Idézet: leslie - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 20:07
Ma voltam reumán. Dokinő nézi, tekergeti, mondom neki ettől nem fog fájni. Kitalálta, h megeröltettem (zseni), nem gyulladás (mivel 3 hétig szedtem rá gyulladáscsökkentőt, és nem lett jobb), felírt rá vmi pakolást, csuklószorítózzam, kalap. Max 5 percet szánt rám...
Szal most keresek vmi magán dokit, aki legalább egy röntgenre elküld vele. Vkinek vmi ismerőse?
Lassan írom, hogy megértsd.
Pihentetés, kímélés. Ez rá a hivatalos gyógymód. (Az izületi felszínnek, mivel nagyon kicsi a vérér hálózata, olyan rossz az anyagcseréje, hogy csak relatív, hosszú idő alatt regenerálódik)
Azért nem küldött röntgenre, mert azon nem sok minden látszana. Valszeg nincs eltörve a csuklód, mert a két orvos valamelyike, azt, talán röntgen nélkül is észrevette volna.
Amit én csinálnék a helyedben. Elmennék egy párezer forintos maszek ultrahang vizsgálatra.
(_nem kevés lehetőség van_) Ott esetleg többet is mondanak, egyrészt a csuklód állapotáról, másrészt a lehetséges gyógymódokról.
Utána (ezzel a lelettel) visszamennék a reumára és kierőszakolnék vmi fizikoterápiás beutalót, amivel elcsattognék egy olyan maszek welness intézménybe, amelyik ezt elfogadja, azaz szerződésben áll a tb-vel. Ők aztán majd kitalálják, mivel tudják felgyorsítani a felgyorsíthatatlant. Ha mást nem, legfeljebb lazítasz egyet a brűgben.
Írtam már, hogy a meszesedést (ami az izületek megerőltetésre adott reakciója), esetleg az ultrahang kezelés tudja kissé fellazítani, de lehet bohóckodni mindenféle masszázzsal, iszappakolással, ráolvasással is. Talán nálad, valamelyiktől gyorsul a javulás.
Mondok én neked ismerős reumatológust, (még jól is néz ki
) de egyrészt "ing/gatya/hotel" kategória, másrészt ugyanazt fogja mondani, mint a körzeti doki, harmadrészt, ő biztos nem fog szteroidot szurkálni a kicsit megerőltetett, de különben egészséges csuklódba.