HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#3026 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 09. 09. 01:02

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 09. 06. 18:35

Lehet, hogy a 192.168.1.252 kavar be, de nincs is jelentősége: Alakítsd át egy subnetre, egy DHCP-vel, vagy a kettővel, a már írt módon, oszt'jóccakát...

Megpróbáltam, nem megy: azt nem engedi beállítani, hogy a lila eszköz ne routerként funkcionáljon, ha egyszer wifi-n kapja a netet. Mindenképpen egy új hálózatot akar csinálni. Ha madzagon kapná a netet, akkor nem lenne gond, egy háló lenne és abban is letiltanám a dhcp-t, és jóccakát.
De végülis nem is annyira bánom, magam is úgy szeretném inkább, hogy külön háló legyen...

#3027 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 09. 01:13

No teszek egy utolsó próbát, hátha valakinek leesik a 2 forintos!
:blush:
Arra gondoltam, hogy lerajzolom, beleteszem a static route menüpontokról a képernyőfotókat:
Csatolt fájl  SOHO.png (125,94K)
Letöltések:: 28
A kérdés egyszerű: miért nem tudja PC1 pingelni PC3-at, és PC3 pingelni a PC1-et, miközben PC3 pingeli mindkét átjárót és eléri az internetet?
:p
Előre is köszönöm az újabb hozzászólásokat!

Szerkesztette: mckay 2013. 09. 09. 01:16 -kor

#3028 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 09. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2013. 08. 29. 11:44

Közben rájöttem, hogy nemis lesz ez nekem jó. A cuccom, amivel fejlesztek dhcp-n kér ip-t, viszont ha firmware-t akarok rajta cserélni, akkor csak úgy áll szóba a gépemmel, ha a 192.168.100.100-ról próbálkozok, annak meg 192.168.100.1 az ip-je, vagyis nem kaphat dhcp-n mást. Legalábbis így tűnik, de annak a kontrollernek nem én fejlesztem a firmware-jét, nem látok bele.

Bár esetleg beállítom a routert, hogy ennek mindig ezt az ip-t ossza ki, az még jó lehet :-)

Na ez nem jött be. Router nem akarja megenni a saját maszkján kívül eső IP címeket a statikus DHCP-nél...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#3029 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 09. 09. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2013. 09. 09. 13:12

Na ez nem jött be. Router nem akarja megenni a saját maszkján kívül eső IP címeket a statikus DHCP-nél...

Még jó. Routerben is teheted tágabbra a maskot.
Make love not Wor.

#3030 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 09. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 09. 09. 13:21

Még jó. Routerben is teheted tágabbra a maskot.

Attól még, hogy alapesetben ökörség, megengedhetné :-)

Erre gondoltam én is, hogy tágabbra teszem a maszkot és kalap.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#3031 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 10. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2013. 09. 09. 00:13

No teszek egy utolsó próbát, hátha valakinek leesik a 2 forintos!
:blush:
Arra gondoltam, hogy lerajzolom, beleteszem a static route menüpontokról a képernyőfotókat:
Csatolmány SOHO.png
A kérdés egyszerű: miért nem tudja PC1 pingelni PC3-at, és PC3 pingelni a PC1-et, miközben PC3 pingeli mindkét átjárót és eléri az internetet?
:p

Heuréka!
:jump:
Egy apró módosítás elég volt, hogy az internethasználatot kiegészítsük a nagyon óhajtott mappamegosztással:
Az ábrán a legfelső (kék) routerben a statikát átírtam, hogy aszongya:
destination: 192.168.2.0 -> gateway: 192.168.1.252

Vagyis hogy a közelebbi átjárón keresse a 2.0 hálózatot, ne pedig ott, ahol kilép az 1.0 hálózatból (192.168.1.242).
Gondolom ez a számára legközelebbi átjáró meg jól tovább adja a csomagokat, vagy valami ilyesmi.
Szóval lőn világosság, a PC3 máris pingeli a PC1-et, és újra eléri a PC1 mappamegosztásait!

Köszönöm, hogy az elmúlt két hétben együtt gondolkodtatok velem!

Szépséghibák:
- Mondjuk az igaz, hogy PC3 nem tudja feloldani a PC1 nevét, helyette \\ip.cim\megosztas néven megy a buli, de ez csak szépségtapasz kérdése. Nem érdekes.
- Az viszont tényleg egy kis üröm az örömben, hogy ugyanakkor PC1 nem pingeli PC3-at. És PC2 sem pingeli PC3-at. Bármelyiken kiadott TRACERT parancs odáig jut, hogy 192.168.1.252 még válaszol neki, aztán a következő lépések már nem adnak választ.

De ha ezt már nem is fejtjük meg, az sem gáz, a lényeg sikerült.

Mégegyszer köszönöm!
:respect:

#3032 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 03. 15:24

Hai All!

Én egy NTP eszközt keresnék, amivel néhány számítógépen kéne az órákat szinkronban tartani (etherneten).
A gépeket nem lehet/szabad/akarják az internetre kötni.
Ismer valaki ilyet? Az AMTEST-nél találtam ilyet, de a legolcsóbb verzió is 3700 dollár + szállítási költség :-)))

#3033 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 03. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: zwodka - Dátum: 2013. 10. 03. 16:24

Én egy NTP eszközt keresnék, amivel néhány számítógépen kéne az órákat szinkronban tartani (etherneten).
Ismer valaki ilyet? Az AMTEST-nél találtam ilyet, de a legolcsóbb verzió is 3700 dollár + szállítási költség :-)))

Ezt még egy Mikrobi is tudja, hirtelen jobb nem jut eszembe. Azon van NTP kliens, kiengeded szerverre, majd helyi NTP szervert tud. De ha találsz valami egyszeri megoldást, ami akár GPS órához, vagy DCF77-el Mainflingenhez szinkronizál és helyben NTP-t ad, akkor ne tartsd magadban.
Make love not Wor.

#3034 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 03. 16:58

XP tud NTP-t adni. (Rá lehet venni, hogy tudjon.)

Szerkesztette: Dr. Szöszi 2013. 10. 03. 16:59 -kor

És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#3035 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 03. 20:59

Üzenet megtekintéseIdézet: zwodka - Dátum: 2013. 10. 03. 16:24

GPS?
Találtam ezt, itt ezt írják: "A Garmin 18x LVC with a little DIY soldering can be attached to a serial port for well under $100."

De van profibbnak tűnő (házibarkácstól nem nehéz) szolúció is, bruttó 625 ojróért is, és még olcsóbban is, és attól is olcsóbban. Alibaba-n is érdemes lehet ajánlatot kérni. Garanciát semmire se vállalok, gógel dobta mindet.

Szerk.: persze kérdés, hogy hova kell és oda milyen minősítést várnak el. Bár ilyen helyen nem szoktak szaros nyolcszázezren ócsítani.

Szerkesztette: xclusiv 2013. 10. 03. 21:01 -kor

#3036 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 03. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2013. 10. 03. 21:59

Szerk.: persze kérdés, hogy hova kell és oda milyen minősítést várnak el. Bár ilyen helyen nem szoktak szaros nyolcszázezren ócsítani.

Ennyit bárhol tudnak occsótani. Garmin is olyan, hogy csak egy gépre adja, még mindig kérdés az NTP szerver. Inenntől ha barkács, akkor 3 küvecs a DCF vevő. Már "csak" össze kell kötözni. Régen soros/USBset is találtam. Érdekes, hogy a Google most nem fut bele.
Make love not Wor.

#3037 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 03. 21:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 10. 03. 22:13

Ennyit bárhol tudnak occsótani. Garmin is olyan, hogy csak egy gépre adja, még mindig kérdés az NTP szerver. Inenntől ha barkács, akkor 3 küvecs a DCF vevő. Már "csak" össze kell kötözni. Régen soros/USBset is találtam. Érdekes, hogy a Google most nem fut bele.

Elvileg meg lehet csinálni mikrobit gps-el.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3038 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 03. 21:44

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 10. 03. 22:39

Elvileg meg lehet csinálni mikrobit gps-el.

Netről is hasonló lesz az idő, gondolom lanon kell csak extra pontosnak lenni. Caak ne az legyen, mint itt Dél felé a tudodhol, hogy majd ezredmásodpercnél pontosabb logolás kell, oszt nehezen értették, hogy a PCben lévő kvarc nem bírja ilyen jól.
Make love not Wor.

#3039 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 03. 21:55

Tudjuk. Viszont kérdezőnek az nem járható út, hogy megveszi legolcsóbb legalább 2lábú mikrobit és azzal megoldja? 10k péz
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3040 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 03. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 10. 03. 22:55

Tudjuk. Viszont kérdezőnek az nem járható út, hogy megveszi legolcsóbb legalább 2lábú mikrobit és azzal megoldja? 10k péz

"Ezt még egy Mikrobi is tudja, hirtelen jobb nem jut eszembe."

Lenne is eladóm, ami tudna ilyeneket. Bár 10 pénz határeset, mert táp, doboz, miazmás. És akkor lehet még wlan is kellene bele, mert miért ne, külön szeparált net a vendégeknek :-) Legfeljebb megalkuszunk. Akár 1 lábú is jó, elvégre ha az kap netet, attól a kliensek még nem biztos, ugyanazon a lábán lát netet és ad NTP-t is.
Make love not Wor.

