vele, akkor meg is frissíti. Azt csak tényleg zárójelben teszem hozzá, hogy a fw honi termék..
Arra a munka meg telepítés meg pénz soroidra meg hagy' legyek már kiakadva, hát mégis mit képzelsz rólunk? Szögezzük le, azért ajánlunk páran TPlinket, mert letesszük, működik, nincs vele gond, nem akarják lecserélni. Azért írjuk, mert ezt tapasztaljuk. Gondolod, hogy fizet nekünk ezért valaki, meg az inkább nyűg, mint jó bolt routerbeállítás az micsoda biznisz, mikor ki kell szállni helyszínre, faszkodni vele 10 percet, amiért esetleg pénzt se szívesen kér az ember? Gondolkozz már el baszki.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2428 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 03. 01:25

Ha itt van mellettem egy Csicsó, ami 400ezer forint feletti összegért lett vásárolva, de bebizonyítom, hogy szarabb, mint a TPLink, akkor arra mit mondasz?
Azt hogy mindenkinek joga van elfogultnak lenni...
egy porszívóügynöknek kevesebb a meggyőző ereje porszívók ügyében, mert köztudott hogy elfogult.

#2429 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2012. 07. 03. 10:34

Ezt egy olyan embernek mondani, aki egy nap több ilyen eszközt lát, mint te egész életedben, hát fura. Pláne úg, hogy a cégnél nem éppen a TP a preferrált típus..
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2430 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 07. 03. 10:45

Ezt egy olyan embernek mondani...

Nem az az alapvetés, hogy aki vitatkozik a véleményemmel, az egyértelműen le van fizetve?

#2431 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 07. 03. 10:50

Nem az az alapvetés, hogy aki vitatkozik a véleményemmel, az egyértelműen le van fizetve?

Nem! Te tuti le vagy fizetve. A le nem fizetős véleményekért KHT fizetett embere vagy.

#2432 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 09:56

Battyameg, lebuktam :-( Ezért ugrik a prémium :-(

#2433 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 12:12

SoHo környezetbe a TP-link a legjobb ár/arány tekintetben. A 841N úgy átordít két vasbeton födémet, mint a picsa WiFin, csutka kódolással, bizbasszal, monstrum jelerősséggel.

Az, hogy valaki ezer júzerre osztana Gigabites internyétet és mivel, az más kategória.
TP-linket nálam még csak a vihar és villámlás kúrt el, akkor is csak a WAN portot. Switch-nek, bizbasznak tökéletes maradt.

Egyébként te bzui vagy?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2434 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2012. 07. 03. 10:34

egy porszívóügynöknek kevesebb a meggyőző ereje porszívók ügyében, mert köztudott hogy elfogult.

És mégis, a porszívóügynöknek több tapasztalata van. Azonkívül vedd a fáradtságot és a smallnetbuilder oldalán szűrj már rá a Cisco és Linksys nevekre az általad belinkelt Total Throughput-nál. Az új E és EA sorozaton, meg a profi cuccokon kívül nem jobb a TP-nél. Az is furcsa, hogy a TP-nél a Total kevesebb, mint a WAN2LAN. Az általad emlegetett WRT120N-nek egy terhelés szempontjából sokkal fontosabb adata a Max. Simultaneous Connections, ami 160 kapcsolat, szemben a TP 5100-ával. Akkor melyik is fogja jobban bírni a fájlcserét?

Aztán egy kis csúsztatás:
A WRT120N OK, hogy 151 Mb/s-t tud totalban, de ebből lefelé csak 90-et, és mivel 100Mbites, ezt lényegesen semmilyen csoda firmware se tudja javítani. Ergo a 120/10-es netet ez ROSSZABUL fogja kihajtani, mint a TP.
Szóval, ha veszed a fáradtságot és kikeresel egy táblázatot az SMB-n, akkor számolj vele, hogy:
1) más is ismeri az oldalt
2) ne adj isten, még a teszteket is elolvassa, amiben azért az általad belinkelt egyszem listánál árnyaltabb kép jön ki.

Szerkesztette: worxland 2012. 07. 03. 12:18 -kor

aláírás
Spoiler

#2435 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 12:32

hol lehet jelentkezni ilyen porszívóügynöknek? jól fizetnek? ahányszor megemlítem, h tépélink űberfrankórulez, csilingel a pénz? mennyit lehet vele keresni?

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#2436 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 07. 03. 13:32

mennyit lehet vele keresni?

Lófaszt se. Másrészt látod, kék-fekete dobozosban van a lóvé. Igaz a rendes Cisco mindig zöld volt és jobb ha nem ejtetted a lábadra :-)
Make love not Wor.

