UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII
Elküldve: 2007. 02. 02. 20:52
úgy rájuk borítom az asztalt mint a huzat. Velem nem szórakoznak...
Elküldve: 2007. 02. 02. 20:52
Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 21:40
Nekem classic előzizetésem van. Mint minden "dolgozónet"-es előfizetőnek. Kedvezménnyel fizetem a havidíjat. A kedvezmény a Minisztérium által kötött szerződés alapján kapom. Szeretném elolvasni a szerződést a ma már nem létező Belügyminisztérium és a UPC által is aláírt változatában.
Alapból mondom senki sem köthetett szerződést "dolgozónet" kategóriára. Megkötötte a szerződést classicra, és kapta a díjkedvezményt.
kérem a kedvezmény használóit tegyenek panaszt a szolgáltató ellen az NHH-nál.
White Raven tedd ezek után publikussá az NHH email címét. kérlek.
NHH: nézd meg itt, én is email-t írtam TvNetwork ügyben, hivatalos választ kaptam postán. Érdemes ezt is elolvasni hozzá.
Igen, én is meglévő (1 év hűség utáni) classic szerződést módosítottam, bár az én kedvezményem a UPC "jófejsége"
Szerkesztette: LLaci 2007. 02. 02. 20:55 -kor
Elküldve: 2007. 02. 02. 20:54
Idézet: HJM - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 20:42
Sajnos az "ELJÁRÁS" kísértetiesen hasonlít arra amikor itt a XIII.-ban a Satimex hálózat felvásárlása után lejárt a TVNET szerződése és a UPC vett át bennünket úgy, ahogy átvett.
Akkor több hónapi vita, levelezés és számlavisszaküldés után annyit sikerült elérni, hogy nem kellett hűségnyilatkozatot aláírnom és ennek hiányában nem kellett befizetnem a több mint 20 ezer Ft bekötési díjat.
Természetesen az annakidején (előtte 2 évvel) a TVNET-nek a bekötéséért kicsengetett 48 ezer jó magyar Ft-unk ugrott, senki sem fizette vissza!
Mint a többi dolgozónetes, most én is, és ismét keserű szájízzel olvasom a hozzászólásokat és töprengek....
annak ellenére, hogy a UPC szolgáltatásaival az előzmények ellenére meg vagyok elégedve.
(Full kábel TV + HBO + Dolgozónet + UPC telefon, itthon csomaggal... cca. 17 ezer Ft/hó, mely djat mindíg rendesen és időben megfizettem)
Most ismét úgy néz ki, hogy jó ügyfél létemre/létünkre (ismét)lesajnálnak(bennünket)...
Öreg, de dolgozó nyögdíjas vagyok, mert amit kapok az valóban csak nyögdíj....
ezért most azt számolgatom, hogy ha esetleg élvezni szeretném a classicot felváltó csomag előnyeit, akkor mit fogok lemondani, hogy a költségeim ne növekedjenek.
Ugyanis anno a TVNET-es ügyünkben ugyan minden "hatóság" igazat adott nekünk - itt a HWSW-n pár cikk is megjelent az ügyről - mégsem történt semmi...
az erőfölényben lévő "erő" győzött.
Ezért én már nem bízok a "hatóságban"....
Ezért, azzal együtt, hogy tudomásul vettem/veszem a tényeket, hangsúlyozom én is!
Engem is az eljárás bosszant, de nagyon!
Ezért ha ez marad a végleges állapot, tőlem bizony kevesebbet fog kasszírozni a UPC, mert bizony nagy valószínűséggel valamit le fogok mondani, hogy kevesebbet fizessek mint eddig.
És ez nem fenyegetés, ez egy bejelentés, válaszként arra, hogy ha a UPC új ÁSZF-e szerint az én(mi) Classic-om (unk) nem az a "Classic"....
ha a UPC-nek nem éri meg a fentiekben vázolt előzmények után, hűségnyilatkozat nélkül is hűséges, jól és pontosan fizető dolgozónetes előfizető(k) megtartása, akkor bizony tőlem mindenképpen kevesebbet fog kapni mint eddig, mert amin eddig csak gondolkoztam, hogy vajon megéri-e, az ezek után nekem már nem éri meg.
Köszönöm a türelmetek, hogy végigolvastátok.
Ui: Azt hiszem, hogy az ugye közismert, hogy itt a XIII.-ban a UPC gyakorlatilag monopolhelyzetben van.
csak az NHH-nak megírt levél lehet a megoldás.
Február 9.-ig van rá lehetőséged. az NHH ha senki nem panaszkodik, nem foglalkozik a dologgal. Az a kényelmes.
Elküldve: 2007. 02. 02. 20:57
Idézet: Xero - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 20:52
úgy rájuk borítom az asztalt mint a huzat. Velem nem szórakoznak...
De szórakoznak.
az asztalt ne borogasd, mert sokba kerül.
egy levél, amiben megkifogásolod.
nyolc nap!
Elküldve: 2007. 02. 02. 20:59
Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 20:42
~ a 7. oldal környékén linkelhettem be azt a nyilatkozatot (hűségszerződést), amit nemrég írtam alá. Ha bárki vette volna a fáradtságot és elolvasta volna (write only rulez
De ott is sántít a dolog, ha csak az utolsó bekezdést nézem:
"A jelen nyilatkozat a chello internet-szolgáltatás igénybevételére (ez ugye jelenleg chello classic) irányuló előfizetői szerződés részét képezi, a szerződés csak ezen nyilatkozattal együtt érvényes. A feltételes kedvezmény további szabályait az Általános Szerződési Feltételek 7.2 pontja tartalmazza."
Ennyi és nem több az utalás az ÁSzF-re. Aki veszi a fáradtságot, olvassa el a március 1. után érvényes ÁSzF 7.2 pontját; én abban nem találtam semmi olyasmit, ami jelenleg sejtünk, hogy terveznek.
Félreértés ne essék, nekem sem az a bajom, hogy 7190-ért nem 10 megát kapok, bőven elég az 5 is; az eljárás vélt módját, a megkötött szerződések vélt semmibe vételét sérelmezem.
Üdv: Laci
Neked is csak azt tudom mondani, egy levél az NHH részére.
Tényleg csak az elvekről van szó.
Elküldve: 2007. 02. 02. 21:06
Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 16:26
Marad neked külön minden a régiben listaáron... :Đ
Butaságot én is tudtam volna írni, én válaszra várok
Elküldve: 2007. 02. 02. 21:22
Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 20:42
Sajna, de ebben maximálisan igazad van, ergo ezért felesleges szerintem is akármilyen hatóság levelekkel való bombázása, mert csak a vérnyomásunk
Elküldve: 2007. 02. 02. 21:25
Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 20:59
Tényleg csak az elvekről van szó.
Ezzel csak az a gond, hogy a UPC jogilag mindent helyesen csinált, amivel nektek problémátok van, az az erkölcs. Azzal meg nem foglalkozik az NHH, ők csak az érvényben lévő jogszabályok alapján jogosultak elmarasztalni a UPC-t.
Hogy miért járt el jogosan a UPC? Azért, mert a (hűség)szerződésed csakis a mindenkor hatályos ÁSZF-el együtt érvényes.
Márc. 1-től pedig módosul az ÁSZF, ami jogilag rendben van, hiszen közzé tette a UPC 30 nappal a hatálybalépés előtt.
Ha hátrányosan érint téged az -egyébként jogszerű- módosítás, akkor két lehetőséged van:
1. beletörődsz
2. felmondasz 8 napon belül (vagy ha nincs érvényben lévő hűséged, akkor bármikor megteheted ezt)
Az NHH pedig felesleges időpocsékolás .... A bíróság sem az erkölcsöt, hanem a jogszabályokat nézi ...
Elküldve: 2007. 02. 02. 21:28
Idézet: HJM - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:22
Szerintem is felesleges mindaddig, amíg a UPC nem tesz hivatalos lépést (a kihirdetett ÁSzF nem elegendő), ill. március 1-ig.
Azért egy gyakorló jogász véleményére is kívácsi lennék, de sajna egyet sem ismerek; a saját ismereteim pedig meglehetősen szellősek.
Elküldve: 2007. 02. 02. 21:30
Idézet: PatóPál - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 21:06
1221 és ügyfélszám alapján megkapod a választ. :Đ
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik
Elküldve: 2007. 02. 02. 21:37
Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:25
Hogy miért járt el jogosan a UPC? Azért, mert a (hűség)szerződésed csakis a mindenkor hatályos ÁSZF-el együtt érvényes.
Márc. 1-től pedig módosul az ÁSZF, ami jogilag rendben van, hiszen közzé tette a UPC 30 nappal a hatálybalépés előtt.
...
Íme még egyszer a link: nyilatkozat (a 12. oldalon volt)
Légy szíves emeld ki belőle az általad leírt részt. Köszönöm.
szerk: link javítva
Szerkesztette: LLaci 2007. 02. 02. 21:42 -kor
Elküldve: 2007. 02. 02. 21:54
Idézet: HJM - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 21:22
Egy szerződést csak akkor lehet felbontani, ha mindkét fél elfogadja. az új ÁSzF kifogásolható a megjelenéstől számított 8 napon belül. Az összes módosítást el kell fogadni, különben nem érvényes.
