HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#1911 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 09. 17:09

Idézet: Sniper - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 17:32

Nem tudom ki hogy van ebben az idoben, de en hosszu ido utan mertem egy testzsir szazalekot, es 13.2%  :Đ ... odab@sz...

szerk.: netet böngészve kiderult ez bőven jo... én meg azt hittem baromi kevés... na mindegy... mindenesetre egy 3%-ot esett ebben a melegben

nekem 1 százalékot nőtt (15,1%) :p

#1912 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 08:46

én meg sem merem nézni... :D
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1913 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 08:59

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 8:46

én meg sem merem nézni... :D

Én sem.  :D Sokág tartottam magam ilyen 102-104kg között. Aztán asszonnyal összebútorotunk, most már voltam 108 is. :( De most úgy tűnik sikerült visszafordítanom a folyamatot, mert lementem 107-re, 105 a cél. Igaz, jóval erősebb vagyok, mint 2 éve, de akkor is, sok a 108 nekem. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1914 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 11:09

Igazából én 10 kilót szerettem volna ledobni, hogy olyan legyen a súlyom, mint 1 éve. Mondjuk kilóra nem változtam semmit, de centire érzem meg látom a fogyást. Szóval a kiló nem is érdekel mostmár.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1915 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 14:01

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 11:09

Igazából én 10 kilót szerettem volna ledobni, hogy olyan legyen a súlyom, mint 1 éve. Mondjuk kilóra nem változtam semmit, de centire érzem meg látom a fogyást. Szóval a kiló nem is érdekel mostmár.

Sziasztok!

Az Izom nehezebb a zsírnál szal ha kondizol lehet, hogy többet mutat a mérleg, de a lokális változások szemmel követhetők. :)

#1916 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 14:02

Kérdés ki mivel méri a testzsír?

ezek a szobamérlegek elég pontatlanok állítólag...

#1917 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 14:06

Idézet: Lumpy - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 15:02

Kérdés ki mivel méri a testzsír?

ezek a szobamérlegek elég pontatlanok állítólag...

En speciel egy "normalisabb" szobamérleggel... kalibráláskeppen mértem egy erre hasznalatos drága eszkozzel is, es nem volt szignifikáns eltérés (tized százalékok)...
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1918 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 21:26

Idézet: Sniper - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 17:32

Nem tudom ki hogy van ebben az idoben, de en hosszu ido utan mertem egy testzsir szazalekot, es 13.2%  :Đ ... odab@sz...

A gyakran emlegetett "Brad Pitt a Fight Clubban" asszem 4-5% körül volt, ez alatt van az egészségre veszélyes, ha jól tudom. 10-15% körül már bőven jó, főleg a hazai átlagot nézve. Engem például most strandoláskor folyamatosan csesztettek a pocakos haverjaim ;) pedig össze-vissza eszem mindenfélét, palacsintát meg házikosztot meg ami éppen jön...

Szobamérleg több százalékpontnyit téved átlalában, néha két egymás utáni méréssel is, a pontos értékhez tolómérőzni kell. Amúgy meg kvázi tök mindegy mennyi, sztem fontosabb hogy jól érezd magad a bőrödben...
LY

#1919 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 14:46

hej de régen jártam itt :)
azt hiszem megmérem én is a zsír%-ot kíváncsi vagyok ...
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1920 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 09:12

Idézet: leslie - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 8:59

mert lementem 107-re, 105 a cél. Igaz, jóval erősebb vagyok, mint 2 éve, de akkor is, sok a 108 nekem. :)

ekkora tömegnél megérzel 2 kiló difit?
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1921 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 21:47

A zsírszövetnek kisebb a fajsúlya, a víznél is könnyebb (ezért aki hájas, annak vízben jobb a lebegőképessége), tehát több helyet is foglal. 2 kiló izom ha meglátszik rajtad, akkor 2 kiló zsír még látványosabb.

Ráadásul ezt is lehet genetikai hajalmtól függően viszonylag lokalizáltan felszedni, pl. hasra vagy seggre, és akkor nagyon hamar szűk lesz a nadrág, ki kell engedni az övből, satöbbi.
LY

#1922 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 18:29

Viszont lokalizáltan leadni pedig szinte lehetetlen, ez benne a szép :). Pölö úszógumi, oldalháj, hogy csak egyet említsek (engem ez zavar a legjobban jelenleg, és nem csökken, diétázni kellene, f***omat :( ).
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#1923 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 21:46

kerékpár? futás?
az nem rossz pocakra...

#1924 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 11. 11:37

Idézet: tasp - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 21:46

kerékpár? futás?
az nem rossz pocakra...

Diéta nélkül nehéz ám zsírt leadni, főleg 30 fölött. Annyit senki nem szeret futni meg kerékpározni. Ha viszont a súlyzós edzés + kardio + diéta megvan, akkor egyikbe sem kell belehalni. Persze mint minden, ez is függ az egyéni adottságoktól.

