HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2351 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:26

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 11:58

:omg:  III.

A nép egyszerű gyermeke (köznyelv) a palackozott sört is üveges sörnek hívja, holott az üveges az egy szakma, nem pedig kiszerelési forma. De az legalább kevesebb félreértésre ad okot.

Az viszont tény, hogy megelőlegeztem neked annyit, hogy súlyos egészségügyi problémád megoldására a választ, nem egy informatikai fórum, fitnesz topikjában keresed.

kíváncsi vagyok hogy egy kocsmába betérvén vajon egy palack sört rendelsz-e megadnak (feltéve persze hogy nem csapoltat iszol).

annyi merült fel hogy a meglévő étrendem + mozgásprogramomon belül napi 150kcal-nyi energiabevitelt lecseréljek-e fehérje porra vagy sem és ha igen milyenre. jól összezavarhattalak a szóhasználattal.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#2352 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:38

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 22:16

a tömeg megtévesztő szokott lenni az összetétel táblázatokban. pl ott az a por is amit cyberde linkelt...
egy adag 30g, ebből zsír 2g, ch 4 g, szénhidrát 20 g. az összesen 26 g. ez ok, és a többi??  :confused:

az élelmiszereknél ennél jóval nagyobb általában a különbség. aminek egy része valszeg víz, ez érthető... de elég nagy különbség szokott lenni ezért nézem inkább a kcalt. (a végeredmény szempontjából is jobb kiindulópont a kcal szerintem)

A többi a "körítés" :) (ami "stabillá" teszi olyan formaban amilyenben látod/felhasználod... de egyebkent ott van a makrokomponenseknel egyéb cimszoval 13%)

Igazabol sem a tomeg sem az energiatartalom nem az igazi... sot az a baj egyebkent a feherje meg a zsir az nem egzakt valami... olyan mintha azt mondanam nadrág meg sapka (mindketto lehet ezerféle... )

Masreszt ha cyberde-t idezem:

Idézet

A legmagasabb fehérjetartalmú ételek, a húsok fehérjetartalma 15-25%. Átlagosan 20%. Emellett a zsírtartalmuk 2-45%. Átlagosan 20%. Magyarul, az átlagos étrendben 20gr fehérje mellé, beviszel 20gr zsírt.

Cyberde végig tomeg aranyokrol beszel... ezt ha energiatartalomban kifejezed, akkor igen durva szamok jonnének ki a zsir javára... ehhez kepest a "porokban" talalhato zsir minosegileg is jobb, mennyisegileg is elenyeszo!

Kár ragozni egyébként... szertintem lépj tul ezeken a dolgokon, probáld ki valamelyik tejsavofehérjét... bajod nem lesz tole ezt garantálom neked, a tobbit meg majd megtapasztalaod! :) (vegyel mellé egy shakert is, mert anelkul nehez lesz feloldani rendesen... és vizzel idd ne tejjel... cytogen jo valasztas... izre a legjobb, minosegre meg boven megfelelo)

Szerkesztette: Sniper 2009. 03. 03. 21:40 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#2353 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:47

Miért nem jó a tej?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2354 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:54

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 22:47

Miért nem jó a tej?

A zsirtartalma miatt... (hamár a 2gramm miatt reklamal ami a wp-ben van, akkor ne vigyen be mégtobbet tejjel :D )

#2355 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:56

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:54

A zsirtartalma miatt... (hamár a 2gramm miatt reklamal ami a wp-ben van, akkor ne vigyen be mégtobbet tejjel :D )

Ja, ok. Akkor nekem jó. Bennem minden kalória elég  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2356 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 22:06

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:47

Miért nem jó a tej?

magas a ch-ja is... már én is néztem.

snipernek: lehet h veszek egy kisebb dobozzal és napi 1 adaggal kipróbálom. ha nem ér semmit akkor sem dobtam ki túl sok pénzt az ablakon. :) a mostani diéta + mozgás hatásos egyébként, inkább csak attól tartok h hamarosan megtorpan...