Az észrevételeket az NHH felé kell benyújtani.
Kérdezem a "dolgozónet" használóit, egy levelet nem ér meg ez a dolog?
Amberek, hol éltek?
Ma ide vagytok sorolva, holnap, meg a ligthtba!
A minisztériumi dolgozókat, a szerződés aláíróit, ma egész más dolgok foglalkoztatják. Sajnos.
A belinkelt NHH címen egy-egy panasz, észrevétel levél senkinek nem kerül pénzébe. Amit eddig kaptunk, arról ne mondjunk le ilyen könnyen. Erről szól az élet, ez a valóság. Igen, harcoljunk a jogainkért. Az NHH sem mehet el pár ezer mail mellett, csak úgy.
Elküldve: 2007. 02. 02. 21:56
Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 21:54
Az észrevételeket az NHH felé kell benyújtani.
Kérdezem a "dolgozónet" használóit, egy levelet nem ér meg ez a dolog?
Amberek, hol éltek?
Ma ide vagytok sorolva, holnap, meg a ligthtba!
A minisztériumi dolgozókat, a szerződés aláíróit, ma egész más dolgok foglalkoztatják. Sajnos.
A belinkelt NHH címen egy-egy panasz, észrevétel levél senkinek nem kerül pénzébe. Amit eddig kaptunk, arról ne mondjunk le ilyen könnyen. Erről szól az élet, ez a valóság. Igen, harcoljunk a jogainkért. Az NHH sem mehet el pár ezer mail mellett, csak úgy.
Még 3 ismerősöm írt.
Elküldve: 2007. 02. 02. 21:56
lakótelepi részek chello professional?
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik
Elküldve: 2007. 02. 02. 22:01
Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 21:56
lakótelepi részek chello professional?
Víz, villany, csatorna, telefon, net rendben.
Elküldve: 2007. 02. 02. 22:02
Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 21:37
Légy szíves emeld ki belőle az általad leírt részt. Köszönöm.
szerk: link javítva
Ezek szerint nem értjük egymást.
Amit beszkenneltél, az a hűségnyilatkozat, ami csakis az internet előfizetői szerződéssel együtt érvényes (ez egy másik dokumentum, amin a személyi adataid, a bekötés napja, az igényelt csomag, és általában az ÁSZF rövidített kivonata szerepel, amit szintén aláírtál).
Az internet előfizetői szerződésben pedig egyértelműen ott van, hogy az csakis az éppen hatályban lévő ÁSZF-el együtt érvényes.
Szerkesztette: Adam84 2007. 02. 02. 22:04 -kor
Elküldve: 2007. 02. 02. 22:06
Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:02
Amit beszkenneltél, az a hűségnyilatkozat, ami csakis az internet előfizetői szerződéssel együtt érvényes (ez egy másik dokumentum, amin a személyi adataid, a bekötés napja, az igényelt csomag, és általában az ÁSZF rövidített kivonata szerepel, amit szintén aláírtál).
Az internet előfizetői szerződésben pedig egyértelműen ott van, hogy az csakis a mindenkor érvényes ÁSZF-el együtt érvényes.
...és ha már kötözködünk az is ott van benne, hogy csakis a chello classickal és ő aláírt egy év hűséget a chello classicra és innentől kezdve ennyi, neki van egy 4000Ft-os kedvezményt tartalmazó egy éves hűséges szerződése a chelloval a classic csomagra...
Ugyebár te is érzed az ellentmodást nem? Ez a téma, az ászf homlokegyenest ellenmond a szerződésének, nem?
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2007. 02. 02. 22:06
Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 21:54
Attól tartok, hogy az NHH szerint negatívan nem érint minket a szerződés módosítása, hiszen nem több pénzért nem kevesebb sávszélt kapunk. (Nem prejudikálni szeretnék, csak gondolkodom) Az más kérdés, hogy a kedvezmény jelentősen csökken, de ez a cég dolga. Amibe bele lehet kötni, az az, hogy a többiek, akik nem "dolgozónetesek", automatikusan az extrémbe mennek és nem opcionálisan.
Elküldve: 2007. 02. 02. 22:07
http://www.nhh.hu/?i...cid=726&mid=339
Akinek sok pénze van, és úgy kapja a kedvezményt, az ne támogassa ezt a lehetőséget, akinek kevés a pénze, az viszont tevékenyen vegyen részt a következő 6 napban. A hallgatás, a némaság, egy dolgot jelent egy osztállyal lejjebb sorolás, emelt áron.
Komolyan mondom, nincs más esély, a UPC hozott egy döntést, csak itt, és csak most támadható. Ha elmúlik ez az idő, akkor csak síránkozni lehet, majd. :confused:

Súgó
A téma zárva.