#3041 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 04. 13:56

valaki magyarázza el, h elméletben h működik ez a wifis range extender dolog, mert lehet, h nem jól fogtam fel a lényegét.
vettem valami tenda a3 hányadékot, én baromállat, mert pár ezres csak, de az istennek sem jön vele össze semmi. mint az istenverte jó nőkkel, csak ez épp egy nyomorú kínai kacat.
van egyszer universal repeater mód.
azt gondoltam, kapcsolódik az ap-hez (jelen esetben wireless-en keresztül a rúterhez), létrehoz egy másik hálózatot, aztán kapcsolódhatok ahhoz, mert annak az apukája erősebb, kalap-kabát.
ehhez képest internet, az pont nincs rajta, a beállítási lehetőségeket meg kimerítettem.
kapcsolódni kapcsolódik, ezt menüben látni is, látni látom a rúter eszközlistájában a mac címet, ip-t nem kap. adtam nekit fixet, továbbra sincs net azon a wifi hálózaton.
megpróbáltam wds módban, az ha jól értem, olyan h ua. ssid, csatorna, jelszó, faszom és automatikusan az erősebb csatornára mászna rá. úgy gyakorlatilag meg, ha megadom mindkét mac címet, sorrendtől függetlenül, akkor csak a rúteren keresztül kapcsolódik, ezt a szardarabot nem használja, ha csak ezét a fosét, akkor meg megint nincs továbbra sem net, ott röhög az a kurva felkiáltójel alul.
ha most visszaküldöm a vérbe, akkor buktam 2000 ft-ot. ideköltség, odaköltség, de legalább 8 napos elállás.
mondjuk tanulópénznek jó, h nem veszünk meg mindenféle lomot.
nézek valami olcsó tp-t vagy ánusz rútert, custom fw-el. kibaszott 1 órám ment erre a fosra rá oda neki abba a kurva annyába, de most itthagyom a faszba, mert összetaposom mingyá a gecibe.
egyébként ha bedugom a lanba, akkor adja wifin a netet, helyi hálót.

Szerkesztette: avmanster 2013. 10. 04. 14:00 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#3042 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 04. 14:47

még annyi, h a sima wifijére egy androidos eszköz sem tud kapcsolódni, mert leakad az ip cím lekérésénél.
mazzagon elérhető, miközben szórja a wifit. fix ip címet kell adni lanon.
adtam neki dns-t, adtam neki a rútert gatewaynek.
ha kikapcsolom a statikus ip-jét, akkor sem megy semmi.
lehet menne fix ip-kel az eszközökön, de én most nem fogok minden eszközre fix ip címet pakolgatni ez miatt a szar miatt, az ott van a mac address listában a rúteren. gondolom az eszközöket, ha rákapcsolódok a wifijére, nem látja a rúter, nem kapnak ip címet.
amúgy sem tudom, hol lehet androidon fix ip-t állítani.

Szerkesztette: avmanster 2013. 10. 04. 14:57 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#3043 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 04. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 10. 04. 14:56

egyébként ha bedugom a lanba, akkor adja wifin a netet, helyi hálót.

Átnézve a műszaki leírását ez az eszköz erre való, semmi másra.
Az ismertető ábrákon direkt olyan topológiát rajzoltak le, ahol csak Wi-Fi nélküli routerek vannak, vagyis a Wi-Fi Range Extender megfogalmazás arra értendő ez esetben (kínaiak, na... így fordították le), hogy ha eddig nem volt Wi-Fi, most ettől lesz. :D

#3044 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 04. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Taranis - Dátum: 2013. 10. 04. 20:28

Átnézve a műszaki leírását ez az eszköz erre való, semmi másra.
Az ismertető ábrákon direkt olyan topológiát rajzoltak le, ahol csak Wi-Fi nélküli routerek vannak, vagyis a Wi-Fi Range Extender megfogalmazás arra értendő ez esetben (kínaiak, na... így fordították le), hogy ha eddig nem volt Wi-Fi, most ettől lesz. :D

szerintem nem, mert a dobozán rajta van, h wifin keresztül is tudja.
meg itten is eztet mutassák:
http://www.tenda.cn/...x?productid=394
repeater.
egyébként onnantól, h mazzagra dugom, és adok neki egy WPA2 Personal (PSK) -t, egyből nem ad ip-t a wifije, nem lehet hozzá csatlakozni. csak titkosítás nélkül.
tűzre való fosszemét.

Szerkesztette: avmanster 2013. 10. 04. 19:51 -kor

Idézet

#3045 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 04. 19:56

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 10. 04. 20:44

szerintem nem, mert a dobozán rajta van, h wifin keresztül is tudja.
meg itten is eztet mutassák:
http://www.tenda.cn/...x?productid=394
repeater.
egyébként onnantól, h mazzagra dugom, és adok neki egy WPA2 Personal (PSK) -t, egyből nem ad ip-t a wifije, nem lehet hozzá csatlakozni. csak titkosítás nélkül.
tűzre való fosszemét.

Aha..., nos erről egy kanyi szó nem esik az egyetlen manualban, ami a weboldalukon van. Igaz, az régebbi dátumú, mint a legutolsó firmware, ahol ezt a Repeater funkciót bevezették. Nézd meg, milyen firmware-ed van benne most, lehet, hogy azért nem megy.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.