HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 14. 10:59

Idézet: leslie - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 11:37

Szerintem ez az edzés OK, feltéve, h heti 3-4 alkalom megvan. Zsírégetés általában 45 perc aerob mozgás után következik be.
Turmixot ihatsz, a fogyásod nem fogja befolyásolni (edzés után a szervezeted nem igazán nyúl a zsírraktárhoz), viszont izom jobban formásodik tőle. De ha hazamész, és eszel husit, ugyanott vagy, ezt a pénztárcád döntse el. Nem felesleges, de ártani biztos nem árt. Kaját nem váltja ki...

Vitaminokra figyelj, esetleg vmi lightos multivitamint a bodybuilder shopból rendelhetsz. :) Ha annyira koplalsz, akkor kalcium-magnézium is fontos lehet, lekoptatod a mozgással az izületeidet, akkor kampó.

Szedek ásványianyag pótló ilyen táplálékkiegészítőt. Edzés után közvetlen ritkán eszem, de akkor inkább megpróbálkozom a husi vagy tojás megoldással fehérjepótlásként.

De akkor ezek szerint a 30 perc bringa az kevés? Nekem mondjuk bőven elég, lóg a nyelvem a végére. Akkor ezt 45-re kellene növelnem?
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1742 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 11:00

Idézet: leslie - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 11:37

Zsírégetés általában 45 perc aerob mozgás után következik be.

Elvileg 15-20 perc után kezdődik, de az így elégetett kalóriák mennyisége nem valami sok. Ha én körbetolom a kb. 80 kilómat a Margitszigeten egyszer (5,3 km) az elvileg 4-500 kalóriát éget el, ez kb. semmi, heti fél kiló fogyáshoz egy 50 kiló körüli lánynak minden nap kéne mennie, azon felül hogy koplal.

Viszont nagy intenzitású mozgásnál edzés után is zsírból vesz energiát a szervezet, felgyorsul az anyagcsere meg minden. Ezért jó például súlyzózni is, meg a crossfitben gyakori hajtástól is szépen le lehet fogyni, hiába anaerob jellegű.
LY

#1743 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 11:11

ahha. Mert mondjuk én bringázom, vagy pár alkalommal taposógépen nyomok végig egy negyed órás programot, mondjuk az jobban leszedál :D
utána közel egy órás súlyzózás van kézre, lábra, hasra, hátra, mindenre. Nem nagy súlyokkal, 5-10kilókkal maximum, egyedül a lábingára szoktam 15kilót rakni. A hasamat bordásfalról lógva lábemeléssel, és ferdepadon szoktam, a hátamat meg szintén ferdepadon. Ez egy kellemes másfél óra, komolyan mondom igénylem.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1744 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 11:23

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 11:11

ahha. Mert mondjuk én bringázom, vagy pár alkalommal taposógépen nyomok végig egy negyed órás programot, mondjuk az jobban leszedál :D
utána közel egy órás súlyzózás van kézre, lábra, hasra, hátra, mindenre. Nem nagy súlyokkal, 5-10kilókkal maximum, egyedül a lábingára szoktam 15kilót rakni. A hasamat bordásfalról lógva lábemeléssel, és ferdepadon szoktam, a hátamat meg szintén ferdepadon. Ez egy kellemes másfél óra, komolyan mondom igénylem.

Teljesen elég, hagyd így. :)

A 45 percet azért írtam, mert ez a hivatalos verzió, én sosem próbáltam még. :D
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1745 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 11:51

Idézet: leslie - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 12:23

Teljesen elég, hagyd így. :)

A 45 percet azért írtam, mert ez a hivatalos verzió, én sosem próbáltam még. :D

Akkor jó, mert a 45 percet szerintem már nem bírnám :Đ

#1746 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 11:55

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 11:51

Akkor jó, mert a 45 percet szerintem már nem bírnám :Đ

Én a 15-öt sem. :) Inkább edzek tovább. :)

#1747 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 12:04

Idézet: leslie - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 12:55

Én a 15-öt sem. :) Inkább edzek tovább. :)

de gondolom te elsősorban nem fogyni, hanem "alakulni" akarsz. Vagy nekem sem kellene a kardiót erőltetni? Sajnos ennyire nem vagyok tisztában a dolgokkal.  :D

#1748 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 12:18

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 12:04

de gondolom te elsősorban nem fogyni, hanem "alakulni" akarsz. Vagy nekem sem kellene a kardiót erőltetni? Sajnos ennyire nem vagyok tisztában a dolgokkal.  :D

Én már nem akarok alakulni, formát tartok. Ház, lakás felújítás után most talán építkezés jön, szal nekem bőven elég a 105 kilócskám. :)

Csináld csak, nőknek inkább az aerob kell, mint a sok súlyzó. Meg a kajára odafigyelés.

