HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#5681 Felhasználó inaktív   kisspeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 29. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: kisspeti - Dátum: 2012. 05. 29. 13:29

Elsőre lepattantam az ügyfélszolgálatról mondván a tévém nincs a listában, akkor nem megy.
Most az a kérdés merült fel bennem, hogy a kódolás, hogyan történik. A kártya az egyetlen, ami alapján dönt a rendszer vagy, pedig az előfizető helye is számít?
Ezt azért kérdezem, mert szeretném kipróbálni egy olyan tévén, ami támogatja a mediacardot, s ha az máshol található, akkor működni fog a dekódolás?

Addig ugyanis nem hiszem el, hogy a tévével van a hiba, amíg nem látom, hogy ezzel a kártyával egy másik tévé gond nélkül dekódol minden csatornát.

Most este újból felhívtam az ügyfélszolgálatot. Most már nem azzal kezdtem, hogy nem szerepel a tévém a listában, hanem azzal, hogy a csatornák nagy részét nem tudom nézni.
Az ügyfélszolgálatos bekérte a kártya számát, majd azt mondta, hogy újraindít valamit a rendszerben. Ezután sem változott a helyzet, s megkért, hogy kezdjem el újra kerestetni a csatornákat.
Az automata keresés után, minden a csomagomban lévő csatorna elérhető lett! A HD csatornák nagyon jól néznek ki.

Szóval valami hiba volt a központi rendszerben, s a tévém (LG 50PK550) tökéletesen kezeli a CI+ modult!

#5682 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 29. 19:11

Akkor pár dolgot tisztázzunk:
- nem vagyok UPC ellenes, tehát a következő sorokat kéretik nem így felfogni
- a mediacardot ők csak ahhoz tudják odaadni, ami náluk listában van. Mert supportosok és ez lett kiadva nekik. Mivel ők sem krőzus és az összes supportos nem tud minden kártyát saját szemével megnézni, ezért logikus, hogy csak az írott anyagra támaszkodhatnak vakon.
- tehát ha felhívod őket, sajnos át kell őket verni azzal, hogy olyan tévét mondasz be (lehetőleg azonos márkán belül), ami a listán van
- innentől meg a te felelősséged. Magyarul: frissítsd a tévét a legutolsó firmware-re, ha lehet és persze CI+ kártyát kezelni tudjon.
- az elosztások nem jók! Sajnos azt kell mondanom, hogy tapasztalatom szerint a 97-es minőségnél (Samsung TV) már néha szétesik a kép! Legalább 98-as, de 99-100-nak kell lennie, hogy jó legyen. Ezt különben kártya nélkül is meg tudod nézni (ha a tévéd támogatja), mert nálam kártya nélkül is meg lehet nézni a kódolt adóknál. Azért mert nincs kép, minősége még van... Tehát ha ilyen a jeled, akkor vagy hívj ki egy szerelőt és bekábelezi neked rendesen és lesz 98-100-as jeled, vagy felejtsd el.
- közben látom, megoldódott a problémád, de ezt írtam volna: a központban van a gubanc, ha egyes csatornák bejönnek, máshol meg kódolt jelet kapsz. A többit viszont javaslom, gondold végig!

Szerkesztette: Mykee 2012. 05. 29. 19:13 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#5683 Felhasználó inaktív   kisspeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 29. 20:11

Akkor pár dolgot tisztázzunk:
.....

Igazad van, én vállaltam a felelősséget az ügyben, hogy a tévém támogatja-e a modult, vagy sem. A tévé leírása alapján támogatnia kellene, ezért választottam azt, hogy bepróbálom a mediacardot, s ha nem megy, akkor be fogják cserélni egy beltérire. Személyesen intéztem az előfizetést, s a srác azt mondta, hogy nem kell szentírásnak venni azt a listát, mert tudják, hogy sok tévé hiányzik róla.
Én is így gondoltam, hogy a központban lesz a gond, de miután kiderült, hogy nem támogatott tévém van, azonnal véget is ért a támogatás. A második esetben pedig gond nélkül megtették azt a néhány kattintást, amit a központból meg tudnak tenni és segített is.

A kábelezést meg akarom csináltatni, hogy jobb minőséget kapjak, legalábbis százalékban. Ahogy előrébb már írtam, most 90-94% közötti értékek vannak és nem esik szét a kép, bár hosszabb ideig még nem teszteltem.

#5684 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 30. 08:35

Már nem vagyok UPC-s, de figyelemmel kísérem a mediacard (jók ezek a kitalált nevek :D ) bevezetését.

Véleményem szerint a UPC elkövet egy hibát. Elfogadható, hogy minden forgalomba lévő (és nem lévő) készüléket nem tud tesztelni, ez tiszta sor. És épp ezért első lépésként be kellene vezetnie a próbaidőszak intézményét és nem lendületből hűségidőket aláíratni. Ez a próbaidő elég ha egy hét, ez idő alatt kiderül, hogy az adott készülékkel működik-e a kártya. Amíg nincs kipróbálva, sem a UPC, sem az előfizető nem tudja, hogy működik-e. Ennek rizikóját, viszont csak az ügyfél viseli. Viszont, ha megtörtént a kipróbálás, akkor meg nincs visszacsatolás a UPC felé. Tehát, másodikként azt kellene kialakítani, hogy az UPC beszerezze, előfizetőinél milyen készülékeken működik a mediacard: erre elég egy egyszerű felhasználó felület, ahova előfizető számmal belépve az előfizető rögzítheti a készülékét, megy?, nem megy?, megszorításokkal megy, tapasztalatok, stb. (ezt aztán a UPC jóváhagyja - hogy hülyeségek azért mégse kerüljenek be), és máris megjelenne egy publikus listában.

Ennyi. Már most lenne egy jóval bővebb listánk a kompatibilis és nem kompatibilis készülékekről, tapasztalatokról.

Nem mondom, hogy nem lehetne másképp, de azt hiszem hasonlót más is kitalálhat, sőt akár jobbat is, ugyanis nekem nincs erre végzettségem, csak a kevés eszemmel próbáltam gondolkodni.

#5685 Felhasználó inaktív   kisspeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 30. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2012. 05. 30. 09:35

Már nem vagyok UPC-s, de figyelemmel kísérem a mediacard (jók ezek a kitalált nevek :D ) bevezetését.

Ez a megoldás nekem is nagyon tetszett volna!
Mielőtt belevágtam, napokig túrtam a netet, hogy vajon működni fog-e, s sajnos nem találtam egyértelmű leírást róla, szóval benne volt a bukta lehetősége.
Mivel már úgyis át akartam egy ideje állni digitálisra, de nem akartam felvevős beltérit, így azért is mertem vállalni, mert végre elérhető HD-s beltéri merevlemez nélkül. Ha nem működne a kártya, akkor ezt választottam volna.<br><br>Így is tervezem, hogy írok egy levelet a UPC-nek, hogy a tévém kezeli a kártyát. Kiváncsi vagyok, hogy felveszik-e a listára ez alapján.<br>

Szerkesztette: kisspeti 2012. 05. 30. 10:21 -kor

#5686 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 30. 20:01

Sajnos a listát nem bővítik ilyen bejelentések alapján, mert hát nem "user-friendly" a listán nem fent lévő készülékek beüzemelése. Tehát némi tévés "szakismeret" kell a beállításához.
Másrészt szerintem nem a magyar, hanem a kinti, központi UPC tesztelgetett, így a listát nem itthon rakták össze.
Harmadrészt amikor reklamáltam a Samsungnál, hogy egy firmware frissítéssel megoldható lene a kompatibilitás, az volt a válaszuk: "dehát miért akarok ilyet, ha a tévé nincs fent a fehérlistán?" Mire én: Hát épp ezért hívom Önöket, hogy frissítsék a tévé szoftverét, hogy kompatibilis legyen. Erre azt mondták, hogy ez egy bonyolult folyamat és továbbítják. Ergo: irány a kuka, vagy majd pár év múlva valaki rátalál, amikor már kit érdekel?
Úgyhogy szerintem jó ötlet volt az a dolog, hogy saját részre bevállalhatja az ember a kártyát, ha nem fehérlistás, aztán ha nem megy, kap boxot. A visszajelzésre meg szerintem sem idő, sem kapacitás, másrészt messziről jött ember dolog... Aki nagyon akar ilyet és nem listás, előbb-utóbb ide (vagy más fórumra) talál, ahol megtalálja a tippeket. :rolleyes:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#5687 Felhasználó inaktív   KuNgZi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 31. 13:54

Nem tudjátok, hogy a Sport TV nem akar a közeljövőben HD-ra váltani? Jön az EB és az MTV-vel közösen adják a meccseket. Jó lenne mindet HD-ban nézni
PC: Asus m5a99x EVO R2.0 + FX8120@4Ghz@1.25V + Corsair H100i@2db Coolink Swif2 120p + Corsair Vegeance Blue 2*4GB DDR3 1600Mhz + Asus HD7850-DC2-2GD5-V2 @1100/1475 + OCZ Agility 3@60GB + Samsung 1TB Sata2 + CM 690 ii Advanced/window --- Samsung Galaxy S2 + 32GB Samsung Class10 MicroSD + Samsung MHL Adapter + JIG + OTG kábel

#5688 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 31. 18:39

Nos, beletoltam ma egy ilyen Mediacardot egy ilyenbe és egyből a képembe vágta, hogy "The module is not compatible with your device" (vagy valami hasonló). Szóval aki archiválni akar ezek után, felejtse el.

#5689 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 31. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 05. 31. 19:39

Nos, beletoltam ma egy ilyen Mediacardot egy ilyenbe és egyből a képembe vágta, hogy "The module is not compatible with your device" (vagy valami hasonló). Szóval aki archiválni akar ezek után, felejtse el.

Ez egy műhold vevő, nem jó kábeles tévéhez.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#5690 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 31. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 05. 31. 19:39

Mekkora szutyok ez, hogy a termékfotókon is csálén állnak a csatlakozók?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5691 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 31. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2012. 05. 31. 20:42

Pedig, de: http://www.amikostb....load.php?id=489
kombi a szentem.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#5692 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 31. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2012. 05. 31. 20:42

Szerinted ennyire béna vagyok, hogy előtte nem cseréltem ki a tunert DVB-C-re? :laugh:

#5693 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 31. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 05. 31. 22:00

Mekkora szutyok ez, hogy a termékfotókon is csálén állnak a csatlakozók?

Ez a kínai csoda - ha hiszed, ha nem - a legjobb gagyibox. Gondolom nem kell részleteznem, hogy a LAN miért van rajta...

#5694 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 01. 00:49

én kipróbálnám a ci slotos dvb-t/c tuneremmel, ha valaki kölcsönadja egy fél napra ;)

Szerkesztette: Goodman 2012. 06. 01. 00:49 -kor

#5695 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 01. 07:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 05. 31. 22:49

Ez a kínai csoda

Kínai igen, de az Amiko magyar cég.

Nem lennének ezek rossz készülékek (és a klónjaik se) de a szoftverük elég sok bugot és kapitálisan barom megoldásokat tartalmaznak az "okosság" ;-) mellett.

#5696 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 01. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2012. 06. 01. 08:50

Nem lennének ezek rossz készülékek (és a klónjaik se) de a szoftverük elég sok bugot és kapitálisan barom megoldásokat tartalmaznak az "okosság" ;-) mellett.

Sokféle készülék járt már a kezem alatt, de ebben az árkategóriában sztem nem tudsz jobbat mondani. Az Amikóknak legalább rendszeresen frissítik a szoftverét, így azért már nincs bennük olyan sok elviselhetetlen bug. A barom megoldásokhoz nem tudok szólni, ennél sokkal idiótább menürendszerrel találkoztam már.

Egyébként használtál már ilyen készüléket, vagy csak hasból vágtad rá, hogy sz*r?

#5697 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 01. 10:56

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2012. 06. 01. 08:50

Az a baj, hogy amik eddig átfutottak a kezem alatt dbv-t vevők, és neves(nek gondolt) gyártó által elkövetett médialejátszó, az mind ilyen hitvány menüs, és bugos szoftveres termék volt. Amikor kinyitod, egy vinyóelektronika méretű nyákon hever a "tudás", és ez alól némelyik NAS sem kivétel.

#5698 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 01. 13:05

A upc mediacard használhatóságával, kompatibilitásával kapcsolatban szeretnénk néhányinformációt megosztani veletek.

A cégünk által kiadott készüléklistánálbővebb azoknak a tévéknek a köre melyekkel a mediacard szolgáltatásunk működhet(akár kisebb-nagyobb problémákkal). A lista bővülése nem csak cégünktől függ,mert a tévégyártók döntik el, hogy melyik készüléket „indítják" a tesztelési folyamatunkon,ezért nem tudjuk felvenni azokat a tévéket sem a listánkra melyekről példáulitt a fórumon kiderül, hogy kisebb elhanyagolt problémáktól eltekintve működik,vagy teljes egészében használható a upc mediacarddal.

Továbbra is azt szeretnénk, hogyminél több tévétípuson elérhető legyen a mediacard szolgáltatatásunk, ezért ajövőben is igyekszünk hasznos információval segíteni előfizetőinket. Mindenkiszámára ajánljuk folyamatosan bővített tudástárunk leírásait a CI+ modul témakörében (http://goo.gl/bjYE0), ésfigyelemmel kísérjük a közösségi fórumokon olvasható tapasztalatokat is.
Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

#5699 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 01. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 06. 01. 11:56

Amikor kinyitod, egy vinyóelektronika méretű nyákon hever a "tudás", és ez alól némelyik NAS sem kivétel.

Az miért baj, ha kicsi helyre sok tudást raknak? Ha 1x1 méteres lenne, akkor az jobb?
Make love not Wor.

#5700 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 01. 18:26

Hadd kerdezzem mar meg, ez a CI+ foglalat, meg a meg a belevalo kartya, meg ez az egesz, ez elvileg egy szabvanyos cucc lenne es MINDEN keszulekben hibatlanul kene mukdonie, ugye? :unsure:
#koltoikerdesvolt
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.