#1925 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 12:09

Amúgy a középhaladó sporttársaktól kérdezem, hogy használ-e valaki heti háromszori teljes testes edzést. Én évekkel ezelőtt a teremben bukkantam rá erre a Bill Starr-cikkre (vigyázat, a magyar fordítás nem meglepő módon elég gyatra):

http://www.fitmuscle...7/07_08_FM7.pdf

Azóta utánaolvasgattam mindenfelé, és nagyon megkedveltem az efféle erőnövelő edzésprogramokat, nekem többnyire szórakoztatóbb így edzeni, mint testrészenkénti bontásban (habár időről időre visszaváltok arra is).
Most éppen a „Texas method” nevű variációval dolgozom, abban viszonylag sokat lehet játszani a terheléssel, ismétlésszámokkal stb. Guggolásban pl. csak úgy tudok igazán fejlődni, ha hetente többször, eltérő terheléssel csinálom. (pl. hétfő 4x5, szerda 3x3 könnyű/elölguggolás, péntek 1x3, 1x8-10).

#1926 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 12:16

én annak idején heti3x-ori teljes megmozgatással edzettem, de szerintem ha már szedtél fel súlyt
és(is) izmot, akkor előnyösebb ha szétbontod az edzéstervet.
fárasztóbb is minden izomcsoportot végigmozgatni, csak abba gondolj bele, hogy egy erős mellézés, és teszem azt hátazás/vállazás után még nekiállsz bicepszezni, akkor arra már nem sok erőd marad.

#1927 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 14:48

Idézet: tasp - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 12:16

én annak idején heti3x-ori teljes megmozgatással edzettem, de szerintem ha már szedtél fel súlyt
és(is) izmot, akkor előnyösebb ha szétbontod az edzéstervet.
fárasztóbb is minden izomcsoportot végigmozgatni, csak abba gondolj bele, hogy egy erős mellézés, és teszem azt hátazás/vállazás után még nekiállsz bicepszezni, akkor arra már nem sok erőd marad.

Értem, amit írsz, és ha elsődleges/kizárólagos célom volna a méretnövelés, akkor talán egyet is értenék – mint írtam, időnként én is használok bontott módszert.
Mivel azonban most éppen nem akarok nőni (most adtam le 4-5 kilót, 90 kg körül vagyok éhgyomorra), viszont erősödni még szeretnék, meg fontos az általános kondíció/ mozgékonyság/ valamennyi gyorsaság, ezért nekem pillanatnyilag jobb az ilyen erősportolókra kidolgozott terv.
Hogy értsd: egy ilyen tervben nincs olyan „erős mellezés” vagy „erős hátazás”, mint a heti egyszeri „mindent bele” típusú edzésprogramban. Egy napon van mondjuk mellrevétel, fekvenyomás és guggolás, meg egy vagy két kiegészítő gyakorlat, oszt jó napot. Mivel magas gyakorisággal és viszonylag nagy intenzitással (nehéz súlyokkal) kell dolgozni, ezért az összvolumennek alacsonyabbnak kell lenni, hogy ne legyen hamar túledzés.

#1928 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 14:50

így van... szerintem ha nagyon sarkosítani akarjuk akkor az egybe edzés erőre, a bontott meg formára jobb :)

#1929 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 06:51

Idézet: Lumpy - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 15:01

Sziasztok!

Az Izom nehezebb a zsírnál szal ha kondizol lehet, hogy többet mutat a mérleg, de a lokális változások szemmel követhetők. :)

persze, ezzel tisztában vagyok, azért is mérem magam heti 1x mérőszalaggal, csak sajnos sosem mutat kevesebbet :(

lassan 2 hónapja folyamatosan járok heti 3x spiningre (egy edzés alatt 10 km letekerve, -370kalóriával)
meg nem eszem szénhidrátdús kajákat, meg délután 5 után már nem is eszem szinte semmit, de a jókedvemen kívül semmi nem fogyott. Lassan egy éve próbálok fogyni, hogy ne legyen akkora belem, hogy terhesnek tűnjek, sajnos nem sok sikerrel.

#1930 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 15:03

Vicc Rágj-bakkának:

Nem lehet, hogy még Miskolcon annyi sört (töményet etc.) ittál, hogy örökre odakötött a hasadra? Ott igazán nem nehéz :). Ha sopronban nyomtad,a kkor meg ott :).

*Nem akarlak megbántani, csak magas labda volt*

Valóságban: szerintem a 3+ hónapot nyugodtan várd meg, akkor meg csak látsz már változást. Az edzésen meg a km mennyisége tökmindegy, magas pulzussal (maximum, de inkább ne: 220-életkor, javasolt, de a szívedtől nagyban függő: 145-160, és ezt fenntartani, a 120-as pulzusnál végzett kardio elvileg teljesen hatástalan) tekerjél és lehetőleg hosszabb ideig (bár a zsírégetés csak 30-45 perc után indul be "szabály" városi legenda), de azért ne vágd haza magad. Ha így sincs eredmény még 1-2 hónap múlva sem, sajnos növelni kell az edzést és/vagy csökkenteni a tápbevitelt. De pls olvass utána a kardiózás/fogyás fortélyainak, mert én nem vok orákulum azért.

Sok sikert!
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.