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#2357 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 22:10

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:54

a zsírért nem fizetek ennyit, főleg 'mosópor' formában nem. ha nagyon zsírra vágyom akkor a péksüti reggelire és meg van oldva :D

nem kötözködni akartam, tényleg meglepő volt :D

#2358 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 02:27

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:06

ha visszaolvasol és nem jössz rá akkor valszeg tök feleslegesen magyarázgatnék bármit is.

Nem vagyok hülye! Nekem nem kell magyarázgatnod! Idézd be az általad bunkónak vélt válaszomat! ;)

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:06

de már az is sokat mutat ha visszagörgetve csak a szmájlikon végigfuttatod a szemed. :)

Visszagörgettem! Ha kevésbé türelmes lennék, csak a fórum saját készletéből sokkal sértőbb/bunkóbb szmájlikat használhattam volna.

pl:  :hemuveg:  :lama:  :bolond:  :wtf:

Nyilván más az ingerküszöbünk, de szerintem, amikor a bevallott "szakmai" hozzá nemértés folyamatosan párosul az elnagyolt, félreérthető, (ha kevésbé udvarias, -kvázi, bunkó- akarnék lenni, azt írnám, hogy igénytelen) fogalmazással, ráadásul, emellé, elemi tagozat szintű, logikai és matematikai alapvetések alkalmazása is nehézkesen megy, akkor az :omg: szmájli használata, kifejezetten visszafogott.

:sandor:

#2359 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 02:28

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:09

ez volt az a cikk
egy dietetikus szakértett benne. amit írtam, erre alapoztam:

Idézet

tejsavó alapú ízesített fehérjeizolátummal vagy koncentrátummal keverj össze. ( A sok fogyasztóshake-ben összetevőként megtalálható olcsó szójafehérje helyett.) Fontos: ne keverd össze a bioboltokban és másutt is beszerezhető magas szénhidráttartalmú, rossz minőségű édes tejsavóporral a tejsavó (whey) koncentrátumokat és izolátumokat!

:omg: n+1

Hol írja, hogy nem jó a szójafehérje? :think: Ráadásul, a tojásproteinről, egy szó sem esik cikkben. :confused:

#2360 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 02:31

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:16

a tömeg megtévesztő szokott lenni az összetétel táblázatokban. pl ott az a por is amit cyberde linkelt...
egy adag 30g, ebből zsír 2g, ch 4 g, szénhidrát 20 g. az összesen 26 g. ez ok, és a többi??  :confused:

:omg: n+2

Elvitte a cica!   :nevet:

az élelmiszereknél ennél jóval nagyobb általában a különbség. aminek egy része valszeg víz, ez érthető... de elég nagy különbség szokott lenni ezért nézem inkább a kcalt. (a végeredmény szempontjából is jobb kiindulópont a kcal szerintem)

:idea:

Azért mielőtt teljesen a kilokalóriák bűvöletébe kerülsz, olvasgass pár sort mondjuk, a makro- és mikronutriensekről, a szervezet tápanyag-nem energia!-szükségleteiről, az alapvető anyagcserfolyamatokról, meg ilyesmikről. Talán akkor számodra is világossá válna, hogy ez nem egy egyismeretlenes egyenlet, ahol x = derékbőség.

Szerkesztette: cyberde 2009. 03. 04. 02:32 -kor

#2361 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 02:39

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:26

kíváncsi vagyok hogy egy kocsmába betérvén vajon egy palack sört rendelsz-e megadnak (feltéve persze hogy nem csapoltat iszol).

:omg: n+x

Egyrészt! Hosszú évek óta nem ittam egy korty alkoholt sem. :p

Másrészt! Pont ezért, nem térek be semmilyen kocsmába, hacsak nem a sajátaim valamelyikébe, ahol viszont nem csak a személyzet, hanem a vendégek is tudják, hogy az értelmes kifejezésmód, illetve a választékos beszéd, az nem válik senki kárára.

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:26

annyi merült fel hogy a meglévő étrendem + mozgásprogramomon belül napi 150kcal-nyi energiabevitelt lecseréljek-e fehérje porra vagy sem és ha igen milyenre. jól összezavarhattalak a szóhasználattal.

Nem a szóhasználat zavart meg, hanem az, hogy te simán kevered a tápanyagbevitelt az energiabevitellel!