#1749 Felhasználó inaktív   huhuhorgasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 14. 15:02

Üdv!

Most kezdtem lejárni a terembe. Full állat érzés amikor kifáradok. Nagyot csalódtam magamban, amikor szembesültem vele, hogy sz*aros 35 kilóval megy a fekvenyomás szériában. A pofám leszakad mondom, mert nem erre számtottam. Többet vártam el magamtól. A kérdéseim a következők lennének. Az edzés végére mennyire kell kifáradnom? Pl most is volt hogy éreztem a vállamon a fáradást, na mondom holnapra faszán izomláz lesz. De semmi. Próbálok fokozatosan minél többet edzeni, egyszer csak majd megtalálom az optimumot.
Próbaként kipróbálom a scitec microntec-et és a cytogen whey pro-t. Valaki hazsnálta? Vélemény? Mit várhatok tőlük, ha mellette heti 3-4 alkalommal lejárok edzeni? Mennyi pihenőnap ajánlott?
Esetleg tudnátok mondani ötleteket arra, hogy egy edzésen milyen izomcsoportokat lehet egyszerre megmozgatni? Mert hallottam ilyet hogy egyszerre megy a mellezés és a hát. A bicepsz és a tricepsz. Ebből mennyi az igazság?

Előre is köszi a válaszokat

Dani

#1750 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 15:17

Szia!

- kiegeszitok amiket eszel teljesen jok... probalj mellette minel tobbszor minosegit kajat bevinni...

- intenzitas... hát franc tudja, fekvenyomas tipikusan az, amiben kezdokent nagyon jol lehet fejlodni, ráálnak az izmok, "megtanuljak" hogyan kell teljesiteni :D... csinald ugy a szeriakat, hogy 6odik ismetlestol mar ne nagyon tudd egyedul kinyomni (8ig) ...3-4x8 elég sztem  (ps en is 30kilokkal szenvedtem, aztan par het alatt mar 50-60 volt, majd egy ev es 80... na innen mar kezifek :D még egy év es csak 90korul jarok :D mondjuk nem feltetlen az a celom, hogy fekvenyomo bajnok legyek... meghat boven pozitivat teljesitek testsulyilag, hisz 73-75 korul mozgok (182cm) )

- bontott edzeseket egyelore ne csinalj szerintem, amig fejlodsz jol addig atmozgatas jelleggel csinalj mindent... ha nem fejlodsz igy, akkor bonthatod... tobbfele "modszer" létezik, en pl hát-tricepsz, láb-váll, mell-bicepsz napokat csinaltam (heti 3x jarok)

- pihenonap... nalam mint latszik egy egy nagyobb izomcsoportnak jut egy het piheno... kell is ez szerintem

Szerkesztette: Sniper 2008. 04. 14. 15:19 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1751 Felhasználó inaktív   huhuhorgasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 19:04

Idézet: Sniper - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 15:17

Szia!

- kiegeszitok amiket eszel teljesen jok... probalj mellette minel tobbszor minosegit kajat bevinni...

- intenzitas... hát franc tudja, fekvenyomas tipikusan az, amiben kezdokent nagyon jol lehet fejlodni, ráálnak az izmok, "megtanuljak" hogyan kell teljesiteni :D... csinald ugy a szeriakat, hogy 6odik ismetlestol mar ne nagyon tudd egyedul kinyomni (8ig) ...3-4x8 elég sztem  (ps en is 30kilokkal szenvedtem, aztan par het alatt mar 50-60 volt, majd egy ev es 80... na innen mar kezifek :D még egy év es csak 90korul jarok :D mondjuk nem feltetlen az a celom, hogy fekvenyomo bajnok legyek... meghat boven pozitivat teljesitek testsulyilag, hisz 73-75 korul mozgok (182cm) )

- bontott edzeseket egyelore ne csinalj szerintem, amig fejlodsz jol addig atmozgatas jelleggel csinalj mindent... ha nem fejlodsz igy, akkor bonthatod... tobbfele "modszer" létezik, en pl hát-tricepsz, láb-váll, mell-bicepsz napokat csinaltam (heti 3x jarok)

- pihenonap... nalam mint latszik egy egy nagyobb izomcsoportnak jut egy het piheno... kell is ez szerintem

Minőségi kaján gondolom a magas kalória és fehérjetartalmú kajákat érted? Én is 73 kiló vagyok, de 190 magas. Kéne még egy kis plussz kiló rám, lehetőleg ne zsírban. De ettől nem félek, mert nem jellemző rám a zsírosság :D

Én is heti 3-4 alkalmat tervezek, majd a munkától függ, hogy mennyire lesz idő.Mindenféleképpen hajtok, mert eredményt akarok elérni. Remélem összejön. Meg ha majd megjön még az étvágyam is rendesen akkor majd jönnek azok a plusszok szerintem.

milyen technikával lehet mellizmot a legjobban erősíteni? És mi van akkor ha az egyik oldalt nagyobb mint a másikon? Ilyenkor mi a teendő. Meg az az érdekes, hogy jobb kezes vagyok, de a bal az erősebb. Ezt tudtam eddig is, de nem hittem volna hogy ennyivel. Fekve nyomásnál csúcsot nyomtam. Megpróbáltam 50et kinyomni. A bal kezem az tolta, de a jobb az nem bírta. Ezért nem tudok 40el szériázni. Mi lehet a gyenge a jobb kezemben? A vállam, vagy a mellizmom? Esetleg mindkettő? Egyébként a jobb oldali mellizmom a kisebb. Lehet hogy ez a baj?

#1752 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 19:31

Sztem nézelődj edzéstervileg itt:
http://body.builder....oport.htm4?id=1

Fekvenyomni nem csak rúddal lehet, hanem kézisúlyzóval is, és akár egy kézzel is. Ha tényleg ennyire gyengébb az egyik oldalad, akkor beiktathatsz egy ilyet is.
Ja és régen ezt is felírták nekem, még 16 éves gizdaként:
http://body.builder....etes.htm4?id=31

Ez a pectoralis minort edzi, avagy kis mellizom, ami a közismert nagy mellizom alatt van. Nemtom fekvenyomásba mennyire számít bele, én művészeti anatómia kapcsán hallottam róla ;)

Én mondjuk még mindig a teljes testtel végzett gyakorlatokat preferálom, de azokhoz meg kell edzeni a törzset, különben lesérülhet az ember a súlyoktól, vagy akár még testsúllyal sem megy az elején... Fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás különböző változatai, súlyokkal meg elemelés, karból nyomás állva, guggolás mindenféle változatai. Ettől mondjuk lehet hogy nem nősz olyan nagyra, de nálam minden szempontból jobban működik pár hónap után, mint fél év gyúrás...
LY

#1753 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 20:14

Ha egyik oldalad gyatrabb, akkor azt eroltesd jobban... hamar egy szintre fel tud fejlodni... ;)

Egyekezes (és altalaban a szabad) súlyok hasznalata altalam is preferalt (NE legyen kisebb suly a jobb kezedben!!!) Valamint a torzs edzesere is erdemes valoban nagyobb hangsulyt fektetned (hiperhajlitas bemelegiteskent, guggolasok, felhuzas, nyakbahuzas... sot még allo ketkezes rudas bicepsz is jol tolja a torzsnek... nalam ez kritikus, sajnos eleg szar a derekam (rengeteget javult, de még mindig nem "merek" mult idoben beszelni :) )

#1754 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 05:56

A gyengébb oldalra tegyél rá egy szorítót, az csak 1.25kg körül van, mégis jobban erölteti.

#1755 Felhasználó inaktív   huhuhorgasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 06:47

Akkor pl lehetne azt csinálnom, hogy ha két 1 kezes sújzóval azon a padon aminek állítható a szöge (sajna nem tudom hogy hívják) az erősebbik kezembe veszek egy 7,5kg-os, a gyengébbikbe meg egy 10kg-ost? De nem hiszem hogy a 10eset a gyengébbel bírnám. Vagy pedig úgy hogy az erősebbikbe egy 5kilósa, hogy ne lustálkodjon, a másikba meg a 7,5kilósat. Nekem ment a 7,5 kiló seriában, úgyhogy ez lesz a legkisebb súlyom, amivel kezdek.
Ja igen. A gyakorlat meg abból áll, hogy derékszöget zár be a karom a könyökömnél és a súlyokat kitolom a fejem fölé, és összeérintem.Majd vissza le derékszögbe. Nem tudom a gyakorlat nevét, enné jobban leírni sem tudom.

#1756 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 09:00

Nekem még abban adjatok légyszíves tanácsot, hogy alsó hasra milyen gyakorlattal, géppel, módszerrel lehet jobban rámenni? Mert végülis az egész hasamon érzem, hogy dolgozok, de pl ha van izomlázam, akkor az csak a köldökömig kb, alatta már nem, pedig nekem ott a gázosabb, oda sikerült pocakot növesztenem. Lent a teremben azt mondták hogy a bordásfalon lógva a lábfelhúzás jó oda, de nem érzem, a fejlődés is inkább a fenti területen látszik, alul szinte semmi.

#1757 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 09:16

Idézet: huhuhorgasz - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 7:47

Akkor pl lehetne azt csinálnom, hogy ha két 1 kezes sújzóval azon a padon aminek állítható a szöge (sajna nem tudom hogy hívják) az erősebbik kezembe veszek egy 7,5kg-os, a gyengébbikbe meg egy 10kg-ost? De nem hiszem hogy a 10eset a gyengébbel bírnám. Vagy pedig úgy hogy az erősebbikbe egy 5kilósa, hogy ne lustálkodjon, a másikba meg a 7,5kilósat. Nekem ment a 7,5 kiló seriában, úgyhogy ez lesz a legkisebb súlyom, amivel kezdek.
Ja igen. A gyakorlat meg abból áll, hogy derékszöget zár be a karom a könyökömnél és a súlyokat kitolom a fejem fölé, és összeérintem.Majd vissza le derékszögbe. Nem tudom a gyakorlat nevét, enné jobban leírni sem tudom.

A "peldanal" maradva sztem mindkettobe tegyel egy 10est... aztan csinald bukasig (jobb kezed lesz ami eddig eljut hamarabb... aztan idovel egy szintre fog jutni a ket kezed... a suly meg ugyis valtozik hamar, lenyeg, hogy 6-8nal ne tudj megcsinalni tobbet egyszerre!)

#1758 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 09:18

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 10:00

Nekem még abban adjatok légyszíves tanácsot, hogy alsó hasra milyen gyakorlattal, géppel, módszerrel lehet jobban rámenni? Mert végülis az egész hasamon érzem, hogy dolgozok, de pl ha van izomlázam, akkor az csak a köldökömig kb, alatta már nem, pedig nekem ott a gázosabb, oda sikerült pocakot növesztenem. Lent a teremben azt mondták hogy a bordásfalon lógva a lábfelhúzás jó oda, de nem érzem, a fejlődés is inkább a fenti területen látszik, alul szinte semmi.

utalni fogsz :): labemelés (pl bordasfalra fuggeszkedve, vagy akar ferde ulo pozban egykis sulyt pakolva a labakra...)

#1759 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 09:40

Alternatíva: statikus erősítés. Rúdról lógásban (tehát nem bordásfal, ne legyen kitámasztva a hátad) felemeled a térded addig, amíg a combod vízszintes nem lesz, és ebben az állásban tartod magad. Kezdésnek elég lesz egy alkalommal 20-30 másodperc, aztán lehet emelni tizesével... minden edzés végén csinálhatod.
LY

#1760 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 10:01

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 10:40

Alternatíva: statikus erősítés. Rúdról lógásban (tehát nem bordásfal, ne legyen kitámasztva a hátad) felemeled a térded addig, amíg a combod vízszintes nem lesz, és ebben az állásban tartod magad. Kezdésnek elég lesz egy alkalommal 20-30 másodperc, aztán lehet emelni tizesével... minden edzés végén csinálhatod.

mondjuk én a vállra is a statikust használom, mert már többen mondták hogy hatásosabb. De akkor majd hasra is megpróbálom ezt.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.