HWSW Informatikai Kerekasztal: HD-DVD rip? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD-DVD rip? Ami eldontheti a csatat...

#41 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 19. 16:59

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 16:48

ez igazán nem lehet akadálya egy sörözésnek ;)

ebben maximalisan 1et ertek. szal az az igassag, hogy minek utana volt mar cinealta is a kezemben meg Panasonic AG-HVX200 esigy lattam, hogy milyen az 50Mbites HD, valahogy a 8Mbites avc-k kevesbe teccenek :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 19. 16:59 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#42 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 19. 17:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 17:10

nemtom te miket veszel, de azok a lemezek amiket az utobbi idokben vettem jo 5.5-6.5 giga tiszta m2v-t tartalmaztak, mar fofilmileg... jo tudom, a benzinkutas 900Ftos filmek nemilyenek :D de ehhez hozzavehetjuk aztis, hogy az uj "HD" DD+ meg az uj DTS is kb duplaanyyi helyet foglal el...

jóember, odaírtam mely filmeknél néztem meg: holló extra kiadás, képanyag: 4800 megabájt, terminátor, 1-2 is olyan 5000 körül volt asszem, alienek sem lehettek többek 6-nál, star warsokra abszolút nem emlékszem. (és felhomályosítalak 900 -as kategóriában is lelni már dvd9-es rétegfilmekre (legutóbb a trainspotting bővített verzióját láttam, meg talán az utolsó mohikánt, természtesen a Mann félét)
amiket én néztem a magam kis szerény keretei között, kis társasággal ott sokszor jobb volt a dvd5 720p,  mint a gyári dl. hol sokkal, hol alig, nemcsak projin, hanem tv-n is.
az sem lehet elhanyagolható, h miről dolgozták át a filmet. találkoztam már olyannal, h nagyobb bitráta mellett is csúfabb volt a film. vagy pl. a gits külföldi (dvd5, ntsc) képanyag nagyjából 3 giga, magyar, pal: 4,5 giga és az ntsc szemmel láthatóan szebb, kevésbé pixeles, zajos volt, ha nem is volt egetverő a különbség (arról nem is beszélve, h valamiért pár perccel hosszabb, alá akartam barmolni az angol hagsávot, de nem jött össze)
de pl. dvd5-nél simán jobb az akkora méretű, azaz kb. akkora bitrátájú hdtvrip verzió. blade runner-nél a szintén ntsc dvd5 (tudom-tudom, mind2 a nyomi kis 480p projimhoz való felbontás, szemben a hiperszuper azt alázó pal rendszerrel),  illetve a pal dvd5 brazil (nem honi) és azok nagyjából ua-olyan méretű h264 720p rilízei jóval szebbek (alig volt rajtuk sallang). de járt már itt 1080p h264 8,x gigásban ami felvette a versenyt a gyári dl lemezzel (ezek a gyűrűkurák, nem bányászom ki és nézem meg mekkora is a méret).
de összehasonlítottunk dvd5-re zsugorított (de tisztességesen, több pass, CCE ésatöbbi, menü néküli, 1-2 hangsávos)  filmeket is és azok mpeg4 hd megfelelőit és itt viszont egyértelműen arra a következtetésre jutottunk, miszerint a 720p hdtvripes anyag mindig szebb képet adott.
volt még 720p wmv-s, 8 gigás harry pottert (256 kbs hanggal), ami az eredeti dvd9 előtt csak egy paraszthajszállal bizonyult jobbnak.
ebből szűrtem le azt a következtetést, miszerint a 720p cuccok elfogadható minőségűek, illetve a gyári dl-ek képanyagával milyen viszonyban állnak, valamint h ugyanolyan bitráta (3500-6000) mellett a 720p felbontás egy nem hd ready cuccra is van olyan jó, mint az mpeg2 576p-n. ha szerencsénk van, lehet jobb is-
folytatva a rövid kitérőt, remélhetőleg 8 gigás, 720p hdtvripek szépen és jól elterjednek (merthogy soha nem azt írtam ezeknek mpeg4/720p dvd5-öknek mekkora fenenagyhúdejóminőségük van, bár 82 cm-es lcd-n fen jól mutattak, itt kezdtem le nagyon bánkódni a proji felbontás miatt, bár azért jobbára csak szétffdshow-zott animesorozatokat nézünk rajta. itt tenném hozzá, h szintén gits, szintén mepg4/mpeg2, de az eredeti 1200 megás méretű mpeg2-vel  *szerk: képanyag 800 mega körül (igaz nyomi ntsc volt)  simán versenyzett a 484 megás 720p xvid 25 perces hdtvrip  epizód (*nemtomár mekkora volt ebből a kép) ,

talán majd a jövőben SFIJ beleegyezésével és engedélyével hangoztathatom azt a tisztelt warezoló nagyérdeműnek, miszerint nagy megjelenítőhöz (még ha nem is hd ready) ezeket talán érdemesebb megszerezni, mert az áramszámláért jobb minsőséget kapok, mint súlyos ezer forintokért.

kis kérdés: te csináltál már baráti/családi körben hasonló tesztet nagy méretű (legalább 130 cm-es) bármilyen kivetítőn? vagy egyáltalán bárki? mert tapasztalatokat szívesen várok, kinek mi jött be (prog/dekóder/enkóder/kivetítő stb). nem mondom, h egzakt dolog, de azért a kép nagyjából egyforma mindeki számára (színhűség/színárnyalat terén nem, mert ott félelmetes emberek milyen színárnyalatok képesek megkülönböztetni), de azért nagyobb méretű tömörítési hibákat, pixelesedéseket mindenki nagyjából egyformán lát.

Szerkesztette: avman 2007. 01. 19. 18:01 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#43 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 17:58

Én csak azt tudom, hogy megvan a MI:3 HDDVD ripje, és jobbnak tűnik mint az eddigi .ts-ekből enkódolt ripek, és ez a lényeg, vitatkozzatok csak nyugodtan :Đ
- Where are we going?
- Let's go find out.

#44 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 18:05

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 18:58

Én csak azt tudom, hogy megvan a MI:3 HDDVD ripje, és jobbnak tűnik mint az eddigi .ts-ekből enkódolt ripek, és ez a lényeg, vitatkozzatok csak nyugodtan :Đ

ha az vita, ha vki, aki ott sem volt meg akarja magyarázni a másiknak, h nincs igaza, mert nem jól látta...
mondjuk kis zöld emberkéket is látták már sokan, szóval a fene tudja. :offtopic:  ufót már én is láttam. többzsör is (dolgoztam, azaz nyárimelós éjjeliőrködés a puszta közepén és nem voltam se részeg, se beszívva, és az a fényes izé az égbolton rohadtul nem úgy viselkedett, mint egy ember által készített ojjektum :D )
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#45 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 18:17

Idézet: avman - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 17:46

talán majd a jövőben SFIJ beleegyezésével és engedélyével hangoztathatom azt a tisztelt warezoló nagyérdeműnek, miszerint nagy megjelenítőhöz (még ha nem is hd ready) ezeket talán érdemesebb megszerezni, mert az áramszámláért jobb minsőséget kapok, mint súlyos ezer forintokért.

:offtopic:  figy nem eloszor kerlek ra, hogy ezeket a szemelyeskedo beszolasokat hanyagold mar.  a warezes ugyeket meg plane. senki sem szent, de azert nem kell nagydobra verni.

#46 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 18:24

Idézet: avman - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 18:05

ha az vita, ha vki, aki ott sem volt meg akarja magyarázni a másiknak, h nincs igaza, mert nem jól látta...

emberek mondanak sokmindent, foleg ha utolag nem ellenorizheto. amit mondasz dvd5 h264 vs DVD9 mpeg2 ugyben tomegesen cafoljak masok a doom9-en, nemcsak A-B vaktesztek de meresek alapjan is, olyan emberek is akik nemcsak ilyen ripkeket lattak am, hanem profi cuccokkal dolgoznak.

reszemrol a dolgot lezartnak tekintem. tudjuk hogy van egy faszantos projektorod, meg trendi vagy azzal, hogy avc ripeket nezel. :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 19. 18:25 -kor

#47 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 19:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 19:24

emberek mondanak sokmindent, foleg ha utolag nem ellenorizheto. amit mondasz dvd5 h264 vs DVD9 mpeg2 ugyben tomegesen cafoljak masok a doom9-en, nemcsak A-B vaktesztek de meresek alapjan is, olyan emberek is akik nemcsak ilyen ripkeket lattak am, hanem profi cuccokkal dolgoznak.

