HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2701 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 03. 21:22

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 20:27

Kettlebell a neve:

Ehh, ezt én is nagyon nézegettem, mert a "jósolt" eredményei pont megfelelnének nekem is (szálkás izomzat)... De mindenhol azt írják, hogy csak és kizárólag tapasztalt edző útmutatása mellett, hogy legyen értelme  a gyakorlatoknak és az izületeid is egyben maradjanak... Szóval fene tudja...  :think: 

Jah és az ára is elég zúzós ahhoz képest, hogy egy vasgolyó vazzeg  :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2702 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 21:47

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 22:22

Ehh, ezt én is nagyon nézegettem, mert a "jósolt" eredményei pont megfelelnének nekem is (szálkás izomzat)... De mindenhol azt írják, hogy csak és kizárólag tapasztalt edző útmutatása mellett, hogy legyen értelme  a gyakorlatoknak és az izületeid is egyben maradjanak... Szóval fene tudja...  :think: 

Jah és az ára is elég zúzós ahhoz képest, hogy egy vasgolyó vazzeg  :Đ

Az biztos, hogy nem olcsó...

Tapasztalt edző van. Sporttagozatos csajszi... :) Szóval majd megkérdezem vagy kérdeztetem vele mi lenne a nekem megfelelő.

Mondjuk tényleg húzós az ára. De valahol láttam olyat ami alapból 12 Kg és tölthető vasporral 27 Kg-ig. Igaz a golyó és a hozzá való vaspor összesen 30 ropi... :eek:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2703 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 21:55

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 21:47

Szóval majd megkérdezem vagy kérdeztetem vele mi lenne a nekem megfelelő.

Majd én megmondom: A sporttagozatos csajszi... :nevet: Nem kell ide vasgolyó :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2704 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 22:02

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 22:55

Majd én megmondom: A sporttagozatos csajszi... :nevet: Nem kell ide vasgolyó :Đ

Hát az Ő két "golyójától" biztos szálkásodnék egy bizonyos helyen... :Đ
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2705 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 00:16

Növi is szálkás izomzatot csinál.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2706 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 07:55

szerintem egy egyszerű kézisúlyzó-készlettel is el lehet érni a hatást, és ennyi pénzből több méretűt is vehetsz.

Pl. teszkóban a 2kg-os kézisúly pár 890 forint...
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2707 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 08:00

Haver ebayről kukázott 2db szerelhető kézi súlyzót egyenként vagy 25 kiló súllyal tizenpárért.

#2708 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 04. 14:22

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 22:27

pont ilyen irányban nem fejlődök, azaz nem bírok nagyobb súlyokat. első pár hónapban szépen tudtam emelgetni, most meg 1.5 hónapja ugyanazokkal tudom csak csinálni.
enni se tudok többet, elég sokat eszek szerintem.

most volt 1 hét pihenő

koxot inkább kihagyom ;)

Teljesen törvényszerű, hogy az első néhány hónap után megáll a fejlődés. A már fölajánlottakon kívül két dolgot tehetsz:
1, Csinálod tovább, amit eddig, és reménykedsz, hogy egyszer csak újra megindul az erőfejlődés. (Előbb-utóbb biztos megindul, csak kérdés, hogy nem unod-e meg hamarabb az egészet.)
2, Kicsit megváltoztatod a tervedet, módosítasz az ismétlésszámokon (leginkább lefelé).
Pl. visszaveszel egy-két hétig az erőbedobásból, de utána minden héten növeled a használt súlyt. Tehát ha eddig 10 ismétlést csináltál egy sorozatban, és megálltál 60 kilón, akkor most majd csinálj csak 6 ismétlést, és az első héten maradj a 60 kilónál. A következő héten adj hozzá 2,5 kilót, aztán megint annyit, és így tovább. Az első pár hét nevetségesen könnyű lesz, de a távlati tervet kell szem előtt tartani. Ha ezt tartod 10-12 hétig, akkor már menni fog a 85x6, utána kipróbálhatod, hány ismétlés megy bele a 60 kilóba.
Sima lineáris fejlődés, kezdőknél többnyire csont nélkül beválik.

