HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 02. 11:33

Mosógép vásárlás előtt állok. Egyedül lakom, legénylakás-feeling, szóval annyira nem lenne széthajtva :)
Pont ezért az olcsóbb kategóriából szeretnék válogatni, a lényeg, hogy ne adja meg magát nagyon gyorsan.
Elvárások:
-felültöltős mindenképp (helyhiány)
-legalább A, de inkább A+ energiaosztály
-minél takarékosabb üzemeltethetőség (súlyautomatika mindenképp hasznos lenne, többször előfordulhat hogy nem tudom telerakni), kis víz -és áramfogyasztás.
-persze az sem baj, ha nem annyira hangos, esetleg vasaláskönnyítés, ilyenek is vannak...
-árban 60k körül

Ilyen árban ahogy néztem Whirlpool, Indesit, esetleg Fagor jöhet szóba.
Whirlpool AWE 6514

Ezt néztem egyelőre, de a Whirlpoolról elég sokan lebeszélnek.
Sajnos AEG, Bosch, hasonló márkákra nincs keret, 60k körüli összegből kellene a legjobban dönteni.

#362 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 11:35

Nekünk (két helyen is) az Indesit felültöltősek bejöttek, Whirlpoolt én se vennék. A vasaláskönnyítésre még nem jöttem rá mire jó.

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 02. 11:35 -kor

#363 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 11:49

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 12:35

Nekünk (két helyen is) az Indesit felültöltősek bejöttek, Whirlpoolt én se vennék. A vasaláskönnyítésre még nem jöttem rá mire jó.

Én sem tudom, de olyan jól hangzik  :Đ
Egyébként én is az Indesit felé hajlok..esetleg Fagor...

#364 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 12:42

Idézet: begbie - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 12:49

Arra azért számíthatsz, hogy hála az alacsony minőségnek, már nem tart sokszor egy évig sem, hogy tönkremenjen az egész gép és jobban megérje esetlegesen venni egy másikat - akkor aztán tényleg drága lesz a mosógép.Indesitet, Fagort én tuti nem vennék.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#365 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 12:48

Idézet: begbie - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 12:49

A valáskönnyítés annyi, hogy bennehagyja a vizet, na mondom most akkor előrébb vagyunk. :D

Carcass: leírta, hogy 60 ezer Ft, ebből én Indesitet vennék, mivel két ilyen mosógépünk (sőt most már anyósoméknál is) ilyen van, 3 éves múlt a legrégebbi, és nincs baja. Ellenben anyámék 8 éves Whirlpoolja 3 javítás után végképp tönkrement. Szal ez az 1 év egy kicsit erős.

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 02. 12:49 -kor

#366 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 12:55

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 13:48

Carcass: leírta, hogy 60 ezer Ft, ebből én Indesitet vennék, mivel két ilyen mosógépünk (sőt most már anyósoméknál is) ilyen van, 3 éves múlt a legrégebbi, és nincs baja. Ellenben anyámék 8 éves Whirlpoolja 3 javítás után végképp tönkrement. Szal ez az 1 év egy kicsit erős.

Láttam, hogy leírta. ;) Sokszor leírtam már, hogy a sógorom hgép szerelő, tudna mesélni, ha fórumtag lenne :) - amikor viszont beszélek vele kb 5 perc után a gépeket mondja, igazi függőség ez a maga módján.Hidd el, az 1 év nem erős.Gyakran annyi sem kell neki...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#367 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 13:01

Idézet: carcass - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 13:55

Láttam, hogy leírta. ;) Sokszor leírtam már, hogy a sógorom hgép szerelő, tudna mesélni, ha fórumtag lenne :) - amikor viszont beszélek vele kb 5 perc után a gépeket mondja, igazi függőség ez a maga módján.Hidd el, az 1 év nem erős.Gyakran annyi sem kell neki...

Viszont tényleg nincs módomban 100k körüli összegeket adni most egy mosógépért. Ráadásul egyedül élek, tényleg nem fog minden hétvégén több kört is futni, nem kell egy családra mosni.
Adott a 60k körüli összeg, akkor úgy fogalmazok, hogy ennyiből kellene a legkevésbé szart megvenni :)

#368 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 13:20

Én elhiszem, csak gondoltam határoljuk be. Nem tud mindenki Miele-t vagy mi is az a másik drága márka - venni.

#369 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 13:27

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 14:20

Én elhiszem, csak gondoltam határoljuk be. Nem tud mindenki Miele-t vagy mi is az a másik drága márka - venni.

Tiszta sor, szó nem volt drága cuccokról - mielére nekem sincs zsém, sőt most AEG-re se nagyon :D - csal leírtam, hogy sajnos ez egy olyan árkategória, amitől sok jót nem lehet várni.Pl egy motorcsere majdnem 30k, elektronika szintén nem túl olcsó.

Begbie, az >ARDO<-t ismered?

Bravo

#370 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 13:32

Idézet: carcass - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 14:27

Tiszta sor, szó nem volt drága cuccokról - mielére nekem sincs zsém, sőt most AEG-re se nagyon :D - csal leírtam, hogy sajnos ez egy olyan árkategória, amitől sok jót nem lehet várni.Pl egy motorcsere majdnem 30k, elektronika szintén nem túl olcsó.

Begbie, az >ARDO<-t ismered?

Igen, ARDO van otthon a szülőknél is, Ha jól tudom Ariston rokon. Nekem is szimpatikus, lehet annyi keretbővítés még belefér, ha tényleg annyival jobban megéri.

#371 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 14:02

begbie, ha véletlenül van ismerős, aki valami miatt meg akar szabadulni a mosógépétől, esetleg érdemes lenne lecsapni rá valami 10-20k körüli összegért, főleg, ha alig használod...

#372 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 14:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 15:02

begbie, ha véletlenül van ismerős, aki valami miatt meg akar szabadulni a mosógépétől, esetleg érdemes lenne lecsapni rá valami 10-20k körüli összegért, főleg, ha alig használod...

Nekem ez is jó megoldás lenne, viszont az a helyzet, hogy ezt ajándékba kapnám. Új lakás, rokonok gondolták segítenek, adtak 60k-t mosógépre. Hozzátenni viszont már nem nagyon tudok, mert csomó minden másra kell a pénz. Szóval jó lenne ebből a keretből gazdálkodni és újat venni, ne legyen az, hogy használtat veszek a pénzükből.

Szerkesztette: begbie 2008. 06. 02. 14:19 -kor

#373 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 03. 01:35

igazi függőség ez a maga módján.Hidd el, az 1 év nem erős.Gyakran annyi sem kell neki...

Akkor mi csak belenyúltunk, hogy 3-5-X éve mennek Candyk, Fagorok, első sarki Indesitek a családban ott is, ahol mondjuk több ember pelenkáját kell mosni, meg kölykök vannak családostól?

Tiszta olyan, mint a HW topik, ahol elsütik, manapság már nem csinálnak semmit sem tartósra, gari után szétesik. Közben itt körbenázek, aztán laptoptól a TV-ig tele vagyok 4+ éves cumókkal.
Make love not Wor.

#374 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 09:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 2:35

Akkor mi csak belenyúltunk, hogy 3-5-X éve mennek Candyk, Fagorok, első sarki Indesitek a családban ott is, ahol mondjuk több ember pelenkáját kell mosni, meg kölykök vannak családostól?

Valahogy úgy.Pl, amikor mi vettük az AEG mosogatógépet, akkor még a németek gyártották a szivattyút bele.Aztán az Electrolux megvette az AEG-t és miután elfogytak a német cuccok, elkezdték Zanussi meg mindenféle szar nevenincs olasz gyártmányokkal telerakni...úgyhogy most már ez sem a régi.
Nem azt mondom, hogy a Fagornál is feltétlenül ez történt, de az szinte biztos, hogy belenyúlhattatok valami jó szériába. ;)

Bravo

#375 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 10:04

Nekünk eddig 1 Fagor termékünk van/volt, egy álló oszlopos ION ventilátor (~10 ezer Ft), ami gyakorlatilag 2 nyár alatt tönkrement. Én Fagor terméket nem biztos hogy vennék újra.

Amúgy a Fagor autóipari beszállító is. :D

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 03. 10:05 -kor

#376 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 20:39

Begbie, utánajártam, a legolcsóbb ARDO mosógép akár előltöltő, akár felültöltős - ugyanaz a befoglaló mérete mindkettőnek - 75k, ami rendesen fölötte van a 60-nak.
Ja és a sógor mondta, hogy a centrifuga fordulata jó ha nincs 850 fölött, mert ha gyorsabban teker, akkor elég nehéz lesz vasalni. :)

Na én most egy vízszűrős porszívóra hajtok.Próbálom, körbejárni a témát - egy ideje parkolópályán volt, de most előszedtük - de elég sok nevenincs márka van, a nevesebbek nem nagyon gyártanak. :confused:
>EZT< találtam.Tapasztala van valakinek?

Bravo

#377 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 20:21

Begbie:
A 60e-es kategória életciklusa: 1.: 3. vagy 4. évben 30e javítás, utána kb évente, kétévente, 10 év alatt kifizeted kétszer a gépet.

Ezekkel szerintem jobban jársz: http://www.vatera.hu/miele_hydromatic_w_69...p_71537789.html

http://www.vatera.hu...p_72441297.html

Amióta írtam ide, böngészem hobbiból a német háztertásigép-javító fórumokat, és arra jutottam hogy én ha eljutok odáig vagy spórolok egy mielére, vagy veszek egyet használtan.
Még akkor is ha nem olyan szép, mert kb ez lehet az egyetlen hibája.

Írok most valamit a globalizáció topikba.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#378 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 20:25

A régiek tényleg rondák, de ha megnézed az újakat, azok egész mások.Legalábbis amiket én láttam a MM-ban.

Bravo

#379 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 20:43

Úgy értem ez a kettő. Amúgy van a vaterán 100 ért is, én hozzátenném a kis többletet, mert azok kb fél millába kerültek újonnan.

http://www.vatera.hu/miele_novotronic_w377...s_72082289.html

Kis művem: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...30#entry5557732

Ismerősömék whirpoolja: Olalt szétmentek a tömítések, ezért többször tömítés, meg csapágycsere, naponta leugrott végül az ekszíj. Aki nem szeret szerelgetni minden egyes ilyen leugrásért szerelőt hív, kiszállási , meg munkadíjjal.Kidobták, 5 éves volt :)))

Lassan eljutunk az átlagos 2 év élettertamhoz. Éljen a fejlődés, éljenek az óriáscégek! És mire fordítják az extraprofitot: A terjeszkedésre. A mégtöbb extraprofitért a mégnagyobb terjeszkedésért. Mint egy rákos sejt. 
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#380 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 20:48

Az a jó az internetben, hogy hamar kiderülnek a turpisságok. Szóval néhány gyártó nem fog a végletekig hülyét csinálni az emberekből.
Már előre látom ahogy eztán a nagy konszernek majd a költségeik egy jelentős részét inkább a komoly márkák lejáratásába fogják ölni mint a minőségbe. :)

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.