HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:19

:respect:

Köszönöm NSD!

Nagy valószinüséggel leszek még Professional előfizető egy negyedik helyszinen is a 11. kerületben.
:up:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1882 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:21

Bocs, nem tudom volt-e már, de mitől lassult be a net az elmúlt pár napban? Pont az emelés bejelentése óta 150-250K között ingadozik a sebeség (Classic), az ingadozás azt jelenti, hogy másodpercenként ugrál össze-vissza a sebesség. A torrentek negyed akkora sebességgel jönnek, mint szoktak, stb. Ráadásul általában nagyon sokat kell várni mire egy oldal elkezd letöltődni ezen az alacsonyabb sebességen. Nálam még sosem volt ilyen korábban, és több fórumon több Chello-stól olvastam, hogy ugyanígy szenvednek.

Köszi.

#1883 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:22

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 4:29

Na, most én is belefolyok a dologba.
Elolvastam az összes ezzel kapcsolatos hsz-t, és képes voltam az ÁSZF-eket is átnyálazni.
A lényeg a következő:
Kétféle kedvezményes csomag van az UPC-nél, eltekintve a hűségakcióktól. Mindkettő a Classic csomaghoz kapcsolódott eddig.
1. A Dolgozónetnek nevezett kedvezményes díjcsomag, amelyik csak annyiban kedvezményes, hogy nem az előfizető állja a teljes díjat, hanem egy részét a munkáltatója. Amennyiben a kettő összege ugyanannyi, mint az új azonos hűségidejű Extreme csomag akciós díja, és ennek ellenére Medium szolgáltatást ad az UPC, akkor valóban hátrányosan módosította a szerződést, és annak jogkövetkezményei vannak. Ilyen módosítást csak egyenkénti értesítéssel, és tevőleges (értsd visszaküldött, aláírt új szerződés) hozzájárulással tehet. Ekkor módodban áll nem igénybevenni az új szolgáltatást, hátrányos jogkövetkezmények nélkül. Viszont ilyen módosítást nem tehet úgy, hogy csak az interneten teszi hozzáférhetővé a változásról szóló értesítést.
2. At eddig közalkalmazottinak titulált kedvezményes díjcsomag. Mint kiderült ennél a díjcsomagnál az UPC senkitől sem kapja meg az ugyanilyen hűségű (1 éves) kedvezményes csomag, és a közalkalmazotti csomag díja közötti különbséget. Ezt a kedvezményt saját költségei terhére biztosítja. Mivel ezt a kedvezményt a továbbiakban csökkenteni szeretné, ezért nem az Extreme, hanem a Medium csomag szolgáltatásait ajánlja fel a közalkalmazott-közisztviselői körbe tartozó előfizetőknek. Ez is szerződésmódosítás, de mivel csak az általa nyújtott kedvezmény összegét csökkenti, de az eddigiekhez képest a szolgáltatás szinvonalát nem, elegendő a szokásos értesítést alkalmaznia.

A lényeg az, hogy akinek a cége fizeti (vagy esetleg saját maga) a különbséget a jelelegi 1 éves Classic és a Dolgozónet díja között, az valószínűleg a jövőben az Extreme csomagot fogja kapni. Ha nem, akkor jogosan felmondhatja a szerződését. A többiek pedig nem, de sajnos nem tehetnek ellene semmit.

Ezt a hozzászólást ajánlom mindenki figyelmébe!

(az 1-es ponthoz: akinek kiegészít a munkáltatója, az extreme-be lesz sorolva).

#1884 Felhasználó inaktív   apcsa65 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 03. 10:24

Hali !

Újpesten milyen a szolgáltatás ? Árpád üzletházzal szemben , mik a tapasztalatok ?? :smoker:

#1885 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:29

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:07

"...De hogy akkor Dolgozónetnek Classic-ot adtak, az nem jelent kötöttséget arra, hogy a migráció során is a Classic "utódját" adják. Adhatnák, de nem azt adják. ...

Nos, ehhez kapcsolódva egy kicsit más megközelítésben....

Anno mikor a "dolgozónetes" valamit aláírtuk akkor sem értettem és most sem értem, hogy miért csak arra a csomagra van a kedvezmény amelyikre éppen van.

Amikor kötöttem megörültem és az ÜFSZ-nak rögtön mondtam OK, nagyon jó adják kedvezménnyel a PLUS-t...
nem adták és most sem adják.
Pedig a UPC is jobban járt volna és én (mi) is...

Most is ez a kérdésem...
Miért ennyire fafejű a UPC?

Adhatna %-os vagy fix összegű kedvezményt a dolgozónetre és a kedves előfizető a pénztárcája szerint választ, a UPC meg kaszíroz...

Végül is bevételorientált a UPC....
vagy tán mégsem?

#1886 Felhasználó inaktív   rustynail 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:30

Nekem kábeltévé családi csomag, chello classic (közalkalmazottis) és UPC telefon előfizetésem van, amire max. csomagkedvezményt adnak.

Ha most átsorolnak a medium csomagba, hogyan fog alakulni a csomagkedvezményem?

Erről van valami info valahol?

#1887 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:35

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 2:36

A switch csak akkor kezelné a csomagokat megfeleően, ha egy ip-tartományban lennének. Mondjuk 195.184.190.5 és 195.184.190.35. De ez nem így van, gyakorlatból tudom. És az ÁSZF is ezt írja.

ha te ket darab IP cimrol ranezesre megmondod, hogy azonos IP tartomanybol valok ( tenyleg mindketto c osztalyu ), akkor ez mar teljesitmeny a kobon  :Đ

#1888 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:37

Nálam minden rendben a sebességgel:

Kép
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1889 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:41

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 9:19

De ír egy olyat, hogyha figyelmeztet és a figyelmeztetést követő hónapban átléped a 250GB-t, akkor felmondhat. De mi van akkor ha átlépem a 250GB-t de az utolsó 3 hónap átlaga nem lépi át a 250GB/hó-t.  :think:

ha nem leped at a korabbi 3 honapban a 750g-t, akkor miert jarna figyelmeztetes?  :think:

#1890 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:42

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 2:11

Ha 2 gépen másolgatsz, akkor gondolom nem ftp-n teszed azt, hanem a windows fájl megosztásán keresztül, ami baromira nem tcp/ip alapon működik, tehát nem jut el a modemig sem, hanem a switch-en megy csak keresztül.
ipx/spx-et és esetleg netbios-t használ, de a tcp/ip-t meghagyja a netkapcsolatnak.

Chellon nem tudsz SMB-n fájlt másolni, mert a 135-ös tcp port csukva van útközben. XP óta a netbios-over-tcp/ip az alapértelmezett protokoll, a sima, lan-os netbios nincs is telepítve. A netbios mellesleg nem routolható, és ráadásul nem ip-n utazik. A chellos hálóban csak ip van.
Érdekes lenne, lanos forgalomra egybként ipx/spx-et felrakni, és csak azon csinálni fájlmegosztást helyben. Kevésbé zavarérzékeny, mint azl a vacak tcp/ip, nem is kell tűzfalazással meg mindenféle védelemmel vacakolni. Na, majd 1x kipróbálom....  (Bár, sztem az ipx/spx-re csak a netware kliens tud rákötődni, az m$ file/nyomtatómegosztásra marad a sima, közvetlen NetBIOS.)

#1891 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:49

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 11:41

ha nem leped at a korabbi 3 honapban a 750g-t, akkor miert jarna figyelmeztetes?  :think:

Olvasd ászf.
De szemléltetem számokkal.

1. hó - 400GB
2. hó - 200GB
3. hó 151GB ugye itt átlépted, figyelmeztet, korlátoz, stb.
4. hó 350GB - Ugye az utolsó 3 hónap átlaga alatta van a 250GB-nek, viszont ha olvasod ászf-et, van benne egy olyan kitétel, hogyha a figyelmeztetést követő hónapban meghaladod a 250GB-t akkor felmondhatja a szolgáltatást. Viszont a 2-4 hónap átlagában nem haladod meg a 250GB-t. Akkor, hogy is van ez? Mert még figyelmeztetést se fogsz kapni a 4. hónapban, mert nem léped át a 250GB/hó-t, de felmondhatja a szolgáltatást.  :think:  :think:  :think:  :think:  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1892 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:51

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:42

Chellon nem tudsz SMB-n fájlt másolni, mert a 135-ös tcp port csukva van útközben. XP óta a netbios-over-tcp/ip az alapértelmezett protokoll, a sima, lan-os netbios nincs is telepítve. A netbios mellesleg nem routolható, és ráadásul nem ip-n utazik. A chellos hálóban csak ip van.
Érdekes lenne, lanos forgalomra egybként ipx/spx-et felrakni, és csak azon csinálni fájlmegosztást helyben. Kevésbé zavarérzékeny, mint azl a vacak tcp/ip, nem is kell tűzfalazással meg mindenféle védelemmel vacakolni. Na, majd 1x kipróbálom....  (Bár, sztem az ipx/spx-re csak a netware kliens tud rákötődni, az m$ file/nyomtatómegosztásra marad a sima, közvetlen NetBIOS.)

de pont erről van szó, hogy nem megy ki a "chello-s hálózatban" hanem elmegy a switch-ig és utána a megfelelő géphez megy tovább.
de 1szerüen ki kell próbálni...
gépek switch-be dugva elkezdeni másolgatni, és nézd meg hogy villog-e ész nélkül a pc-t jelző led hogy forgalom van.
a 135ös port a modem után van tiltva, tehát működnie kell.

#1893 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:56

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:49

Olvasd ászf.

1. hó - 400GB
2. hó - 200GB
4. hó 350GB - Ugye az utolsó 3 hónap átlaga alatta van a 250GB-nek, viszont ha olvasod ászf-et, van benne egy olyan kitétel, hogyha a figyelmeztetést követő hónapban meghaladod a 250GB-t akkor felmondhatja a szolgáltatást. Viszont a 2-4 hónap átlagában nem haladod meg a 250GB-t. Akkor, hogy is van ez? Mert még figyelmeztetést se fogsz kapni a 4. hónapban, mert nem léped át a 250GB/hó-t, de felmondhatja a szolgáltatást.  :think:  :think:  :think:  :think:  :think:

szvsz ezek alapjan felmondhatja  :rolleyes:

#1894 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:57

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 1:47

A switch nem tudja azt, hogy a másik tartományból való ip ugyanabban a hálózatban van, tehát elküldi UPC-nek, hogy küldje a megfeleő címre. UPC tudja, hogy az ugyanazon a modemen van, és vissza is küldi. És ezzel máris kétszer átmegy a forgalom a modemen, és kétszer bele is számítják a mérésbe.
Vannak ugyan olyan (Layer 3-as) switch-ek, amelyek képesek arra, hogy különböző ip-tartományokat is kezeljenek, de ezek nem házi kategóriásak (több százezer ft).
Az ÁSZF szerint (és gyakorlatilag is) a Plus/Professional csomaghoz biztosított 3 ip-cím nincs egy tartományban.

Ha routert használsz, az csak egy külső ip-címet kezel. Vannak ugyan routerek, amelyek kezelnek több WAN oldali ip-t (Dravtek, stb), de ezek is csak statikus ip-kkel boldogulnak. A chello ip-k pedig nem azok. Olyan router pedig nincs, amelyik egy WAN porthoz tönn DHCP-s ip-címet is tud kérni. Egyébként sem tudna, mert csak egy MAC-címe van, arra pedig a chello csak egy ip-t ad.

A lényeg az, hogy vagy használod a kapott 3 ip-t, és a három port közötti forgalmat duplán méri a mérő, vagy routert használsz, és csak egy ip-t.

A switch nem tud semmit a tartalomról, nem tud routolni, és következképpen "a" switch nem küld semmit a upc-nek. Az a Te pc-d, ahol van gateway beállítás a nem azonos subnetek felé, ezért a Te pc-d k
küldi el a csomagot a UPC felé. Majd az ő routereük löki vissza a Te másik pc-dre, természetesen a Te modemeden át.
De csak akkor, ha ketten nincsenek azonos subneten, mert akkor a Te okos PC-d nem a gateway felé megy, hanem LAN-on lerendezi a szomszéd géppel.
Esetleg NSD meg tudja mondani, hogy azt a rengeteg ip címet véletlenszerűen kapják az egy modem mögötti gépek, vagy egy subnetben lesznek, mert ilyen okos a dhcp-jük hogy tudja, hogy melyik modemhez milyen tartomány fog tartozni?

Ha L3-at is kezelő switched van, akkor sem vagy sokkal beljebb ebben az esetben, mert nem az L3 switch lesz a pc-d számára a gateway, hanem amit a chello dhcp  leoszt nekik. Ahhoz, hogy a helyi switched L3-ban hozzá tudjon szólni, ahhoz mindhárom (valamennyi diszjunkt :) .) subnetben kell, hogy tudjon gw-t adni, valamint neki is kéne hogy legyen, egy UPC felé publikált címe, amit a UPC router visszirányban ismer a Nálad levő IP címek számára gw-nek. Nyilván nem.

Használhatsz három alhálónak (mondjuk 12 géped van otthon), három routert, egyenként négy-négy géppel, ekkor az alhálókon belüi forgalom bent marad, mindegyik gépnek privát tartományos IP címe lesz, és feltételezzük, h egymás közti forgalom nem jellemző, ezért szeded szét őket alhálókra.

Ne haragudj, de kicsit életszerűtlen, hogy egy SOHO vagy otthoni, vagy bármilyen LAN-t az Interneten keresztül valósítasz meg - ugye ezt jelentené,ha az "egymás közti másolgatás a UPC-n keresztül történik": biztonságtalan, chello 135/tcp tiltása miatt szerencsére alapból nem is működik Windows alatt stb. ezért kicsit érdektelen ez az eset. Főleg, hogy egy 8p-os kábeles kisroutert 10eFt körül már kapsz, és egy házi 8p switch is 10e-n belül van, tehát még anyagi vonzata sincs. (Nem arról beszélünk, hogy veszel-e 230e-ért Csicsó routert isvagy megúszod 140e körül egy Csicsó switch-csel.

Szerk: az, hogy a belső forgalom is mért lesz, csak ösztönzés arra, hogy ne használják a kedves ügyfelek LAN-nak a UPC hálózatát :)
Szerk2: jaja, lassan kezdünk ráébredni, hogy most ismerkedünk a matáv-féle "díjcsomag kivezetés" UPC-s módjával. (Nem akarok hergelni, ld. még 150Ft-os matávos-tárcsázós kedvezmény "kivezetése".)

Szerkesztette: llamada 2007. 02. 03. 11:12 -kor

#1895 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:57

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:56

szvsz ezek alapjan felmondhatja  :rolleyes:

Fel.De mivel példa nem volt eddig megint offoljuk a topikot.

#1896 Felhasználó inaktív   Tyrael 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:00

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 2:47

A lényeg az, hogy vagy használod a kapott 3 ip-t, és a három port közötti forgalmat duplán méri a mérő, vagy routert használsz, és csak egy ip-t.

Miért nem a modemből másik végén figyel a számláló?
Tehát van egy ilyen felállás:

<-> PC
Internet <-> Modem |mérő| <-> Switch -<
                                        <-> PC

<-> PC
Internet <-> |mérő| Modem <-> Switch -<
                                        <-> PC

Nem értem. :s

Szerkesztette: Tyrael 2007. 02. 03. 11:03 -kor

#1897 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:04

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 9:57

Értesítve leszel a számlával. Csak azt fogd már fel, hogy 3 napja lett kihirdetve az ászf, és 27 nap múlva lép hatályba. Ez alatt fogsz kapni számlát, abban szerintem benne lesz az értesítés, hogy örömmel értesítjük, 3-ról 5 megára emeltük.

Felfogok én mindent...  :cool:  Megvárom a számlát, aztán majd kitalálom, hogy melyik a jobb nekem.
Azt mindenesetre kijelentem, - nehogy offtopic legyen  :D -,hogy a 250Gb nekem bőven elég!
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1898 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:06

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 11:49

Olvasd ászf.

1. hó - 400GB
2. hó - 200GB

Mert úgy van benne az ászfben, hogy ha 3 hónap alatt túlléped a 750et korlátoznak és ha a 4.ben átléped a 250-et. Olvasd el alaposabban. Szvsz ha átléped 3 hó alatt a 750et utána az újabb 3 havi nem érvényes rád, hanem külön a következő hónapot nézik.

Idéznék, de nem megy... :think:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1899 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:12

Idézet: Tyrael - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:00

Miért nem a modemből másik végén figyel a számláló?
Tehát van egy ilyen felállás:

<-> PC
Internet <-> Modem |mérő| <-> Switch -<
                                        <-> PC

<-> PC
Internet <-> |mérő| Modem <-> Switch -<
                                        <-> PC

Nem értem. :s

Úgy van:

Idézet: NSD

A belső forgalom nincs mérve, csak az a data flow forgalom, ami a modemtől a CMTS felé megy és vissza - a VoIP nem. Tehát ha két gép között másolsz, az nem járja meg a CMTS-t tehát nem is aggregáljuk.

Szerkesztette: BoGab 2007. 02. 03. 11:12 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1900 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:13

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:57

Fel.De mivel példa nem volt eddig megint offoljuk a topikot.

reszemrol lezarva.  :up:  csak az ember probalja ertelmezni, felfogni az aszf-et es mint latjuk, akad eleg sok kerdes :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.