HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 06. 11:27

Idézet: critical_source - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 9:28

Vállszéles fogással fekvenyomásnál a mell belső részét már meg lehet dolgozatni? Az a gondom, hogy a belső részen (kb egy tenyérnyi helyen) nem fejlődik rendesen a mellem.

Jobb ha egykezesekkel nyomsz rá. Meg tárogatás utána.
Mindkettőt érdemes variálni különböző dőlésszögekkel is.
Wherever you go, go with all your heart.

#1702 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 13:05

Idézet: critical_source - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 10:28

Vállszéles fogással fekvenyomásnál a mell belső részét már meg lehet dolgozatni? Az a gondom, hogy a belső részen (kb egy tenyérnyi helyen) nem fejlődik rendesen a mellem.

nem árt, ha érzed, hogy éppen mi dolgozik, különben mi értelme? :D

#1703 Felhasználó inaktív   huhuhorgasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 06. 20:31

Üdv mindenkinek!

A kérdésem a következő lenne. Hogyan tudnék én magamnak edzéstervet készíteni? A súlyok nagyságát én szeretném meghatározni. Mi lenne a legegyszerűbb módja a terv elkészítésének.

Előre is köszi a válaszokat

#1704 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 22:07

Szia!

Az egy ismetleses maximum legyen elsokorben az alap... csinalj piramist az adott gyakorlatbol, aztan ameddig eljutsz jegyezd fel (nem art ha van valaki melletted aki segit... sot mindenkeppen legyen, ne maradjon rajtad az az 1ismetles ha netan tulmeretezed  :Đ )

Ha ez megvan mindenfele gyakorlatbol amit szeretnel csinalni, akkor mar csak azt kell megmondanod, hogy mit szeretnel az edzessel elerni! :)

Pl tomegnoveleshez az egy ismetleses max viszonylag nagy szazalekaval (80-85%) kell szeriazgatnod 4x6-ot vagy 3x8at... szalkasitashoz meg 50-60%-al sokkal tobb ismetlest (5x15-20)

Ezek persze csak nagyvonalu iranyzek megse vakon tapogatozz, aztan idovel majd rajossz mi a jo neked!

Udv.: G

Szerkesztette: Sniper 2008. 04. 06. 22:08 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1705 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 23:15

Idézet

szalkasitashoz meg 50-60%-al sokkal tobb ismetlest (5x15-20)

Klasszikus konditermi tévhit. Sorry :)
LY

#1706 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 09:30

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 0:15

az... :)

#1707 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 10:40

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 23:15

Abszolúte egyetértek. :)

Nincs szálkás izom, csak egyféle izom van. Aki szálkás, az nem zsíros, zsír meg aerob edzéssel, és megfelelő étrenddel megy le.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1708 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 10:55

Idézet: leslie - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 11:40

zsír meg aerob edzéssel, és megfelelő étrenddel megy le

Ennek az első fele se teljesen igaz...
LY

#1709 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 12:16

Sosem szalkasitottam :D csak azt irtam amit mindenhol olvasni... ezekszerint ez smafu (bar ismerek embert, aki erre eskuszik (sok ismetles kis sullyal)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1710 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 12:22

Idézet: Sniper - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 12:16

Sosem szalkasitottam :D csak azt irtam amit mindenhol olvasni... ezekszerint ez smafu (bar ismerek embert, aki erre eskuszik (sok ismetles kis sullyal)

Lusta erölködni, inkább alibizget.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1711 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 15:06

Hi All!

Cross Fit!

Szerintem ilyen edzések eddig is voltak...  csak ez most egy más bőr.
az volt mont most a CF.Nem rossz biztos használ elhiszem régen középsuliban a tesitanár tartott ilyesmi edzéseket.

De Pl.: Itt van Lukács Attila
aki hirdeti most keményen a CF dolgot, mert most ez a menő, emlékszem régen nem ezt hirdette (de most ebben van a pénz) Ahová jártam ott volt Ő személyi edző a szuper arrogáns Mr. Univerzum.
Hozzá nem lehetett szolni csak "pénzért", miután megjelent vele egy képes riport a Scitec-es reklám magazinban. Szuper testét nem a Cf el építette fel.

"Érdekel az igazi fitness?
Jelentkezz egyéni és csoportos CrossFit edzésre! Kiegyensúlyozott fejlődés: erő, izom, állóképesség, zsírégetés, gyorsaság, koordináció, hajlékonyság, stb., és a csapatban való edzés minden motivációs ereje és öröme! "

STB értsd mindent megedzünk-mindenre jó csak gyere már :)

Szerintem ez a sok ismétlés túl nagy izületi terhelést jelent.
A fazon aki 26787 szor fellendűl a rúd fölé, szerintem Ő sem CF-el edzette csak magát.

Anno mikor megismerkedtem Kedvesemmel (személyedző), mondta hogy néha jár Box Aerobikra.
Nevettem is rögtön hadonászó csajok egy rakáson:).

Nah most egyszer lementem és majd beszartam 20 perc bemelegítés után, és szinte csutkára ugyan az volt akkor mint most a Cross FIT.

Szumma: Edzettséget teremt a CF viszont egy kicsit veszélyesnek tartom az izületekre nézve.

#1712 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 15:56

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 11:55

Ennek az első fele se teljesen igaz...

Az aerob szükségessége sztem egyénfüggő, akinek alapból lassú az anyagcseréje, annak talán jól jöhet, de ha az étrend rossz, akkor semmit sem ér. A kaja a lényeg. De ez a tömegelésre is igaz.

#1713 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 06:27

Sziasztok!

Sajnos nem vagyok nagyon hozzáértő a témában, ezért is kérdeznék. Szóval pár hónapja felkapkodtam pár kilót, és meg akarok/akartam szabadulni tőle. Odafigyelek, hogy mit eszem és heti 3x aerobikra megyek, meg ha időm engedi akkor konditeremben bicikli és taposógépezem. El is kezdtem szépen karcsúsodni, csak az a baj, hogy leginkább a mellem fogyott...mondjuk úgy a felére. Ettől eléggé kivagyok, mert alapból nem nagy, pont jó volt, de így nagyon nem. Mit lehetne tenni, hogy a fogyás működjön még egy darabig, de a mellem ne fogyjon már tovább.... :(
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1714 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 07:35

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 6:27

Sziasztok!

Sajnos nem vagyok nagyon hozzáértő a témában, ezért is kérdeznék. Szóval pár hónapja felkapkodtam pár kilót, és meg akarok/akartam szabadulni tőle. Odafigyelek, hogy mit eszem és heti 3x aerobikra megyek, meg ha időm engedi akkor konditeremben bicikli és taposógépezem. El is kezdtem szépen karcsúsodni, csak az a baj, hogy leginkább a mellem fogyott...mondjuk úgy a felére. Ettől eléggé kivagyok, mert alapból nem nagy, pont jó volt, de így nagyon nem. Mit lehetne tenni, hogy a fogyás működjön még egy darabig, de a mellem ne fogyjon már tovább.... :(

Szia Chewbacca!

Sajna olyan módszer nincs amivel a melledben lévő zsírszövet nem apad, viszont máshonnan csak úgy  eltűnik a zsír.

Elég sok nő küzd ezzel a problémával.
Nincs olyan hogy, lokális fogyás meg célzott stbstb.
Ha kardiózol akkor az mindenhova megy.

Ha lenne ilyen akkor lennének olyan emberek akiknek izompólóból kilógó karuk csudaszép szálkás, viszont póló alatt meg sörhas van…

A tested vigyáz rád, ha elkezdesz kardiózni egy idő után nehezebben fogysz, nem csak azért mert kevesebb a felesleges víz a szervezetedben és a zsír, hanem azért mert a tested raktároz tartalékokat, amitől nehezen akar megválni. Ha a  koplalást, nagy igénybevételt érez akkor inkább raktároz amennyit csak tud, adott tápanyagbevitel mellett.
Ezért lökött dolog reggel éhgyomorra futni nyolc kilométert, mert max a szívedet terheled feleslegesen.

Sajnos nőknél a mell az a testrész amiben sok víz és sok zsír raktározódik. Így a fent leírtak alapján innen fogynak a nők elsőként.

De ez ne vegye el a kedvedet a sportolástól szerintem.

Sok sikert.

Szerkesztette: Lumpy 2008. 04. 08. 07:36 -kor

#1715 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 08:34

Köszönöm a választ, az a baj, hogy ez nagyon is elveszi a kedvem, meg az is, hogy minnél többet fogyok, annál több a narancsbőr rajtam. Már olyan helyeken is megjelent, ahol eddig sosem volt. Lehet már a bőröm nem bírja ezt a le-fel fogyást, meg már a gyomrom is kevésbé a koplalást, de muszáj, nem akarom megengedni magamnak, hogy ennyi plussz kiló rajtam maradjon. :(
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1716 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 08:55

:think:

Szerkesztette: Lumpy 2008. 04. 08. 08:56 -kor

#1717 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 09:12

Sztem ne akarj túl gyorsan fogyni, semmiképpen se úgy hogy szétkoplalod magadat. Az vészreakciókat vált ki a szervezetből, ráadásul elkezdi lebontani az izmokat is, meg gyosan kiürül a szervezetből a víz. Szóval a koplalás a mérlegen azonnal meglátszik ugyan, de egyáltalán nem csak zsír megy le, vagyis a felesleg jó része közben rajtad marad, és amikor elkezdesz megint enni, napok alatt visszaáll a régi súlyod. Heti 1 kiló mínusz az abszolút maximum, de inkább 0,3-0,5 az elfogadható, főleg nőknél.

Inkább arra kéne figyelni, hogy egészségesen egyél, legyen benne sovány hús meg zöldség-gyümölcs, és mellette minél kevesebb kenyér, tészta, krumpli, rizs és finomított dolgok. Ezt hosszú távon is tudod tartani és akkor idővel szükségszerűen is beállsz egy - általában jobb - szintre. Az vagy amit eszel :)

Az edzésformáknál meg nyugodtan kezdj el súlyzózással is foglalkozni. Egyrészt jól jön az erő a mindennapokban (akár bevásárlás szintjén is), másrészt ahogy megedződsz, elég intenzíven csinálhatod majd ahhoz hogy ettől is menjen le felesleg. De ne akarj rögtön guggolásokkal meg elemelésekkel kezdeni, mert valószínűleg nem elég erős a törzsed, alsó hátad hozzá.
Attól meg ne félj hogy nagydarab izomagy lennél tőle :) Egyrészt még egy Béres Alexandra jellegű testalkat is sok-sok éves munka, nemhogy a női bodybuilderek, azt a szintet már csak mindenféle szerekkel lehet igazából elérni. Másrészt az izom sűrűsége nagyobb, tehát két ugyanakkora súlyú ember közül mindig az izmosabb látszik kisebbnek, karcsúbbnak.

A nőibb részéhez meg már nem nagyon tudunk szerintem hozzászólni, valószínűleg máshol kell kérdezősködnöd...
LY

#1718 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 09:28

Nem is a koplalásra gondolok, csak éppen én nagyon szeretem a gyomrom és eddig ettem mindent, amit csak akartam. Most figyelek arra, hogy naponta mindig ugyanakkor eszem és délután 4 után már semmit. Meg kenyeret teljesen elhagytam, csak minimális barna teljes kiörlésű rozskenyeret eszem. Csak ugye a gyomrom ehhez nincs szokva, mert régen még éjfélkor is nekiálltunk pizzázni. Akkor még nem látszott, most már igen, szóval tennem kell ellene. Meg nem is kilóra mérem magam, hanem mindig centire, és ott már -5-6 centiben vagyok, szóval érzem meg látom, hogy elindult valami, csak a mellemen látszik nagyon.

#1719 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 11:30

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 9:28

Nem is a koplalásra gondolok, csak éppen én nagyon szeretem a gyomrom és eddig ettem mindent, amit csak akartam. Most figyelek arra, hogy naponta mindig ugyanakkor eszem és délután 4 után már semmit. Meg kenyeret teljesen elhagytam, csak minimális barna teljes kiörlésű rozskenyeret eszem. Csak ugye a gyomrom ehhez nincs szokva, mert régen még éjfélkor is nekiálltunk pizzázni. Akkor még nem látszott, most már igen, szóval tennem kell ellene. Meg nem is kilóra mérem magam, hanem mindig centire, és ott már -5-6 centiben vagyok, szóval érzem meg látom, hogy elindult valami, csak a mellemen látszik nagyon.

Kedves Chewbacca!

Laa-Yosh hozzászólásával egyet értek ki kell alakítani egy "Az vagy amit eszel" dolgot.

Szerintem ha du. 4 után nem eszel semmit az egy kicsit durva a gyomornak, lehet hogy azért rakoncátlankodik, mert sok a feles sav és nincs elég kaja, ami ezt felszívná.
A rozskenyér egészséges, viszont sokkal kalóriadúsabb, szal csak óvatosan.

Ha elkezdesz kondizni esetleg ahogy Laa-Yosh is mondta törzse vigyázz, kezdőknél de később is egy nagyon sérülékeny pont. Nyak fölé szerintem semmit ne emelj (bár nem tudom, mik a paramétereid :)  ) és magas ismétlés szám.

Ha egy gyakorlatból meg tudsz csinálni 15 20 ismétlést, akkor az nem hat tömegnövelésként.
erősödni fogsz viszont lassan.

A mérleg meg hazudik :) mert az izom sűrűbb és nehezebb mint a zsír, így a mérleg lehet még többet is fog mutatni ....

Üdv.

Szerkesztette: Lumpy 2008. 04. 08. 11:31 -kor

#1720 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 16:45

Sziasztok!

Tudnátok nekem a XIII. kerületben olyan konditermet ajánlani, ami színvonalas, kultúrált, de ugyanakkor árban nem túl vészes?
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.