Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 10:37
A kinézett Sonyval nekem 1 gondom van...
Képérzékelés
Super HAD CCD
Méret (hüvelyk)
1/2,5
Valódi képpontszám (Megapixel)
8.0
plusz a sovány akksi.
amit nekem ajánlottak kompkat (igazából már bridge) kategóriában:
http://www.dpreview....000fd/page9.asp
+ 28-300mm
+ kézi zoomgyűrű
+ érzékelő 1/1,7"
+ rendes 58mmes szűrők mennek rá, rátehető ettől a napellenző és az objektívsapka is
- nem látszik mint meghajtó PC-n
- néha butus és jobban szűr zajt mint kéne, de ez ritka szerencsére
Nagyobb keretből nézelődtem mint amibe került, de nem tükrösben nem tudnék egyértelűen jobbat mondani.
Üdv,
a kis méret az számomra pozitiv, a finepix 9600 sokkal nagyobb, amit még kinéztem.
A képérzékelést nem értem, azzal mi a gond, mit kell észrevennem a leirás alapján?
A Super HAD CCD a kulcsmondat?
Igen, az akku az nagyon gyér, boltban rögtön megkérdezem majd, mivel lehet kiváltani.
A canon gépekkel szemben viszont ellenérzéseim vannak, inkább a s9600 vagy valami más, ami leesik 100 ezer alá, mert ez az ár sajnos nagyon erős felsö korlát.
De továbbra is "gyanús" nekem az optika.
Most egy másik válaszra válaszolok:
Igen, nagyon jól tudom, hogy egy 30-465 zoom az "mindenre" jó lenne, de kétlem, hogy ezen az áron valóban jó minöségüoptikát adnának, mert sajnos a sony üzletpolitikájára nem ez a jellemzö.
Ha tévednék, akkor nyilt szinen fogok bocsánatot kérni.
Amúgy a fotót azért szúrtam be, mert jó példa egy olyan beltéri fotózásra, amikor
1. állványt kell használni,
2. nem, vagy csak óvatosan lehet vakuzni,
3. többnyire 30-150 cm távolságon belül éles képet kell kapni úgy, hogy 200 cm-töl már minden életlen legyen (játék a mélységélességgl - bocsánat, hogy ilyet irok, de nagyon kevesen ismerik digifotósok közül
4. rövid záridö kell a gyors mozgás miatt
5. gyorsan reagáló gép (váz) kell, szinte azonnali exponálással (valamelyik fórumon egy illetö kikérte magának, miért fontos a zársebesség és az exponálási idö tsztelése, miért nem elég az éles optika)
6. biztosan - ha lehet, kézzel is - be lehessen állítani a fehéregyensúlyt
7. esetleges ellenfényeket, tükrözödéseket kezelni kell tudni
Gondolom, elég jól körülirtam.