reszemrol a dolgot lezartnak tekintem. tudjuk hogy van egy faszantos projektorod, meg trendi vagy azzal, hogy avc ripeket nezel. :D

még egyszer:
elsősorban annyit mondtam néhány filmcímmel
1. azonos bitráta mellett (értsd itt gyakorlatilag hellyel- közzel dvd5 576p mpeg2 vs dvd5 720p h264) mellett 480p-n nagy felületen (és kinagyítva crt tv-n) a 720p élvezetesebb képet adott, mint az mpeg2. egyértelműen, több embernek. az esetek 100%-ban.
2. gyakori jelenség, h ez a 720p a dvd9 lemezek által nyújtott minőséget is eléri, sőt, van hogy sajnos meg is haladja (főleg ha 5 giga környékén van a képanyag, a film meg 2 óra felett). de egy tisztességgel összerakott, normális forrású nagy bitrátában kódolt dl lemez képanyagával valszeg nem ér fel. (igaz azt nem részleteztem melyik volt jobb/kb. ugyanolyan/rosszabb pl gyári dl lemez vs. h264 dvd5, csak egészében véve a versenytársa volt) ezen egyébként valóban lehet vitatkozni, hiszen azért az mpeg2 esetében egy drága asztalinak nem igazán lehet versenytársa egy mezei htpc. tudtommal.
3. 1080p-nél a 8 gigás h264 is adott olyan minőséget, mint a dl dvd.
van itt még valaki, akinek nagyjából nem ez jött le a postjaimból? jelezze már legyen olyan kedves, mert akkor a jövőben próbálok disztingválni mert én vagyok nagyharang... ellenkező esetben viszont sarkítás és értetlenség, valamint mellébeszélés ténye áll fent.
egyébként ha azt mondod, na milyen kiadásról is van szó (warez és eredeti), okké, esetleg nekem is megvan mind2 vagy küldd már el ezt, kíváncsivá tettél, én is beülök elé, ilyen cuccon  hasonlítom össze, ezzel és ezzel a lejáccóval, ekkora méretben --> és azt mondod:  "b+, nem azt látom mint te!" akkor hajlandó vagyok tolerálni az álláspontodat, sőt, revideálni a sajátomat. de így az egész olybá tűnik csak pofázol bele a nagyvilágba, azért h nekem ellentmondj és ehhez egyszerűen kiragadsz dolgokat és sarkítod.
a személyeskedést most sem én kezdtem a benzinkutas filmekkel, folytatva a rosszízű projis és trendis megjegyzésig.

#48 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 19:10

Idézet: avman - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 19:01

még egysz...

Szerintem mindenki érti mit akarsz mondani. Ettöl függetlenül az álltalános tapasztalat nem ez.
Ilyen egyszerű a történet.
Én nem akarom megváltoztatni senkinek sem a véleményét, így tisztában is tartom a véleményedet.
Mindenesetre az én tapasztalatom hasonló SFIJ-éhez.
Habár én az anyagokat kényetelen voltam monitoron nézni, kicsit nagyobb felbontásban.
-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#49 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 19:17

oké, aláírom, nagyharang voltam. tényleg úgy írtam először (visszaolvastam), mintha kivétel nélkül a dl lemezeket "kenterbe vernék" pedig ott egy gyakortát is gondoltam.
ellenben a folytatásban sztem éreztettem, h milyen jellegű dl filmekre gondoltam.
sőt, száncsengő is: warez hdtvrip 720p dvd5 felé billent a mérleg, iinnen meg egy összességében hiányzott.

Szerkesztette: avman 2007. 01. 19. 19:21 -kor

#50 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 23:35

Idézet: avman - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 19:01

de egy tisztességgel összerakott, normális forrású nagy bitrátában kódolt dl lemez képanyagával valszeg nem ér fel.

erre hívtam fel a figyelmed csupán. elvesztegettünk egy egész oldalt csak azért, mert mindenáron ellent akartál mondani.
amúgy masszívan offtopik a threaded. a topik célja az, hogy megbeszéljük hogyan lehet a HD-DVD lemezekről - mert sajnos elég sérülékenyek - biztonsági másolatot készíteni.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 19. 23:38 -kor

#51 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 02:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 0:35

erre hívtam fel a figyelmed csupán. elvesztegettünk egy egész oldalt csak azért, mert mindenáron ellent akartál mondani.
amúgy masszívan offtopik a threaded. a topik célja az, hogy megbeszéljük hogyan lehet a HD-DVD lemezekről - mert sajnos elég sérülékenyek - biztonsági másolatot készíteni.

