Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 17:10
nemtom te miket veszel, de azok a lemezek amiket az utobbi idokben vettem jo 5.5-6.5 giga tiszta m2v-t tartalmaztak, mar fofilmileg... jo tudom, a benzinkutas 900Ftos filmek nemilyenek

de ehhez hozzavehetjuk aztis, hogy az uj "HD" DD+ meg az uj DTS is kb duplaanyyi helyet foglal el...
jóember, odaírtam mely filmeknél néztem meg: holló extra kiadás, képanyag: 4800 megabájt, terminátor, 1-2 is olyan 5000 körül volt asszem, alienek sem lehettek többek 6-nál, star warsokra abszolút nem emlékszem. (és felhomályosítalak 900 -as kategóriában is lelni már dvd9-es rétegfilmekre (legutóbb a trainspotting bővített verzióját láttam, meg talán az utolsó mohikánt, természtesen a Mann félét)
amiket én néztem a magam kis szerény keretei között, kis társasággal ott sokszor jobb volt a dvd5 720p, mint a gyári dl. hol sokkal, hol alig, nemcsak projin, hanem tv-n is.
az sem lehet elhanyagolható, h miről dolgozták át a filmet. találkoztam már olyannal, h nagyobb bitráta mellett is csúfabb volt a film. vagy pl. a gits külföldi (dvd5, ntsc) képanyag nagyjából 3 giga, magyar, pal: 4,5 giga és az ntsc szemmel láthatóan szebb, kevésbé pixeles, zajos volt, ha nem is volt egetverő a különbség (arról nem is beszélve, h valamiért pár perccel hosszabb, alá akartam barmolni az angol hagsávot, de nem jött össze)
de pl. dvd5-nél simán jobb az akkora méretű, azaz kb. akkora bitrátájú hdtvrip verzió. blade runner-nél a szintén ntsc dvd5 (tudom-tudom, mind2 a nyomi kis 480p projimhoz való felbontás, szemben a hiperszuper azt alázó pal rendszerrel), illetve a pal dvd5 brazil (nem honi) és azok nagyjából ua-olyan méretű h264 720p rilízei jóval szebbek (alig volt rajtuk sallang). de járt már itt 1080p h264 8,x gigásban ami felvette a versenyt a gyári dl lemezzel (ezek a gyűrűkurák, nem bányászom ki és nézem meg mekkora is a méret).
de összehasonlítottunk dvd5-re zsugorított (de tisztességesen, több pass, CCE ésatöbbi, menü néküli, 1-2 hangsávos) filmeket is és azok mpeg4 hd megfelelőit és itt viszont egyértelműen arra a következtetésre jutottunk, miszerint a 720p hdtvripes anyag mindig szebb képet adott.
volt még 720p wmv-s, 8 gigás harry pottert (256 kbs hanggal), ami az eredeti dvd9 előtt csak egy paraszthajszállal bizonyult jobbnak.
ebből szűrtem le azt a következtetést, miszerint a 720p cuccok elfogadható minőségűek, illetve a gyári dl-ek képanyagával milyen viszonyban állnak, valamint h ugyanolyan bitráta (3500-6000) mellett a 720p felbontás egy nem hd ready cuccra is van olyan jó, mint az mpeg2 576p-n. ha szerencsénk van, lehet jobb is-
folytatva a rövid kitérőt, remélhetőleg 8 gigás, 720p hdtvripek szépen és jól elterjednek (merthogy soha nem azt írtam ezeknek mpeg4/720p dvd5-öknek mekkora fenenagyhúdejóminőségük van, bár 82 cm-es lcd-n fen jól mutattak, itt kezdtem le nagyon bánkódni a proji felbontás miatt, bár azért jobbára csak szétffdshow-zott animesorozatokat nézünk rajta. itt tenném hozzá, h szintén gits, szintén mepg4/mpeg2, de az eredeti 1200 megás méretű mpeg2-vel *szerk: képanyag 800 mega körül (igaz nyomi ntsc volt) simán versenyzett a 484 megás 720p xvid 25 perces hdtvrip epizód (*nemtomár mekkora volt ebből a kép) ,
talán majd a jövőben SFIJ beleegyezésével és engedélyével hangoztathatom azt a tisztelt warezoló nagyérdeműnek, miszerint nagy megjelenítőhöz (még ha nem is hd ready) ezeket talán érdemesebb megszerezni, mert az áramszámláért jobb minsőséget kapok, mint súlyos ezer forintokért.
kis kérdés: te csináltál már baráti/családi körben hasonló tesztet nagy méretű (legalább 130 cm-es) bármilyen kivetítőn? vagy egyáltalán bárki? mert tapasztalatokat szívesen várok, kinek mi jött be (prog/dekóder/enkóder/kivetítő stb). nem mondom, h egzakt dolog, de azért a kép nagyjából egyforma mindeki számára (színhűség/színárnyalat terén nem, mert ott félelmetes emberek milyen színárnyalatok képesek megkülönböztetni), de azért nagyobb méretű tömörítési hibákat, pixelesedéseket mindenki nagyjából egyformán lát.
Szerkesztette: avman 2007. 01. 19. 18:01 -kor
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.