HWSW Informatikai Kerekasztal: Intim Sarok! II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intim Sarok! II. Kényes kérdések és komoly válaszok helye Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 09. 12:21

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 11:42

ebben teljesen igazad van, sőt,   semmi újat nem mondtál...

de épp emiatt, ilyen esetben  kell elgondolkodni rajta, hogy  biztos a megfelelő orvosnál jársz-e...
az orvosválasztás bizalmi dolog,  ilyen esetben  ott helyben dőlt romokba  a bizalom...

bizom benne, hogy  nem vagyunk ennyire kiszolgáltatva...

de. sajnos ennyire ki vagyunk szolgáltatva.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#2002 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 13:04

Anno begyulladt a szemem, rendesen. Felmentem a kórházba, ahol ambulánsan elláttak, stb. Utána le a körzeti dokihoz, mert a táppénzt ő írhatta ki. Dokinak mondom, mi az ábra, meg hogy a kórházból jövök (egyik szem bekötve). Erre megkérdi, hogy "táppénzt kér?" Csodálkozom. Mondom, "igen". OK. Ennyit beszéltem a körzetivel.
Amikor 1 hét múlva visszamentem (persze ismét kórházi kontroll után), megint rám néz, azt kérdi: "keresőképesnek érzi magát?" Mondom, "igen". OK. Megint sokat beszéltünk.

A lényeg, hogy a kórházi kezelésen kívül semmit sem kaptam tőle, nyilván nem is volt szükség rá, de furcsállottam, hogy csak a táppénzzel törődött. Örülnék, ha adminisztratíve én is hasonlóan keresnék, mint ő... :)

Szerkesztette: Warrior 2009. 02. 09. 13:05 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2003 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 13:13

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 11:11

ez egy nagyon jó, ámde kényes téma,  nem igazán  szeretnék belenyúlni...(etikátlan lenne)

visszatérve a kiindulóponthoz, azt  szeretném hangsúlyozni, hogy  mi magunk is tehetünk ellene:   pontosan mondjuk  meg az orvosnak, hogy mit szeretnénk!  ne fogadjuk el a slendriánságot ! követeljük meg, ami jár nekünk, főként, ha még súlyos összeget is fizetünk érte! 

meglátjátok el fog küldeni  vérképre, vizsgálatra stb.

próbáljuk meg  határozottan képviselni az érdekeinket...

Szerinted hogy mondjam el a dokimnak, hogy a rákszűrésnek a mellvizsgálat is részes?
Előre szóljak vagy amikor már felfeküdtem akkor mondjam, hogy tovább vetkőznék, vagy hogyan?  :think:
Mondjuk vérvételre évente elküld, nem úgy mint a háziorvosom. Fizetős a doki, nem SZTK.

Amúgy meg azt nem értem az egészben, hogy nem a dokinak kellene nyilván tartania mikor voltam szűrésen meg vizsgálatokon, nem ő kell hogy elküldjön? Igaz, hogy rendelőbe megyek, de nem gondolnám, hogy tényleg rendelni kell. Nekem kell utána járnom, hogy hány évesen milyen vizsgálatokat kell elvégeznem. Erre nem neki kellene elküldenie?  :think:
Nem érzem azt, hogy figyelnek arra, hogy rendesen ki legyen vizsgálva az ember és ha esetleg van valami gond az időben kiderüljön. Persze sok mindent nekem kell elmondani, ha változást érzékelek, de azért szűrővizsgálatra mindenképpen elzavarhatnának. Itt nem az egészség megőrzés a cél. :(
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#2004 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 13:23

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 11:42

ebben teljesen igazad van, sőt,   semmi újat nem mondtál...

de épp emiatt, ilyen esetben  kell elgondolkodni rajta, hogy  biztos a megfelelő orvosnál jársz-e...
az orvosválasztás bizalmi dolog,  ilyen esetben  ott helyben dőlt romokba  a bizalom...

bizom benne, hogy  nem vagyunk ennyire kiszolgáltatva...

Szerinted egy jó dokit könnyű "beszerezni" annak akinek nincsenek ismerősei ilyen körökben?  :think:
Egyébként meg az is vicc, hogy fizetem rendszeresen a TB járulékot, évente egyszer lát a háziorvos amikor megfázom, egyszer a nőgyógyász a rákszűrés miatt, és az utóbbinak fizetek is érte, mert azt szeretném, hogy rendesen megvizsgáljon. Sok értelme van TB-t fizetni.  :omg: Perszer tudom, hogy kell meg minden, de én nagyon jó üzlet vagyok nekik.
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 

#2005 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 13:39

Idézet: ikriszta - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 14:13

... Itt nem az egészség megőrzés a cél. :(

Sőt, lehet, hogy nemsokára az lesz, hogy még van pofád elmenni a dokihoz, ha beteg vagy... :( A Hippokratész az is egy smafu manapság. Pénz beszél.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2006 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 14:03

Idézet: ikriszta - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 13:23

Szerinted egy jó dokit könnyű "beszerezni" annak akinek nincsenek ismerősei ilyen körökben?  :think:
Egyébként meg az is vicc, hogy fizetem rendszeresen a TB járulékot, évente egyszer lát a háziorvos amikor megfázom, egyszer a nőgyógyász a rákszűrés miatt, és az utóbbinak fizetek is érte, mert azt szeretném, hogy rendesen megvizsgáljon. Sok értelme van TB-t fizetni.  :omg: Perszer tudom, hogy kell meg minden, de én nagyon jó üzlet vagyok nekik.

Most még. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2007 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 14:08

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 14:03

Nahja. Átlagban az emberre az élete utolsó két évében költik az összes rá eső TB-költség 80-90%-át.

#2008 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 14:15

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 14:03

Naaaa, ne tessen nekem ilyeneket előrelátni.  :reklamacio:  Sokat teszek azért, hogy egészséges legyek.  :smoker:

#2009 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 14:18

Idézet: ikriszta - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 14:15

Naaaa, ne tessen nekem ilyeneket előrelátni.  :reklamacio:  Sokat teszek azért, hogy egészséges legyek.  :smoker:

Isten őrizz. Csak a makkegészséges emberekből lesznek általában az idő előre haladtával a beteg emberek. Aztán amikor megtörténik, akkor hirtelen lehet, hogy sokszorosa megy el a kezelésükre, mint amit valaha is befizettek. Ezért is nem érdemes arra hivatkozni, hogy bezzeg velem milyen jól járnak, mert bármikor megfordulhat ez az állapot. Én inkább amondó vagyok, hogy adja isten, hogy az ember minél többet bukjon az egészségbiztosításán  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2010 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 14:20

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 14:18

Isten őrizz. Csak a makkegészséges emberekből lesznek általában az idő előre haladtával a beteg emberek. Aztán amikor megtörténik, akkor hirtelen lehet, hogy sokszorosa megy el a kezelésükre, mint amit valaha is befizettek. Ezért is nem érdemes arra hivatkozni, hogy bezzeg velem milyen jól járnak, mert bármikor megfordulhat ez az állapot. Én inkább amondó vagyok, hogy adja isten, hogy az ember minél többet bukjon az egészségbiztosításán  :)

Jóóó persze, egyet értek. Ezt mérgemben szoktam mondani, na.

#2011 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 14:57

ez olyan dolog, hogy a nőgyógyász mit végez el és mit nem, hogy valamelyiket érdekli, valamelyik tojik bele.

pl: nem hajlandó egy ösztrogén-szint mérésre elküldeni, holott rögtön kiadná, hogy a fog.gátló miatt vannak-a problémáim, helyette azzal szekál, hogy váltsak vagy hagyjam abba...de szükséges, hogy szedjem, de váltani nem fogok a 44. félére is....

amikor meg ezt előadom akkor rángatja a vállát hogy akkor azt csinálok amit akarok...köszi. mindezt egy magánorvos, akihez többet nem megyek.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2012 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 15:01

Egy kis megjegyzés ide az elejére, hogy ne generáljon flamet vagy pol. irányú hozzászólásokat az írásom: Megértem amiket írtok, sőt nagyrészt igazatok is van, de mielőtt megint ott kötnénk ki, hogy egyéni eü számla meg miért nem kapjuk a legjobb ellátást a tb befizetésünkért pár dolgot leszögeznék a tényszerűség kedvéért:

Való igaz, hogy sokan tapasztalnak az eü-ben dolgozóktól nem megfelelő magatartást, de a feltételeket is ismerni kell ha korrekten akarja valaki megítélni a helyzetet. Jelen pillanatban az egészségügyben létszámhiány van. Ennek a közalkalmazotti bérezés és a munkakörülmények az okai. Sok helyen nem tudnak például ápolónőt felvenni, mert előfordul, hogy egy ilyen nővér 60-65e nettót visz haza és ezért napi 8-10 órában kellene folyamatosan empatikusnak lennie, és finoman szólva nem bélyegzőtinta szaga a legrosszabb amit érez a munkája közben. Szabadságot nem tud kivenni, mert ha nincsen meg a "minimumfeltétel" -tehát jelen példában a minimum létszám- akkor az adott osztályt bezárhatják. Túlórapénzt nem fizetnek ki nekik, mert nem és kész... Ha egy ilyen munkaerőnek valaki azt mondja, hogy van lehetősége máshol 10-20e Ft-al többért dolgozni, tizede felelősséggel, akkor bizony a hivatástudat könnyen feledésbe merülhet.

Továbbá a betegforgalomban zajlik egyfajta menedzsment, mert a TVK miatt nem finanszíroznak minden vizsgálatot, csak az előző évi forgalom bizonyos százalékát. Ami efelett van az veszteség az intézménynek. Azt hiszem volt talán olyan is, hogy a TVK elérése után az intézmények csak az ellátási területükről fogadtak beteget. (Ez a sürgősségi esetekre természetesen nem vonatkozik) Szóval mindenki igyekszik a teljesítményét felküzdeni a TVK határára, majd onnantól lehetőleg minél kevesebbet elvégezni. Nyílván ez a betegek oldalán a lehető legrosszabb formában csapódik le, de ha ezt nem csinálnák az intézmények akkor szépen csődbe vinné magát az az intézmény is ahol van elég dolgozó és nincsen tartozásuk.

A TB rendszere sem rossz, egészen egyszerűen az a probléma, hogy egy olyan szolgáltatás amit 50-en fizetnek de 100-an használnak ott nem lesz rendben a mérleg... Amióta az online jogviszony ellenőrzés elindult, rövidtávon is (1-2 hónap) brutális mértékben növekedett a TB befizetések összege, pedig a növekményt produkálók sejtem nem az addig feketén kapott bruttó félmilliós fizujuk után kezdtek el arányosan fizetni, hanem valószínűsíthető, hogy ez az összeg "csak" alap TB járulékokból jött össze. Erre még rájön az a folyamat, hogy a jogviszony nélküli betegeknél -akik ellátásra jelentkeznek- utólag az APEH igyekszik rendezni -akár visszamenőlegesen is- a jogviszony fennállásához szükséges befizetéseket. Ennek az eredményét szvsz 1-2 éven belül érzékelheti a TB kassza.

Nem minősítem egyik leírt tényt sem, nem ez volt a célom, csak igyekeztem vázolni a helyzetet.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2013 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 15:51

Amíg látom, hogy mennyi hálapénzt kapnak addig nem tudom az orvosokat sajnálni.... Persze tudom, hogy van olyan szakma ahol nem kapnak egyáltalán....

#2014 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 07:03

meg amikor a magánrendelőben egy vizsgálat 8ezer, és ez az olcsóbb változat.
az ápolókat sajnálom, az tény, de az orvosokat nagyon nem tudom...
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2015 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 10:07

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 7:03

meg amikor a magánrendelőben egy vizsgálat 8ezer, és ez az olcsóbb változat.
az ápolókat sajnálom, az tény, de az orvosokat nagyon nem tudom...

hja, de az éves rutin rákszűrés már 8+3 vagy 8+5 :omg:

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#2016 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 10:46

tudom, most voltam...

#2017 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 11:08

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 10:46

tudom, most voltam...

nekem is kéne... bár magánrendelésre szerencsére nincs szükség. normál kerületi doki (akit ajánlottak ismerősök a sok kerületi doki közül, miután már másik 1 v 2 kiütötte a biztosítékot nálam) annyira meggyőző volt egy éve hogy oda inkább nem megyek vissza... úgyhogy egyelőre nem tudom hová fogok menni. :Đ

#2018 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 11:14

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 10:07

hja, de az éves rutin rákszűrés már 8+3 vagy 8+5 :omg:

márciusra van időpontom a dokimhoz, kiváncsi vagyok mennyi lesz (tavaly mindenestül 6,5k-ra emlékszem  :think: )
"Have you tried turning it off and on again?"

#2019 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 11:28

Idézet: Sztee - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 11:14

márciusra van időpontom a dokimhoz, kiváncsi vagyok mennyi lesz (tavaly mindenestül 6,5k-ra emlékszem  :think: )

rákszűrésre miért jártok privátba? :think: azt nem lehet elrontani, nem? :Đ

#2020 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 12:25

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 11:28

rákszűrésre miért jártok privátba? :think: azt nem lehet elrontani, nem? :Đ

Megmondom őszintén én sem értem ezt a nagy privát őrületet.

A leghányadékabb az, mikor a "privát rendelés" a kórház eszközein, és anyagain zajlik, csak cserébe a doki fizet valami fillért a bérlésért a kórháznak.

Ha nem is ott, akkor sokszor a dokik zacskóban viszik ki az anyagokat a kórházból a "private office-ba". Tisztelet a kivételnek.

Na most aki ezek után privátba jár és még közel 10 ezres nagyságrendben fizet érte, az szerintem duplán járulékot csal.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.