nem igazán így vettem észre, nekem úgy tűnt folyamatosan próbáltad megkérdőjelezni azt az állításomat, miszerint nagyjából azonos bitráta mellett (3800-6500 kb/s-ig terjedő intervallumban) az adott technikai eszközökön, felületen a 720p/h264 dvd5 jobb minőséget ad szemre, mint a hasonló 576p dvd mpeg2. illetve annak a 720pnek a minősége sokszor eléri, sőt meg is haladja az itthoni forgalomban kapható dl lemezeken található, nagyobb bitrátájú (de sokszor nem sokkal) filmek minőségét is. erre jelentetted ki kerek -perec  (bár ilyen jellegű saját, személyes tapasztalataid nem voltak), h nonszensz, hülyeségeket állítok, mert ilyen nem lehetséges, azon a felbontáson én pláne nem is láthatok különbséget. amúgy tényleg teljesen feleslegesen... de témához kapcsolódik valamelyest, hiszen a hd-dvd rip előzménye a hdtvrip. ezen a vonalon fog úgyis elindulni a dolog.
továbbra is azt mondom, bárki mást aki kételkedik, szeretettek várok, csak hozzon sört. (aztán ha ellenkező véleményen lesz, van itt egy 60 kilós bernáthegyi/németjuhász keverék, majd szépen kutyakaját csinálok belőle, és még azt is letagadom, h itt járt :D )

#52 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 03:07

Idézet: avman - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 2:43

nem igazán így vettem észre, nekem úgy tűnt folyamatosan próbáltad megkérdőjelezni azt az állításomat, miszerint nagyjából azonos bitráta mellett (3800-6500 kb/s-ig terjedő intervallumban) az adott technikai eszközökön, felületen a 720p/h264 dvd5 jobb minőséget ad szemre, mint a hasonló 576p dvd mpeg2. illetve annak a 720pnek a minősége sokszor eléri, sőt meg is haladja az itthoni forgalomban kapható dl lemezeken található, nagyobb bitrátájú (de sokszor nem sokkal) filmek minőségét is. erre jelentetted ki kerek -perec  (bár ilyen jellegű saját, személyes tapasztalataid nem voltak), h nonszensz, hülyeségeket állítok, mert ilyen nem lehetséges, azon a felbontáson én pláne nem is láthatok különbséget. amúgy tényleg teljesen feleslegesen... de témához kapcsolódik valamelyest, hiszen a hd-dvd rip előzménye a hdtvrip. ezen a vonalon fog úgyis elindulni a dolog.
továbbra is azt mondom, bárki mást aki kételkedik, szeretettek várok, csak hozzon sört. (aztán ha ellenkező véleményen lesz, van itt egy 60 kilós bernáthegyi/németjuhász keverék, majd szépen kutyakaját csinálok belőle, és még azt is letagadom, h itt járt :D )

:offtopic: yáy... uncsiiiii

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 20. 03:10 -kor

#53 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 09:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 3:07

de attól még igaz.
én is most cserélem dupla tokra az eredeti, gyári dvd lemezeim tokját, és a gyári lemezhez szépen mellébiggyesztem a dvd5 vagy dvd9 720p-t is...

#54 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 09:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 4:07

:offtopic: így van, és engem pluszban végtelenül irritál a nagyképűséged és a tudálékos, lekezelő, ellentmondást nem tűrő stílusod- a továbbiakban megkérlek, h még ha úgy is gondolod hülyeséget valótlanságot állítok, várd meg míg tőled független személy próbál megvilágítani elmémet és hanyagold személyemet (lehetőleg ne is vezényelj ide senkit). többször céloztam rá mennyire hidegen hagy a véleményed, valamint milyen szinten kerülget a hányinger tőled, és hogy milyen kevésre tartalak emberileg. gondolom ezek az érzések kölcsönösek, így szerintem mindenkinek jobb, ha hanyagoljuk egymást.

#55 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 20:37

Idézet: avman - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 9:58

:offtopic: így van, és engem pluszban végtelenül irritál a nagyképűséged és a tudálékos, lekezelő, ellentmondást nem tűrő stílusod- a továbbiakban megkérlek, h még ha úgy is gondolod hülyeséget valótlanságot állítok, várd meg míg tőled független személy próbál megvilágítani elmémet és hanyagold személyemet (lehetőleg ne is vezényelj ide senkit). többször céloztam rá mennyire hidegen hagy a véleményed, valamint milyen szinten kerülget a hányinger tőled, és hogy milyen kevésre tartalak emberileg. gondolom ezek az érzések kölcsönösek, így szerintem mindenkinek jobb, ha hanyagoljuk egymást.