Azt kéne megértened, hogy 150kcal energiatartalmú fehérje, vagy 150kcal energiatartalmú szénhidrát, vagy 150kcal energiatartalmú zsír bevitele, tápérték szempontból nem egyenértékű. Sőt! Mindegyik egészen más hatást vált ki a szervezeted anyagcsere folyamataiban.

Arról nem is beszélve, hogy lemész a sarokig, meg vissza, az 150kcal.  :rolleyes:

#2362 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 02:40

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 22:10

a zsírért nem fizetek ennyit, főleg 'mosópor' formában nem. ha nagyon zsírra vágyom akkor a péksüti reggelire és meg van oldva :D

nem kötözködni akartam, tényleg meglepő volt :D

A "péksüti" az szénhidrát!  :)

#2363 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 07:39

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 3:40

kivéve az a kifli, amelyiken csillog a zsír és az alatt az idő alatt, amég a nő beletette a zacskóba, a pultra letette és át is áztatta a zacskót. Na az zsíros!!! :Đ
tapasztalat...nem is vettem meg....
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2364 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 08:19

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 2:40

tudom. és a zsírtartalma is elég jelentős. :) (nah majd most jól belekötsz abba h vajh mit jelenthet az elég szócska és hogyan lehet jóóól kiforgatni amit írtam. hajrá :up:)

azt kellene megértened hogy az 'ökölszabályokkal' tisztában vagyok. ez a nagyvonalú tájékozódáshoz az élelmiszerek között pont elegendő. a többit meghagyom neked hogy legyen mire növelni az arcméretedet és beszólogatni másoknak. ;)

#2365 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 12:16

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 8:19

tudom. és a zsírtartalma is elég jelentős. :) (nah majd most jól belekötsz abba h vajh mit jelenthet az elég szócska és hogyan lehet jóóól kiforgatni amit írtam. hajrá :up:)

azt kellene megértened hogy az 'ökölszabályokkal' tisztában vagyok. ez a nagyvonalú tájékozódáshoz az élelmiszerek között pont elegendő. a többit meghagyom neked hogy legyen mire növelni az arcméretedet és beszólogatni másoknak. ;)

:omg:

Most felvehetném a kesztyűt és elkezdhetnék hasonlóan egyszerű stílusban írogatni, de mivel nem csak a tudásom nagyobb mint a tied, hanem a fölényem is, ezért inkább nem teszem. :p

Ráadásul a 150 kilokalóriás problémád már eddig is jóval nagyobb figyelmet kapott, mint amennyit megérdemel. :tired:

#2366 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 12:29

Na... fejezzétek abba... nem szep dolog a holgyeket piszkalni tudassal és fölénnyel :p  :Đ

#2367 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 14:30

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 12:16

:omg:   :Đ

Most felvehetném a kesztyűt és elkezdhetnék hasonlóan egyszerű stílusban írogatni, de mivel nem csak a tudásom nagyobb mint a tied, hanem a fölényem is, ezért inkább nem teszem. :p

Ráadásul a 150 kilokalóriás problémád már eddig is jóval nagyobb figyelmet kapott, mint amennyit megérdemel. :tired:

önszántadból foglalkoztál ennyit a témával :p az világos hogy ebben a topikban roppant precíz és körültekintő fogalmazásmód nélkül kérdezni sem illik. :Đ (az 'elemi matematikai alapvetéseket' már nem is említem :nevet2: :lol:)

#2368 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 16:54

A többi homok! :D

Szerkesztette: Dorien 2009. 03. 04. 16:55 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#2369 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 20:05

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 22:54

Szerintem meg a cukortartalma miatt ( Laktózzal van tele ami nem más mint tejcukor ) :bologat:

#2370 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 17:42

Van vkinek jó sportorvos ismerőse?

Fáj a csuklóm 1 hónapja, mint állat... Doki már írt fel gyulladás csökkentőt, tovább is szedtem, mint amennyit javasolt, de csak a mellékhatások jöttek, ahogy abbahagytam, úgyanúgy fáj.

Szerkesztette: leslie 2009. 03. 09. 17:46 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »