HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#141 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 02. 06. 18:40

Idézet: szeder - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 17:39

A Pentax K100D tömege 660 gramm, a *ist DS pedig 605 gramm (csakúgy mint a korábban már emlegetett *ist DS2 és Samsung GX-1S, amitől viszont negyed három körül még nehezebb volt a K100D-d...)

Gyia! Most azon lovagoljunk melyik könnyebb  nem az a tény hogy melyik fémvázas és melyik nem! A pentatükrösnek a keresője pld könnyebb mint a prizmásé. Nem a tény a lényeg hanem a vélemény. Éljen!

#142 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 18:44

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 18:40

Gyia! Most azon lovagoljunk melyik könnyebb  nem az a tény hogy melyik fémvázas és melyik nem! A pentatükrösnek a keresője pld könnyebb mint a prizmásé. Nem a tény a lényeg hanem a vélemény. Éljen!

:bolond:

mindezt abból a(z egyébként szokásos mértékben megalapozott) véleményből, hogy a samsung gx1s és a pentax ds2 váza nem ugyanaz... újfent gratulálunk.

Szerkesztette: qnadam 2007. 02. 06. 18:44 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#143 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 02. 06. 19:13

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 19:44

:bolond:

mindezt abból a(z egyébként szokásos mértékben megalapozott) véleményből, hogy a samsung gx1s és a pentax ds2 váza nem ugyanaz... újfent gratulálunk.

Mindezt abból hogy a két gépet nem is írtam sehol én! Én azt írtam hogy két Samsung amelynek az előde fémvázas volt Pentaxként, totál műanyag lett Samsungként. Ezt az ismertetőjükben olvastam nem az ujjamból szoptam.

#144 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 20:02

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 19:13

Mindezt abból hogy a két gépet nem is írtam sehol én! Én azt írtam hogy két Samsung amelynek az előde fémvázas volt Pentaxként, totál műanyag lett Samsungként. Ezt az ismertetőjükben olvastam nem az ujjamból szoptam.

:omg:
a Pentax DL2-ről írják, h acél vázra épül
lássuk a Samsung mit ír a GX 1L-ről: "Made with a light and robust stainless steel chassis"

#145 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 20:35

egy mondás jut eszembe a fenti beszélgetésről, úgy szól, hogy "süketek párbeszéde"... :)

én úgy tudom, hogy korlátozott mértékben minden gép rendelkezik valamilyen fém vázzal, arra szokták rácsavarozni (fonnyasztani vagy egy kristályból növeszteni) a külső burkolatot. ez lehet valami kopogós műanyag vagy igényesebb esetekben csúszásgátlóval bevont felület. és nem mellékesen erre kapaszkodik az egésznek a lelke is, mint zár, tükör, elektronika, elemek vagy akksik.

és egy újabb fordulat: van ahol acélból készül a váz, máshol pedig nem.

Az antiknak számító EOS-10D magnéziumötvözet váza...

az újabbnak számító, de nemsokára elavult EOS-30D váza... (ott figyelnek a kis menetes protrúziók)

EOS-1Ds Mk II, envájörmentál szílsz, és mellesleg ott a fém váz...

akkor meg tudunk nyugodni?  :up:

üdv!

:respect:
.
.
.

#146 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:14

nem mindenhol fem a vaz.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#147 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:00

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:35

egy mondás jut eszembe a fenti beszélgetésről, úgy szól, hogy "süketek párbeszéde"... :)

én úgy tudom, hogy korlátozott mértékben minden gép rendelkezik valamilyen fém vázzal, arra szokták rácsavarozni (fonnyasztani vagy egy kristályból növeszteni) a külső burkolatot. ez lehet valami kopogós műanyag vagy igényesebb esetekben csúszásgátlóval bevont felület. és nem mellékesen erre kapaszkodik az egésznek a lelke is, mint zár, tükör, elektronika, elemek vagy akksik.

és egy újabb fordulat: van ahol acélból készül a váz, máshol pedig nem.

Az antiknak számító EOS-10D magnéziumötvözet váza...

az újabbnak számító, de nemsokára elavult EOS-30D váza... (ott figyelnek a kis menetes protrúziók)

EOS-1Ds Mk II, envájörmentál szílsz, és mellesleg ott a fém váz...

akkor meg tudunk nyugodni?  :up:

üdv!

:respect:

Rosszul tudod mert a Canon EOS 300,  350 totálisan műanyag a tükörakna is, csak esetleg vastagabb héjú mint a burkolat. Ilyen gép van minden márkában. Még a tükörcsap is műanyag némelyiknél, én azt az embert aki ilyent tervez baromnak nevezem. Totális műszaki analfabétának. Én nem a hasamra ütve állítok valamit hanem a gyártó leírásából veszem, nem úgy gondolom. Legrégebben duraluminiumból készítették a gépvázakat ami rezet tartalmazó aluminium.  Később a magnáliumot kezdték használni ami magnéziumot tartalmaz a réz helyett, és könnyebb mint a durál. Legújabban rozsdamentes acélból is készülnek alapvázak, ilyen az én K100D-m is. A három anyag közös tulajdonsága hogy kitűnően lehet fröccsönteni őket. Mert a fémvázak fröccsöntéssel készülnek, természetesen forgácsolással csinálják készre.

Szerkesztette: ottokar 2007. 02. 06. 22:01 -kor

#148 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:15

a canon 1D zárszerkezete (és gondolom a tükörhöz tartozó dolgok is) szénszál-duraluminium ötvözetből készül pl :)

#149 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:22

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:00

Én nem a hasamra ütve állítok valamit hanem a gyártó leírásából veszem, nem úgy gondolom.

Degeczi az imént linkelte a Samsung GX-1L gyártói oldalát, ahol történetesen az áll, hogy ennek a gépnek fém váza van.  Azon az oldalon ott a link a GX-1S oldalára is, és aszerint annak a gépnek is fém váza van.  Szóval ez eddig két fém vázas Samsung gép.

Tekintve, hogy a Samsung összesen három típusú DSLR-t gyárt, elárulnád nekünk, hogy az alant idézett kijelentésedben pontosan melyik két "totál műanyag" Samsungra gondolsz, valamint hogy ezt az információt honnan "szoptad"?

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 19:13

Én azt írtam hogy két Samsung amelynek az előde fémvázas volt Pentaxként, totál műanyag lett Samsungként. Ezt az ismertetőjükben olvastam nem az ujjamból szoptam.

#150 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:48

Idézet: szeder - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:22

Degeczi az imént linkelte a Samsung GX-1L gyártói oldalát, ahol történetesen az áll, hogy ennek a gépnek fém váza van.  Azon az oldalon ott a link a GX-1S oldalára is, és aszerint annak a gépnek is fém váza van.  Szóval ez eddig két fém vázas Samsung gép.

Tekintve, hogy a Samsung összesen három típusú DSLR-t gyárt, elárulnád nekünk, hogy az alant idézett kijelentésedben pontosan melyik két "totál műanyag" Samsungra gondolsz, valamint hogy ezt az információt honnan "szoptad"?

Ha az ismertető írója rosszat ír azért is én vagyok felelős??????????????????????????????????

#151 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:48

Ha az ismertető írója rosszat ír azért is én vagyok felelős??????????????????????????????????

Nem.
De azért igen, hogy hiába beszélünk neked, te továbbra is csak hajtogatod a magadét, ráadásul milyen hangnemben...

#152 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 23:05

még csak rosszat sem kell írjon, eléggé keveredik/félreérthető lehet a szóhasználat is
ezért írtam többször is "belső váz"-at, úgy egyértelmű

kívülről azonban ez nem látható, így joggal említhet "műanyag váz"-at egy tesztelő, aki csak a külső burkolattal találkozik - mert a "váz" kifejezés alatt nálunk többnyire a teljes gépet értik

#153 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 02. 06. 23:14

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 0:05

még csak rosszat sem kell írjon, eléggé keveredik/félreérthető lehet a szóhasználat is
ezért írtam többször is "belső váz"-at, úgy egyértelmű

kívülről azonban ez nem látható, így joggal említhet "műanyag váz"-at egy tesztelő, aki csak a külső burkolattal találkozik - mert a "váz" kifejezés alatt nálunk többnyire a teljes gépet értik

Az aki a burkolatot váznak nevezi elég hüle, de akkor mér ír ísmertetőt? Ha leveszi az optikát rögtön lehet látni hogy fém e a tükörakna. Ja télleg ha nem ért hozzá akkor nézheti.

#154 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 23:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:00

Én nem a hasamra ütve állítok valamit hanem a gyártó leírásából veszem, nem úgy gondolom.

erdekes, az objektiveknel, es sok minden masnal nem ezt tapasztaltam.. :p

szoval nem kene ezt itt! :(
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#155 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 23:25

Érdekes fejtegetés a kompakt fényképezőgépek felbontása és a diffrakció közötti kapcsolatról: http://www.diglloyd.com/diglloyd/free/Digi...tion/index.html
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#156 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 02. 06. 23:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 0:18

erdekes, az objektiveknel, es sok minden masnal nem ezt tapasztaltam.. :p

szoval nem kene ezt itt! :(

Egy a lényeg én vettem használtan olyan villámgyors nagyon jó rajzú AF-es optikát 10ezerért ami  a többszörösét éri és ezt pedig a hozzáértésemnek köszönhetem. Sőt nemcsak egyet vettem hanem egész parkot, úgy hogy a Pentaxom nem szenved optikahiányban. És az összes optikáért annyit fizettem, mint egyért fizethettem volna, ezért 6 optikát vettem melyek között 3 rendkívül jó, kettő jó és egy van ami lágyrajzú de csillogás víz fényképezéséhez jó lesz mert régen ilyen fényképezéséhez még lágyító előtétet is feltettek, na itt nem kell. Ez a lényeg nem a duma.

#157 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 23:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:43

... a hozzáértésemnek köszönhetem. ...

De még a fenenagy hozzáértéseddel se voltál képes egy olyan egyszerű kérdést megválaszolni tegnap, hogy mekkora látószöge van kisfilmen egy 35mm-es valamint 6x6-on egy 75mm-es objektívnek...

És akkor még csak tegnapig mentünk vissza az itteni pályafutásodon...

#158 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 07:06

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:43

és ezt pedig a hozzáértésemnek köszönhetem.

Nem inkább egy balek eladónak? ;)

#159 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 08:32

Sziasztok :)

Meglehetősen régen jártam erre, már van 1 éve is hogy utoljára komolyabban be tudtam nézni, így most kicsit el vagyok veszve a masinák terén. Ha valakinek van egy kis ideje, megoszthatna velem 1-2 infót. Vennék mostanában egy tükörreflexes gépet, de jelentősen változott a piac ez idő alatt.
Korábban Canon 20D körül ábrándoztam, most viszont nagy hirtelenben nem láttam sehol sem, gondolom már nagyon kivonulóban lehet. A cseréje a 30D viszont az "alapkittet" (18-55 DC --> 342 eFt) figyelembevéve hát lehet nem fog beleférni a keretbe. Viszont ahogy nézegetem mintha a Nikonok most arányában jobb árhelyzetbe kerültek volna, egy D70s 213 eFt körül mozog most (18-70- es obival), de még egy D80 is jobban beleférne ~295 eFt (18-135 v. dx 18-70). Nézegettem a kisebb gépeket is 350/400D vagy D40, de ha lehet vmi nagyobbat vennék.
Na most a nagy kérdés az, hogy vajon mivel jérok én a jobban "hosszú távon". Igazándiból a tapasztalataitok érdekelne ezen gépekkel kapcsolatban és hogy ki mit mond a további kiegésztőkről. Tehát amit úgy éreztek ide tartozik, kérlek osszátok meg velem, mert eddig biztos Canon befutó látszott, de most változni látszik a dolog.

Persze tudom ez egy nagyon általános kérdés volt, de ha el akarom túlozni akkor szinte még csak ott állok hogy fekete gépet akarok venni. :) Na jó ez talán nem igaz, de most még akkor is teljesen képlékeny a terület és jól jönne minden infó

Köszi előre is.

#160 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 08:53

Idézet: Picassu - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 8:32

Sziasztok :)

Meglehetősen régen jártam erre, már van 1 éve is hogy utoljára komolyabban be tudtam nézni, így most kicsit el vagyok veszve a masinák terén.[...]

szóval, a kérdésed adott, viszont a bibi az, hogy a nikon vs. canon mindig is erős párharc volt.

alapvető különbség a kettő RENDSZER között, hogy a canon vázak egyrészt mindig picit túl vannak árazva, másrészt meg az, hogy nikonnak nincs jó amatőr objektíve (vagy belépő szintű, vagy profi amit találsz...bár ez a szabály most változni látszik, de egyelőre még nagyjából igaz).

fontos leszögezni: én nikon tulaj vagyok és teljes szívemből gyűlölöm a canon megoldásait ergonómia, váz formatervezés (ez a 30Dig igaz, de úgyse 1D szériát akarsz most) és interfész téren (ez minden vázra igaz).

szóval, a nikon D80 szerintem rendkívül jó választás, mert olyan optikát kapsz egy jó gép mellé (ami szerintem eltekintve az előbb felsoroltakon kívül sokkal innovatívabb megoldásokkal is rendelkezik, mint a 30D, mint spéci auto ISO ésatöbbi), amit majdnem professzionális felhasználásra is mernék használni. ez természetesen a 18-70re vonatkozott, a 18-135öt én nem venném meg (rosszabb minőségű sokkal, mint a másik).

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.