#2437 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: worxland - Dátum: 2012. 07. 03. 13:16

Azonkívül vedd a fáradtságot és a smallnetbuilder oldalán szűrj már rá a Cisco és Linksys nevekre az általad belinkelt Total Throughput-nál. Az új E és EA sorozaton, meg a profi cuccokon kívül nem jobb a TP-nél. Az is furcsa, hogy a TP-nél a Total kevesebb, mint a WAN2LAN. Az általad emlegetett WRT120N-nek egy terhelés szempontjából sokkal fontosabb adata a Max. Simultaneous Connections, ami 160 kapcsolat, szemben a TP 5100-ával. Akkor melyik is fogja jobban bírni a fájlcserét?

Ezt már jóval előtted leírtam:

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2012. 06. 18. 21:12

Mondjuk ez tényleg durva..
...hogy egy sima 100-as router ennyire ott liheg a gigás router sarkában..

A TP linknek a Giga az ~122M-t jelent.. (a 100-as router 92-t tud)
Ha a "Total Simultaneous Throughput"-ot nézzük akkor a 100-as router (WRT120N) is lealázza a gigás TP-linket, és nagyságrendel többet tudnak a csúcstartók.
de legalább a TPlink vezet a "Maximum Simultaneous Connections" esetén a 100-as routerek felett ami torrentnél jól jön.

Tévedés ne essék, én nem javasoltam senkinek semelyik routert, a javaslatok nem tőlem jöttek, én a hibákra próbáltam rámutatni.

A személyeskedésből pedig köszönöm nem kérek..

#2438 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2012. 07. 03. 14:27

A személyeskedésből pedig köszönöm nem kérek..

Te hasonlítottál itt többeket porszívóügynökhöz. Mutass egy sort a hozzászólásomban, ami durvább.
De inkább tegyél az egészre magasról és bonts egy sört.:beer:
 aláírás
Spoiler

#2439 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 16:47

Banyek, az egész onnan indult, hogy linkelted ezt a képet a következő szöveggel: "A TP-Link gigája az csak 120Mbps-t jelent. Ez valóban több mint a nemgigás routerek 90Mbps-ja, de nem sokkal...
Nemcsak az internet felé fontos a sebesség hanem sok ember van akinek nemcsak 1db eszköz van a LAN-ján: TV, NAS, több PC, amik közt sokszor jó ha lehet(ne) gyorsan másolgatni fileokat miközben TV-n HD filmet nézünk a NAS-ról, stb..."

Erre írtam én, hogy: "Ez szerintem kurvára NAT-ra igaz csak, én otthon iperf-fel 2 lan port között kb. gigabit-et mértem (valamivel alatta)...
A grafikonod valszeg WAN2LAN NAT throughput akar lenni, vagyis ha 120 megánál nagyobb nettel nyomulsz, akkor vegyél komolyabb cuccot. LAN2LAN valszeg a HDD fog limitálni, aztán ha az 1-2% annyira fontos akkor vegyél valami nagyvasat sokszázért, ne a soho kategóriában keresgélj."

Szóval itt két dologról van szó:
1. Az általad linkelt kép WAN2LAN NAT esetén igaz (már ha igaz, mert 3rd party fw, stb., de TFH stock fw-vel igaz), ezt azóta már kb. beismerted, amúgy szerintem ez user-ek töredékének fontos ma.
2. LAN esetén kb. működik gigabites sebességen, az én otthoni környezetemben _valamivel_ gigabit alatt, és erre írtam, ha ez valakinek nem elég (mittomén 1 gigabit helyett 950 megabit), az vegyen magának state of the art cuccot sokszázért, de azt ne a soho szegmensben keresse.

Aztán innen reszeled a fingot, már olyanokat fantáziálsz, hogy azt írtad nekem, hogy "állításod szerint a 10eFt-os doboz (tplink) és a 200eFt-os doboz ugyanolyan jó; a kettő közt nincs értelme szerinted eszközt venni, mert úgyse tud többet a 10eFt-os doboznál."

Kérlek fejezd már be a trollkodást bazmeg.

Idézet

Nem, természetesen ez se igaz, ez is egy hazugság.

Mostanában _jellemzően_ a tplinket szoktuk ajánlani, és ennek több oka van. Egyrészt ez kb. a legolcsóbb minden kategóriában, ez azért egy elég fontos érv. A másik fontos érv mellette az 5 év gar, ennyit nem igazán szokott más vállalni - persze ne legyen rá szükség, de ha szükség van rá, akkor annál jobb minél több.
És jellemzően nem szokott minőségi probléma lenni vele, alap user-nek jó ahogy van, igényesebb user tehet rá pl. openwrt-t és kinyílik a világ.

Persze nyilván a feladathoz kell hw-t ajánlani, de otthoni felhasználásra _jellemzően_ elég a tplink.

#2440 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 03. 17:50

elnézést ha másként értelmeztétek a leírtakat, nem akartam megbántani senkit

én amit linkeltem képet az valóban a WAN-LAN közt mutatja a szimultán sebességet, de mint látszik, már 30e alatt válogatni lehet más gyártóktól akik többet hoznak ki az eszközök ezen sebességéből, nem kell itt többszázzal riogatnotok senkit.. mert az szintén nemigaz.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.