#2709 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 14:48

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 23:27

pont ilyen irányban nem fejlődök, azaz nem bírok nagyobb súlyokat. első pár hónapban szépen tudtam emelgetni, most meg 1.5 hónapja ugyanazokkal tudom csak csinálni.

most volt 1 hét pihenő

koxot inkább kihagyom ;)

Okoskodok en is picit...

Probald meg (a fentieken felul, vagy után, vagy mellett) hogy más gyakorlatokat csinálsz teljesen mint eddig... teszem azt ha eddig mellre a fo gyakorlat kétekezes sulyzos fekvenyomás volt, akkor ehelyett most csinald 2db 1kezessel ferde padon (en egyebkent is jobban favorizáom a szabad sulyokat, szarabb csinalni veluk mindent, de eredmenyesebb is joval nálam)... lenyeg, hogy ne hagyd hogy megszokják a gyakorlatot az izmok, mert az marhanagy stagnalast eredmenyez... dolgoztasd meg oket máshogy is!
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#2710 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 15:28

Csatlakoznék.:)

Kérdések: Ha csak saját testsúllyal edzek az mennyire lehet izomtömeg növelő hatású?
Milyen gyakran csináljam? Heti 3x azt hiszem elég, régebben is annyi volt. :)
Nemrég elkezdtem 20mp-es fekvőket csinálni. (10mp leenged, 10mp feltol). Ezekből 3x5 néha 8 sikerül...
Ennek az erőnlétre, mmint magára az erőre van hatása, vagy inkább állóképességre?
Tricepszezni ugyanígy, csak ott 5-5 mp az intervallum.
Felhúzódzkodásnál 10-12 megy egyszerre, ebből általában 3x csinálok.
Mennyire fogok fejlődni, és fogok-e egyáltalán? :think:
                                    carr       
                              :respect:

#2711 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 05. 22:15

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:48

Okoskodok en is picit...

Probald meg (a fentieken felul, vagy után, vagy mellett) hogy más gyakorlatokat csinálsz teljesen mint eddig... teszem azt ha eddig mellre a fo gyakorlat kétekezes sulyzos fekvenyomás volt, akkor ehelyett most csinald 2db 1kezessel ferde padon (en egyebkent is jobban favorizáom a szabad sulyokat, szarabb csinalni veluk mindent, de eredmenyesebb is joval nálam)... lenyeg, hogy ne hagyd hogy megszokják a gyakorlatot az izmok, mert az marhanagy stagnalast eredmenyez... dolgoztasd meg oket máshogy is!

Szerintem a változatosság elsősorban mentálisan fontos (hogy sok év után se unjunk rá az edzésre), így kezdőknek még nem ajánlanám, hogy sokat cserélgessék a gyakorlatokat.
Ha erősödni akar, aki a kérdést föltette, én inkább azt mondanám, hogy csinálja a legalapvetőbb gyakorlatokat még gyakrabban. Ha még csak néhány hónapja edz, akkor az erősödés jelentős hányada abból jön, hogy "tanulja" a gyakorlatot. Márpedig -- mint minden készség elsajátítására -- erre is igaz, hogy a heti 2-3-szori gyakorlás hasznosabb, mint az egyszeri.
Én a leggyorsabb erőnövekedést akkor tapasztaltam (kb. középhaladóként), amikor hetente háromszor edzettem teljes testre, és az alapgyakorlatokra összpontosítottam: guggolások, nyomások, evezések.
Az izmok akkor tudnak megszokni egy gyakorlatot, ha nem növeled a terhelést. Ha van terved arra, hogy miként növeld folyamatosan az erőkifejtést (ami kezdő-középhaladó állapotban még igen egyszerű), nem kell amiatt aggódnod, hogy az izmok hozzászoknak egy gyakorlathoz. Egy 120 kilós guggolás nem ugyanaz a gyakorlat, mint egy 50 kilós, és ha eljutsz az utóbbitól az előbbiig, biztos, hogy a combodon is meglátszik majd.

#2712 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 22:20

120 kilóval nem nagy dolog guggolni, még nekem is menne. Felállni, az már mástészta  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2713 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 23:08

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 22:20

120 kilóval nem nagy dolog guggolni, még nekem is menne. Felállni, az már mástészta  :Đ

Hehe :)
Ennyivel felállni se nagy dolog.

#2714 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 23:15

Idézet: carr - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 15:28

Csatlakoznék.:)

Kérdések: Ha csak saját testsúllyal edzek az mennyire lehet izomtömeg növelő hatású?
Milyen gyakran csináljam? Heti 3x azt hiszem elég, régebben is annyi volt. :)
Nemrég elkezdtem 20mp-es fekvőket csinálni. (10mp leenged, 10mp feltol). Ezekből 3x5 néha 8 sikerül...
Ennek az erőnlétre, mmint magára az erőre van hatása, vagy inkább állóképességre?
Tricepszezni ugyanígy, csak ott 5-5 mp az intervallum.
Felhúzódzkodásnál 10-12 megy egyszerre, ebből általában 3x csinálok.
Mennyire fogok fejlődni, és fogok-e egyáltalán? :think:
                                    carr       

Eleinte bizonyára növel, a kezdetekkor.
De hamar hozzászoksz, ezért mindenképpen érdemes beszerezned súlyzókat.

Hogy mennyit fogsz fejlődni, az függ sok mindentől, de leginkább a testalkatodtól: van aki nehezen szed fel tömeget, és könnyen elveszti a megszerzett tömeget, ha nem figyel oda. Van a másik véglet, aki meg szinte csak ránéz a súlyzókra és növekszik tőle.
Meg nagyon fontos a megfelelő kajázás. Annyira, mint az edzés: egyik nélkül nem sokat ér a másik.

#2715 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 23:17

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 23:08

Hehe :)
Ennyivel felállni se nagy dolog.

Én biztos kettétörnék félúton. Szerintem max 80-90 kilo körül bírnék el.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2716 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 00:47

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 21:22

Én 2 hónapja járok kettlebell edzésre, nagyon-nagyon élvezem! Teljesen más mozgás, mint a kondi, erősen fejleszti az állóképességet is, meg robbantja a zsírt.  :cool:

Edző/hozzáértő ember szerintem is kell mellé eleinte, azért egy 16-20 kilós golyót nem mindegy hogyan lóbálsz...
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#2717 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 08:34

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 23:27

Egyerősebb emberrel kell edzeni, aki inspirál. Fekve nyomni, erőben fejlődni erőben szinte lehetetlen egyedül. Nekünk haverral volt olyan időszakunk, h havonta mellre minden gyakorlatra +5 kilót tettünk rá. Mell, szűk, 45 fok. Azaz mondjuk volt, h nyomtunk: 70,80,90,100,110,120-ba szériákat, a kovetkező hónap 75,85,95,105,115,125 volt. Kemény volt, de megcsináltuk, vagy fél éven át.

#2718 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 09:45

na igen, ez a szar, hogy egyedül járok :(
1-1 gyakorlathoz még meg tudok kérni idegent, hogy segítsen, de nem akarok ebből rendszert csinálni (nekem is faszom tele lenne ha minden idegen folyton hívogatna hogy segítsek)

haverom elhúzott 1 évre külföldre, kollégáim meg összevissza járnak, nem lehet számítani rájuk ebben.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2719 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 09:47

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 10:45

haverom elhúzott 1 évre külföldre, kollégáim meg összevissza járnak, nem lehet számítani rájuk ebben.

Keresni kell a teremben egy csókát, akivel rendszeresen tudsz edzeni.

Én is a volt haverokkal kezdtem el anno edzeni, de mint a hegylakóban, csak egy maradhatott, az meg én voltam, a többi abbahagyta. Oszt lettek a teremből cimbik, akikkel prímán lehet edzeni.

#2720 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 11:56

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 8:34

Egyerősebb emberrel kell edzeni, aki inspirál. Fekve nyomni, erőben fejlődni erőben szinte lehetetlen egyedül. Nekünk haverral volt olyan időszakunk, h havonta mellre minden gyakorlatra +5 kilót tettünk rá. Mell, szűk, 45 fok. Azaz mondjuk volt, h nyomtunk: 70,80,90,100,110,120-ba szériákat, a kovetkező hónap 75,85,95,105,115,125 volt. Kemény volt, de megcsináltuk, vagy fél éven át.

Fél éven át havi +5 kg-t tettetek rá???
És a szériák nem lettek rövidebbek?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138