:offtopic: Libenter homines id, quod volunt, credunt  :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 20. 20:45 -kor

#56 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 21:25

Nem tudom, hogy két értelmes ember miért akarja állandóan átharapni egymás torkát, ráadásul szerintem mindkettőtök számára nyilvánvaló, hogy szándékosan elbeszéltek egymás mellett a vita kedvéért. Egy ideig még hasznosnak is tűnt a dolog, mert sok-sok szakmai érv is belefért egymás szurkálásába, de a következő alkalommal - akkor is ha egyben a topik legfontosabb szakmai, technikai tartalmát adja az adott hozzászólás - a személyeskedést, flame-gerjesztést azonnali hozzászólási jog megvonással fogom jutalmazni. Nem vagytok hülyegyerekek, hogy itt és így essetek minduntalan egymásnak!

#57 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 21:42

Frissitsunk:  :cool:
CDFreaks.com hir --> Doom9.org Forum (forras)

A Blu-Ray-t is meghamoztak  :Đ
Termeszetesen itt is a playeren keresztul, a kulcsokat megszerezve bontottak a titkositast. A BD+ itt meg nem jatszik, az majd egy kesobbi kiserlet lesz.
Asszem jol fognak jonni a TB-os HDDk  :smoker:

Warez 'scum' vs Content providers 2:0 for now...
AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#58 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 21:44

Ez még mindig kevés a totális, gombnyomásra történő töréshez/másoláshoz. Ez csak megkerülés.

#59 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 21:58

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 21:44

Ez még mindig kevés a totális, gombnyomásra történő töréshez/másoláshoz. Ez csak megkerülés.

110% igazad van... de a hozzaertoket nem fogja megakadalyozni, hogy kirakjak FTP-re, torrent-be, eMule-ra, DC++-ra vagy amire akarod. Hogy lesz-e letoltes a dologbol az persze mas kerdes.

De amig a titkos kulcs is a 'kezunkben' van, addig lesznek olyanok akik megoldjak hogy publikus legyen.
Es abban is remenykedek, hogy elobb utobb lesz egy-kattintas-HDDmen-a-HD-anyag mogoldas. Nincsen olyan emberi talalmany hogy 'tokeletes'. ;)

Microsoft Research DRM talk

:offtopic: PPeter: ez igaz? No more Plextor consumer drives
AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#60 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 02:15

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 21:44

Nos PPeter szerintem kicsit többről van szó, mint megkerülésről. mivel muslix leírta összefoglalom röviden. az amódszer, amit muslix használ, már a római korban is ismert volt titkosírások törésére. Ha tudod hogy az "üzenetben" bizonyos betűk fixen ottvannak, az roppantmód megkönnyati a dolgodat.
néhábny szerencsétlen dolog együttállására van csak  szükség.

(1) windows alatt futó program teljes memóriatartalmát ki lehet dumpolni
(2) a HD tartalmak cím és kötetkulcsai mindkét nagy playergyártó esetében fellelhetők a memóriában miközben működnek
(3) Az AACS "tartalomtülekedés" olyan hogy a tárolási egység EVOB unit és BR aligned unit bizonyos rövídke részei nyitottak (de a törés szempontjából már elégseégesek)
(4) a dekódoláshoz szükséges AES algó közismert.

Amit keresni kell a folyamban az nem más, mint a tárolási konténerekre jellemző bitszekvenciák, amik fixek és periódikusan ismétlődnek. mivel mind az evob mind a BR AU bizonyos részei "nyitottak" - pontosan azért, hogy szinkronizálni lehesen a lejátszást - és ezek a szinkronizációs markerek folytatódnak az kódolt részben, nincs más dologod mint
(a) nyitott részből meghatározni a cím jellemző marker bitmintáit
(b) a lejátszó programból nyert memóriadumpot szépen végighelyettesitgetni, mint kulcsot, a dekóderen (byteonként eltologatva).

amikor (b)-t ismételgetve, feltűnik az (a) alatt meghatározott mintázat, megvan a kulcs.

szvsz nagyon elegáns :D

Konklúzió:  amíg a windows nem tudja garantálni, hogy bizonyos memóterületeket még administratori joggal sem érhetsz el, ha a futó program ilyen "secured" memóriát foglal, az ehhez hasonló múdszerekkel még a leg szofisztikáltabb titkosítás is nyitható.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 21. 02:21 -kor

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »