Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 11:11
ez egy nagyon jó, ámde kényes téma, nem igazán szeretnék belenyúlni...(etikátlan lenne)
visszatérve a kiindulóponthoz, azt szeretném hangsúlyozni, hogy mi magunk is tehetünk ellene: pontosan mondjuk meg az orvosnak, hogy mit szeretnénk! ne fogadjuk el a slendriánságot ! követeljük meg, ami jár nekünk, főként, ha még súlyos összeget is fizetünk érte!
meglátjátok el fog küldeni vérképre, vizsgálatra stb.
próbáljuk meg határozottan képviselni az érdekeinket...
Szerinted hogy mondjam el a dokimnak, hogy a rákszűrésnek a mellvizsgálat is részes?
Előre szóljak vagy amikor már felfeküdtem akkor mondjam, hogy tovább vetkőznék, vagy hogyan?
Mondjuk vérvételre évente elküld, nem úgy mint a háziorvosom. Fizetős a doki, nem SZTK.
Amúgy meg azt nem értem az egészben, hogy nem a dokinak kellene nyilván tartania mikor voltam szűrésen meg vizsgálatokon, nem ő kell hogy elküldjön? Igaz, hogy rendelőbe megyek, de nem gondolnám, hogy tényleg
rendelni kell. Nekem kell utána járnom, hogy hány évesen milyen vizsgálatokat kell elvégeznem. Erre nem neki kellene elküldenie?
Nem érzem azt, hogy figyelnek arra, hogy rendesen ki legyen vizsgálva az ember és ha esetleg van valami gond az időben kiderüljön. Persze sok mindent nekem kell elmondani, ha változást érzékelek, de azért szűrővizsgálatra mindenképpen elzavarhatnának. Itt nem az egészség megőrzés a cél.